آموزش روش های جدید موفقیت در زندگی و کار

چطور در یک تیم عضو خوبی باشیم؟ (آموزش کار گروهی)

چرب زبان

آیا در تیم‌هایی کار کرده‌اید که همه در آن با سعی و جدیت کار می‌کنند و با هم در هماهنگی کامل کار می‌کنند؟ آیا همیشه در کار تیمی با قدرت ایفای نقش می‌کنید و یا پیش آمده که گروهی که در آن حضور دارید با هم هماهنگ نشوند؟ در هر صورت، کار تیمی برای توسعه مهارتهایی که به شما امکان می‌دهند نقش بسزایی در تیمی که در آن هستید، داشته باشید بسیار ضروری است.

تیم‌های ورزشی مثال بسیار خوبی هستند تا بفهمید چندین بازیکن چطور می‌توانند نتیجه بهتری را نسبت به یک بازیکن رقم بزنند. به عنوان مثال ممکن است شما گلزن خوبی نباشید، اما در جلو بردن توپ عالی باشید. و می‌دانید که اگر توپ را به کسی که می‌تواند گل بزند برسانید، تیم شانس بیشتری برای بردن بازی دارد. هر فردی بر اساس نقاط قوتش، نقش متفاوتی در تیم دارد و با کمک کردن به دیگران در راه رسیدن به هدف، اتفاقات الهام بخشی را می تواند رقم زد.

حتما بخوانید: چگونه ارتباط اجتماعی برقرار کنیم؟ (۳ روش داشتن ارتباطات قوی)

از زمین بازی بیرون بیایم و به محل کار برگردیم، ما عبارت “بازیکن خوب تیم” را زیاد می‌شنویم. اما این در واقع در محیط کار چه معنایی دارد؟ رهبران گروه از اعضای گروهشان چه می ‌خواهند، و چگونه می‌شود همکاری موثرتری با تیم داشت؟

 


رازهای میلیونر شدن

توی این پکهای فوق العاده، رازهای میلیونر شدن رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! این ترفندها اگه پولدارت نکنن هم تو زندگی واقعا لازمن. استفاده کن و حسابی پول در بیار! 


 

 


قوانین رشد و موفقیت

توی این پک فوق العاده، قوانین رشد و موفقیت رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! توی زندگی، محل کار و هر جایی راه موفقیت رو به راحتی پیدا کن!


 

در اینجا نمونه‌هایی از این سوالات را مطرح می‌کنیم. به شما نشان می‌دهیم که یک بازیکن خوب روی تیم چه تاثیری دارد، و راهکارهایی را برای ایجاد همکاری بهتر پیشنهاد می ‌کنیم.

اهمیت وجود یک بازیکن خوب تیم

گروه‌ها برای دلایل متعددی به وجود آمده‌اند. ممکن است پروژه کوتاه مدت باشد یا مستلزم کار گروهی مداوم باشد. در هر صورت اگر از انرژی و خلاقیت کار گروهی بهره ببریم، گروه می‌تواند در زمان کمتر دستاورد بزرگتری داشته باشد.

این برای شما چه معنی ای دارد؟ گروه احتمالاً بخشی جدایی ناپذیر از نحوه انجام کارها در سازمان شما هستند. اگر نشان دهید که می توانید به خوبی با دیگران کار کنید، این مسئله تأثیر عمده ای در حرفه شما خواهد باشد.

حتما بخوانید: زندگی خود را فقط با 2 دقیقه در روز تغییر دهید: 10 عادت موثر

عضو با ارزشی برای تیم بودن می‌تواند فرصت‌های شغلی جدیدی را ایجاد کند، زیرا مدیران ممکن است مستقیما شاهد اینکه چه کار بزرگی انجام داده‌اید، باشند. حتی ممکن است از شما دعوت شود تا از توانایی‌هایتان در یک تیم دیگر و در سطحی بالاتر از پروژه بهره ببرید. به همین دلیل اینکه یاد بگیرید یک بازیکن خوب در یک تیم باشید حائز اهمیت است. اگر تاثیر خوبی بر جا بگذارید، ممکن است فرصتهایی برایتان به وجود بیاید که هیچوقت فکرش را هم نمی‌کردید.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

1-از نقاط قوت خود استفاده کنید

آیا می‌دانید چه کاری را بهتر از بقیه انجام می‌دهید؟ شاید شما فوق‌العاده سازمان یافته کار می‌کنید. یا ممکن است در ایجاد انگیزه در افراد یا حل اختلافات عالی باشید و یا در جستجوی اطلاعات نایاب خوب عمل کنید.

نقطه قوت شما هر چه باشد، چیزی ارزشمند برای ارائه وجود خواهد داشت. نقشی را در تیمتان پیدا کنید که به شما امکان انجام کارهایی را بدهد که به خوبی از پس آنها برمی‌آیید. در نظر گرفتن این نکته به شما کمک می‌کند تا سهم معنی داری در کار گروهی داشته باشید و شانس خود را برای انجام کار به شکل فوق‌العاده‌ای افزایش دهید. به علاوه، معمولاً انجام کارهایی که به طور طبیعی در آنها خوب هستید، بسیار آسان‌تر و رضایت بخش‌تر از بقیه کارهاست.

word image 210

تیم‌ها معمولاً برای انجام کاری که انجامش برای دیگران به تنهایی غیرممکن و دشوار است، تشکیل می‌شوند. وقتی یک گروه با هم خوب کار می‌کنند، سطح خلاقیت به طور کلی بالاتر است، زیرا افراد از نقاط قوت یکدیگر استفاده می‌کنند. این امر اغلب منجر به افزایش بازده و ایجاد انگیزه همکاری و هماهنگی می‌شود که همه اعضا و پروژه را به سمت جلو هدایت می‌کند.

تیم‌های موفق نه تنها مهارتهای مختلف را با ترکیب می‌کنند، بلکه پا را فراتر گذاشته و به اعضا اجازه می‌دهند تا نقش‌های کلی‌تری را بر عهده بگیرند. در این مقاله ما سه مدل مختلف را بیان می‌کنیم که به شما نشان می‌دهد این نقش‌ها چه هستند.

حتما بخوانید: موثرترین و جدیدترین روش مقابله با استرس و کنترل 100درصد آن

2-الگوی بلبین استفاده کنید

الگوی بلبین می‌گوید که مردم تمایل دارند “نقشی” در تیم ایفا کنند. و نُه مدل نقش وجود دارد که پایه و اساس موفقیت تیم را می‌سازد. این نقش‌ها عبارتند از:

  • شکل‌دهنده‌ها – افرادی که تیم را برای بهبود به چالش می‌کشند.
  • مجری‌ها – افرادی که کارها را انجام می‌دهند.
  • تمام‌کننده‌ها – افرادی که بررسی می‌کنند پروژه‌ها کامل انجام شده است یا نه.
  • هماهنگ‌کننده‌ها – افرادی که نقش سنتی رهبری تیم را به عهده می‌گیرند.
  • گروهی کار کننده‌ها – افرادی که مذاکره کننده هستند و از اینکه اعضای تیم به خوبی با هم کار می‌کنند، مطمئن می‌شود.
  • منابع یاب‌ها – افرادی که با سرمایه‌گذاران خارج از تیم برای رساندن گروه به اهدافش کار می‌کنند.
  • ایده‌پردازها – افرادی که ایده‌ها و رویکردهای جدیدی ارائه می‌دهند.
  • ناظران-ارزیابها- افرادی که ایده‌هایی را که دیگران ارائه می‌دهند را تحلیل و ارزیابی می‌کنند.
  • متخصصان – افرادی که وجودشان به خاطر دانش تخصصی که برای به انجام رساندن کار دارند، ضروری است.

رهبران تیم از الگوی بلبین استفاده می‌کنند تا مطمئن شوند که تعادل مناسب بین نقاط قوت و ضعف گروه برقرار شده است.

3-الگوی بن و شیتز استفاده کنید

این روش نگرشی جالب به نقشهای گروه ارائه و موثر بودن یا نبودن آن‌ها را مشخص می‌کند. مثلا برخی افراد مفید و کمک‌کننده هستند، برخی افراد فقط می‌خواهند کار را به پایان برسانند و برخی باعث اختلاف در تیم می‌شوند.

26 نقش گروهی مختلف وجود دارد که می‌تواند توسط یک یا چند نفر در تیم ایفا شود. این نقش‌ها به چند دسته تقسیم می‌شوند:

  • نقش‌های وظیفه‌ای – نقش‌هایی هستند که برای انجام یک پروژه به شکل گام به گام تا اتمام آن لازمند. این نقش‌ها عبارتند از جستجوگر اطلاعات، ایده‌پرداز و ارزیاب یا منتقد.
  • نقش‌های شخصی و اجتماعی – این نقش‌ها به عملکرد بهتر گروه کمک می‌کنند و عبارتند از مشوق‌ها، سازشکاران، و محافظان یا کارچاق کن‌ها.
  • نقش‌های نامتعارف و فردی – این نقش‌ها باعث ایجاد اختلاف در گروه می‌شوند و می‌توانند پیشرفت آن را مختل کنند. این نقش‌ها عبارتند از مهاجمان، حاکمان و کسانی که به دنبال شناخته شدن و احترام هستند.

4-فرم مدیریت تیمی مارگریسون مک کان را به کار ببندید

فرم مدیریت تیمی، ابزاری روان‌شناختی برای توسعه تیم است که اولویت‌بندی افراد برای جمع‌آوری اطلاعات، ارتباط با دیگران، تصمیم‌گیری، سازماندهی به خود و بقیه را می‌سنجد. هشت نقش اولویت‌بندی شده عبارتند از:

  • خبرنگار، مشاور – افرادی که اطلاعات را جمع می‌کنند و به دیگران کمک می‌کنند تا آنچه را که اتفاق افتاده درک کنند.
  • خلاق، مبتکر – افرادی که به دنبال راه‌های مختلف برای رویارویی با مسائل هستند.
  • جستجوگر، ارتقا دهنده – افراد متقاعد کننده که قادرند به راحتی دیگران را تحت تأثیر قرار دهند.
  • ارزیابی کننده، توسعه دهنده – افرادی که ارزیابی و تحلیل می کنند.
  • سازمان‌دهنده مورد اعتماد – افراد نتیجه محوری که باعث می‌شوند اتفاقی رخ دهد.
  • جمع‌بندی کننده، تهیه کننده – افراد کارآمدی که فعالیتها را طبق برنامه و زمانبندی تکمیل می‌کنند.
  • کنترل‌کننده، بازرس – افرادی که محوریت آنها “آمار و ارقامی” است و جزئیات را کنترل می‌کنند و مطمئن می‌شوند که استانداردها رعایت شده‌اند.
  • حامی، نگهدارنده – افرادی که تیم را در کنار یکدیگر نگه می‌دارند و به دنبال نیازهای روانی و اجتماعی گروه هستند.

برای هماهنگی میان کارهای اعضا همچنین نقش “پیوند دهنده” نیز وجود دارد که معمولا توسط رهبر گروه ایفا می‌شود.

5-اهداف تیم را درک کنید

اگر تیم‌ها عملکرد خوبی نداشته باشند، اغلب به دلیل عدم وجود ارتباط و درک اهداف گروه است. اگر می‌خواهید بازیکن خوب تیم باشید، حتما اهداف گروه را درک کنید. سؤالاتی کلیدی مانند اینها را از خود بپرسید:

  • من چرا اینجای هستم؟
  • “پایان ایده آل” برای این پروژه چیست؟
  • مهلت ما چقدر است؟
  • چند بار جلسات برگزار می کنیم؟
  • بودجه ما چقدر است؟
  • چه کسی مسئول اجرای ایده‌های ما است؟
  • هر یک از ما چه وظایفی و مسئولیت‌هایی خواهد داشت؟

در رابطه با اینکه در گروه چه کاری قرار است انجام دهید، شفاف باشید. این به شما کمک می‌کند که وظایفتان را به بهترین نحو انجام دهید.

6-قابل اعتماد باشید

احتمالاً همه ما با افرادی کار کرده‌ایم که به زیر قولشان زده‌اند. اگر کسی حرفی بزند خلاف آن عمل همه را ناامید می‌کند، و این مسئله واقعاً می‌‌تواند باعث کند شدن پیشرفت یک گروه شود.

شما می‌توانید با تحویل به موقع کارهایی که قول داده‌اید انجام می‌دهید، به سرمایه‌ای باارزش برای تیم خود تبدیل شوید. برای برخی از افراد، خیلی راحت است وعده‌هایی بدهند که نمی‌توانند آنها را انجام دهند (که البته متأسفانه بسیار رایج است). اما به ایننکته که دیگران چگونه از شما بر اساس چیزی که می‌گویید انتظار دارند، توجه کنید. اگر قول می‌دهید که کاری را تا انتهای روز انجام می‌دهید، حتما آن را انجام دهید. اگر می‌گویید در جلسه ساعت پنج و نیم حاضر می‌شوید، دیر نکنید.

حتما بخوانید: هنر خوب صحبت کردن با افراد مختلف: نکات بسیار مهم و کاربردی

قابل اعتماد بودن در مورد کارهای گروهی که انجام می‌دهید نیز صادق است. اگر استانداردهای بالایی داشته باشید، مردم برای تولید کار با کیفیت به شما وابسته خواهند بود. اگر یک روز خروجی شما عالی باشد، اما روز بعد میانگین کیفیت متوسط باشد، تیم ممکن است شما را غیرقابل اعتماد تلقی کند.

7-در ارتباط برقرار کردن خوب باشید

در گروه فعال باشید. اگر شخص دیگری در مورد ایده‌ای که جواب نمی‌دهد، بحث کند و شما ساکت بنشینید، ممکن است به شانس تیم برای دستیابی به نتایج مطلوب آسیب بزنید. اگر پیشنهاد جایگزینی دارید که می‌تواند مؤثرتر باشد، آن را با گروه به اشتراک بگذارید.

برعکس این هم صادق است، یعنی اگر کسی درباره طرحی که فکر می‌کنید عالی است صحبت می‌کند، شما نیز صحبت کنید. به آنها بگویید که ایده‌شان چقدر می‌تواند تاثیرگذار باشد. آنها ممکن است واقعاً به حمایت شما احتیاج داشته باشند و قدردان آن باشند حتی اگر بروز ندهند.

وقتی با اعضای تیم خود ارتباط برقرار می‌کنید، چه بخواهید حمایت خود از ایده را نشان دهید و چه بخواهید ذهنشان را به چالش بکشید، مهم است که نظر خود را به شکلی مثبت و با احترام بیان کنید. حتی اگر با کسی مخالفید، احساساتی نشوید. نتیجه‌گرایی و رعایت انصاف، تأثیر خوبی خواهد گذاشت. 12 تکنیک ساده و موثر برای ارتباط برقرار کردن و خوش مشرب شدن در محل کار

8-انعطاف‌پذیر بمانید

اگر تاکنون کار تیمی کرده باشید، احتمالاً می‌دانید که همه چیز به سرعت تغییر می‌کند. ممکن است افرادی به گروه بپیوندند یا از آن خارج شوند، بودجه ممکن است کاهش یابد یا اهداف دوباره تعریف شوند.

بهترین بازیکن‌های تیم می‌دانند چگونه انعطاف‌پذیر باشند. آنها با تغییر نمی‌جنگند. درعوض، آن را به فرصتی جدید برای پیشرفت تبدیل می‌کنند.

حتما بخوانید: 9 روش موثر برخورد/مواجهه با افراد دشوار در زندگی

ممکن است متوجه شوید زمانیکه کار را به پایان رساندید، اعضای گروه، روش‌های مورد استفاده شما و اهدافی که بخاطر آنها کار را شروع کرده‌اید، تغییر کرده‌اند. با انعطاف‌پذیری می‌توانید از فرصت‌های جدیدی که در طول پروژه به وجود می‌آیند، استفاده کنید و قادر خواهید بود به دیگران نیز کمک کنید که همین کار را انجام دهند.

تمایل شما به آرام و مثبت ماندن در محیط کاری که دائما د حال تغییر است یک مهارت مهم در کسب و کار به حساب می‌آید و رئیستان به احتمال زیاد به این موضوع توجه خواهد کرد.

جمع بندی (اینفوگرافی)

راههای موفقیت در کار گروهی (اینفوگرافی)

نکات تکمیلی

  • پروژه‌های کاری را دستچین نکنید. انتخاب پروژه‌هایی که به نظر آسان‌تر می‌‌رسند یا آنهایی که مزایای بیشتری دارند، وسوسه‌کننده است. اما اگر پروژه‌های دشوارتری را انتخاب کنید و آنچه را که به شما پیشنهاد می‌شود بپذیرید، به عنوان نیروی کاری سخت کوش شناخته می‌شوید. رئیس شما متوجه تمایل شما به چالش خواهد شد که در درازمدت به نتیجه می‌رسد.
  • در صورت نیاز با بازخورد مثبت و کمک‌رسانی، از سایر افراد تیم خود پشتیبانی کنید. تمایل شما برای همکاری و کمک به دیگران، تأثیر خوبی بر گروه و مدیریت خواهد گذاشت.
  • اطلاعات و منابع خود را با تیمتان به اشتراک بگذارید. به یاد داشته باشید که همه شما برای یک هدف در تیم حضور دارید و با آگاهی دادن به یکدیگر در رسیدن به هدف سهیم هستید. اگر تجربیات یا دانش قبلی‌ای دارید که می‌تواند به دیگران کمک کند، آن را ارائه دهید. دیگران قدر کمک شما را می‌دانند.
  • رفتار مثبتی داشته باشید. اگر مدام غر بزنید، تأخیر داشته باشید یا وظایف سختی به دیگران بدهید، ممکن است از کار با شما امتناع کنند. داشتن یک نگرش مثبت می‌تواند یک تغییر جدید باشد و به دیگران نیز کمک کند تا در تیم متمرکز و موثر شوند.

نظر شما چیست؟

ما ایرانیان همیشه در زمینه کار گروهی ضعیف بوده ایم. دقت کنید همیشه بازیکن خوب تیم بودن کار ساده ای نیست. تیم‌ها معمولاً برای حل مشکلات دشوار ایجاد می‌شوند و غالباً مهلت و بودجه‌شان کم است. اما این می‌تواند شانس شما برای درخشش باشد. به کار گروهی نه تنها به چشم یک چالش سخت بلکه به چشم یک فرصت عالی نگاه کنید.

با استفاده از نقاط قوت خود، آگاهی از نقشتان، انعطاف‌پذیری و قابل اعتماد بودن تا پایان پروژه به تیم خود کمک کنید. مثبت باشید و تا جایی که می‌توانید به دیگران کمک کنید. شما با همکاری و سخت‌کوش بودن، تاثیر خوبی بر همه به ویژه مدیرتان خواهید گذاشت.

حتما بخوانید: 20 مهارت اجتماعی کاربردی برای اینکه دوست داشتنی تر باشیم؟

kar

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا