درمان بیماری های شایع روانی

استرس به 5 روش مردان را به تدریج می کشد (راه حل)

چرب زبان

هر مردی باید ریشه های استرس را در زندگی اش پیدا کند و آن ها را حذف کرده و از بین ببرد. اگر این کار را انجام ندهد بیمار شده یا حتی ممکن است جان خود را از دست بدهد.

عواملی که اکثر مردم معتقدند عمر متوسط یک مرد را کم می کند عبارتند از: فقر رژیم غذایی، سبک زندگی بی تحرک و آلاینده های موجود در غذا و هوا. اما یکی از بزرگترین خطرات سلامتی استرس است. قاتل خاموشی که میلیون ها زن و مرد را می کشد.

حتما بخوانید: موثرترین روش برای رسیدن به مثبت اندیشی و حذف افکار منفی

در حالی که بعضی استرس ها برای ما مفید هستند و باعث عملکرد بهتر ما می شوند، اگر به استرس توجه نشود می تواند ما را زود پیر کند، به سیستم قلبی- عروقی، ایمنی، حافظه و سیستم تناسلی آسیب بزند. سرعت زندگی مدرن استرس را به خطری برای سلامت انسان ها تبدیل کرده است.

Man Stressed By Life

استرس چیست؟

استرس واکنش ذهن و جسم به مشکلات و موقعیت های جدید است. وقتی دچار استرس می شویم سیستم عصبی ما مواد شیمیایی ترشح می کند که بدن ما را آماده فعالیت می کند. این هورمون ها ذهن را حساس و هوشیار می کند، ماهیچه ها سفت می شوند، قلب سریع تر می زند، و سرعت تنفس بالا خواهد رفت. همچنین بدن سیستم ایمنی، سیستم دفع مدفوع و سیستم تناسلی را سرکوب می کند تا همه ی واحد های انرژی به کار گرفته شوند تا ما بتوانیم به آن وضعیت یا مشکل واکنش سریع نشان دهیم. اگر خطر واقعی باشد، این تغییر در ساختار جسمی و ذهنی خوب است. اما اگر خطری وجود نداشته باشد، نتیجه ی آن فرسودگی جسم و ذهن می شود. استرس با یک نرخ هشداردهنده به مردان آسیب می زند و حتی می کشد. اما چطور چیزی که این قدر برای بقای ما ضروری است، تا این میزان کشنده شده است؟

پاسخ کوتاه: بدن و ذهن ما نمی تواند به طور مناسب با واقعیت های گیج کننده و تیزگام جامعه ی مدرن برخورد کند. استرس بخش عادی و دائمی زندگی شده است، طوری که ما فرصت نمی کنیم استراحت کنیم تا ذهن و بدن ترمیم شود.

Stressed Depressed Man

استرس به 5 روش مردان را می کشد

هورمون های استرس ما خیلی راحت و دائما به خاطر هیجانات، مسائل ساده و وضعیت های بی ضرر ترشح می شوند و بدن فرصت کافی برای ترمیم پیدا نمی کند. وضعیت سلامت بدتر می شود و اگر به علائم دائمی سر درد، مشکلات خواب، و درد کمر و شکم توجه نشود می توانند منجر به بیماری های ناتوان کننده و تهدید کننده شوند.

از دیگر مشکلات بالقوه که باید مواظب آن ها بود می توان به این موارد اشاره کرد: اضطراب، بی انگیزگی، مشکلات عصبی، افسردگی، رفتار های ضد اجتماعی، سوء مصرف الکل، دخانیات، مواد مخدر و دیگر محرک های اعتیاد آور.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

1- استرس و قلب

وقتی در شرایط استرس زا قرار می گیریم، هورمون های استرس ذخیره های قند و چربی بدن استفاده می کنند تا انرژی فوری تولید شود، تپش قلب را سریع تر می کنند تا اکسیژن رسانی به اندام ها بهتر انجام شود تا ما بتوانیم بجنگیم یا فرار کنیم . البته مشکل زمانی بوجود می آید که استرس مزمن شود.

گیر کردن در وضعیت جنگ یا گریز، که ریشه آن می تواند خانه، محل کار و یا ارتباطات سمی باشد، فشار خون را به شدت بالا می برد و بالا بودن فشار خون در بلند مدت آثار جبران ناپذیری بر عروق ما خواهد گذاشت.

حتما بخوانید: علائم، علل و جدیدترین راه های درمان قطعی استرس کم تا شدید

استرس بیش از حد باعث التهاب عروق می شود و التهاب عروق باعث تغییراتی در دیواره رگ ها من جمله ضخیم شدن، ضعیف شدن، تنگ شدن یا مسدود شدن رگ می شود که جریان خون را محدود کرده و در نتیجه به بافت ها و ارگان های ما آسیب خواهند زد. استرس مزمن همچنین می تواند خون را لزج و چسبنده کند و باعث شود قند و چربی ذخیره شده به سختی آزاد شوند. به زبان ساده تر، توانایی بدن برای رساندن خون به بخش های مختلف، مخصوصا قلب و مغز، شدیدا به خطر می افتد.

2- استرس و سیستم ایمنی بدن

سیستم ایمنی ما را در برابر میکروب ها و ریز- ارگانیسم ها محافظت می کند، بدن ما را سالم نگه می دارد و از عفونت اکثر بخش ها جلوگیری می کند. تحت استرس ملایم یا شدید، کار دستگاه ایمنی جزو اولین وظایفی است که متوقف میشود. واکنش ایمنی ما در شروع استرس و کمی بعد از آن بالا می رود، اما اگر این استرس بیش از یک ساعت ادامه یابد عملکرد آن متوقف خواهد شد.

هرچه این استرس بیشتر ادامه یابد وضعیت دستگاه ایمنی بدتر می شود. این امر این موضوع را که چرا در زمان استرس راحت تر بیمار می شویم توضیح می دهد . عجیب این که مطالعات مشاهده ای نشان داده اند که استرس بیش از حد می تواند باعث یک سیستم ایمنی بیش فعال و یک اختلال ایمنی شود که در آن سیستم ایمنی به بخش های سالم بدن حمله می کند.

3- استرس و حافظه

استرس بر بسیاری از کارکرد های حافظه و عملکرد شناختی مغز تاثیر می گذارد. استرس طولانی مدت باعث می شود هورمون های استرس در مغز انباشته شوند و باعث تغییرات شدید و آسیب های طولانی مدت در بعضی نواحی مغز شوند.

ترشح بیش از حد هورمون های استرس خیلی اوقات باعث یادآوری تاخیری طولانی مدت می شود و خصوصا بر هیپوکامپوس ، قشر پیش پیشانی و بادامه ی مغز تاثیر می گذارد. همچنین می تواند با مزاحمت در توجه ما و دفع خاطرات جدید و بازیابی خاطرات قدیمی باعث فراموشی شود. اگر اخیرا خیلی چیزها را فراموش می کنید، سطح استرس خود را چک کنید .

4- استرس و باروری

بسیاری از اشکال استرس، من جمله استرس روان شناختی ، می تواند بر باروری مردان تاثیر بگذارد. شماری از تحقیقات نشان داده اند استرس با کاهش صفات پدری و پارامترهای نطفه ی غیر عادی در ارتباط است. همچنین به علت استرس سیستم ایمنی ضعیف می شود و این امر می تواند باعث آسیب پذیر شدن اندام تناسلی مردان شود و توان باروری را کاهش دهد.

5- استرس و پیری

گرچه تحقیقات بیشتری نیاز است اما این امر عموما پذیرفته شده است که استرس موجب پیری زودرس می شود. تحقیقی نشان داده است که خستگی مربوط به شغل می تواند به DNA حیاتی سلول ها آسیب بزند. محققان دریافته اند کسانی که بیشترین استرس شغلی را دارند DNA کوتاه تری دارند ، و هر چه DNA کوتاه تر باشد راحت تر آسیب می بیند یا می میرد و بدن زودتر پیر می شود.

استرس مغز را فرسوده می کند و بیماری آلزایمر را تسریع می بخشد . تولید مکرر آدرنالین به علت استرس می تواند با بالا بردن فشار خون و تنگی عروق منجر به نابینایی یا ناشنوایی موقت شود.

حتما بخوانید: 10نکته ساده برای رسیدن به آرامش در زندگی (تحقیقات جدید)

استرس مزمن ما را ارتجاعی می کند که منجر به تصمیمات بد در زندگی می شود، من جمله تصمیماتی که به سلامتی ما آسیب می زنند. پژوهشی نشان داد ترکیبی از عوامل زندگی ناسالم مثل برنامه ی غذایی ضعیف و ناسالم، فقدان ورزش، استعمال سیگار و غیره ، می توانند فرد را تا 12 سال پیرتر نشان دهند و خطر مرگ در سنین پایین تر را افزایش دهند.

Happy man with arms open

استرس را از زندگی خود بیرون کنید

ساختن یک زندگی کم استرس، سلامتی و طول عمر زیاد را تضمین می کند. هدف این است که در هر سنی احساس جوانی کنیم، پس مدیریت استرس چیزی است که باید آن را جدی بگیرید.

وقتی می بینید استرس طاقت فرسا شده و نمی توان آن را مدیریت کرد ، راه حل هایی وجود دارد. اول این که به پزشک مراجعه کنید.

حتما بخوانید: چگونه خودمان را استرس زدایی کنیم؟ 7 توصیه برای آرام شدن

دوم این که تشکیل یک گروه روابط اجتماعی سالم کمک می کند که با استرس مقابله کنید ( البته از افراد سمی دوری کنید ) . خانواده و دوستان می توانند روزنه ای برای فرار از مشکلات زندگی باشند، همچنین رفتن به مسجد، مکان های زیارتی یا سازمان های اجتماعی هم موثر و کمک کننده خواهند بود.

در نهایت، مراقبت از سلامت خود باعث می شود بدن نسبت به استرس انعطاف پذیرتر و ترمیم پذیرتر باشد و مراقبت از سلامت روحی مان باعث می شود تا مسائل استرس زا عمر کوتاه تری داشته باشند.

ثابت شده که ورزش و مقاربه کاهنده های استرس خوبی هستند، پس به طور منظم ورزش کنید و مقاربه انجام دهید.

حتما بخوانید: چطور ذهن و فکر خود را در کنترل کامل داشته باشیم؟ (6 گام موثر)

بلوغ هیجانی مربوط به شناخت خود است و این که چطور به استرس واکنش مناسب نشان دهید . استرس اجتناب ناپذیر است، اما مهم این است که بدانید چه موقع از وضعیت بد اجتناب کنید. ریشه های استرس خود را شناسایی کنید و بعد فورا آن ها را از زندگی تان حذف کنید. برای این امر شاید نیاز باشد بعضی روابط و موقعیت ها را تغییر و یا حتی پایان دهید ، اما در عوض زندگی تان بهتر خواهد شد.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا