نحوه استفاده از اسکراب صورت در خانه
اسکراب صورت یک محصول لایه بردار است که به طور خاص برای پوست صورت طراحی شده است. پوست صورت لطیف تر از پوست سایر قسمت های بدن است و بیشتر در معرض آسیب و آفتاب سوختگی قرار دارد. به همین دلیل است که به مراقبت ویژه ای نیاز دارد. استفاده از اسکراب صورت موجب برداشته شدن لایه های مرده ی پوست می شود و بنابراین یک راه عالی برای مراقبت از پوست است.
اما توجه داشته باشید که بجای استفاده از اسکراب هایی که برای پوست کل بدن ساخته شده اند، تنها از اسکراب های مخصوص صورت استفاده کنید. در این مطلب یاد می گیرید که اسکراب صورت چیست، چه فوایدی دارد و روش استفاده از آن چگونه است. همچنین با دستور ساخت 5 اسکراب لایه بردار خانگی فوق العاده مفید آشنا می شوید. پس با ما همراه باشید.
با استفاده از اسکراب صورت پوست صاف و لطیفی داشته باشید…
دلایل مختلفی برای استفاده از اسکراب جهت مراقبت از پوست صورت وجود دارد. همانطور که در بالا هم اشاره شد، اسکراب ها لایه های مرده ی پوست را از بین می برند و موجب شادابی و جوانسازی پوست می شوند. استفاده منظم از لایه بردار موجب ساخت لایه های جدید پوست و درنتیجه صافی و درخشندگی آن می شود. روغن های اساسی اغلب در ترکیب اکثر اسکراب های صورت استفاده می شوند و این خاصیت آنها را دوچندان می کند. بسیاری از اسکراب ها دارای مرطوب کننده نیز هستند، بنابراین ضمن از بین بردن سلول های مرده، پوست را تغذیه می کنند.
اسکراب های صورت حاوی مواد ساینده ملایمی هستند که برای برداشتن پوست مرده طراحی شده اند. در واقع همین دانه های ریز ساینده، عمل پاکسازی و لایه برداری را انجام می دهند.
بعضی از افراد اسکراب صورت را با دست روی صورت می گذارند، به اینصورت که مقدار کمی از اسکراب را روی انگشتان خود می گذارند و صورت را به آرامی ماساژ می دهند. در حالی که برخی دیگر اسکراب را روی پد لوازم آرایشی قرار می دهند و پد را روی صورت می مالند. در هر دو صورت، باید از ماساژ ملایم و حرکات منظم دایره ای استفاده شود تا اطمینان حاصل شود که کل صورت پوشش داده شده است. پس از استفاده از اسکراب، می توان صورت را شستشو داد و سپس مرطوب کرد.
اسکراب های مورد استفاده، باید با نوع پوست متناسب باشند.
ترکیبات اسکراب صورت
از موارد مختلفی می توان به عنوان لایه بردار در اسکراب صورت استفاده کرد. برخی از این مواد عبارتند از الیاف بامبو، پوسته های آجیل آسیاب شده، جو دوسر، شکر و تفاله میوه. از لایه بردارهای خشنی مانند شن و نمک در اسکراب صورت استفاده نمی شود. اسکراب علاوه بر ترکیب لایه بردار، معمولاً حاوی یک روغن حامل یا کرم نیز هست که برای نگه داشتن لایه بردار در یک سوسپانسیون استفاده می شود. علاوه بر این، روغن های ضروری نیز در ترکیب اسکراب ها بکار می روند و این موجب تقویت خواص آن می شود.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
برای جلوگیری از چین و چروک های پوست، بهتر است صورت را با یک شوینده ی لایه بردار شست و شو دهید.
اکثر داروخانه ها و تامین کنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی، اسکراب های صورت و بدن مختلفی دارند. بهتر است در صورت امکان، محصول را قبل از خرید آزمایش کنید. بهترین روش برای آزمایش اسکراب این است که مقدار بسیار کمی از آن را به مچ دست خود بزنید. پوست این قسمت از بدن ظریف است و بنابراین اگر اسکراب، پوست مچ دست را تحریک کند، مسلما پوست صورت را هم تحریک خواهد کرد. بنابراین حتما اسکراب را چند دقیقه روی پوست دست قرار دهید و سپس با آب ولرم بشویید تا ببینید آیا علائم تحریک مانند خارش یا جوش وجود دارد یا خیر.
اسکراب صورت سلول های مرده ی پوست را از بین می برد و آن را جوان و سالم نشان می دهد.
از شکر می توان به عنوان ترکیب لایه بردار در اسکراب صورت استفاده کرد.
چرا باید از اسکراب صورت استفاده کرد؟
- اسکراب صورت به لایه برداری پوست کمک می کند.
- به از بین بردن سلول های مرده پوست که باعث مسدود شدن منافذ پوست می گردند کمک می کند. مسدود شدن منافذ پوست دلیل اصلی بیشتر مشکلات پوستی از جمله آکنه است.
- بعلاوه منافذ مسدود شده می توانند باعث التهاب شوند و پس از بهبودی، باعث ایجاد رنگدانه ها می شوند.
از این رو یک اسکراب صورت به شما کمک می کند تا از بروز مشکل پوستی ازجمله مسدود شدن منافذ جلوگیری کنید. بنابراین می توان گفت که عدم استفاده از اسکراب صورت، ممکن است آسیب جدی به پوست وارد کند!
روش استفاده از اسکراب صورت
اکنون که با مزایای اسکراب صورت آشنا شدید، باید راه استفاده از آن را هم یاد بگیرید. بایدها و نبایدهایی در مورد نحوه ی استفاده از اسکراب صورت وجود دارد که باید از آن مطلع باشید.
اسکراب صورت تنها در شرایط زیر موثر است:
- صورت خود را قبل از اعمال اسکراب بشویید: همیشه صورت خود را با یک شوینده ی خوب صورت بشویید و سپس از یک اسکراب ملایم استفاده کنید.
- بعد از اسکراب کردن پوست، ماسک صورت بزنید: بعد از اتمام کار، از یک ماسک صورت یا ژل خوب استفاده کنید. این به پوست شما کمک می کند تا به خوبی مواد اسکراب و ماسک را جذب کند.
- در معرض نور خورشید قرار نگیرید: پوست خود را مستقیماً در معرض نور آفتاب قرار ندهید. اسکراب کردن پوست، باعث حساس شدن آن می شود. اگر بیرون می روید، از ضد آفتاب کافی استفاده کنید.
دفعات استفاده از اسکراب صورت چقدر باید باشد؟
علاوه بر روش استفاده، دفعات استفاده از اسکراب صورت هم اهمیت زیادی دارد. به نکات زیر توجه کنید:
- از اسکراب هر روز استفاده نکنید.
- اسکراب صورت را بصورت ماهانه یا دو هفته یکبار استفاده کنید. استفاده ی بیشتر از این مقدار، می تواند پوست شما را خشک کند.
- رطوبت طبیعی پوست توسط روغن های طبیعی آن حفظ می شود. استفاده ی بیش از حد اسکراب، این رطوبت طبیعی را از بین می برد.
- استفاده ی بیش از حد اسکراب منجر به تولید بیش از حد سبوم در پوست می شود تا خشکی صورت جبران شود. همین امر میزان آکنه های پوست را افزایش می دهد.
بنابراین از اسکراب صورت در حد اعتدال یعنی بصورت ماهیانه یا هر دو هفته یکبار استفاده کنید. زیاده روی در اینکار نه تنها مفید نخواهد بود، بلکه موجب آسیب رساندن به پوست هم می شود.
چند سوال رایج
مدت زمان توصیه شده برای قرار دادن اسکراب روی پوست صورت چقدر است؟
صورت خود را برای مدت طولانی اسکراب نکنید زیرا این به پوست شما آسیب می رساند. اسکراب کردن طولانی مدت پوست موجب خشکی آن می شود. همانطور که در بالا نیز اشاره شد، خشک شدن پوست باعث ترشح چربی بیشتر شده و این منجر به آکنه می شود. بطور کلی مدت زمان قرار دادن اسکراب روی پوست به ترکیبات تشکیل دهنده ی آن و نوع پوست بستگی دارد.
بهترین زمان قرار دادن اسکراب صورت روی پوست قبل از بخور دادن است یا بعد از آن؟
اگر می خواهید صورت را بخور دهید، همیشه بهتر است قبل از بخار دادن اسکراب بزنید. پوست صورت بعد از بخار دادن بسیار حساس می شود. بنابراین، اسکراب کردن پس از بخور دادن ایده خوبی نیست.
آیا استفاده از اسکراب صورت برای پوست های آکنه دار ایده ی خوبی است؟
خیر، در صورت داشتن آکنه یا هر نوع التهاب دیگر، بهتر است از اسکراب استفاده نکنید. این می تواند التهاب را افزایش دهد و همزمان موجب خشکی پوست هم شود و باعث بدتر شدن وضعیت گردد.
آیا استفاده از اسکراب برای پوست های زخمی مضر است؟
بله، اگر پوست شما دارای خراش یا زخم است توصیه می شود از اسکراب کردن آن خودداری کنید و به جای آن اجازه دهید تا زخم بهبود یابد. اسکراب کردن زخم ها می تواند خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهد. همچنین می تواند مانع روند بهبودی شود و در نهایت موجب تشدید زخم ها گردد.
از اسکراب صورت چگونه برای پوست چرب استفاده کنیم؟
برای پوست های چرب هم مانند دیگر پوست ها عمل کنید فقط به مدت یک دقیقه یا کمتر اسکراب را قرار دهید و خیلی آرام ماساژ دهید. نکته اصلی برای پوست چرب این است که نباید در استفاده از اسکراب، زیاده روی کنید. اینکار می تواند تعادل روغن های پوست را از بین ببرد و موجب تولید چربی بیشتر از غدد سبابه و درنتیجه آکنه بیشتر شود.
اسکراب صورت چه کاری انجام می دهد؟
اسکراب صورت به لایه برداری پوست کمک می کند. این ترکیب سلول های مرده پوست و آلودگی را که باعث مسدود شدن منافذ می شود از بین می برد و موجب جوان سازی پوست می گردد.
آیا اسکراب صورت بهتر از شستشوی صورت است؟
هر دو باید در کنار هم باشند. شستشوی صورت به تمیز کردن پوست کمک می کند، در حالی که اسکراب به لایه برداری و از بین بردن سلول های مرده پوست کمک می کند.
چند وقت یکبار باید از اسکراب صورت استفاده کرد؟
دفعات آن بسته به نوع پوست، نوع اسکراب و فصل سال متغیر است و بصورت ماهیانه یا دو هفته یکبار است. نوع، مقدار و مدت زمان اسکراب مورد استفاده باید نیازهای پوست شما را تأمین کند و تحت کنترل باشد. اسکراب بیش از حد صورت باعث خشک شدن آن می شود و می تواند منجر به افزایش تولید سبوم و در نهایت آکنه و تحریک پوست شود.
5 روش ساخت اسکراب صورت در خانه
شما می توانید با ترکیبات ساده و طبیعی موجود در خانه، اسکراب صورت بسازید. در اینجا با طرز ساخت بهترین اسکراب های صورت خانگی آشنا می شوید.
1- اسکراب تسکین دهنده آلوئه ورا
ترکیبات مورد نیاز:
- یک چهارم فنجان شکر قهوه ای
- 1 قاشق غذاخوری ژل آلوئه ورا
- 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون طبیعی
روش ساخت: همه مواد را با هم مخلوط کرده و برای لایه برداری ملایم روی پوست ماساژ دهید.
مزایا: این اسکراب برای آرامش پوست بعد از یک حمام آفتاب (یا قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید) بسیار مناسب است.
2- اسکراب شکر و نارگیل
ترکیبات مورد نیاز:
- یک سوم فنجان شکر
- 1 تا 2 قاشق غذاخوری روغن نارگیل
روش ساخت: شکر و روغن نارگیل را با هم ترکیب کرده، مخلوط کنید و روی پوست مالش دهید.
مزایا: این اسکراب موجب درخشندگی و لطافت پوست شما می شود. سعی کنید از یک شکر فوق العاده خوب استفاده کنید تا فرمول آن تا حد ممکن ملایم باشد. مواردی مانند شکر قهوه ای را برای اسکراب بدن استفاده کنید چون پوست بدن ضخیم تر از پوست صورت است.
3- اسکراب بادام و چای سبز
ترکیبات مورد نیاز:
- 5 عدد بادام
- 1 قاشق غذاخوری ماست
- 1 قاشق غذاخوری چای سبز
روش ساخت: ابتدا بادام ها را با استفاده از مخلوط کن، بسیار ریز کنید و سپس آن را با ماست و چای سبز مخلوط کنید تا به صورت خمیر درآید. در مرحله ی آخر خمیر را به آرامی روی پوست اعمال کنید.
مزایا: بادام باعث می شود پوست شما احساس لطافت و نرمی کند. در عین حال چای سبز نیز حاوی آنتی اکسیدان است و برای پوست بسیار مفید می باشد. اصولاً اگر می خواهید پوستی مرطوب و پرانرژی داشته باشید، این اسکراب مناسب شما است.
4- اسکراب جو دو سر و عسل
ترکیبات مورد نیاز:
- دو سوم فنجان جو
- 1 قاشق غذاخوری عسل
- 1 قاشق غذاخوری ماست
روش ساخت: برای تهیه ی این اسکراب، جو دوسر را در مخلوط کن بریزید یا اگر می توانید از آرد جو دوسر استفاده کنید. سپس عسل و ماست را به جو دو سر اضافه کرده و با قاشق مخلوط کنید تا مواد به طور کامل ترکیب شوند. سپس شروع به قرار دادن اسکراب روی صورت خود کنید.
مزایا: جو دوسر برای پوست بسیار تسکین دهنده است و عسل به طور طبیعی دارای ترکیبات ضد باکتری و ضد آکنه است.
5- اسکراب پوست پاپایا و آناناس
ترکیبات مورد نیاز:
- 1 عدد پاپایا
- 1 قاشق غذاخوری آب آناناس
- 2 قاشق غذاخوری آب لیمو
- 1 قاشق چایخوری شکر بسیار ریز
روش ساخت: پاپایا، آب آناناس، آب لیمو و شکر را با هم مخلوط کنید. اجازه دهید این ماسک حدود 20 دقیقه روی پوست صورت بماند و سپس آبکشی کنید. اگر احساس سوزش می کنید، پوست را سریعتر بشویید.
مزایا: این دستورالعمل به خودی خود اسکراب نیست اما آنزیم های موجود در این میوه ها، جایگزین ملایمی برای لایه بردارهای شیمیایی هستند. افرادی که دارای بیماری های پوستی حساس مانند اگزما هستند، نمی توانند از اسکراب استفاده کنند چون ترکیبات ساینده موجود در اسکراب ها فقط التهاب را بدتر می کنند. به همین دلیل که اگر پوست حساسی دارید، توصیه می شود از این نوع لایه بردار استفاده کنید.
سلام
ممنون از مقاله خوبتون
خیلی کمکم کرد
پاپایا هم خوبه
من به دکتر پوست مراجعه کردم.برای من اسکراب اورین نوشتند.روزی دو بار.ایا این توصیه دکتر منطقی هست؟
سلام آقای حیدری ممنون از مقاله آموزنده تون خیلی مفید بود دستتون درد نکنه