آموزش گیاهان دارویی و نحوه پرورش آنها (تصویری)

چه کسانی نباید زردچوبه بخورند؟ مضرات زردچوبه و 20 فایده در طب سنتی

چرب زبان

زردچوبه در بین غذاهای آسیایی مصرف بالایی دارد. ایرانیان هم از زردچوبه بعنوان چاشنی اصلی در غذاهای خود استفاده می کنند. این گیاه ، خواص بیشماری برای سلامتی بدن دارد که در این مطلب آنها را کامل و مفصل بیان می کنیم. در ضمن، مطالب این پست بر طبق جدیدترین تحقیقات پژوهشگران و دانشمندان تهیه شده است.

گیاه شناسی زردچوبه (یا همان کورکومین)

  • زردچوبه ادویه ای است که از گیاه زردچوبه بدست می آید و معمولاً در غذاهای آسیایی استفاده می شود
  • ادویه دارای طعم گرم و تلخ است و اغلب برای طعم و یا رنگ پودر کاری، خردل، کره و پنیر استفاده می شود
  • ریشه زردچوبه نیز به طور گسترده ای برای دارو استفاده می شود.
  • حاوی یک ماده شیمیایی زرد رنگ به نام کورکومین است که برای رنگ آمیزی غذاها و لوازم آرایشی استفاده می شود
  • زردچوبه همچنین به عنوان انما برای افراد مبتلا به بیماری التهابی روده استفاده می شود

استفاده های زردچوبه در طب سنتی

زردچوبه برای آرتریت، سوزش سر دل (سوءهاضمه)، درد مفاصل، درد معده، بیماری کرون و کولیت زخمی، جراحی بای پس خونریزی، اسهال، گاز روده، التهاب معده، از دست دادن اشتها، زردی، مشکلات کبدی، عفونت هلیکوباکتر پیلوری، زخم معده، سندرم روده تحریک پذیر (IBS)، اختلالات کیسه صفرا، کلسترول بالا، بیماری پوستی به نام لیکن پلان، التهاب پوست ناشی از تابش و خستگی مفید است.

همچنین برای سردردها، برونشیت، سرماخوردگی، عفونت ریه، فیبرومیالژیا، جهش زایی، تب، مشکلات قاعدگی، خارش پوست، بهبودی پس از عمل و سرطان استفاده می شود. سایر موارد استفاده عبارتند از: افسردگی، بیماری آلزایمر، تورم در لایه میانی چشم، دیابت، احتباس آب، کرم ها، بیماری های خود ایمنی به نام لوپوس اريتماتوز سیستمیک (SLE)، سل، التهاب مثانه و ادراری و مشکلات کلیه.

یه کاربرد عالی از زردچوبه: نحوه رنگ کردن مو با زردچوبه

بعضی افراد با اعمال زردچوبه به پوست به درمان درد، عفونت قارچی، پیچ خوردگی و تورم، کبودی، گزش حشرات، عفونت چشم، آکنه، بیماری های التهابی پوست و زخم های پوستی، جراحت داخل دهان، زخم های چرکی و بیماری های لثه می پردازند.

گیاه زردچوبه و کاشتن آن

استفاده های زردچوبه در طب مدرن

  • کلسترول بالا. تحقیقات نشان می دهد که مصرف عصاره زردچوبه بصورت خوراکی و دو بار در روز به مدت 3 ماه کلسترول کلی، LDL یا کلسترول بد و تری گلیسیرید را در افراد دارای اضافه وزن با کلسترول بالا کاهش می دهد.
  • آرتروز. برخی تحقیقات نشان می دهد که مصرف عصاره زردچوبه، به تنهایی یا در ترکیب با سایر مواد گیاهی، باعث کاهش درد و بهبود عملکرد افراد مبتلا به استئوآرتریت می شود. در بعضی از تحقیقات، از زردچوبه به عنوان ایبوپروفن برای کاهش درد آرتروز استفاده شد. با این حال به نظر نمی‌رسد که به اندازه دیکلوفناک برای بهبود درد و عملکرد در افراد مبتلا به آرتروز کار کند.
  • خارش. تحقیقات نشان می دهد که مصرف زردچوبه بصورت خوراکی و سه بار در روز به مدت 8 هفته خارش در افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی طولانی ‌مدت را کاهش می‌دهد. همچنین تحقیقات اولیه نشان می دهد مصرف یک محصول ترکیبی (C3 Complex, Sami Labs LTD) حاوی کورکومین به همراه فلفل سیاه و فلفل بلند برای 4 هفته باعث کاهش خارش و بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به خارش مزمن ناشی از گاز خردل می شود.
  • زخم معده. برخی تحقیقات نشان می دهد که مصرف زردچوبه سه بار در روز به مدت 8 هفته باعث بهبود زخم معده نمی شود. همچنین مصرف زردچوبه چهار بار در روز برای 6 هفته به نظر می رسد کم تر از آنتی اسیدهای معمولی موثر باشد.

یه کاربرد دیگه از زردچوبه: بهترین روش استفاده از زردچوبه برای سفیدی دندان

شواهد ناکافی برای میزان اثر بخشی…

  • بیماری آلزایمر. تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف کورکومین، یک ماده شیمیایی که در زردچوبه یافت می شود، روزانه به مدت 6 ماه، به نفع افراد مبتلا به بیماری آلزایمر نیست.
  • التهاب چشم (یوئیت قدامي). تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف کورکومین، یک ماده شیمیایی در زردچوبه، ممکن است علائم التهاب دراز مدت در لایه میانی چشم را بهبود بخشد.
  • سرطان روده بزرگ. تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف برخی از محصولات حاوی عصاره زردچوبه و عصاره Javanese turmeric P54FP, Phytopharm plc. Godmanchester, United Kingdom)) ممکن است برخی از معیارهای سرطان روده بزرگ را تثبیت کند. شواهد اولیه وجود دارد که مصرف کورکومین (یک ماده شیمیایی موجود در زردچوبه) روزانه به مدت 30 روز می تواند تعداد غده های پیش سرطانی در روده بزرگ افراد مبتلا به سرطان را کاهش دهد.
  • جراحی بای پس (عمل جراحی پیوند عروق کرونر). تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف کورکومینوئید مواد شیمیایی موجود در زردچوبه، 3 روز قبل از جراحی و ادامه دادن به مدت 5 روز پس از جراحی می تواند خطر ابتلا به حمله قلبی را پس از عمل جراحی بای پس کاهش دهد.
  • زخم های پوستی مربوط به سرطان. تحقیقات اولیه نشان می دهد که استفاده از پماد زردچوبه ممکن است برای از بین بردن بو و خارش ناشی از زخم های مرتبط با انواع مختلف سرطان کمک کند.
  • یک نوع بیماری التهابی روده ای به نام بیماری کرون. بعضی شواهد نشان می دهد که مصرف کورکومین (یک ماده شیمیایی موجود در زردچوبه) روزانه به مدت یک ماه می تواند باعث کاهش حرکات روده، اسهال و درد معده در افراد مبتلا به کرون شود.
  • افسردگی. تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف کورکومین، یک ماده شیمیایی در زردچوبه، دو بار در روز برای 6 هفته، همانند داروهای ضد افسردگی فلوکستین در افرادی که افسردگی دارند، موثر است.
  • دیابت. تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف عصاره زردچوبه دو بار در روز برای 9 ماه می تواند دیابت را در افراد مبتلا به پیش دیابت، کاهش دهد.
  • سندروم روده تحریک پذیر. IBS تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف عصاره زردچوبه و (Cynara Turmeric, Lchtwer Pharma) روزانه به مدت 8 هفته موجب کاهش IBS در افراد مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر می شود.
  • درد مفاصل. تحقیقات نشان می دهد که استفاده از یک محصول ترکیبی اختصاصی Instaflex(Joint Support, Direct Digital, Charlotte, NC) حاوی زردچوبه و سایر مواد تشکیل دهنده سه بار در روز به مدت 8 هفته باعث کاهش درد مفاصل می شود؛ اما به نظر نمی رسد که به سفتی مفصلی یا بهبود عملکرد آن ها کمک کند.
  • بثورات پوستی (لیکن پلان). مصرف یک محصول خاص کورکومین، C3 Complex، Sabinsa Corp که مواد شیمیایی موجود در زردچوبه هستند، سه بار در روز به مدت 12 روز می تواند باعث کاهش التهاب پوستی ناشی از لیکن پلان شود.
  • سرطان پروستات. تحقیقات نشان می دهد که استفاده از فرمول حاوی پودر بروکلی، پودر زردچوبه، پودر کل میوه انار و عصاره چای سبز سه بار در روز به مدت 6 ماه مانع افزایش سطح آنتی ژن پروستات (PSA) در مردان مبتلا به سرطان پروستات می شود. سطح PSA برای نظارت بر نحوه عملکرد درمان سرطان پروستات اندازه گیری می‌شود. با این حال هنوز مشخص نشده است که آیا این فرمول خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می دهد یا باعث عود آن می شود.
  • آرتریت روماتوئید (RA). تحقیقات اولیه نشان می دهد که کورکومین، یک ماده شیمیایی که در زردچوبه یافت می شود، ممکن است برخی از علائم RA مانند سفتی صبحگاهی، هنگام پیاده روی و تورم مفصلی را کاهش دهد. تحقیقات دیگر نشان می دهد که مصرف یک محصول زردچوبه (BCM-95، Arjuna Natural Extracts، India) دو بار در روز باعث کاهش علائم RA بیش تر از داروهای معمول می شود.
  • ریکاوری بعد از عمل جراحی. تحقیقات اولیه نشان می دهد که مصرف کورکومین، یک ماده شیمیایی در زردچوبه، روزانه تا یک هفته پس از جراحی، می تواند درد، خستگی و نیاز به داروهای مسکن را کاهش دهد.

حتما بخوانید: ساده ترین روش تهیه صابون زردچوبه در منزل

عوارض جانبی احتمالی

  • زردچوبه احتمالا ایمن است، زمانی که بصورت دهانی و یا به طور مناسب برای پوست به مدت 8 ماه استفاده شود.
  • زردچوبه احتمالا ایمن است هنگامی که از آن به عنوان انما یا دهانشویه در کوتاه مدت استفاده می شود.
  • زردچوبه معمولا عوارض جانبی قابل توجهی ایجاد نمی کند؛ با این حال برخی افراد ناراحتی معده، حالت تهوع، سرگیجه یا اسهال را تجربه می کنند.
  • زردچوبه بدن را گرم می کند و موجب التهاب در معده می شود پس ممکن است منجر به ایجاد درد شکم و گرفتگی آن شود.
  • زردچوبه حاوی اگزالات است که ممکن است خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش دهد. این اگزالات با بهم چسپاندن کلسیم، باعث تشکیل اگزالات کلسیم نامحلول که علت اصلی سنگ کلیه است، می شود.
  • کورکومین، ترکیب فعال موجود در زردچوبه، تمایل به ایجاد مشکل برای دستگاه گوارش دارد؛ بنابراین مصرف بیش از حد سبب اسهال و حالت تهوع می شود.
  • ممکن است به ترکیبات خاصی که در زردچوبه وجود دارد، آلرژی داشته باشید. این ترکیبات می توانند باعث ایجاد خارش، شیوع بیماری و حتی تنگی نفس شود. واکنش های آلرژیک می تواند از طریق خوردن و یا تماس زردچوبه با پوست، رخ دهند.

زردچوبه

حتما بخوانید: 4 روغن طبیعی جهت ساخت یک اسپری خانگی برای دور کردن حشرات

چه کسانی نباید زردچوبه بخورند؟

بارداری و تغذیه با شیر مادر: در دوران بارداری و هنگام شیر دادن، هنگامی که زردچوبه بصورت خوراکی و به طور معمول در غذا مصرف می شود، احتمالا ایمن است. با این حال هنگامی که زردچوبه به تنهایی در مقدار دارویی در طول حاملگی مصرف شود احتمالا نا امن است؛ زیرا ممکن است یک دوره قاعدگی را تقویت کند یا رحم را تحریک کرده و حاملگی را در خطر قرار دهد. در صورت حاملگی مقدار زیاد زردچوبه دارویی مصرف نکنید. اطلاعات کافی برای ارزیابی ایمنی مقادیر زردچوبه دارویی در هنگام شیردهی وجود ندارد. بهتر است از آن استفاده نکنید.

مشکلات صفراوی: زردچوبه می تواند مشکلات صفراوی را بدتر کند. اگر سنگ صفرا یا انسداد مجاری صفراوی دارید، از زردچوبه استفاده نکنید.

مشکلات خونریزی: مصرف زردچوبه ممکن است باعث کاهش لخته شدن خون شود. این ممکن است خطر کبود شدن و خونریزی در افراد مبتلا به اختلالات خونریزی را افزایش دهد.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

دیابت: کورکومین، یک ماده شیمیایی در زردچوبه، ممکن است میزان قند خون افراد مبتلا به دیابت را کاهش دهد. در افرادی که مبتلا به دیابت هستند، با احتیاط مصرف شود زیرا ممکن است قند خون را خیلی کاهش دهد.

اختلال معده به نام بیماری ریفلاکس معده (GERD): زردچوبه می تواند باعث ناراحتی معده در برخی افراد شود. بعلاوه ممکن است مشکلات معده مانند GERD بدتر شود. اگر زردچوبه علائم GERD را بدتر کرد، از آن استفاده نکنید.

شرایط حساس به هورمون مانند سرطان پستان، سرطان رحم، سرطان تخمدان، اندومتریوز یا فیبروئید رحم: زردچوبه حاوی یک ماده شیمیایی به نام کورکومین است که ممکن است مانند هورمون استروژن عمل کند. در تئوری، زردچوبه می تواند شرایط حساس به هورمون را بدتر کند. با این حال برخی از تحقیقات نشان می دهد که زردچوبه اثرات استروژن را در برخی از سلول های سرطانی حساس به هورمون کاهش می دهد؛ بنابراین زردچوبه ممکن است در شرایط حساس به هورمون مفید باشد. تا زمانی که بیش تر شناخته شود، اگر شرایطی دارید که ممکن است با قرار گرفتن در معرض هورمون، بدتر شود با احتیاط استفاده کنید.

نازایی: زردچوبه ممکن است سطوح تستوسترون را کاهش داده و باعث کاهش حرکت اسپرم شود. این امر ممکن است باروری را کاهش دهد. در افرادی که قصد باروری دارند، زردچوبه باید با احتیاط مورد استفاده قرار گیرد.

کمبود آهن: مقدار زیاد زردچوبه ممکن است از جذب آهن جلوگیری کند. زردچوبه باید با احتیاط در افراد مبتلا به کمبود آهن استفاده شود.

جراحی: زردچوبه ممکن است لخته شدن خون را کاهش دهد. حتی ممکن است باعث خونریزی بیش از حد در طول و بعد از جراحی شود. استفاده از زردچوبه را حداقل 2 هفته قبل از عمل جراحی برنامه ریزی شده متوقف کنید.

حتما بخوانید: دستورالعمل تهیه دهانشویه خانگی (بهتر از نمونه های خارجی!)

آیا هیچ تداخلی با داروها وجود دارد؟

داروهای مورد استفاده برای دیابت (داروهای ضد دیابت)

رتبه تداخل: متوسط. نسبت به این ترکیب احتیاط کنید.
زردچوبه ممکن است میزان قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد. داروهای دیابت نیز برای کاهش قند خون استفاده می شود. مصرف زردچوبه همراه با داروهای دیابت ممکن است سبب کاهش میزان قند خون شود. قند خون را دقیقا کنترل کنید. ممکن است دوز داروی دیابت شما نیاز به تغییر داشته باشد.

داروهایی که انعقاد خون را کند می کنند (داروهای ضد انعقاد / ضد پلاکت)

رتبه تداخل: متوسط. نسبت به این ترکیب احتیاط کنید.
زردچوبه ممکن است لخته شدن خون را کاهش دهد. مصرف زردچوبه همراه با داروهایی که برای کاهش لخته شدن خون مصرف می شوند، ممکن است موجب کبودی و خونریزی شود.

سولفاسالازین (Azulfidine EN-Tabs)

رتبه تداخل: متوسط. نسبت به این ترکیب احتیاط کنید.
زردچوبه ممکن است مقدار سولفاسالازین (Azulfidine EN Tabs) را افزایش دهد. مصرف زردچوبه در هنگام مصرف سولفاسالازین (Azulfidine EN Tabs) ممکن است اثرات و عوارض جانبی این دارو را افزایش دهد.

حتما بخوانید: ساده ترین روش تهیه صابون در منزل با 3 گام ساده

دوز مصرفی زردچوبه برای موارد درمانی

1-بزرگسالان

مصرف خوراکی:

  • برای کلسترول بالا: یک چهارم گرم عصاره زردچوبه در دو دوز تقسیم شده در روز به مدت 3 ماه استفاده می شود.
  • برای خارش: 1500 میلی گرم زردچوبه در سه دوز خوراکی روزانه به مدت 8 هفته استفاده شود. همچنین یک محصول خاص حاوی عصاره زردچوبه به اضافه فلفل سیاه یا فلفل بلند به مدت 4 هفته مصرف می شود.
  • برای استئوآرتریت: 500 میلی گرم از فرآورده غیر تجاری زردچوبه چهار بار در روز برای 4 تا 6 هفته استفاده می شود. 500 میلی گرم عصاره زردچوبه خاص  و برای دو بار در روز به مدت 6 هفته استفاده می شود. 500 میلی گرم عصاره زردچوبه خاص حاوی زردچوبه و فسفاتیدیل کولین دو بار در روز برای 2 تا 3 ماه استفاده می شود. دیگر محصولات ترکیبی نیز استفاده شده اند.

2- کودکان

مصرف خوراکی:

  • برای کلسترول بالا: 1.4 گرم عصاره زردچوبه در دو دوز تقسیم شده در روز برای 3 ماه در کودکان حداقل 15 ساله استفاده شده است.

بلد باشید: 44 مهارت که هر کسی باید بلد باشد

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا