تا 80 درصد تخفیف واقعی!! پکیج های آموزشی (جمعه سیاه)

الان بخر!
آموزش پرورش توت فرنگی (تصویری)

بهترین زمان کاشت توت فرنگی چه زمانی است؟

آیلتس

توت فرنگی گیاهی نهان‌دانه از تیرهٔ گل سرخ است. این میوه خوش طعم علاوه بر ظاهر فانتزی و زیبایی که دارد خواص فوق العاده مفید و زیادی دارد که توجه خیلی ها مخصوصاً پزشکان را به خود جذب کرده است. در این پست ضمن معرفی بهترین زمان کاشت توت فرنگی، روش کاشت آن در منزل و در داخل گلدان را به شما آموزش می دهیم.

مقدمه:

این میوه ی نسبتاً جدید که تا ۲۵۰–۳۰۰ سال قبل به این شکل امروزی وجود نداشت، بیشتر موارد استفاده دارویی داشته است. در قرن چهاردهم در فرانسه توت فرنگی‌های وحشی از جنگل به زمین زراعتی منتقل شد و از آن به عنوان یک گیاه اهلی استفاده گردید. در جنگلهای شمال ایران توت فرنگی وحشی به طور فراوان یافت می‌شود. به‌ نظر می‌رسد که اولین رقم اصلاح شده در زمان صدارت اتابک اعظم از فرانسه به ایران آمد و به نام اتابکی خوانده شد.

حتما بخوانید: تمام خواص و فواید توت فرنگی برای بدن و پوست شما که حتما تعجب خواهید کرد!

بهترین زمان کاشت توت فرنگی:

توت فرنگی را از اواخر پاییز که در حال نیمه خواب است تا اوایل بهار قبل از بیدار شدن گیاه از خواب میتوان جابجا نمود و در محل دیگری کاشت. بنا براین کاشت پاییزه و بهاره آن امکان پذیر است . در صورتی که کاشت پاییزه باشد محصول، تابستان سال آینده به دست می آید و اگر گیاه در بهارو قبل از بیدار شدن از خواب زمستانه کاشته شود گل هایی که چند هفته بعد از کاشت روی بوته ظاهر میشود، بهتر است چیده شوند تا گیاه قویی شود . این بوته ها در بهار سال بعد داده و در تابستان میتوان از آنها محصول برداشت نمود. جوانه های گل در فصل پاییز به کوتاه شدن طول روز به وجود می آیند ولی به علت سرمای زمستانه، گل ها تا فصل بهار ظاهر نمی شود .

آموزش کاشت و پرورش توت فرنگی در منزل:

 

 

از دست ندهید: 4 فیلم آموزش روش اصولی کاشت و پرورش توت فرنگی در منزل (رایگان)

روش کاشت بذر توت فرنگی:

بذر توت فرنگی را می توان قبل از کاشت، به مدت ۲ هفته در فریزر قرار داد. این کار درصد دانه هایی که جوانه می زنند را بهبود می بخشد. انجماد، روند طبیعی رشد بذر را تحریک می کند همان طور که در طی ماه های زمستان نیز این اتفاق می افتد. در مرحله بعد ظرفی که برای کاشت بذرها در نظر گرفته اید آماده کنید. برای هر بذر سوراخی با عمقی حدود ۱٫۵ سانت در خاک ایجاد کنید. مخلوطی از سه قسمت خاک برگ و یک قسمت خاک غنی با کود حیوانی برای شروع مناسب است. رشد این گیاه علفی پایا در آب و هوای معتدل گرم و در بستر غنی از گیاخاک و خاک اسیدی بسیار خوب است.

سپس دانه ها را در خاک مرطوب قرار دهید و روی آن ها را با کمی خاک برگ بپوشانید. خاک برگ باید روی دانه ها را کاملا بپوشاند اما نباید زیاد ضخیم باشد. مراقب باشید دانه ها همواره مرطوب و در نور مستقیم خورشید باشند. ۲ تا ۳ هفته طول می کشد تا دانه های توت فرنگی جوانه بزنند. هنگامی که دانه ها جوانه زدند؛ صبر کنید تا سومین برگ که برگ واقعی است سبز شود. سپس می توانید برای انتقال آن ها به ظروف بزرگتر اقدام کنید. وقتی برگ های سوم ظاهر شدند؛ شما می توانید برای انتقال گیاهان به گلدان های بزرگ تر و یا (اگر هوا خوب باشد)، بیرون از خانه اقدام کنید. در ادامه مراقبت از گیاه باید دقت کنید که خاک زهکشی خوبی داشته و همواره خاک رطوبت داشته باشد و شرط دیگر این است که خاک باید کمی قلیایی باشد.

نکات کلیدی در پرورش توت‌فرنگی در گلدان و فضای محدود

پرورش توت‌فرنگی در گلدان و فضای محدود می‌تواند تجربه‌ای لذت‌بخش و پربار باشد، به شرطی که نکات کلیدی و مهمی را در نظر بگیرید. در ادامه، به برخی از این نکات اشاره می‌کنم:

1. انتخاب گلدان مناسب:

  • اندازه و عمق گلدان: گلدانی با عمق حداقل ۲۰ سانتیمتر انتخاب کنید تا ریشه‌ها فضای کافی برای رشد داشته باشند. قطر گلدان نیز باید به اندازه‌ای باشد که هر گیاه فضای کافی برای گستردن برگ‌ها و رشد میوه‌ها داشته باشد.
  • زهکشی مناسب: اطمینان حاصل کنید که گلدان دارای سوراخ‌های زهکشی کافی است تا آب اضافی از گلدان خارج شود و ریشه‌ها دچار پوسیدگی نشوند.

2. انتخاب خاک و کود مناسب:

  • خاک سبک و غنی: از مخلوط خاک‌های سبک و غنی استفاده کنید که دارای زهکشی خوبی باشند. مخلوطی از خاک باغچه، پیت ماس و پرلیت می‌تواند گزینه خوبی باشد.
  • کوددهی: قبل از کاشت، مقداری کود آلی به خاک اضافه کنید. همچنین در طول فصل رشد، از کودهای محلول در آب با تعادل مناسب نیتروژن، فسفر و پتاسیم استفاده کنید.

3. کاشت گیاه:

  • فاصله‌گذاری مناسب: اگر چندین گیاه را در یک گلدان می‌کارید، بین هر گیاه حدود ۱۵ تا ۲۰ سانتیمتر فاصله بگذارید تا هر گیاه فضای کافی برای رشد داشته باشد.
  • عمق کاشت: گیاهان توت‌فرنگی را به گونه‌ای بکارید که تاج گیاه (محل اتصال برگ‌ها به ریشه) دقیقا در سطح خاک قرار گیرد.

4. آبیاری:

  • منظم و کافی: توت‌فرنگی‌ها نیاز به آبیاری منظم دارند. خاک را مرطوب نگه دارید ولی از آبیاری زیاد که باعث غرقابی شدن خاک شود، خودداری کنید.
  • آبیاری از پایین: بهتر است آب را به پایه گیاه بریزید تا برگ‌ها خشک بمانند و از بروز بیماری‌های قارچی جلوگیری شود.

5. نور مناسب:

  • نور مستقیم خورشید: توت‌فرنگی‌ها به حداقل ۶ ساعت نور مستقیم خورشید در روز نیاز دارند. گلدان‌ها را در محلی قرار دهید که این میزان نور را دریافت کنند.
  • جابه‌جایی گلدان: در صورت تغییر فصل و کاهش نور خورشید، می‌توانید گلدان‌ها را جابه‌جا کنید تا همچنان نور کافی به گیاهان برسد.

6. کنترل آفات و بیماری‌ها:

  • بازرسی منظم: گیاهان را به طور منظم از نظر وجود آفات و بیماری‌ها بررسی کنید.
  • استفاده از روش‌های طبیعی: در صورت مشاهده آفات، می‌توانید از روش‌های طبیعی مانند استفاده از حشرات مفید یا محلول‌های طبیعی دفع آفات استفاده کنید.

7. هرس و مراقبت:

  • حذف برگ‌های مرده: برگ‌های زرد و خشک را به موقع از گیاه جدا کنید تا انرژی گیاه صرف تولید میوه‌های سالم شود.
  • برداشت منظم: میوه‌های رسیده را به موقع برداشت کنید تا گیاه تشویق به تولید میوه‌های جدید شود.

8. تغذیه و حمایت:

  • استفاده از کود مایع: هر دو هفته یکبار از کود مایع متعادل برای تقویت رشد و باردهی گیاهان استفاده کنید.
  • حمایت از شاخه‌ها: در صورت سنگین شدن شاخه‌ها به علت باردهی زیاد، از تکیه‌گاه یا پایه‌های نگهدارنده برای حمایت از گیاه استفاده کنید.

با رعایت این نکات، می‌توانید توت‌فرنگی‌های خوشمزه و سالمی در فضای محدود خود پرورش دهید و از محصول تازه و ارگانیک خود لذت ببرید.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

کاربران گرامی ! میتوانید در بخش نظرات، سؤالات مرتبط و دیدگاه هایتان را ثبت نمایید تا به آنها پاسخ داده شود.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

‫14 دیدگاه ها

    1. زهکشی یعنی خاک امکان عبور آب از زیر رو داشته باشه، زیر گلدانتون باید چند سوراخ بکنید تا آب راحت از زیر گلدان خارج بشه.

  1. نحوه ضد عفونی کردن رو آموزش میدین؟
    خاک رو هم باید ضد عفونی کرد؟
    درست کردن کود رو لطفا گمی توضیح دهید
    با سپاس

    1. سلام نور غیر مستقیم متوجه نشدم .گل خانه ما خیلی نور .داره .چهار طرف نور گیر هست منظور .از.غیر مستقیم را توضیح بدید لطفا

    1. من صدتا نشا خریدم و در ده مکان مختلف و خاک متفاوت و هوای متفاوت کاشتم.هیچ هیچ هیچ.احساس کردم سرم کلاه رفته. اما یه گلدون خریدم که برگهای درشتی داشت و صدها ساقه خشکیده کنارش بود.بعدا متوجه شدم نشاها متفاوت است.این گلدان مثل گل‌پیچک ساقه فرعی بلند میداد که نشاهای جدید مجزا و معلق داشت.متاسفانه چند روز بهش نرسیدم و نابود شد. بیشتر نشاهایی که فروخته میشه همان یکی دو روز اول سرحال هستند در واقع یکی دو روز هست که جابجا شده و روال نابودی خودش را طی میکند و خریدار بیچاره و بی‌تجربه نمیداند.

      1. سلام اقا محسن
        شما نشا کوچیک نخر سعی کن گلدان بزرگ بخری
        من از باغ دوستم توت فرنگی هارو از ریشه با خاک از جاشون کندم اوردم باغ خودم 10 تا گلدون بود الان اینقد تکثیر شدن خود به خود که مجال ندارم برداشت کنم هفته ای یه بارم آب میدم همین

  2. توی فصل بهار میشه دانه توت فرنگی رو کاشت؟؟و یک سوال دیگه اینکه وقتی در گلدان بذر را کاشتیم باید حتما وقتی جوانه زد جابجا کنیم؟؟

  3. گلدانی بدرد میخوره ک ریشش از پلاستیک گلانی بخاد بیاد بیرون ینی ریشش ملوم باشه بعد ۷ روز اول باید اب بهش بدی هر روز بعد یک روز در میان بعد ۵ روز بیار
    بعدشم نور باید باشه ینی نور خورشید چون از طریق برگ جذب مواد زیادی دارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا