مهارت های روزمره برای زندگی بهتر

روانشناسی رنگها: هر رنگ چه معنایی دارد و چه تاثیری بر فرد می گذارد؟

آیلتس

رنگ ها نقش مهمی در دیده شدن برند یا نام تجاری شما دارند. اگر فروشنده هستید و تلاش می کنید نظر مشتری را به کالاهایتان جلب کنید باید بدانید رنگ ها تاثیر بسیار زیادی روی ذهنیت مخاطب و ترغیب او به خرید اجناس شما دارند. اگر معانی مختلف رنگ ها را بدانید می توانید از آنها برای جلب نظر دیگران استفاده کنید و به این ترتیب فروش محصولاتتان را هم بالا ببرید. در این مطلب ما به بررسی معانی رنگ ها و روانشناسی مرتبط با هر رنگ می پردازیم تا یاد بگیریم چطور از هر رنگی به شیوه ای هوشمندانه و کارآمد استفاده کنیم.

روانشناسی رنگها چیست؟

روانشناسی رنگها در واقع بررسی رابطه هر رنگ با رفتار افراد است. هدف از این کار رسیدن به این مساله است که چطور هر رنگ می تواند روی تصمیم گیری های روزانه افراد در مواردی مثل خرید کالاها و اجناس تاثیر بگذارد.

تا به حال به این فکر کرده اید که رنگ لباس چقدر می تواند روی خریدن آن موثر باشد؟ یا مثلا آیا یک رنگ بخصوص می تواند برند یا نام تجاری شما را معروف تر از بقیه کند؟ آیا رنگ یک آیکن خاص باعث میشود بیشتر از بقیه آیکن ها روی آن کلیک کنیم؟ جواب فقط یک کلمه است: بله! اما توضیح دلیل آن کمی پیچیده است. معانی مختلف رنگها می تواند روی انتخاب شما تاثیر بگذارد. هر رنگی معنای بخصوص خودش را دارد که با مسائلی مثل نوع تربیت، جنس، محل زندگی، فرهنگ و ارزش های زندگی هر فرد و عوامل دیگر مرتبط است.

 


مرد بهترین شویم

توی این پک فوق العاده، مرد بهتری شویم رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! 


 

 


بازاریابی و مارکتینگ

توی این پک فوق العاده، بازاریابی و مارکتینگ رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی!بازاریابی و مارکتینگ رو سریع یاد بگیر وحسابی پول دربیار! 


 

چرا روانشناسی رنگها در بازاریابی مهم است؟

رنگ ها باعث برانگیخته شدن احساسات می شوند. فرقی نمی کند پای خرید یک جنس خاص در میان باشد یا انتخاب رنگ برای طراحی برند؛ رنگ ها کار خودشان را می کنند!

انتخاب رنگ مناسب برای بازاریابی و تبلیغات روی دیده شدن شما در بازار رقابت تاثیر زیادی دارد. با انتخاب هوشمندانه و استراتژیک رنگها می توانید توجه مخاطب را به سمت محصولاتتان جلب کنید و گوی سبقت را از دیگران بربایید. دقیقا به همین دلیل است که شناخت رنگها و آشنایی با روانشناسی آنها می تواند بازدهی شما را در بازاریابی افزایش بدهد و برندتان را چشمگیرتر کند. درست عکس همین مساله هم ممکن است اتفاق بیفتد…

حتما بخوانید: 14 تا از مهمترین و جدیدترین دانستنی های روانشناسی زناشویی که هر زوجی باید بخواند

بازاریاب های حرفه ای می دانند که رنگها چه تاثیر عمیقی روی افراد می گذارند و برای همین از قدرت رنگها و معنی آنها برای رسیدن به اهداف تجاری شان استفاده می کنند. استفاده مناسب از رنگها روی تصمیم گیری افراد برای انتخاب یک کالا تاثیر می گذارند و این مساله ای نیست ک بشود به راحتی از آن چشم پوشی کرد؛ بنابراین اگر بازاریاب هستید یا به دنبال رونق کسب و کارتان هستید از نقش رنگها غافل نشوید.

معنای رنگهای مختلف

روانشناسی رنگ قرمز

رنگ قرمز بسیار جلب توجه کننده است؛ بنابراین در مارکتینگ یا بازاریابی نقش مهمی ایفا می کند. قرمز احساساتی مثل هیجان، اشتیاق، خطر، انرژی و فعالیت را منتقل می کند. احتمالا به این مساله برخورد کرده اید که بعضی از فروشگاه های آنلاین از رنگ قرمز برای دکمه “سفارش محصول ” استفاده می کنند. بسته بندی های قرمز رنگ را هم حتما دیده اید. این رنگ شما را جلوی قفسه های خرید میخکوب می کند و ترغیبتان می کند که آن جنس را بخرید. در واقع قرمز قوی ترین احساسات شما را برمی انگیزد و توجهتان را به خودش جلب می کند.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

روانشناسی رنگ قرمز

اما رنگ قرمز به معنی خطر هم می تواند باشد؛ پس موقع استفاده از آن باید دقت به خرج بدهید و زیاده روی نکنید. اگر قرار است از رنگ قرمز در وب سایتتان استفاده کنید بهتر است که آن را برای آیکن های فروش، ثبت سفارش یا اضافه کردن به سبد خرید به کار ببرید.

قرمز یکی از رنگ های نمادین است که برندهای معروف مثل یوتیوب و کوکاکولا هم از آن استفاده می کنند. فکر می کنید چرا لوگوی کوکاکولا قرمز رنگ است؟ چون قرمز اشتها را تحریک می کند! علاوه بر این شرکت های تجاری معتبر در کنار استفاده از رنگ قرمز از کلماتی مثل “شادی ” و “خوشحالی ” هم استفاده می کنند تا هیجان بیشتری را به مخاطب القا کنند. یوتیوب هم از رنگ قرمز در لوگوی خود استفاده کرده است و دلیلش هم تحریک حس هیجان در مخاطب است. وقتی بیننده دکمه قرمز رنگ یوتیوب را می بینید ناخودآگاه ترغیب می شود که ویدیوها را play و تماشا کند.

روانشناسی رنگ نارنجی

نارنجی نشان دهنده خلاقیت، ماجراجویی، شور و اشتیاق، موفقیت و اعتدال و میانه روی است. استفاده از رنگ نارنجی در عکس یا وب سایت جلوه سرگرم کننده و جذابتری به آن می دهد. با اینکه نارنجی هم می تواند توجه بیننده را به خودش جلب کند اما به اندازه رنگ قرمز خیره کننده نیست. خیلی از فروشگاه های آنلاین یا وب سایت ها برای طراحی دکمه خرید یا ثبت سفارششان از رنگ نارنجی استفاده می کنند و اتفاقا بازخورد خوبی هم دریافت می کنند.

روانشناسی رنگ نارنجی

اگر به لوگوی Nickelodeon و The Home Depot نگاه کنید رنگ نارنجی را کاملا در آنها مشاهده می کنید. نیکلودئون (Nickelodeon) نام یکی از شبکه های تلویزیونی آمریکاست که برای بچه ها برنامه سازی می کند و استفاده از رنگ نارنجی در لوگوی آن می تواند خلاقیت و شور و اشتیاق را به بیننده منتقل کند.

روانشناسی رنگ زرد

در روانشناسی رنگها، رنگ زرد نور خورشید را تداعی می کند که با احساساتی مثل خوشبختی، خوش بینی، مثبت نگری و حس گرما و تابستان همراه است. از طرف دیگر رنگ زرد می تواند بیانگر هشدار و نشانه ای از فریب هم باشد. برخی از برندهای معروف در طراحی سایت هایشان از رنگ زرد به عنوان پس زمینه یا قالب استفاده می کنند. در صورتی که رنگ زرد با طراحی کل وب سایتتان هماهنگی داشته باشد می توانید از این رنگ برای گزینه “ارسال رایگان محصول ” استفاده کنید. در این صورت وقتی مشتری این گزینه را می بیند احساس مثبت و خوبی به او دست می دهد و نسبت به فروشگاه شما خوش بین می شود.

برندهای معتبر زیادی مثل Ferrari یا Ikea از رنگ زرد در طراحی لوگوهایشان استفاده کرده اند. برای خیلی ها رانندگی کردن با ماشین های فراری به رویایی شیرین تبدیل شده است. رنگ زرد استفاده شده در این برند لوکس احساس شادی، گرما، سبکی و زندگی پر از نشاط را منتقل می کند.

روانشناسی رنگ صورتی

صورتی یکی از محبوب ترین رنگهاست که در درجه اول توجه مخاطبان خانم را به خود جلب می کند. در روانشناسی رنگها، صورتی به معنای ظرافت و لطافت زنانه، شادی و خوشحالی، نارس بودن و عشق بی قید و شرط است. برخی از شرکت های تولید کننده اسباب بازی از رنگ صورتی برای بسته بندی محصولاتشان و به ویژه اسباب بازی های مخصوص دخترها استفاده می کنند. از طرف دیگر خیلی از وب سایت ها آیکن های پیام رسانی و گفتگویشان را صورتی طراحی می کنند.

حتما بخوانید: 2 تست روانشناسی جدید وسواس فکری برای تعیین شخصیت وسواسی

از آنجایی که رنگ صورتی با لطافت زنانه در ارتباط است پس جای تعجب نیست که برندهای معروفی مثل ویکتوریا سکرت (Victoria’s Secret) از این رنگ استفاده کنند. این کمپانی مشهور حتی یکی از محصولات معروفش را Pink نام گذاری کرده و همین مساله نشان می دهد رنگ صورتی تا چه حد روی جلب توجه خانم ها تاثیر گذار است.

روانشناسی رنگ سبز

در روانشناسی رنگها سبز با معنای طبیعت و پول زیاد همراه است. رشد، باروری، سلامتی و سخاوت هم برخی از معانی دیگر این رنگ زیبا هستند؛ اما به جز این احساسات مثبت، سبز می تواند منتقل کننده احساس منفی حسادت هم باشد. اگر کسب و کارتان مربوط به مسائل بهداشتی و تناسب اندام است بهتر است از رنگ سبز بیشتر استفاده کنید؛ مثلا می توانید پس زمینه بنر یا صفحه اصلی تان را سبز کنید.

روانشناسی رنگ سبز

استفاده از رنگ سبز در طراحی لوگوی کمپانی های John Deere و Roots به خوبی مشاهده می شود. به طور کلی شرکت صنایع سنگین John Deere با طبیعت سر و کار دارد. این کمپانی معروف به کار ساخت ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی مشغول است و رنگ سبز لوگوی آن هم اشاره زیبایی به کار اصلی شرکت دارد. به این ترتیب زمانی که بیننده لوگوی John Deere را می بیند با خودش می گوید: آها! همینه! کمپانی معروف ساخت و ساز وسایل مربوط به طبیعت!

روانشناسی رنگ آبی

رنگ آبی یادآور دریا و آسمان است. ثبات، هماهنگی، صلح، آرامش و اعتماد برخی از معانی این رنگ زیبا و آرامبخش هستند؛ اما رنگ آبی می تواند احساسات منفی خاصی مثل افسردگی یا احساس سرما را هم منتقل کند. برخی از فروشنده ها در سایت هایشان از رنگ آبی برای طراحی گزینه هایی مثل صدور گواهینامه اعتبار یا ارسال رایگان محصول استفاده می کنند چون این رنگ احساس اعتماد را در بیننده برمی انگیزد.

از میان لوگوهای معروفی که با رنگ آبی طراحی شده اند می توان میتوان به لوگوی فیس بوک (Facebook)، توییتر (Twitter) و اسکایپ (Skype) اشاره کرد. علاوه بر این لوگوی شرکت هایی مثل والمارت (Walmart) و اورال بی (Oral B) هم آبی رنگ است.

روانشناسی رنگ آبی

اورال بی هم نام یک کمپانی بزرگ تولید کننده محصولات مربوط به بهداشت دهان و دندان است. رنگ آبی استفاده شده در لوگوی این شرکت مشتریان را متقاعد می کند تا به محصولات اورال بی اعتماد کنند و با آرامش خاطر از آنها استفاده کنند.

روانشناسی رنگ بنفش

بنفش در روانشناسی رنگها یک رنگ سلطنتی محسوب می شود واحساساتی مثل قدرت، نجابت، تجمل گرایی، حکمت و معنویت را بازتاب می دهد. یادتان باشد که استفاده بیش از حد از رنگ بنفش ممکن است اثر منفی داشته باشد و حس ناامیدی یا تکبر را به مخاطب القا کند. اگر دوست دارید از این رنگ در طراحی وب سایتتان استفاده کنید می توانید آن را در گزینه هایی مثل ارسال رایگان محصول یا لوگوی شرکتتان به کار ببرید.

حتما بخوانید: آموزش کامل نظریه‌ها و اصطلاحات روانشناسی شخصیت (به زبان ساده)

بنفش رنگ غالب لوگوی شرکت های معتبری مثل یاهو (Yahoo) و هالمارک (Hallmark) است. با یک گشت و گذار مختصر در سایت این کمپانی ها متوجه می شوید که از بنفش در طراحی آنها استفاده شده است. در مورد سایت هالمارک، نام شرکت و نوار بالایی سایت به رنگ بنفش هستند اما بقیه قسمت ها به رنگهای دیگر طراحی شده اند. در یاهو لوگو، نوار بالای سایت و آیکن ایمیل به رنگ بنفش درآمده اند.

روانشناسی رنگ سفید

رنگ سفید تداعی کننده معصومیت و بی گناهی، پاکیزگی و همینطور فروتنی و تواضع است. البته این معانی فقط در برخی فرهنگها مورد قبول هستند. در واقع رنگ سفید در برخی نقاط جهان معنایی کاملا متفاوت می دهد؛ بنابراین همه چیز با فرهنگ غالبی که در محل سکونتتان وجود دارد مرتبط است. یادتان باشد سفید می تواند احساسات منفی مثل عدم تحمل و سردی را هم منتقل کند. به هر حال در طراحی وب سایت ها استفاده از رنگ سفید رایج ترین گزینه است. علاوه بر این می توانید موقع عکاسی کردن از محصولاتتان از پس زمینه سفید رنگ استفاده کنید. صفحات سایت ها هم معمولا پس زمینه سفید با فونت مشکی دارند؛ چون این ترکیب کاملا خوانا و قابل دیدن است.

روانشناسی رنگ سفید

در لوگوی شرکت هایی مثل ASOS و Adidas هم از رنگ سفید استفاده شده است. برای طراحی لوگوی کمپانی ASOS کلمات به رنگ مشکی و پس زمینه آن سفید طراحی شده است. وقتی پس زمینه را مشکی یا خاکستری در نظر می گیرید از فونت سفید استفاده کنید و موقعی که از فونت مشکی یا تیره استفاده می کنید پس زمینه را سفید کنید تا کلمات کاملا خوانا باشند.

روانشناسی رنگ مشکی

رنگ سیاه یا مشکی یکی از محبوب ترین رنگها در طراحی لوگو یا سایت به حساب می آید. در روانشناسی رنگها، مشکی نماد رمز و راز، قدرت، ظرافت و پیچیدگیست. در طرف دیگر ماجرا، رنگ سیاه می تواند احساساتی مثل غم و اندوه را هم در مخاطب بیدار کند. خیلی از برندها و نام های تجاری در سراسر دنیا از رنگ مشکی برای طراحی لوگویشان استفاده می کنند. برای نوشتن متون مختلف هم معمولا از این رنگ استفاده می شود چون مشکی کاملا دیده می شود و خواناست. برخی شرکتها برای اینکه توجه بیشتری جلب کنند از عکس های سیاه و سفید یا آیکن های مشکی جذاب در سایتشان استفاده می کنند تا توجه مشتری را به خود جلب کنند.

روانشناسی رنگ مشکی

کمپانی های Chanel و Nike هم از این قاعده مستثنا نیستند. لوگوی هر دوی آنها مشکی رنگ است و اگر سری به سایتشان هم بزنید استفاده از رنگ مشکی را کاملا حس می کنید.

روانشناسی رنگ خاکستری

خاکستری نماد تعادل و بی طرفیست و معنای آن هم چیزی بین رنگ سیاه و سفید است؛ اما این رنگ جنبه های منفی خاصی هم دارد؛ به عنوان مثال خاکستری می تواند نشان دهنده افسردگی یا فقدان چیزی باشد. علاوه بر این، رنگ خاکستری یکی از رنگهای کسل کننده هم به حساب می آید. از این رنگ می توانید برای فونت نوشته ها، سربرگ ها، گرافیک سایت و حتی نمایش محصولاتتان استفاده کنید.

روانشناسی رنگ خاکستری

کمپانی اپل (Apple) نمونه بسیار خوبیست که در لوگوی آن از رنگ خاکستری استفاده شده است. از این گذشته، خیلی از لپ تاپ های اپل هم به خاکستری رنگ یا نقره ای هستند چون این رنگ معمولا روی کسی تاثیر بدی نمی گذارد. اگر وارد سایت اپل شوید می بینید که سربرگ یا نوار بالایی صفحه سایت به رنگ خاکستری و لوگوی کمپانی هم سفید رنگ است. به طور کلی اپل در طراحی لوگوی خود به شکلی کاملا متعادل از رنگ های مشکی، سفید و خاکستری استفاده می کند که باعث ایجاد احساسی کاملا خنثی و بی طرفانه در بیننده می شود.

روانشناسی رنگ قهوه ای

قهوه ای رنگ زمین است؛ بنابراین با دیدن آن خاک، چوب و سنگ در ذهن تداعی می شوند. از نظر روانشناسی رنگها، قهوه ای احساس راحتی، امنیت و ثبات را به بیننده القا می کند. اگر دقت کرده باشید، اکثرا در بازاریابی و مارکتینگ از رنگ قهوه ای برای محصولات طبیعی و مواد غذایی استفاده می شود. این رنگ در لوگوها، بنرها و روی یک پس زمینه سفید به خوبی خودش را نشان می دهد.

حتما بخوانید: عشق چیست؟ (از نظر روانشناسی) با انواع عشق آشنا شوید!

UPS یکی از برندهای تجاریست که از رنگ قهوه ای در لوگوی کمپانی اش استفاده می کند. در سایت این شرکت نیز رنگ قهوه ای در کنار رنگهای مکمل دیگری مثل زرد و سبز به خوبی دیده می شود که همه آنها در واقع نمایانگر عناصر طبیعی هستند: زرد برای خورشید و سبز برای طبیعت بکر. در مجموع طراحی لوگوی UPS به رنگ قهوه ای باعث ایجاد احساس اعتماد و اطمینان در بیننده می شود و این دقیقا همان چیزیست که از یک شرکت پستی باید انتظار داشت.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. سلام وقت شما بخیر
    ببخشید میتونم از مطالب مفیدتون در تحقیق کلاسم استفاده کنم ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا