شخصیت intp: ویژگی ها، نقاط قوت و ضعف و سایر موارد
MBTI یک پرسشنامه خود اظهاری است که به افراد کمک می کند خود را بهتر درک کنند و زندگی معنادارتری داشته باشند. این پرسشنامه توسط ایزابل مایرز و مادرش کاترین بریگز بر اساس چهار مقیاس مختلف ساخته شده است: برون گرایی- درون گرایی (E-I)، حسی- شهودی (S-N)، منطقی- احساسی (T-F) و قضاوتگر- ادراکی (J-P). پاسخ های یک فرد به سؤالات، او را به عنوان یکی از 16 تیپ شخصیتی اصلی شناسایی شده توسط MBTI طبقه بندی می کند.
INTP یکی از این تیپ های شخصیتی استئکه به عنوان یک منطق دان یا متفکر نیز شناخته می شود، ویژگی های شخصیتی درونگرا (I)، شهودی (N)، منطقی (T) و ادراکی (P) را نشان می دهد. این افراد محتاط و متفکر هستند و از گذراندن وقت به صورت تنها و غرق شدن در افکار خود لذت می برند. فعالیت های محرک ذهنی مانند پازل، معما و بازی های فکری، شخصیت منطق دان را جذب می کند. آن ها با میل به درک جهان هدایت می شوند و می توانند ساعت های طولانی را صرف تجزیه و تحلیل مفاهیم انتزاعی و ارائه راه حل های منحصر به فرد برای مشکلات کنند.
سقراط، آیزاک نیوتن، آلبرت انیشتین، آبراهام لینکلن و بیل گیتس چند INTP مشهور هستند که در جهان اثر گذاشته اند.
بسیار جالب: رایج ترین تیپ های شخصیتی انسان ها کدامند؟
ویژگی های INTP
تیپ شخصیتی INTP یکی از نادرترین تیپ های شخصیتی مایرز- بریگز است که حدود 3 درصد از جمعیت جهان را شامل می شود. اکنون که با معنای INTP آشنا شدیم، بیایید به سه ویژگی اصلی که یک INTP را متمایز می کند نگاه کنیم:
1. کنجکاو
تیپ شخصیتی منطق دان یا متفکر با اشتهای سیری ناپذیر برای کسب دانش مشخص می شود. آن ها افرادی کنجکاو هستند که ذهنشان پر از سوالاتی در مورد جهان و اطرافیانشان است. از هوش خود برای کشف احتمالات جدید، انتخاب سرگرمی های جدید و جمع آوری اطلاعات در مورد چیزهایی که علاقه آن ها را برمی انگیزد استفاده می کنند.
2. تحلیلی
یک INTP به طور منطقی ایده های پیچیده را به طور طولانی تجزیه و تحلیل و در نظر می گیرد. این امر تا حد زیادی بر روند تصمیم گیری آن ها تأثیر می گذارد. میل ذهنی تحلیلی همچنین به INTP ها اجازه می دهد تا نکات ظریفی را در مورد هر موقعیتی که دیگران ممکن است از دست بدهند، دریافت کنند.
3. مستقل
INTP ها که مستقل ترین افراد در بین 16 تیپ شخصیتی هستند، به راحتی تحت تأثیر دیگران قرار نمی گیرند و ذهن خود را دارند. آن ها برای آزادی خود ارزش قائلند و دوست ندارند به ساختار، قوانین یا اختیارات محدود شوند. فرد INTP ترجیح می دهد به تنهایی کار کند.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
تیپ شخصیتی منطق دان، متفکری عمیق است که در گفتگو های معنادار که شامل تبادل بینش است، شکوفا می شود. آن ها به جای احساسات بر منطق تکیه می کنند و اغلب سازگار و خود جوش هستند. اگر با بیشتر ویژگی های ذکر شده در بالا ارتباط دارید، به احتمال زیاد یک INTP هستید.
حتما بخوانید: شخصیت شناسی افراد مختلف از روی چهره آن ها (جدیدترین روش)
نقاط قوت و ضعف شخصیت INTP
هر تیپ شخصیتی MBTI نقاط قوت و ضعف خود را دارد. چیزهایی که آن ها را از بقیه متمایز می کند. در اینجا برخی از نقاط قوت و ضعف تیپ شخصیتی INTP آورده شده است:
نقاط قوت
- ذهن باز: INTP فردی با ذهن باز است که مایل به پذیرش و سازگاری با تغییرات است.
- خلاقیت: INTP ها ایده پردازان و حل کننده های خلاقی هستند که دائماً ایده های جدید و راه حل های نوآورانه برای مشکلات ارائه می دهند.
- عینی بودن: شخصیت منطق دان، هدفمندترین شخصیت در بین تمام تیپ های شخصیتی MBTI است. آن ها تحت تأثیر احساسات شخصی و تعصب قرار نمی گیرند و بر اساس حقایق و دلیل با موقعیت ها برخورد می کنند.
حتما بخوانید: 10 نکته کوتاه ولی کاربردی روانشناسی شخصیت
نقاط ضعف
- بلاتکلیفی: افراد INTP اغلب دچار فلج تحلیلی می شوند. ناتوانی در تصمیم گیری به دلیل تحلیل بیش از حد یک موقعیت
- کناره گیری: تیپ شخصیتی INTP اغلب تمایل دارد به دنیای درونی خود عقب نشینی کند. این باعث می شود که آن ها نسبت به موقعیت های اجتماعی منفصل یا بی علاقه به نظر برسند.
- عدم حساسیت: تمایل INTP ها به صراحت و صریح بودن گاهی آن ها را نسبت به احساسات دیگران بی احساس می کند.
اگر چه تیپ های شخصیتی منطق دان کاستی های خود را دارند، اما از پر بینش ترین، مبتکرترین و آزاد اندیش ترین افراد هستند که از چالش عقب نشینی نمی کنند و آن را فرصتی برای یادگیری و گسترش افق های خود می دانند.
جهان در دست شما
وقتی نوبت به زندگی حرفه ای آن ها می رسد، INTP ها از کار با افراد همفکری که علایق مشترک دارند لذت می برند. آن ها محیط های کاری انعطاف پذیر، پویا و چالش برانگیز را ترجیح می دهند که به آن ها امکان می دهد پتانسیل کامل خود را کشف کنند و به عنوان یک فرد در این فرآیند رشد کنند.
در ادامه بخوانید: شخصیت esfp: ویژگی ها، نقاط قوت و ضعف