مهارت های روزمره برای زندگی بهتر

ویژگی کفش مناسب، چطور یک کفش عالی انتخاب کنیم؟

چرب زبان

پیدا کردن کفش مناسب آن هم بین کلی گزینه برای انتخاب همیشه کار آسانی نیست. برای اطمینان از اینکه کفش خوب و مناسبی انتخاب کرده اید، باید موقع خرید کفش دقت کنید که کفش از پاشنه تا انگشتان پا به درستی متناسب باشد و موقع قدم زدن و دویدن با آنها احساس راحتی کنید.

خرید کفش به صورت آنلاین هم به همین شکل است. بعضی از فروشگاه های آنلاین یک دوره آزمایشی ارائه می کنند که می توانید کفش را امتحان کنید و در صورت تمایل بخرید. فرقی نمی کند بخواهید یک جفت کفش بخرید یا پنجاه جفت؛ به هر حال باید با ویژگی های یک کفش مناسب آشنا باشید که ما در این مطلب به آنها اشاره می کنیم.

برای شروع کار بهتر است با قسمت های مختلف کفش آشنا شوید:

رویه کفش

رویه کفش

همه چیز از رویه کفش شروع می شود. رویه مدل های مدرن کفش معمولا با لایه هایی از پارچه و مشِ دوخته به هم چسانده می شوند و از چاپ سه بعدی برای ایجاد یک تکه قابل کشش استفاده می شود.

دنبال چه باشیم: دنبال کفشی بگردید که رویی آن کاملا متناسب با فرم پای شما باشد و موقع پوشیدن پایتان را اذیت نکند.

پشت کفش

پشت کفش

پشت کفش-2

قسمت پشتی کفش کفی کفش نیمه سفت است که داخل قسمت عقبی کفش طبقه بندی شده و از پاشنه محافظت و نگهداری می کند. بعضی از کفش ها یک پاشنه بند خارجی دارند که عملکرد مشابهی دارد در حالی که کفش های مینی مالیستی (با عملکرد بالا و مراحل ساخت بهینه) پاشنه بند را حذف کرده اند تا آزادی کامل حرکت ممکن شود. تحقیقات نشان داده است پاشنه بند کنترل حرکت ایجاد نمی کند، اما پاشنه را برای فرود پایدار، متمرکز و تقویت می کند.

دنبال چه باشیم: پاشنه ای که باعث حرکت راحت قوزک پا بشود.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

زین کفش

زین کفش

زین کفش قسمت مستحکم اطراف پشت پا، یعنی قوس پای فرد بین سینه پا و قوزک، که با بندهای کفش تعامل می کند تا کفش محکم روی پا قرار گیرد. طراحان، انواع پوشش ها، سوراخ ها و روش های بستن بند را ایجاد کرده اند تا زین کفش را شبیه به شکل های مختلف پا قالب بگیرند.

دنبال چه باشیم: به اینکه زین کفش چگونه به پای شما چسبیده و آن را نگه داشته توجه کنید. این مساله باعث می شود که موقع خم شدن طبیعی قوس پا هنگام قدم برداشتن، پایتان نلغزد

پنجه کفش

پنجه کفش

پنجه کفش

پنجه کفش تمام قسمت رویه از جلوی سوراخ های بند تا انتهای کفش است. اغلب واقات پنجه کفش با یک ضربه گیر پنجه محکم پوشانده شده تا پارچه را از انگشت های پای شما دور کند و از ضربه خوردن انگشت ها جلوگیری کند؛ مخصوصا در کفش های دویدن.

دنبال چه باشیم: کفشی بخرید که پنجه آن به پای شما اجازه خم شدن بدهد و به صورت طبیعی در طول و عرض بدون چسبیدن یا ساییده شدن به انگشت هایتان حرکت کند.

زیره کفش

زیره کفش

زیره کفش محلیست که کف لاستیکی کفش به زمین برخورد می کند. زیره کفش اغلب از انواع مختلف لاستیک یا ترکیبات فوم ساخته می شود تا مدت کارایی کفش را افزایش دهند یا باعث تسهیل پرش یا انعطاف پذیری بشوند.

دنبال چه باشیم: دنبال مواد اولیه ای باشید که بدون افزودن وزن اضافه یا سفتی، کشش و دوام ایجاد می کنند و شکل جای پایی که با مال خودتان تطابق دارد و به میزان دلخواهتان زیر پایتان ثبات ایجاد می کند.

حتما بخوانید: آموزش ارگونومی نشستن و برای افراد مبتلا به کمردرد و پیشگیری از آن

شیار های انعطاف و فنر پنجه

شیار های انعطاف و فنر پنجه

برای اینکه کفش مثل پای خودتان خم شود، بسیاری از کفش ها از شیارهایی زیر سینه پا استفاده می کنند. بالا آوردن پنجه، که فنر پنجه نام دارد، یا بریدن کفی میانی کفش به شکل پل هم به پا اجازه می دهد تا هنگام قدم برداشتن بچرخد.

دنبال چه باشیم: دنبال کفشی باشید که به همان شکلی که شما می خواهید پایتان را تکان دهید منعطف شود یا بچرخد.

کفی میانی کفش

کفی میانی کفش

کفی میانی کفش ماده فوم مانندی بین زیره کفش و رویه آن است که برای جلوگیری از نیروی ضربه ای به دونده طراحی شده و پا را در طول گام برداشتن هدایت می کند.

دنبال چه باشیم: ضخامت و مواد اولیه کفی میانی باید برای سریع دویدن مناسب باشد، نه زیاد نرم ونه زیاد سفت و بدون وزن اضافه.

ضربه گیر پاشنه

ضربه گیر پاشنه

مواد فومی میانی کفش که برای کاهش فشار ضربه به پاشنه پا طراحی شده اند. در کنار استفاده از انواع مواد ضربه گیر، بعضی کفش ها یک قسمت نرم تر به نام “کراش زیره” روی لبه بیرونی پا یا یک پاشنه بیرونی گرد برای فرودی ملایم تردارند. تحقیقات نشان داده اند بدن اکثر ضربه گیری را برای مفاصل شما فراهم می کند و اینکه شما با کفشی که ضربه گیری بیشتری دارد، محکم تر روی زمین فرود می آیید. پس ضربه گیر پاشنه تا حدود زیادی باعث راحتی شما می شود.

دنبال چه باشیم: دنبال کفشی باشید که میان ضربه گیری، استحکام و لمس زمین تعادل ایجاد کند و توجه داشته باشید که کفش همان جایی که شما انتظار دارید روی زمین فرود می آید و گام برداشتن با آن حس خوبی دارد یا خیر.

حتما بخوانید: روش صحیح دویدن و پیاده روی

ضربه گیر جلوی پا

ضربه گیر جلوی پا

مواد کفی میانی کفش برای کاهش اثر بزرگترین نیروهای یک گام که هنگام بالا آمدن جلوی پا و راه افتادن رخ می دهد، طراحی شده است. در حالی که مکانیک های بدن تا حدود زیادی ضربه گیری را برای هرچیزی که بالای قوزک است فراهم کرده، ضربه گیر جلوی کفش از ساختارهای پا محافظت می کند. مواد “بازگرداننده انرژی” و طراحی های جدید وعده داده اند که می توانند پای شما را حفاظت و حرکتش را هدایت کنند (این مواد هنگام ضربه زدن پا به زمین انرژی ذخیره و با برداشتن پا انرژی را باز می گردانند).

دنبال چه باشیم: به واکنش کفش دقت کنید و ببینید موقع پوشیدن کفش می توانید میان راحتی ضربه گیری و یک حرکت محکم تعادل برقرار کنید یا نه.

تفاوت ارتفاع پاشنه و پنجه

تفاوت ارتفاع پاشنه و پنجه

تفاوت ارتفاع میان پاشنه و سینه پای شما در حالت ایستاده داخل کفش. کارشناسان بر سر اهمیت این تفاوت در جراحات اختلاف نظر دارند، اما عقیده دارند که تغییر این اندازه، فشار را بصورت متفاوت به پا و ساق پا وارد می کند و می تواند گام برداشتن شما را تغییر دهد.

دنبال چه باشیم: کفشی که در حین گام برداشتن، ازلحظه فرود پا تا لحظه جدا شدن پنجه پا از زمین، حس خوبی به شما بدهد و فشار را روی همه قسمت های ضعیف پای شما کم کند.

ویژگی های پایدار کننده

ویژگی های پایدار کننده

ویژگی های پایدار کننده-2

طراحان از فناوری های متنوعی (از جمله ستون های میانی، فوم های با چگالی دو برابر، تشخیص انحراف پاشنه، ریل های راهنما و هندسه های پهن تر کفش) استفاده می کنند تا تلاش کنند پا را از حرکت بیش از اندازه، مخصوصا برگشتن بیش از اندازه و خم شدن به داخل، محافظت کنند. دانشمندان معتقدند اکثر مردم احتیاجی به اصلاح خمیدگی پا ندارند، اما لوازم کنترل و ثبات ایجاد شدند تا به بعضی از دونده ها برای حفظ مسیر حرکت مورد علاقه شان کمک کند.

دنبال چه باشیم:کفشی که به پای شما اجازه دهد راحت و طبیعی در حین گام برداشتن حرکت کند، در حالیکه کفش با مقاومت از پا نگهداری می کند، نه با اصلاح.

کفی کفش

کفی کفش

کفی کفش لایی قابل برداشتن از جنس فوم داخل کفش است که کناره های کف پا را ضربه گیری می کند. کفی کفش همراه با هندسه کفش، چیزی را تشکیل می دهد که اکثر مردم به آن “محافظ قوس” می گویند و باعث احساس راحتی اولیه هنگام پوشیدن کفش می شود.

دنبال چه باشیم: توجه کنید کفش هنگام دویدن چگونه حس می شود، نرم تر بودن همیشه به معنای بهتر بودن نیست و پا بصورت پویا فعالیت می کند تا خودش را حمایت و ضربه گیری کند.

حتما بخوانید: ۱۰ استراتژی ساده برای پاکسازی ذهن و داشتن فکر آزاد

از اشتباهات رایج هنگام خرید کفش اجتناب کنید

کارکنان فروشگاه های تخصصی دویدن شاهد اشتباهاتی هستند که دوندگان هربارکه برای خرید کفش مراجعه می کنند دوباره و دوباره آن ها را تکرار می کنند. اما شما نباید این اشتباهات را مرتکب شوید

اشتباه شماره 1: خرید کفش بخاطر ظاهرش

بعضی دوندگان بیش از حد به مد توجه می کنند و این اتفاق جالبی نیست. اغلب این افراد وقتی کفشی می خرند که ظاهر خوبی دارد، چند ماه بعد بر میگردند و می گویند:”این کفش من را اذیت می کند و موقع پوشیدنش مشکل دارم. پس حواستان باشد: موقع خرید کفش به کارایی و راحتی آن فکر کنید نه به مد!

اشتباه شماره 2: تخفیف نخواستن

وقتی آماده پرداخت هستید، در مورد تخفیف های موجود سوال کنید. اکثر فروشگاه های تخصصی تخفیف های 10 تا 20 درصدی برای دوندگان دارند.

اشتباه شماره 3: خریدن کفش های خیلی کوچک

کفش هایی که به پای شما می چسبند باعث تاول و سیاهی انگشتان پا و اینگونه مشکلات می شوند. خانم ها بیشتر به پوشیدن کفش های تنگ عادت دارند چون روی سایز پاهایشان حساس هستند. توصیه کلی ما این است که کفشی بخرید که بتوانید وقتی آن را می پوشید با انگشتان پاهایتان پیانو بزنی؛ یعنی قسمت جلوی پا باید به اندازه کافی آزاد باشد. این مقدار حدود1 سانتیمتر است و نباید کفش خیلی هم گشاد باشد.

اشتباه شماره4: خرید در زمان نامناسب از روز

بسیاری از مواقع مردم هنگام صبح برای خرید کفش می روند و وقتی کفش را خریدند و عصر آن را پوشیدند متوجه می شوند که کفش برایشان تنگ شده! پاهای شما از صبح شروع به تورم می کنند و تا ساعت 4 عصر این کار ادامه دارد. عصرها پا به بزرگترین سایز ممکن خودش می رسد؛ پس همیشه بعد از ظهرها کفش بخرید.

اشتباه شماره 5: تصوراشتباه از سایز پا

خیلی ها فکر می کنند سایز پا، سایز پاست دیگر! مثلا سایز 38 کفش نایک هم اندازه سایز 38 کفش نیو بالانس است. اما باید بدانید که سایز کفش های مختلف بخاطر قالب های مختلف، شکل های مختلف رویه و نحوه کوک زدن کفش ها با هم متفاوت است. پس هربار برای خرید کفش پایتان را اندازه بگیرید و کفش را حتما بپوشید تا مطمئن شوید اندازه پایتان است.

حتما بخوانید: چطور لباس بپوشیم (مطابق هندسه بدن-ویژه مردان)

برای جلوگیری از مشکلات پا چه می توان کرد؟

  • از پاهایتان به خوبی مراقبت کنید زیرا پا به قلب دوم اهمیت دارد و بسیاری از مشکلات مثل بینایی و کمر و قلب مربوط به انتخاب کفش نامناسب هستند.
  • پاهایتان را به طور منظم معاینه کنید، یا به یکی از اعضای خانواده بسپارید این کار را انجام دهد. پاپزشکان و پزشکان مراقبت های اساسی (انترن ها و پزشکان خانواده) می توانند مشکلات پا را درمان کنند. گاهی اوقات مهارت های خاص جراحان اورتوپدی و متخصصان پوست هم نیاز است.
  • همچنین تا جایی که می توانید خون را در پاهای خود به جریان بیندازید. این کار را به این صورت انجام دهید: وقت هایی که مجبور بوده اید برای مدت زیادی بنشینید و یا راه بروید، بنشینید یا دراز بکشید و پاهای خود را بالا ببرید و به آرامی پاهای خود را ماساژ دهید، و یا پاهای خود را در تشت آب گرم قرار داده و ماساژ دهید.
  • سعی کنید پاهای خود را در معرض سرما قرار ندهید.
  • برای مدت زیاد یک جا ننشینید. ( مخصوصا به حالت چهار زانو)
  • سیگار نکشید.

چند نکته نهایی

  • برای خریدن کفش های ورزشی بهتر است به فروشگاه های تخصصی دو بروید (نه فروشگاه های زنجیره ای یا فروشگاه های بزرگ). در این فروشگاه ها فروشنده می تواند دویدن شما را ببیند و به شما در انتخاب کفش مناسب با نیازتان کمک کند.
  • ممکن است فکر کنید سایز پایتان را می دانید اما بهتر است هربار برای خرید کفش جدید پاهایتان را اندازه بگیرید. اندازه پاهای شما با گذشت زمان تغییر می کنند و ضمنا سایز یک مدل کفش می تواند با مدل دیگر تفاوت زیادی داشته باشد.
  • موقع خرید کفش، جوراب و هر وسیله دیگری که داخل کفشتان می گذارید را با خودتان ببرید. در این صورت می توانید به ارزیابی واقعی تری از اندازه کفش جدید برسید.
  • کفش باید بعد از طی هر 480 تا 960 کیلومتر عوض شود. پس بهتر است تاریخ خرید کفشتان را به خاطر داشته باشید.

حتما بخوانید: عادت های خانم های باکلاس از دید مردم

ویدیوی آموزش انتخاب کفش مناسب

 

دانلود ویدیو

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا