آموزش پرورش زعفران (تصویری)

آموزش تصویری مراحل کوددهی زعفران بصورت اصولی

چرب زبان

در کشور ما همواره افرای هستند که بدون اطلاع از نکات اصولی در مورد نحوه پرورش گیاهان مانند نحوه آبیاری، زمان آبیاری ، نحوه کوددهی و… اقدام به کشت گیاه می کنند و برای همین آنگونه که باید موفق شوند نمی شوند از این رو ما در این مقاله قصد داریم روش صحیح کود دادن را به گیاه پر خاصیت زعفران را به شما آموزش دهیم.

مقدمه :

زعفران یکی از گیاهانی است که در مناطق مختلف کشور ما کاشته می شود. علت نامگذاری زعفران به نام طلای سرخ به علت رنگ زیبا و خواص فوق العاده باارزش و مفید آن می باشد. کشور ما ایران یکی از مهم ترین تولید کنندگان زعفران در جهان می‌باشد که از برندهای سرشناسی همچون بهرامن، زرین قلم، سحرخیز و … می‌توان یاد کرد. اما به تازگی رقبای زیادی در تولید این محصول پیدا کرده است که با روش گلخانه ای اقدام به تولید زعفران می کند.

در این قسمت بهتر است این کلیپ آموزشی را در مورد زعفران تماشا نمایید.

 


زعفران

توی این پک فوق العاده، روش پرورش زعفران رو به صورت اصولی یاد بگیر. پرورش زعفران اصول خاص خودشو داره اما با کمک این پک می تونی به درآمد فوق العاده بالا و بازدهی بی نظیر برسی. فقط 5 روز از وقتتو می گیره!


 

پست مشابه : آموزش تصویری نحوه آبیاری زعفران به زبان ساده

کود دهی گیاه زعفران

بطور کلی 2 نوع کود برای گیاه زعفران پس از کاشتن آن وجود دارد.

کود حیوانی: افرادی که از کود حیوانی برای تقویت گیاه زعفران استفاده می کنند باید سطح مزرعه زعفران را از سال اول به بعد، پیش از اولین آبیاری، بامقداری کود حیوانی کاملا تخمیر شده (بدون تخم علف های هرز) بپوشانند که علاوه بر تامین مواد غذایی مورد نیاز، پوشش گرمی برای پیازها خواهد بود.

کود شیمیایی: این کود با توجه به آزمون خاک توصیه می شود اما درصورت لزوم در سال بعد، با توجه به نوع خاک، پیش از اولین آبیاری، کود اوره حدود ۱۵۰ کیلوگرم، کود فسفات به میزان ۱۰۰ کیلو گرم و اوره حدود ۱۵۰ کیلوگرم، کود فسفات به میزان ۱۰۰ کیلو گرم و پتاس ۵۰ کیلوگرم در هکتار را درمرحله سله شکنی (چهار شاخ زدن) با خاک مخلوط می کنند.

چنانچه تمایل به کود دهی شیمیایی هستید باید با روش محلول پاشی، این کود را استفاده نمایید. محلول پاشی پس از پایان یخبندان زمستان استفاده کودهای ریز مغذی واسیدهای امینه وکودهای کامل پتاس فسفر بالا انجام میشود. این محلول پاشی به جهت تقویت پیاز دختری و افزایش گلدهی و تامین عناصر مورد، نیاز گیاه انجام می گیرد. کود گاوی پوسیده در هر هکتار 28 تن بهترین کود حیوانی برای زعفران می باشد.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

به طور کلی در 3 مرحله با فاصله زمانی مختلف می توان به گیاه زعفران کود داد.

مرحله اول

زمان مصرف : آب اول (آب کولش)

عملیات زراعی ، آبیاری و تغذیه کودی

کود نیتروژن ۱۰۰ کیلوگرم در هر هکتار – کود فسفر (فسفات آمونیوم یا سوپر فسفات تریپل) به مقدار ۱۵۰ کیلوگرم – کود سولفات پتاسیم ۱۰۰ کیلوگرم – استفاده از کود هیومکس همراه با آب آبیاری بصورت پودری ۸۰ درصد هیومیک به مقدار یک کیلوگرم در هر هکتار و یا بصورت مایع ۱۲ درصد هیومیک به مقدار ۶ لیتر در هر هکتار

مرحله دوم

زمان مصرف : آب بعد از برداشت گل (زاج آب)

عملیات زراعی ، آبیاری و تغذیه کودی

استفاده از کود سولوپتاس به مقدار ۱۰ تا ۱۵ کیلوگرم در هر هکتار – کود نیتروژن به مقدار ۱۰۰ کیلوگرم در هر هکتار

همچنین بخوانید : بهترین زمان برای کاشت زعفران چه زمانی است؟ کاملا اصولی و تایید شده

مرحله سوم

(مهمترین مرحله تغذیه کودی)

زمان مصرف : آب سوم و چهارم ، اوایل بهمن تا نیمه اسفند ، (به صورت محلولپاشی)

عملیات زراعی ، آبیاری و تغذیه کودی

۱-استفاده از کود ماکرو با درصد فسفر و پتاس بالا یا کود کامل ۲۰-۲۰-۲۰

۲-استفاده از کود میکرو

زمانی که ریشه ها که از کف پیاز مادر روییده اند خشکیده و پیاز مادر در جسم پیازهای دختر مستهلک می شود یعنی از اواخر بهمن تا نیمه اسفند، برگهای زعفران که از راس پیازهای دختر روییده اند از رشد باز می مانند و از این پس پیاز دختر و پیازچه هایی که فاقد ریشه می باشند برای تغذیه و درشت شدن در طول ماه های اسفند و فروردین فقط به جذب برگی و فتوسنتز و ذخیره سازی مواد غذایی از باران های فصلی متکی هستند. محلول پاشی مزرعه در این دوره کوتاه با کودهای کامل با فرمول مناسب و تحقیق شده ، موجب درشت شدن پیازها و گل آوری آنان در سال بعد و نهایتا افزایش تولید در مزرعه زعفران می شود. در سالهای خیلی سرد در ماههای دی و بهمن باید از آبیاری مزرعه خودداری نمود ، زیرا باعث یخ زدگی و فساد پیازها می گردد. آخرین آبیاری در اواسط فروردین ماه است ، زمانی که برگهای زعفران رو به زردی می گرایند ،می توانید  بعد از آن برگها را چیده و بعنوان خوراک دام استفاده گردد.

دوستان گرامی! چنانچه باز هم سؤالی دارید آنرا در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا به آن پاسخ دهیم.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. من درسیرجان یک هکتار زعفران کاشتم ازمایش خاکم عالی بود فقط پتاس یکم کم داشت کودحیوانی ندادم الان میخوام آب دوم رابدهم چه نوع کودی وچه مقدار وطرز کوددهی وابیاری را برایم شرح دهید ممنون میشوم با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا