زنان موفق جهان (36 زن موفق در طول تاریخ)
همواره در طول تاریخ زنان زیادی درعرصه های مختلف خوش درخشیده و قهرمانانی بوده اند که تا به امروز نقش مثبت آن ها ماندگاربوده است. بسیاری از جملات این بزرگان را در بخش بیوگرافی های انگلیسی می توانید پیدا کنید. البته نام بعضی از این زنان موفق در تاریخ جهان، برای خیلی از ما چندان آشنا نیست . زنانی قهرمان و موفق درعرصه های مختلف علمی، هنری، ورزشی، سیاست و غیره که در این مقاله قصد داریم نام 36 تن از این زنان و بیوگرافی مربوط به آنان را عنوان کنیم:
قبل از هر چیز”مریم میرزاخانی” (۲۲ اردیبهشت ۱۳۵۶ – ۲۳ تیر ۱۳۹۶)
مریم میرزاخانی ریاضیدان ایرانی و استاد دانشگاه استنفورد بود. میرزاخانی در سال ۲۰۱۴ به دلیل کنشگری در زمینه «دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانهای آنها» برنده مدال فیلدز شد که بالاترین جایزه در ریاضیات است. وی تنها زنو اولین ایرانی برندهٔ مدال فیلدز است.
زمینهٔ تحقیقاتی او مشتمل بر نظریه تایشمولر، هندسه هذلولوی، نظریه ارگودیک و هندسه سیمپلکتیک بود.
توی این پکهای فوق العاده، رازهای میلیونر شدن رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! این ترفندها اگه پولدارت نکنن هم تو زندگی واقعا لازمن. استفاده کن و حسابی پول در بیار!
توی این پک فوق العاده، قوانین رشد و موفقیت رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! توی زندگی، محل کار و هر جایی راه موفقیت رو به راحتی پیدا کن!
مریم میرزاخانی در دوران تحصیل در دبیرستان فرزانگان تهران، برندهٔ مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی در سالهای ۱۹۹۴ (هنگکنگ) و ۱۹۹۵ (کانادا) شد و در این سال بهعنوان نخستین دانشآموز ایرانی نمرهٔ کامل را به دست آورد. وی نخستین دانش آموز ایرانی بود که دو سال مدال طلا گرفت. او سپس در سال ۱۹۹۹ مدرک کارشناسی خود را در رشتهٔ ریاضی از دانشگاه شریف و دکتریِ خود را در سال ۲۰۰۴ از دانشگاه هاروارد به سرپرستی کورتیس مکمولن، از برندگان مدال فیلدز، گرفت.
1-“آنا می ونگ” Anna May Wong (تولد 1905 – در گذشت 1961)
علیرغم موضوع راسیسم (نژاد پرستی) که آفت دوران او بود، ،”ونگ ” تاکنون نخستین زنان هنرپیشه و ستاره فیلم آسیایی- امریکایی سینمای هالیوود بوده است. وی استعداد بازیگری زیادی داشته و بیش از 50 نقش در فیلم های تولید داخلی و خارج از کشور را ایفا نموده است. همچنین او نخستین زن آسیایی- امریکایی است که ستاره یک نمایش تلوزیونی به نام “گالری مادام لیو تسونگ” بود که از شبکه تلوزیونی “دیومونت”پخش شد. یک سال قبل از زمان مرگش که سال 1961 بود، از وی به عنوان ستاره فیلم “پیاده روی مشاهیر هالیوود” تقدیر شد.
2-“تمی داکورت Tammy Duckworth”( تولد 1968)
“تمی داکورت “سناتور ایالات متحده از ایلینوی و بازنشسته با درجه سرهنگ دومی گارد ملی است و جز نخستین زنان موفق در این عرصه است. وی نخستین عضو کنگره و متولد تایلند بوده و نخستین زنی است که در حین انجام فعالیت خود اقدام به مادر شدن کرد. تمی داکورت، نخستین زن آسیایی- امریکایی است که در کنگره ایلینوی حضور یافته و درعین حال نخستین زن معلولی است که برای انتخابات کنگره رای کسب کرد. وی در جنگ عراق و در پی حملات هلیکوپتری، از ناحیه دو پا دچار قطع عضو شد. وی در سال 2018 درطی مصاحبه ای با اشاره به موضوع معلولیت خود اظهار داشت “در بسیاری از موارد از من تقاضا می شود این نوع معلولیت خود را در عکس ها به گونه ای پنهان کنم. اما هرگز این کار را نمی کنم چرا که من بهای این ویلچرنشینی را پرداخته ام. قسم می خورم که هرگز برایم فرقی نمی کند. اصلا چرا باید آن را پنهان کنم”؟
3-“کالپانا چاولا” Kalpana Chawla (تولد 1961 – درگذشت 2003)
“کالپانا چاولا”در سال 1996 به عنوان اولین زن هندی که به فضا سفر کرده است، در ماموریت فضایی شاتل کلمبیا حضور داشت. این شاتل فضایی به مدت دو هفته و به دفعات 252 بار به دور مدار زمین چرخید. دومین و در عین حال اخرین تجربه سفر وی به فضا به همراه شش نفر از فضانوردان دیگر در سال 2003 صورت گرفت که در این سفر فضایی ،بیش از 80 مورد آزمایشات فضایی و در طی مدت زمان بیش از 16 روز انجام شد. متاسفانه وی و کلیه خدمه در اثر برخورد این سفینه به اتمسفر زمین جان باختند. در سال 2020 شرکت هوافضای “نورتاپ گرومن”به یاد این زن فضانورد ،نام یکی از سفینه های فضایی را به نام “چاولا” اختصاص داد.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
4-“کاترین گراهام” Katharine Graham (تولد 1917- درگذشت 2001)
“کاترین گراهام” مالک روزنامه واشنگتن پست و در عین حال به مدت 20 سال نخستین زن ناشر روزنامه های ایالات متحده است و همچنین ریاست شرکت بین المللی ” فورچون جهانی 500 “را برعهده داشته است. وی مسئولیت روزنامه واشنگتن پست را از 1963 تا 1991 برعهده داشته است. در پی انتشار اخبار مربوط به مقالات پنتاگون و رسوایی واترگیت، این روزنامه به نوعی بهتر دیده شد. این اقدام روزنامه واشنگتن پست در واقع به آغاز یک جنبش جهانی دراین عرصه کمک کرد و انگیزه زیادی در حوزه روزنامه نگاری پدید آورد. گراهام در سال 1998 با نگارش اتوبیوگرافی (خود زندگینامه) برنده جایزه پولتیزر شد.
5-“ویلما من کیلر” Wilma Mankiller (تولد 1945- درگذشت 2010)
“ویلما من کیلر” متولد اوکلاهاما در سال 1985 نخستین زن به عنوان معاون رییس قبیله “چروکی” شد که این قبیله یکی از بزرگترین قبایل ایالات متحده است. در طی دهه خدمتش از سال 1985 تا سال1995 اقدامات زیادی صورت گرفت “از جمله : افزایش تعداد عضویت در قبیله ،کاهش میزان مرگ و میر کودکان و افزایش دوبرابری اشتغال”. در سال 1998 وی موفق به دریافت نشان افتخار آزادی از رییس جمهور وقت “بیل کلینتون “شد.
6-“مری مک لئود بتونه” Mary McLeod Bethune (تولد 1875- درگذشت 1955)
-“مری مک لئود بتونه” مدرس و در عین حال مدافع حقوق مدنی زنان بود . در سال 1904 وی مدرسه آموزشی صنعتی ” دایتونا” را برای دختران “نگرو” تاسیس نمود که اکنون کالج “بتونه کوکمن” نام دارد و در ایالت فلوریدا واقع شده است و در واقع نخستین زنی بود که در طول تاریخ برای سیاه پوستان امریکایی، دانشگاه تاسیس نموده است. وی همچنین در سال 1932 از اعضای اصلی “کابینه سیاه” در زمان ریاست جمهوری “فرانکلین دی روزولت” بوده است.
7-“نلی بلای” Nellie Bly (تولد 1864- درگذشت 1922)
وی در بدو تولد نامش ” الیزابت کوکران سیمن ” بود و نام “نلی بلای ” را به عنوان نام مستعار خود انتخاب نمود و در دهه1880 عرصه روزنامه نگاری تحقیقی فعالیت نمود. وی بیشتر به جهت رسیدگی به موضوع حق پناهندگی سیاسی در خصوص جزیره “بلک ول” در نیویورک، برای بسیاری بیماران که از خدمات درمانی ناعادلانه ای بهره مند بودند، به شهرت دست یافت. گزارشات وی به دست شهردار رسید و وی مبالغ زیادی را صرف بیماران روانی نمود. او در حدود ده روز در یک تیمارستان خود را به دیوانگی زد تا گزارشات و تحقیقات خود را به خوبی در آنجا انجام دهد.
8-“دانیل لونا” Donyale Luna (تولد 1945- درگذشت 1979)
قبل از “نائومی کمبل” و “تیرا بانکس”، “دانیل لونا ” در این عرصه فعالیت داشت و نام کامل او در بدو تولد”نی پگی آن فریمن” بود. وی نخستین زن سیاه پوست به عنوان سوپر مدل بود. همچنین نخستین زن مدل افریقایی – امریکایی بود که این موضوع در مارس 1966 در مجله “وگ” بریتانیا به عنوان خبر انتشار یافت. لونا در چندین فیلم مستقل از جمله فیلم “کمپ” ساخته ” اندی وارهول” در سال 1965 حضور داشته است. متاسفانه وی در سن 33 سالگی در ایتالیا بر اثر مصرف اتفاقی و اوردوز هروئین درگذشت.
9-“آلتیا گیبسون” Althea Gibson (تولد 1927- درگذشت 2003)
“آلتیا گیبسون” نویسنده و قهرمان تنیس، نخستین زن سیاه پوست بود که در مسابقات قهرمانی فرانسه در سال 1957 راه یافت و برنده مسابقات ویمبلدون تنیس شد. وی همچنین نخستین زن آفریقایی – آمریکایی شرکت کننده در مسابقات ملی قهرمانی ایالات متحده بوده است. تا قبل از وی، محدودیت و تبعیض نژادی برای سیاه پوستان در عرصه مسابقات ورزشی وجود داشت. او این مسئله را در دادگاه تنیس عنوان کرد و در واقع قهرمانانی چون”ونوس ویلیامز” ، “سرنا ویلیامز “و “نائومی اوساکا” مدیون تلاش های وی هستند.
حتما بخوانید: 8 تا از جدیدترین و موثرترین روش های درمان اضطراب زنان (تحقیقات جدید)
10-“هتی مک دنیل” Hattie McDaniel (تولد 1895 – درگذشت 1952)
“هتی مک دنیل” نخستین زن بازیگر سیاه پوست بود که در سال 1940 برای حضور در نقش “مامی ” به عنوان پیشخدمت خانه در نمایش “بر باد رفته” موفق به دریافت جایزه اسکار شد. زمانی که از بازیگری به نام “رجینا کینگ” در سال 2019 پرسیده شد اگر بتوانی در عرصه بازیگری “مک دانیل ” را الگوی خود قرار دهی ، چه احساسی خواهی داشت؟ وی در پاسخ گفت “احساس خوشبختی می کنم”. همچنین در مصاحبه اش اظهار داشت “زمانی که “مک دنیل” برنده جایزه می شود در واقع این تنها او نیست که برنده جایزه شده ، بلکه این جایزه تعلق دارد به تمام سیاه پوستانی که او را به عنوان بازیگر انتخاب کرده اند. او بازی فوق العاده ای دارد و تا به حال آکادمی هنر ، بازیگری نظیر او نداشته است”
11-” املیا بوینتون رابینسون” Amelia Boynton Robinson (تولد 1911 – درگذشت 2015)
“املیا بوینتون رابینسون” به عنوان پیشگامان جنبش حقوق مدنی در ایالات “جورجیا” و “آلباما” بود و به خاطر تصاویر بیرحمانه ای مربوط به راهپیمایی سلما به مونتگمری که حاکی از حملات پلیس آلباما به وی در سال 1965 بود، به شهرت رسید. رابینسون همچنین در خصوص حق رای برای زنان افریقایی- امریکایی بسیار تلاش کرد و این مبارزات و تلاش های وی در فیلم “ایوا دوورنی” محصول سال 2014 در سلما به نمایش گذاشته شد.
12-“زلدا فیتز جرالد” Zelda Fitzgerald (تولد 1900 – درگذشت 1948)
“زلدا فیتز جرالد” همسر نویسنده محبوب “اف.اسکات فیتزجرالد” است که رمان قدیمی “گتسبی بزرگ” به قلم او است. در عین حال خانم فیتزجرالد خود نیز نویسنده و هنرمند حرکات موزون می باشد. در هنر شعر و موسیقی سال ها همسرش را همراهی می کرد اما در عین حال در قطعه ای که او برای اجرا در تریبون نیویورک نوشته بود ، همسرش را متهم به برداشت این قطعه از دفتر مجله خود نمود و اظهار داشت “گویا سرقت ادبی آثارم از خانه خودم شروع شده است”
13-“ماریا النا سالیانس” María Elena Salinas (تولد 1954)
“ماریا النا سالیانس” در نشریه نیویورک تایمز به عنوان “صدای هیسپانیک های امریکا” نام گرفت و این زن که اهل لاتیناست ، نخستین زنی است که جایزه “یک عمر دستاورد هنری امریکا” را دریافت نمود. وی بزرگترین شبکه مربوط به زنان را در ایالات متحده راه اندازی کرد و حدود شش ماه بر روی این موضوعات به عنوان مستندات تحقیق کرد. با گذشت 36 سال از راه اندازی این شبکه در دسامبر 2017 این مسئولیت را کنار گذاشت. اظهار داشت” از این که این افتخار را داشتم که در کنار دیگر همکارانم بتوانم جامعه لاتینا را به میزان آگاهی و قدرت بیشتری برسانم، بسیار احساس خوشحالی دارم ”
14-“ماهالیا جکسون” Mahalia Jackson (تولد 1911- درگذشت 1972)
-“ماهالیا جکسون” خواننده توانمند که به” ملکه گاسپل” نیز شهرت دارد. اهل فن با آهنگ ها وسروده های او از جمله “با کوه در میان بگذار” و یا “پروردگار گرانقدر، دست مرا بگیر” آشنا هستند اما آنچه ممکن است در مورد او بی اطلاع باشید، نقش آفرینی اش در سال 1963 در فیلم “واشنگتن” بود. نه تنها همانطور که در فیلم متوجه شدیم، دوست صمیمی دکتر “مارتین لوتر کینگ” بود، بلکه انگیزه ای بود برای سخنرانی کینگ با عنوان “رویایی دارم”. مشاور او “کلارنس جونز” اظهار داشت این جکسون بود که انگیزه کینگ برای ایراد این سخنرانی شد.
15-“افا مانلی” Effa Manley (تولد1897- درگذشت 1981)
“افا مانلی” در دورانی که جنسیت و نژاد برتر در عرصه ورزش جز عوامل غالب در نظر گرفته می شد ، از تایید و تصویب این موضوع خودداری کرد. در سال های1935 تا 1946 مسئولیت های اجرایی ورزش در لیگ “نگرو” در خصوص مسابقات بیس بال “ایگل” نتوارک به همراه همسرش “ابی مانلی” همکاری داشت. تیم او در سال 1946 در سری مسابقات جهانی لیگ نگرو برنده شد. در سال 1952 همسرش را از دست داد و در سال 2006 به تنهایی عهده دار مسئولیت های سالن “مشاهیر ملی بیس بال” گردید.
16-انوشه انصاری ( تولد 1984)
خانم انوشه انصاری متولد 12 سپتامبر 1966 “21 شهریور سال 1345 ” در مشهد است که یک مهندس و نخبه ایرانی و بنیانگذار شرکت ” Prodea Systems ” می باشد. وی در سال 2001 تواسنت با سود 10.8 میلیون دلاری روبرو شود که این منجر به ثبت اسم وی به عنوان یکی از تاجران و سرمایه داران خانم شود.
همچنین وی اولین خانم و چهارمین مسافر فضا که هزینه مسافرت را خودش پرداخت نمود، می باشد و این روزها نیز مدیرعامل شرکت ” Prodea Systems ” در کنار همسرش آقای امیر انصاری می باشد و بیزینس قبلی وی Telecom Technologies بود که بنیانگذار آن بود و توانست با استفاده از آن محبوب شود.
17-“آنا جولیا کوپر” Anna Julia Cooper (تولد 1858 – درگذشت 1964)
“آنا جولیا کوپر” یکی از ادیبان برجسته و از فمینیست های سیاه پوست قرن نوزدهم و بیستم است و از پیشگامان پیشرفت نژادی در بین زنان افریقایی- امریکایی است. وی در سال 1892 اولین بیانیه خود را در قالب کتابی بنام ” یک صدا از ایالات جنوبی” منتشر کرد. او تنها زن سیاه پوست است که پاسپورت ایالات متحده دارد که در آن نوشته شده “دلیل آزادی چیزی فراتر از نژاد و فرقه وطبقه اجتماعی است. دلیل آزادی، انسان بودن است. حقی که از آغاز تولد به او تعلق می گیرد”
18-“برتا ون شاتنر” Bertha Von Suttner (تولد 1843 – در گذشت 1914)
در سال 1905، “برتا ون شاتنر” که نام کامل وی “بارونز برتا فیلیسی سوفی ون شاتنر” می باشد ،به عنوان دومین زن، برنده جایزه نوبل شد. این جایزه به دلیل نوشتن رمان “به بازوی خود تکیه کن” در سال 1889 و نیز مشارکتش در جنبش های صلح، به وی تعلق گرفت.
19-“هازل دورتی اسکات” Hazel Dorothy Scott (تولد 1920- درگذشت 1981)
وی از خوانندگان جاز پس از”آلیشیا کیز” بوده و به دلیل توانمندی در نواختن دو پیانو همزمان، در سال 2019 برنده جایزه موسیقی”گرمی” شد. اسکات اعجوبه موسیقی است که در سن 8 سالگی نظر موسس مدرسه “جولیارد” در نیویورک را به خود جلب کرد. این پیانیست کلاسیک، در تئاتر “برادوی” و در چند فیلم دیگر مانند “موسیقی 1943” و “مخمصه”، اجرای موسیقی فیلم را برعهده داشت.
20-“جنت رانکین” Jeanette Rankin (تولد1880 – درگذشت 1973)
“جنت رانکین ” نخستین زن طرفدار حق رای به نسوان در انتخابات کنگره بود. اگر چه امروزه از سوی کنگره مورد تحسین قرار گرفته، اما نظرات وی مبنی بر مشارکت ایالات متحده در جنگ جهانی اول و دوم با مخالفت روبرو شد. بعد از انتخاب او در سال 1916 گفت “ممکن است من نفر اول کنگره باشم اما قطعا نفر آخر نخواهم بود” در واقع حق با او بود چرا که در سال 2021 رکورد حضور زنان ، یک چهارم اعضای کنگره بود.
21-“فلورنس گریفت” Florence Griffith Joyner (تولد 1959 – درگذشت 1998)
اگر چه زندگی او غمبار بود و در سن 38 سالگی از دنیا رفت، اما قهرمانی دو سرعت در المپیک او فراموش نشدنی است. همچنان با طی گذشت این همه سال رکورد سریع ترین قهرمان دوی سرعت در دوی صدمتر و دویست متر است که در سال 1988 در سئول کسب کرد که همچنان این رکود حفظ شده است. در سال 2018 و در جشنواره هالوین به جهت مهارت های ورزشی و استایل مناسبش، مورد تقدیر قرار گرفت.
22-“کاترین جانسون” Katherine Johnson (تولد 1918 – درگذشت 2020)
شخصیت ناشناخته “کاترین جانسون” که از ریاضیدان مشهور است بعد از ساخت فیلم “شخصیت های پنهان” در سال 2016 و با حضور ستارگانی چون “تاراج پی هنسون” ،”جنلی مونی” و” اکتویا اسپنسر”در این فیلم بهتر شناخته شد که هنسون بازیگر نقش جانسون در این فیلم بود.یک زن افریقایی -امریکایی که به کمک محاسبات معمولی توانست “جان گلن” فضانورد را در سال 1962 به دور مدار زمین بفرستد. در سال 2019 ” تأسیسات راستیآزمایی و اعتبارسنجی مستقل “، در” فیرمونت” و “غرب ویرجینیا” به نام “جانسون” تغییر نام یافت. پس از مرگ او در سن 101 سالگی در سال 2021شرکت فضانوردی “نورتروپ گرومن” نام یکی از سفینه های فضایی خود را به او اختصاص داد.
23-“سونیا سوتومایور” Sonia Sotomayor (تولد 1954)
“سونیا سوتومایو” اهل لاتینا ، نخستین زن قاضی دادگاه عالی در تاریخ ایالات متحده به شمار می رود. وی در ماه مه2009 توسط رییس جمهور باراک اوباما به این منصب تعیین شده و این موضوع در آگوست 2009 به تایید رسید. او همچنین سومین زنی است که در دادگاه عالی به عنوان قاضی مشغول به فعالیت بوده است. سوتومایو، همواره موضوعاتی چون حمایت از مسائل زنان، اصلاح قوانین جنایی و مهاجرت های قانونی را مورد توجه بیشتر و بررسی های لازم می داند.
24-“ماری کوری” Marie Curie (تولد 1867 – درگذشت 1934)
ماری نه تنها یک فیزیکدان و شیمیدان فرانسوی است، بلکه نخستین زن مفتخر به دریافت دو بار جایزه نوبل بوده است. او که اصلیتش لهستانی است، نخستین زنی است که تحصیلات عالیه خود را تا مقطع دکترا ادامه داد و نخستین پروفسوردر دانشگاه پاریس بود. تلاش های وی در شناخت عناصری چون رادیم و پلونیم در تحقیقاتی در خصوص بیماری های سرطانی، بسیار موثر واقع شده است.
20 راز زنان موفق در زندگی زناشویی (از زبان زوج های با تجربه)
25-” جورجیا گیلمور” Georgia Gilmore (تولد 1920 – درگذشت 1990)
زمانی که درخصوص موضوع تحریم اتوبوس های مونتگمری می شنوید ، نام “رزا پارکس” و ” کلودت کلوین” احتمالا به ذهن می آید. گیلمور نیزاز ترک کردن صندلی خودداری نکرد . اگر چه او یک آشپز بود اما در این تحریم نقش به سزایی داشت. او که قبلا ساندویچ های مورد علاقه دکتر کینگ را به او می فروخت، حالا در حمایت از این طرح تفکیک و جداسازی همراهی اش می کرد و این موضوع به طور مستند در کتاب “جان تی اج” و مقالات” پوتلیکر” با تیتر “تاریخچه غذا در ایالات جنوب مدرن” عنوان شده است. اج در این کتاب می نویسد به زنان حق اعتراض به کارفرمایان سفید پوستی داد که از کودکی آن ها را به بردگی گرفته بودند و یا اعتراض به مالکانی که آن ها از خانه های اجاره ای شان بیرون کرده بودند.
26-“ابتهاج محمد Ibtihaj Muhammad “( تولد 1985)
“ابتهاج محمد” در سال 2016 به عنوان نخستین زن مسلمان در بازی های المپیک ایالات متحده شرکت نمود و برنده نشان افتخارالمپیک شد. او همچنین نخستین زنی بود که در بازی های المپیک با حجاب حضور یافت. در سال 2018 شرکت عروسک سازی باربی به افتخار این بانو، یک عروسک با الهام از حجاب این زن مسلمان، طراحی کرد.
27-Grace Hopper”گریس هوپر” (تولد 1906- درگذشت 1992)
“گریس هوپر” دریاسالار نیروی دریایی ایالات متحده و ریاضیدان بود و ساده ترین روش برنامه کامپیوتری و پردازش داده ها را در عرصه تکنولوژی ایجاد کرد. او نخستین مبدع اپلیکیشن های “فرندلی ” در زبان کامپیوتری و نیز مخترع “سیستم رایانه ای تمام اتوماتیک جهانی” بود که در واقع نخستین سیستم تجارت الکترونیکی است.
28-“الن اوچوآ” Ellen Ochoa (تولد 1958)
-“الن اوچوآ” در تاریخ هشتم مارس1993به عنوان نخستین زن هیسپنیک در جهان، به کمک فضاپیمای دیسکاوری شاتل به فضا سفر کرد. او به مدت 9 روز حضور در لایه ازن زمین و منظومه شمسی زنده ماند. از آن زمان تاکنون سه سفر دیگر به فضا داشته است. در سال 2013 به عنوان نخستین زن هیسپنیک و دومین زن موفق شد تا عهده دار مسئولیت های اجرایی مرکز فضایی” جانسون” در ایالت “هوستون” شود.
29-“پتسی تاکیماتو مینک” Patsy Takemoto Mink( تولد 1927- درگذشت 2002)
وی نماینده سابق هاوایی و نخستین زن آسیایی – امریکایی کنگره بود. او قانون اصلاحیه آموزش عالی را به 9 مورد تغییر داد که در این اصلاحیه، تبعیض به لحاظ جنسیت منع شده است. مینک در جلسه حمایتی اکثریت نمایندگان نسبت به این اصلاحیه اظهار داشت “آنچه را که در برابرش تاب می آورید و تحمل می کنید، نشانه شخصیت شما است و اگر به نوعی آن را می پذیرید، گرچه زندگی همچنان در جریان است و اتفاق خاصی به نظر در رویه زندگی نمی افتد، اما به نوعی شرایط ناعادلانه است .اگر شما خودتان مایل به تغییر شرایط گذشته خود نباشید ، از هیچ کس کمکی برای آینده تان برنمی آید”
30-“لیندا بلکمون لاوری” Lynda Blackmon Lowery (تولد 1950)
“لیندا بلکمون لاوری” در سن پانزده سالگی موفق به ایجاد تغییراتی در ایالات جنوبی شد که این مناطق دارای جدایی نژادی بودند. او جوان ترین فردی بود که در انتخابات سلما در مارس 1965 و در سن پانزده سالگی مشارکت داشت. در خاطرات پانزده سالگی خود از حضور در جنبش حقوق مدنی یاد می کند.
31-“ویلما رودولف” Wilma Rudolph (تولد 1940- درگذشت 1994)
“ویلما رودولف” در کودکی از مخملک و بیماری فلج اطفال رنج می برد. علیرغم گفته پزشکان نسبت به عدم توان حرکتی، در بازی های المپیک به عنوان سریع ترین زن جهان رکود زد. در بازی های تابستان1960 نخستین زن امریکایی بود که در المپیک سه مدال طلا از آن خود کرد. اظهار داشت به برخی علل اجتماعی در این بازی های المپیکی حضور می یابد.
32-“ری مونتاگه” Raye Montague (تولد1935 – درگذشت 2018)
به نقل از دولت دموکرات شمال غربی آرکانزاس، “ری مونتاگه ” در خصوص برنامه های کامپیوتری کشتی های نیروی دریایی تحولات عظیمی ایجاد کرد. تلاش های بی وقفه او درفیلم “شخصیت های پنهان” به نمایش گذاشته شده است که در این فیلم “جانل مونائی” به جای شخصیت او نقش آفرینی کرد. این مهندس نیروی دریایی ، در اکتبر 2018 سن 83 سالگی درگذشت.
حتما بخوانید: موثرترین روش برای رسیدن به مثبت اندیشی و حذف افکار منفی در زندگی
33-“راون وینکیلسون” Raven Wilkinson (تولد 1935- درگذشت 2018)
اگر چه امروزه “میستی کوپلند” را به عنوان نخستین زن افریقایی – امریکایی با استعداد هنر های موزون در “شرکت امریکایی تئاتر بالت “می شناسیم، اما “راون وینکیلسون ” در عرصه معرفی بالرین های سیاه پوستان فعالیت داشت. وی از افرادی بود که سیاه پوستان زن را در عرصه این هنر حرکات موزون انگیزه داد. همچنین نخستین زن افریقایی – امریکایی است که با شرکت “بالت” همکاری داشته است .
34-“سیلویا ریورا” Sylvia Rivera تولد 1951 – درگذشت 2002)
همتراز با “مارشا پی جانسون” ، “سیلویا ریورا” از قبیله “ریکان” پوئترو ونزوئلا، یکی از زنانی بود که به فعالیت مبارزه با تبعیض علیه افراد ترانس ، همجنسگرا و دوجنسه ها اقدام نمود. سازمان “انقلابیون اقدام ترانسایت خیابانی” را در سال 1970 راه اندازی کرد که هدف این سازمان حمایت از افراد ترانس جوان ساکن نیویورک بود. همچنین قانونی به نام “سیلویا ریورا “به منظور حمایت از حقوق افراد ترانس همجنسگرا و دوجنسه تعیین شد.
35-“میلدرد لاوینگ” Mildred Loving (تولد 1939 – درگذشت 2008)
همه ما شعر های عشقی حماسی را دوست داریم به ویژه وقتی در قالب این اشعار نیاز به برخی تغییرات را نیز عنوان می کنند. “میلدرد و ریچارد لاوینگ” زوجی بودند که در دادگاه عالی ایالات متحده نسبت به قوانین تبعیض نژادی اعتراض کردند و اکنون بعد از آن اعتراض بسیاری زوجین علیرغم نوع نژادشان با یکدیگر ازدواج می کنند. در سال 1958 این زوج به دلیل اعتراض به قانون تبعیض نژادی دستگیر شدند. آن ها برای رسیدن به یکدیگر و در راه این عشق به شدت تلاش کردند و پرونده مربوط به آن ها در فیلم “لاوینگ” در سال 2016 به نمایش گذاشته شد.
36-“الینا راس لهیتینن Ileana Ros-Lehtinen “(تولد 1952)
“الینا راس لهیتینن” یکی از نخستین زنان اهل لاتینا بود که در مجلس سنای فلوریدا و خانه نمایندگان ایالات متحده مسئولیت داشت. او در اعتراض علیه رژیم ” فیدل کاسترو” نسبت به تساوی حقوق مربوط به ازدواج و آموزش تلاش کرد. او در سال 2017 بازنشسته شد و در مصاحبه ای اظهار داشت ” باعث افتخار است که هر روز هفته در جهت خدمت به جامعه ام تلاش می کردم .
چگونه یک زن موفق باشیم؟ (10 ویژگی و 5 عادت که باید ایجاد کنید)
سلام وقت بخیر در مورد زنانی که ازدواج های موفقی داشتند هم مطلب بزاریذ….ممنون از این مطلبتون به آدم انگیزه می ده
عالی بود. ممنونم.