مهارت های فنی دیگر

چطور تولید کود ورمی کمپوست را بصورت اصولی شروع کنیم؟

آیلتس

اگر به فکر راه اندازی یک گارگاه ورمی کمپوست هستید ما در این پست آموزش های لازم اولیه را به شما ارائه می دهیم تا بتوانید در کسب و کارخود آمادگی های لازم را کسب کنید و موفق تر شوید.انچه در این مقاله اموزش می دهیم آموزش اصولی تولید کود ورمی کمپوست می باشد.

راه اندازی واحد تولید ورمی کمپوست

 

 

نکته اول آنکه در راه اندازی کارگاه ورمی کمپوست عجله نکنید و بدانید که این کار، یک حرفه واقعی است که اگر در آن سهل انگاری شود باعث از بین رفتن سرمایه شما و یا عدم برگشت سرمایه و عدم سود دهی پروژه می شود. برای موفق شدن در این حرفه باید نکات و جنبه های زیر را مد نظر قرار دهید.

پست مرتبط : دانلود رایگان 10 درس بسیار مهم آموزش تولید ورمی کمپوست (فیلم)

۱-روش تولید و سرمایه گذاری اولیه

با توجه به امکانات و داشته های خود بهترین روش را برای راه اندازی, تولید و توسعه کار خود انتخاب کنید.تحت هر شرایطی پیشنهاد ما به شما انتخاب روش پشته ای است چرا که روش سبدی پشتوانه علمی درستی نداشته و فقط برای توسعه این روش و جذب سرمایه مردم توسعه عده ای در داخل کشور ترویج داده شده است. داشته های خود نظیر امکانات جا ومکان، آب مناسب زمین، کارگر و نیروی کار، امکانات ترویج و بازاریابی محلی و غیره را بدقت بررسی کنید.

باید برنامه بلند مدت خوبی برای خود تهیه کنید تا در این حرفه موفق شوید. تا جایی که می توانید با افراد با تجربه در این حرفه آشنا شده و مشورت بگیرید. هرچه می توانید به بازید فارم های مختلف بروید و کسب تجربه کنید. مناسب ترین ایده برای ایجاد مزرعه در محل مورد نظرتان را طراحی و اجرا کنید. سپس با برقراری ارتباط با یکی از تولید کنندگان فعلی که مورد اعتماد شما است، کرم مورد نظر خود را تهیه کنید.توصیه می شود که بار کرم اولیه خود را حتما با بستر بخرید چراکه بستر فعال ( حاوی کوکون و بچه کرم) به شدت دوره اول کار شما را سرعت می بخشد. آگاه باشید که به خرید کرم ، به عنوان فرصتی برای برقراری ارتباط با تولید کنندگان معتبر و قدرتمند در منطقه خود نگاه کنید.

۲-مدیریت هزینه های نگهداری

مدیریت هزینه ها تاثیر بسیار زیادی بر روی سودآوری و بازگشت هزینه های شما دارد. با توجه به افزایش هزینه های سرمایه گذاری اولیه و همچنین هزینه های مربوط به کارگری، کنترل هزینه های فاز نگهداری بسیار مهم است. باید بتوانید تمهیداتی به خرج دهید که با کمترین هزینه دوره تولید خود را به انتها برسانید. مهم ترین آیتم های هزینه ر در این دوره مربوطند به هزینه های کارگری برای امور جاری، هزینه های کارگری زمان برداشت و احداث فارم ، هزینه خرید آب شیرین (در صورت نداشتن آب مناسب در محل) و اجاره بهای زمین (در صورت اجاره ای بودن).

۳-بازاریابی و فروش

بازاریابی و فروش مسئله ای است که عمدتا تولید کنندگان تازه کار هیچگونه توجهی به آن نمی کنند.عموما تمرکز تولید کنندگان بر آن است که تولید کود ورمی کمپوست و پرورش کرم به بهترین شکل صورت پذیرد و تصور می شود که همواره کسی وجود دارد که در انتهای کار کل محصولات را خریداری خواهد نمود. این رویه باعث ورشکستگی و از بین رفتن تجارت شما خواهد شد. از روز اول با جدیت تمام باید به دنبال راهکارهای بازاریابی و فروش محصولات خود باشید. از امکانات محلی و پیشینه ارتباطات خود و اطرافیانتان استفاده کنید. برای فروش کود و در صورت امکان کرم ، فعالیت جدی خود را آغاز کنید.

vermicompost

برای تولید ورمی کمپوست از کجا باید شروع کرد؟

اگر میخواهید یه کارگاه تولید ورمی کمپوست راه اندازی کنید ولی نمی دانید باید از کجا شروع کنید و بازار فروش این محصول به چه صورت است! باید نکات زیر را بدانید:

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

  1. ابتدا باید مکان مناسب برای آغاز فعالیت را پیدا کنید.
  2. به امکانات محلی خود توجه کنید و داشته های خود را در نظرداشته باشید. مکان مناسب برای تولید کود ورمی کمپوست، فضایی حداقل ۵۰۰ متری است که دارای بخشی سرپوشیده وبخشی نیز روباز باشد (البته امکان آغاز کار در محیط های کوچکتر نیز وجود دارد).سپس باید طبق اصول و استانداردهای راه اندازی فارم, زمین را آماده کنید و اقدام به خرید کود دامی و مهیا سازی آن برای قرار گرفتن به عنوان بستر تزریق کرم کنید.مقدار کرم از عوامل بسیار مهم در تولید کود ورمی کمپوست مناسب است.
  3. از نظر مقدار توصیه می شود که برای هر تن کود بین ۵ تا ۱۰ کیلو گرم کرم استفاده شود. مصرف بیشتر باعث تولید سریعتر کود می گردد اما به طور تقریبی هر تن کود با ۵ کیلو کرم حدود ۴-۵ ماه زمان نیاز دارد تا به مرحله برداشت برسد.
  4. در مورد بازار فروش باید بیان نمود که تولید ورمی کمپوست نیز مانند هر محصول جدید دیگری برای فروش نیاز به تبلیغات و ترویج دارد.نکته مهم در فروش این محصول(مخصوصا در تولید به روش پشته ای) این است که ورمی کمپوست بعد ازحدود ۴تا ۵ ماه آماده می شود و شما همیشه محصول برای فروش ندارید. امکان دارد که بنا به تبلیغات، مشتری باشد اما محصول همچنان آماده نشد باشد.

این پست آموزشی را از دست ندهید : آموزش ساده ترین راه تولید کود در خانه +فیلم

تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی تولیدی ورمی کمپوست :

از اونجايي كه در ايران معمولا فقط از دو روش پشته اي (كرتي ) و روش سبدي استفاده مي شود سعي مي كنيم بيشتر قطعاتي كه برای توليد ورمي كمپوست از این طریق به آن نياز داريد را ذكر كنيم. اولين مهم ترين و كاربردي ترين وسيله كه يكي از اركان توليد ورمي كمپوست هستش بيله ، بيل! وسایل دیگر عبارتند از : فرقون، شيلنگ آب، تانكر ذخيره آب، نوار تيپ قطره اي و درصورت لزوم مه پاش.

براي كف بستر هم بسته به روشي كه استفاده ميكنيد ممكنه به وسايل مختلفي نياز داشته باشيد. مثلا اگر در كف بستر سيماني براي توليد ورمي كمپوست استفاده كنيد معمولا به چيزي ديگري نياز نداريد ولي اگر قصد راه اندازي فارم در زمين خاكي را داشته باشيد باز مي توانيد از انواع اقسام بستر هاي جايگزين استفاده كنيد از گوني گرفته تا مش و روش هاي ديگر. وقتي فارم شما راه اندازي شد در طول دوره نياز به وسيله خاصي نداريد . در پايان دوره بسته به نحوه فروشتون ممكنه به سرند نياز پيدا كنيد و يا تا سال ها به سرند نيازي نداشته باشيد.

سؤالات خود را در زمینه این مطلب در بخش نظرات مطرح نمایید.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

‫3 دیدگاه ها

  1. سلام خسته نباشد .. بابت این مطالبتون هم ممنون خوب بود، خواستم بگم که من میخواستم تولید ورمی کمپوست رو ره روش پشته‌ای شروع کنم … خواستم بدونم که با فضولات گوسفندی میشه به عنوان بستر استفاده کرد ؟؟ و اینکه من در شهرستان رودبار جنوب میخواستم انجام بدم که دمای هوا خیلی بالا هستش مثلا گاهی تا ۴۵ درجه سانتیگراد می رسه و در سرد ترین حالت(شب) حدود ۲۷_۲۶ هستش و اینکه تو این شهر میشه شروع به تولید ورمی کمپوست کرد ؟ … و اینکه مکان بسته در دسترس ندارم همش رو باز و بجز کرم همه مواد به وفور هستش .. و هزینه اون با توجه به این مطالب چه قدر میشه (حدوداً) ؟ و در آخر اینکه اگه تمام شرایط مهیا بود چطور شروع کنم .. که زود تر به نتیجه برسم حالا بحث فروش نباشه فقط تولید محصول .. ممنون میشم رهنماییم کنید .

    1. سلام. اطلاعی از کود ورمیکومپوست ندارم. اما دوست دارم در باب سوالتون موضوعی را یاداور بشم. من رودبار جنوب یا اسلام اباد زیاد اومدم. اونجا کود حیوانی و اب. و زمین زیاده .حالا شما چنددک کیلو کرم بگیر و این کار شروع کن ضررش چند کیلو کرمه. اما منفعتش چند تن کود ورمیکومپوسته. و‌اونجا هم که کود مرغی زیاد مصرف داره‌جایگزین کن

  2. سلام وقت بخیر درمورد انالیر عناصر کود کمپوست و همچنین دستگاه هایی که توی ازمایشگاه استفاده میشن نیاز به راهنمایی دارم ممنون میشم بهم اطلاعات بدین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا