مهارت های فنی دیگر

8 نکته بسیار مهم پیش از شروع یادگیری جوشکاری آرگون که باید بدانید!

gold

جوشکاری آرگون یکی از مهم ترین و  سخت ترین شغل هایی است که حتما پیش از ورود به این شغل حتما باید مطالبی را در مورد آن دانست در صورتی که اطلاعات شما در این باره کم باشد مطمئا با درد سر رو به رو خواهید شد و نمی توانید به کار خود با اعتماد به نفس و توان اولیه ادامه دهیددر این پست ما سعی کردیم که در مورد این نوع از جوشکاری اطلاعاتی را به شما ارائه دهیم امیدواریم که این اطلاعات مفید باشند.

مقدمه :

جوشکاری آرگون یکی از روش های جوشکاری است که در صنایع مختلف متداول است. جوشکاری آرگون در واقع جوشکاری قوس تنگستن تحت پوشش گاز محافظ است و از آنجا که گاز آرگون در این فرایند استفاده میشود به جوشکاری با آرگون معروف است.همان گونه که بیان شد، جوشکاری با گاز آرگون با کمک قوس الکتریکی صورت میگیرد. قوس الکتریکی  در واقع تخلیه بار بین دو الکترود در توده ای از گاز یونیزه است. این فرایند تخلیه بار تولید حرارت مینماید. در طریقه جوشکاری ارگون قوس الکتریکی در فشار یک اتمسفر می تواند حرارتی تا ۲۰۰۰۰ درجه سانتیگراد تولید نماید.کار جوشکاری ارگون را میتوان جزو حرفه های پردرامد نامید. جوشکاری ارگون در خارج از کشور جزو مشاغل سخت صنعتی بوده و جوشکار آرگون حقوق مناسبی دریافت میدارد؛ جوشکاری ارگون در ایران نیز با توجه به کاربردهایی که در صنایع بزرگ پتروشیمی، نظامی، دریایی و … دارد شغل خاصی محسوب شده و حقوق جوشکاری آرگون نسبت به بسیاری از تخصص های فنی بالاتر است.

مطلب خواندنی : دانلود رایگان 14 درس بسیار کاربردی آموزش نجاری که باید بدانید!


تاریخچه ی جوشکاری آرگون :

آرگون از واژه یونانی(αργον) به معنی تنبل گرفته شده است. “هنری کاوندیش” در سال 1785 تصور می‌کرد که آرگون در هوا وجود دارد؛گاز آرگون گازی بی بو ،بی رنگ ،که تحت تأثیر ولتاژ بالا به رنگ متمایل به آبی روشن در می آید. گاز آرگون قابلیت حلالیت در آب را دارد و همانطور که گازاکسیژن در آب حل می شود آرگون نیز حل می شود. گاز آرگون گازی بیرنگ ، بی بو است و به هر دو حالت مایع و گاز موجود می باشد. آرگون گاز بی اثر است و ترکیب شیمایی خاصی تا کنون از این عنصر شناخته نشده است مثل گازهای کریپتون گزنون و رادون.گاز آرگون در طبیعت از ترکیب سه نوع ایزوتوپ تشکیل شده است. تعداد 12 رادیوکتیو دیگر نیز از این عنصر شناخته شده است .موارد استفاده گاز آرگون شامل لامپهای الکتریکی ، لامپهای فلورسانس با فشار 400 پاسکال و در صنعت عکاسی و لامپهای گرم و مشتعل مورد استفاده قرار می گیرد. آرگون همچنین به علت اینکه یک گاز بی اثر است در جوشکاری برقی و برش کاری و به عنوان روکش برای تولیدات تیتانیوم و دیگر عناصر واکنش دهنده مورد استفاده قرار می گیرد. و یک عامل حفاظتی برای رشد کریستالهای ژرمانیوم و سیلیسیوم می باشد.خود الکترود در جوش مصرف نمی شود در حالیکه در جوش قوس فلزی الکترود در جوش مصرف می شود. در این نوع جوشکاری از سیم جوش(Filler metal) بعنوان فلز پرکننده استفاده می شود.و سیم جوش شبیه جوشکاری با اشعه اکسیاستیلن(MIG/MAG)در جوش تغذیه می شود.نام جدید این فرایند G.T.A.Wو نام آلمانی آن WIGمی باشد. همانطور که از نام این فرایند پیداست گاز محافظ آرگون میباشد که ترکیب این گاز با هلیم بیشتر کاربرد دارد.

 


جوشکاری

توی این پک فوق العاده،جوشکاری رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! جوشکاری رو سریع و راحت یاد بگیر وحسابی پول دربیار!


 

 


مزایا جوشکاری آرگون :

  • بهره وری بالا
  • نیاز به کمترین پاکسازی
  • توانایی جوشکاری ورق های فلزی در تمامی وضعیت ها
  • امکان انجام جوشکاری طولانی مدت و بی وقفه
  • جوشکاری رسوبی با کیفیت بالاتر
  • توانایی اتصال تنوع گسترده ای از فلزات در ضخامت های مختلف
  • توانایی جوشکاری در تمامی وضعیت ها
  • مهره جوش مناسب
  • پاشش حداقلی مواد مذاب به مقطع
مزیت اصلی روش جوشکاری آرگون این است که نسبت به روش های جوشکاری سنتی کنترل الکترونیکی سریع تر انجام می گیرد. این روش برای جوشکاری فلزات نرم تری مثل آلومینیوم ایده ال است. وقتی این روش جوشکاری در ابتدا طراحی و توسعه پیدا کرد، هزینه بالای گاز خنثی باعث گران از آب درآمدن جوشکاری در این روش شد. با این حال، با گذشت زمان این روش جوشکاری تحول پیدا کرد و گازهای نیمه خنثی مثل کربن دی اکسید را نیز اکنون می توان برای محافظت مورد استفاده قرار داد و از این رو با استفاده از گاز کربن دی اکسید امروزه روش جوشکاری قوسی مقرون به صرفه است. این روش در صنعت خودروسازی رواج زیادی دارد، زیرا جوش های تمیزی تولید می کند و سرعت جوشکاری بسیار بالایی دارد.

حتما بخوانید : دانلود رایگان 3 فیلم بسیار مهم آموزش جوشکاری الکترود و آرگون+جزوه pdf

معایب جوشکاری آرگون :

1- اثرات طولاني مدت جوشکاری آرگون:

مشكلات ريوي،حنجره و مجاري ادراريبخصوص در كار با بخار مواد خطرناكي مثل كادميوم، نيكل، بريليوم ، كروم و ارسنيك كه در دود جوشكاري با مواد فوق موجود است.مشكلات مزمن تنفسى مثل برونشيت،آسم،التهاب ريه ها،كاهش حجم ريه ها ، رسوب غبار يا سيليس يا اكسيد آهن در ريه ها و مشكلات قلبي، پوستي، كاهش شنوائی و مشكلات گوارشيمثل التهاب مزمن معده و روده ها و زخم معده و اثني عشر و صدمات كليوی از ديگر عوارض طولانی مدت جوشكاري است.

2-عوارض ناشی از گرما در جوشکاری آرگون

گرماي شديد جوشكاري و مذاب و جرقه مربوطه ميتواند باعث سوختگي شود.سوختگي و ضايعات چشمي ميتواند ناشي از مذاب، تكه هاي فلز،جرقه و الكترود داغ باشد. بعلاوه گرماي زياد و مدت طولاني در گرما ماندن ميتواند باعث گرمازدگيشود.جوشكار ها ميبايستي از علائم گرمازدگي ( مثل احساس خستگي، سرگيجه، كاهش اشتها، تهوع، درد هاي شكمي و تحريك پذيري) اطلاع داشته باشند .

3- نور و اشعه هاي مادون قرمز و ماوراي بنفش

نور شديد جوشكاري باعث صدمه به شبكيه چشمو اشعه مادون قرمز باعث صدمه به قرنيه و ايجاد آب مرواريدميشود.اشعه ماوراي بنفش ميتواند باعث برق زدگي چشم شود (حتي در مدت كمتر از يك دقيقه). علائم برق زدگي بعد از چند ساعت ظاهر شده و شامل احساس وجود شن يا جسم خارجي در چشم، تاري ديد، درد شديد، ريزش اشك، سوزش چشم و سردرداست.اشعه از مواد اطراف منعكس شده و حدود نصف برق زدگي ها در كساني است كه جوشكاري نميكنند. عدم استفاده از وسائل حفاظتي و برق زدگي هاي مكرر باعث صدمه دائمي چشم ميشود. سوختگي پوست در اثرمجاورت با اشعه ماوراي بنفش مشابه آفتاب سوختگي است و احتمال سرطان پوسترا زياد ميكند.

4- صدا

صدا علاوه بر كاهش شنوائي باعث ايجاد استرس و فشار عصبي ، بالا رفتن فشار خون و بيماري هاي قلبي ميشود. كار كردن در محيط هاي پر سرو صدا باعث خستگي ، عصبي شدن و تحريك پذيري ميشود. در سر و صداي بالاي 85 دسي بل حتما” بايد از گوشي محافظ استفاده كرد.

5- ناراحتي هاي عضلانی_استخواني در جوشکاری آرگون

جوشكارها در معرض كمردرد ، شانه درد،دردهاي زانو،التهاب عضلات،مفاصل و رباط ها هستند . وضعيت كاري مثل كار بالاي سر ، لرزش و بلند كردن بار سنگين از عوامل موثر هستند. براي پيشگيري از اين مشكلات راه حل هاي زير را ميتوان به كار برد :

  1. ·بلند كردن صحيح اجسام
  2. · تغيير حالت بدن هر چند وقت يكبار ( كار نكردن در يك وضعيت بمدت طولاني)
  3. · قرار دادن كار در ارتفاع مناسب
  4. · استفاده از محلي براي قرار دادن پاها در صورت ايستادن طولانی
  5. · قرار دادن وسائل در محل مناسب جهت دسترسی
  6. · كاهش لرزش

4


چندین نکته که در مورد جوشکاری آرگون باید بدانید :

  • از پوشش مناسب استفاده کنید: هنگام جوشکاری پوشش شما تاثیر مستقیم بر امنیتتان دارد. از دستکش چرمی برای محافظت از دستانتان استفاده کنید. لباس کتان بپوشید و از آستین های کتان برای محافظت دست هایتان در برابر اشعه UV عملیات جوش استفاده کنید. بدون آستین احتمالا پوستتان حسابی دچار سوختگی شود. یک ماسک جوشکاری مناسب انتخاب کنید تا بتوانید بدون آسیب به چشمانتان، به درستی آنچه که جوش می دهید را ببینید.
  • قبل از شروع کار برای جوشکاری آماده شوید: رعایت چند کار ساده قبل از شروع جوشکاری مفید خواهد بود.سطح آهن را خوب تمیز کنید. زنگارها را بتراشید تا فلز صاف و یکدست باشد. از سنباده یا برس آهن برای این کار کمک بگیرید.الکترود خود را بررسی کنید. الکترود بی کیفیت می تواند کل کار جوشکاری را خراب کند. اگر سطح یا نوک الکترود برآمدگی یافتید، آن قسمت را ببرید یا در صورت لزوم از الکتروز دیگری استفاده کنید.
  • الکترود مناسب بکار برید:ضخامت الکترود به قطعه کار بستگی دارد. برای اتصالات فلز نازک تر، الکترود با شماره کمتر و برای اتصالات فلز ضخیم از الکترود با شماره بیشتر استفاده کنید.همچنین تنظیم آمپر خروجی دستگاه براساس شماره الکترود را همیشه در نظر داشته باشید.
  • تکنیکهای جوش را تمرین کنید:هنگام جوشکاری همیشه یک مسیر جوش مستقیم نداشته باشید. از خال جوش های مورب روی سطح کار برای استحکام بیشتر جوش کمک بگیرید. برای اینکار کافیست هنگام جوش حرکات دورانی خاصی به دستانتان بدهید. با این روش جوش تمیزتر و مقاوم تری خواهید داشت.
  • کارتان را عیب یابی کنید:در حین جوش کاری ممکن است اتفاقات مختلفی رخ دهد. ممکن است جوش به اندازه کافی استحکام نداشته باشد و نتواند دو قطعه آهن را کنار هم نگاه دارد. لازم است علل این مشکلات را بشناسید و آن را رفع نمایید. در اینجا چند مشکل ابتدایی و علل آن را آورده ایم.
  • به دستگاه جوشتان گوش دهید:یک دستگاه جوش سالم صدایی رسا و یکنواخت دارد؛ در حالی که دستگاه ضعیف صداهایی عجیب تولید می کند. هر صدای دستگاه می تواند بیانگر عیب و ایرادی در دستگاه باشد. استادکاران حرفه ای فقط با دقت به صدای دستگاه جوش میتوانند راجع به سلامت دستگاه قضاوت کنند. اگر دستگاه جوش مناسب خریداری کرده باشید، جای هیچ نگرانی نیست؛ با استفاده از خدمات گارانتی همواره دستگاهی قدرتمند و سلامت خواهید داشت.
  • انبر جوش لگد میزند:اگر انبر جوش لگد میزند نشاندهنده پایین بودن آمپراژ دستگاه است و یا اینکه سرعت دست استادکار بیش از حد بالاست. این مشکل همچنین زمانی رخ میدهد که نوک الکترود با سطحی غیر از نقطه جوش برخورد کند. جوش ضعیف اگر رفع نشود میتواند خطرساز باشد.
  • عملیات جوش روی قطعه کار حفره ایجاد می کند:این مشکل معمولا زمانی پیش میاید که آمپراژ خیلی بالا باشد، دمای حوضچه جوش خیلی زیاد میشود و آهن اطراف را میخورد. امکان دیگر آنست که الکترود را با سرعت کم حرکت میدهید.

این مطلب را از دست ندهید : دانلود رایگان 6 فیلم بسیار مهم آموزش جوشکاری زیر آب +جزوه pdf


توصیه می کنم دیدن این فیلم را از دست ندهید :

 


دستگاه جوش آرگون یکی از انواع دستگاه های جوش می باشد که به وسیله ی آن میتوان سطوح فلزی مختلف را به یک دیگر متصل نمود. در جوشکاری آرگون یک الکترود غیر مصرفی از جنس تنگستن به دلیل نقطه ذوب بالای آن مورد استفاده قرار میگیرد. در روش جوشکاری به وسیله ی دستگاه جوش آرگون به طور معمول از سیم جوش برای ذوب کردن و پر کردن منطقه جوشکاری استفاده میشود. در روش جوشکاری به وسیله ی گاز آرگون نیز جوشکاری به همین صورت انجام میشود.

اگر که سوالی در این زمینه دارید در بخش نظرات مطرح کنید.

بسیار کاربردی

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا