آموزش گام به گام طرز ترسیم چهره برای نشان دادن احساسات روحی
در این راهنمای سریع، ما نکاتی آموزنده در اختیارتان قرار می دهیم که با یادگیری آنها میتوانید شکل کلی سر را به صورت فرم پایه با بخشهای ساده شده آن بکشید. بعد با دنبال کردن نکات دیگر درباره کشیدن جزئیات چهره میتوانید احساسات مورد نظر در چهره را هم نقاشی کنید.
مرحله 1: شکل کلی سر
قبل از کشیدن حالتهای مختلف چهره اول باید شکلی کلی سر را نقاشی کنید.
با کشیدن شکل کلی سر کار را شروع کنید؛ یعنی با یک بیضی برای جمجمه، دو تا گوش، یک گردن و سر شانه ها. به محض کشیدن شکلی قابل قبول از سر (مرحله اول)، باید یک شبکه روی این شکل قرار بدهیم و آن را برای جایگیری بعدی اجزای صورت به طور مساوی از طرفین تقسیم کنیم. اگر در حین تقسیم این شبکه، یک طرف از طرف دیگر عریضتر باشد (عدم تساوی) باید آن را دوباره بکشید تا کاملا برابر شوند.
توی این پک های فوق العاده، انواع نقاشی رو با بهترین اساتید ایرانی و خارجی یاد می گیری، طوری که توی هیچ کلاس دیگه ای یاد نخواهی گرفت! با هنرت حسابی بدرخش!
در ادامه باید خط چشم و خط بینی را در این شبکه مساوی (که صورت را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده) طراحی کنیم. برای خط چشم، باید یک خط مستقیم ساده (ابزار رسم خط (/) یا ابزار مداد (P)) از یک سمت بالای گوش به طرف دیگر ترسیم کنید. برای خط بینی هم یک خط مستقیم از لبه انتهایی یک گوش و خطی به لبه انتهایی گوش دیگر ترسیم کنید. برای تعیین خط ارتفاع ابرو، بخش میانی خط چشم و بالای جمجمه را به سه قسمت تقسیم کنید. فقط نزدیکترین خط به خط ابرو را نگه داشته و حواستان باشد که این خط، خط ابروی شماست.
برای خط دهان (خطی که تعیینکننده بخش مرکزی یا بخش بازکردن لبها است)، باید زیر بخش خط بینی و بالای چانه را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. یک خط بکشید و یادتان باشد که این خط، خط دهان شماست.
مرحله 2: ویژگیهای اساسی
بینی در طراحی پرتره جزو اجزایی است که در کشیدن اجزای دیگر صورت به ما کمک میکند. با استفاده از خط بینی، حالت بینی مورد نظرتان را بکشید: باریک، پهن، نوکتیز، گرد و غیره. استفاده از پهنای سوراخ بینی یکی از روشهای عالی برای ترسیم گوشههای داخلی چشم است که منحنی پلک بالا باید از آنجا به سمت پایین خم شود. زمانی که این خط را به دو قسمت تقسیم کردید میتوانید از آن به عنوان مرجع برای جایگذاری شقیقه ها استفاده کنید (این خطوط در بالای خط چشم قرار دارند و می توانید آنها را در نزدیکی قسمت بالای هر گوش ترسیم کنید).
با تعیین محل شقیقهها حالا میتوانید از آن برای کشیدن گوشههای بیرونی چشم استفاده کرده و گوشههای داخلی و بیرونی چشم را براحتی ترسیم کنید. به این ترتیب میتوانید فرم دلخواه چشم را نقاشی کنید. برای کشیدن دهان، باید لب بالایی روی قسمت بالای خط دهان و لب پایین در زیر خط دهان کشیده شود. در نهایت، ابروها را کمی خمیده (نه به صورت خط مستقیم) نقاشی کنید و یادتان باشد که خط ابرو باید از قسمت داخلی و بیرونی گوشه چشم کمی پهنتر کشیده بشود. حالا خطوط اضافی را با ابزار قلم مو پاک می کنیم. قلم مویی که ما استفاده می کنیم مشکی و با اندازه استروک0.3 pt و گرد است.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
مرحله 3: لبخند
طراحی لبخند هم مثل طراحی ابروهاست؛ اینجا هم باید اول یک خط منحنی ساده ترسیم کنید که گوشه های آن به سمت بالا باشد. بعد خط مرزی دهان را تعیین کرده و بعد هم لب بالا و پایین را در دو طرف این خط بکشید. در حین اینکه فرم کلی چشم را دست نخورده نگه می دارید یک یا دو خط لبخند را به گوشههای بیرونی چشم اضافه کنید تا این احساس بیشتر در چهره دیده شود؛ چون وقتی می خندیم گونهها برآمده می شوند و قسمت پایینی صورت به سمت بالا کشیده میشود. علاوه بر این پلک پایینی چشم هم کمی چروک میشود.
مرحله 4: پوزخند
برای حالت پوزخند از مراحل ترسیم لبخند استفاده میکنیم. برای اینکه دندانها کمی دیده شوند باید لب پایینی را به سمت پایین بکشید؛ بنابراین یک خط مرکزی جدید بکشید که تعیینکننده قسمت بالایی لب پایینی باشد. حالا در این شکاف جدید، چند خط صاف کوچک برای دندانها بکشید. کمی چین و چروک در کنار چشم و چند خمیدگی کوچک هم زیر چشم بکشید که نشان بدهد قسمت بالای گونهها به سمت بالا کشیده شده است.
مرحله 5: شگفت زده
در طراحی چهره متعجب یا شگفت زده تمامی اجزای صورت به سمت بالا حرکت می کنند و گردتر و پهنتر میشوند. پیشانی هم در این حالت به شکل قوس یک کمان در نزدیکی خط موی سر در می آید و بینی همراستا با حرکت ابروها که به طرف بالا هستند کمی به بالا حرکت میکند. چشمها تقریبا گرد میشوند و برای نشان دادن این گردی باید گوشههای چشم بیشتر باز شوند. دهان در این حالت بیشتر از بقیه اجزای صورت تحت تاثیر قرار میگیرد؛ بنابراین باید از عرض دهان کم کنید و ارتفاع آن را افزایش بدهید. این کار باعث ایجاد یک شکل تخممرغی در دهان برای نشان دادن بازشدگی دهان می شود. بعد باید لبها را اطراف این شکل بیضوی یا تخممرغی بکشید (دندانها هم داخل این شکل ترسیم میشوند).
مرحله 6: نیشخند
در نیشخند، ابروها بیشترین نقش را ایفا میکنند؛ اما تغییرات ظریفی هم در دهان و ابرو اتفاق میافتد. با استفاده از حالت لبخند به عنوان اساس کار، اول تغییرات مربوط به ابروها را اعمال کنید. برای این کار میتوانید خیلی راحت از حالت شگفتزدگی برای طراحی ابرو استفاده کنید چون در حالت نیشخند هم یکی از ابروها به سمت بالا حرکت می کند و ابروی مقابل به طرف پایین می آید. گوشه بیرونی چشم را همارتفاع با ابروی حالت لبخند بکشید اما قسمت گوشه داخلی چشم در اینجا کمی به سمت داخل گوشه چشم حرکت میکند (کمی حالت گرد). در همین سمت باید از دستورالعمل کشیدن حالت ابروی شگفت زده استفاده کنید و سوراخ بینی را هم با دقت کمی به سمت بالا حرکت بدهید. برای دهان هم از خط مرکزی اصلی برای بیان حالت لبخند استفاده کنید و آن را در همان قسمتی که ابروی شگفت زده را ترسیم کردید کمی به سمت بالا نقاشی کنید. لب بالا و پایین را هم با خط مرکزی جدید هماهنگ کنید.
مرحله 7: تنفر و انزجار
موقع نمایش حالت تنفر و انزجار از حالت نیشخند به عنوان اساس کار برای کشیدن تغییرات بینی استفاده می شود. در هر دو خط مرکزی دهان و ابرو باید آنها را تا جایی که ممکن است به صورت مستقیم و بدون انحنا ترسیم کنید. بین دو ابرو حالت اخم ایجاد کنید، چون در واقعیت وقتی از چیزی متنفر می شویم ابروها حالت اخم پیدا می کنند؛ بنابراین بایستی ابروها را به سمت خط بالای چشمها حرکت دهید به طوریکه کاملا بین آنها تماس برقرار شود (با اخم بین دو ابرو). برای دهان باید خط پایینی دهان به همان صورت باقی بماند اما خط بالایی باید تغییر کند تا حالت انزجار را نشان دهد برای این کار یک انحنای کوچک (در لب بالایی) در یک گوشه از دهان به سمت بالا ایجاد کنید (اینکه کدام سمت باشد در اینجا اهمیتی ندارد).
نکته: اگر ابروهای متعجب یا شگفت زده را با حالت دهان انزجار با هم ترکیب کنید حالت چهره خنثی و غیرتاثیرگذار می شود.
مرحله 8: خندیدن
برای کشیدن چهره ای که در حال خندیدن است باید از چهره متبسم (لبخند) به عنوان اساس کارمان استفاده کنیم. از آنجایی که در هنگام خندیدن دهان ما بیشتر از حالت عادی باز میشود باید خط فک را همزمان با لب پایین به سمت پایین حرکت دهیم اما لب بالا را در همان جای خودش ثابت نگه داریم. اگر با نحوه حرکت رو به پایین خط فک و لب پایینی آشنایی ندارید فقط کافیست که در ابتدا فک را حرکت بدهید. برای این کار از طول میانی لبه پایین بینی استفاده کنید و لب بالایی را به عنوان مرجع در نظر بگیرید. خط بالای لب پایینی را هم میتوانید با دنبال کردن خطوط گونه نقاشی کنید. درست شبیه به حالت خنده و پوزخند که قبلا به آنها اشاره کردیم، باید گونهها را به سمت بالا بکشید اما کمی بیشتر از حالتهای قبلی؛ چون موقع خندیدن چشمها کمی حالت نیمهباز پیدا میکنند. علاوه بر این ابروها هم در حالت خنده کمی غیرعادی می شوند؛ بنابراین گوشههای داخلی آنها را هم نزدیکتر به پل بینی میکشیم و گوشه های خارجی را بیشتر از حالت عادی به سمت بالا نقاشی میکنیم.
مرحله 9: فریاد
برای کشیدن حالت فریاد ما از حالت خنده به عنوان اساس کار استفاده می کنیم؛ چون اینجا هم خط فک مثل خط خنده باید برای دهان باز نقاشی شود تا حالت فریاد را به خوبی نشان بدهد.
برای کشیدن دهان به لب پایینی کاری نداشته باشید. فقط لب بالایی به صورت قوسی شکل و به سمت پایین نقاشی میشود. بعد باید لب پایین با حالت جدید لب بالایی هماهنگ و تنظیم شود. در حالت فریاد بینی و ابروها نقش اصلی را در بیان این احساس ایفا میکنند. لبه پایینی بینی حرکتی نمیکند ولی سوراخ بینی به سمت بالا می رود تا حالت عصبانیت به بهترین شکل نشان داده شود. برای ابروها هم باید گوشههای داخلی به صورت اغراقآمیزی به سمت پایین حرکت کنند و تا جایی که میتوان آنها را به پل بینی نزدیک کرد و حتی با یک خط یک ابرو را به دیگری وصل کرد (بدون مو). گوشه خارجی ابروها را هم به سمت بالا بکشید. برای ایجاد اخم بیشتر خطوط کوچکی بین دو ابرو ترسیم کنید و طوری جلوه بدهید که انگار پوست آن قسمت صورت درهم رفته است.
مرحله 10: عصبانیت
برای نقاشی کردن حالت عصبانیت از حالت و طرز چهره فریاد به عنوان اساس کار استفاده می کنیم. در حالت فریاد هم ابروها و چشمها دقیقا مثل حالت فریاد هستند و فقط باید روی خط فک و دهان کار کنیم. از آنجایی که در حالت عصبانیت دهان مثل حالت فریاد زدن باز نمیشود، باید خط فک را به سمت عقب نقاشی کنید. برای داخل دهان هم دندانها و زبان را حذف کنید و بعد لب بالایی را به سمت پایین و لب پایینی را به سمت بالا بکشید و کمی فاصله هم بین دو لب بگذارید تا دندانها را کمی نشان بدهد؛ درست مثل وقتی که شخص دندانهایش را از خشم روی هم فشار می دهد.
مرحله 11: غمگین
کشیدن چهره غمگین بعد از یادگیری چهره متبسم کار راحتیست چون اینجا هم برای کشیدن دهان تنها کاری که باید بکنیم این است که کمی چرخش در خط مرکزی دهان به صورت افقی ایجاد کنیم به طوریکه قوس کلی ایجاد شده در دهان، بر عکس حالت لبخند به سمت پایین حرکت کند. لب بالایی کمی باید تنظیم شود اما نگران نباشید این کار خیلی پیچیده نیست. ابروها به بیان حالت غم بسیار کمک می کنند. در حالیکه گوشه های داخلی ابرو را انحنا می دهید، مابقی قسمتهای ابرو را باید در امتداد خط بالای چشم به سمت پایین بکشید.
مرحله 12: گریه کردن
بااستفاده از حالت غمگین (به عنوان بیس و اساس کار)، دهان به همان صورت باقی می ماند و باید روی ابروها و چشمها کار کنید. برای نشان دادن حالت گریه کردن، به گوشه های خارجی ابروها که برای کشیدن چهره غمگین به آنها اشاره شد دست نزنید. فقط کمی انحنا روی گوشههای داخلی ابروها ایجاد کنید و بعد یک خط مستقیم رو به پایین بکشید. برای چشمها هم مردمک چشم محو می شود و بعد خط پایین چشم به سمت بالا حرکت می کند. حالا دوباره مردمکها را بکشید و کمی آنها را به سمت پایین نقاشی کنید. به ندرت اتفاق می افتد که مردم به چشمهای گریان شخص نگاه کنند؛ پس برای افزایش این حس در چهره میتوانید چند خط کوچک هم بین دو ابرو اضافه کنید تا پوست این قسمت کمی درهم بنظر برسد. در نهایت چند قطره اشک هم به چشمها اضافه کنید تا همه چیز کامل و طبیعی باشد.
مرحله 13: نگران
اینجا هم از حالت غمگین به عنوان بیس و اساس کار استفاده می کنیم چون در حالت غمگین هم وضعیت ابروها دقیقا مثل حالت چهره نگران است. تنها کاری که باید انجام بدهید این است که از خطوط بیشتری روی پیشانی استفاده کنید تا احساس نگرانی کاملا نشان داده شود. لب پایینی را هم کمی نازکتر نقاشی کنید؛ مثل اینکه شخص از نگرانی لبش را می گزد. کمی هم دندان ها را در دهان نمایش بدهید.
نکته: اگر از خطوط پیشانی مربوط به حالت نگرانی، ابروهای حالت انزجار، چشمهای برافروخته مختص حالت عصبانیت و شکل دهان در حالت بوسه (مرحله بعد) استفاده کنید می توانید حالت چهره افسرده یا پکر را نقاشی کنید.
مرحله 14: بوسیدن
میتوانید حالت بوسه را با چشمان باز هم بکشید اما باید بدانید در اینصورت نقاشی تان خیلی تاثیرگذار نخواهد بود؛ بنابراین خط بالایی و مردمک چشم ها را در این حالت حذف می کنیم و فقط خط پایینی چشم را نگه می داریم تا حالت بسته بودن چشمها را به ما بدهد. یادتان باشید این خط را ضخیمتر بکشید تا نشان بدهد مژه های بالایی و پایینی روی هم قرار گرفته اند. میتوانید کمی انحنا هم در ابروها ایجاد کنید تا ریلکس بودن چهره را نشان بدهد. عضوی که بیشتر از همه حالت بوسیدن را القا می کند دهان است. برای کشیدن دهان باید لبها را به پهنای بینی نقاشی کنید. مرکز لب باید با کمی قوس به سمت بالا ترسیم شود چون ما معمولا وقتی خوشحالیم کسی را می بوسیم. از آنجایی که لبها در این حالت به هم فشرده اند میتوانید کمی خطوط چین دار روی مرکز لب بکشید. دو خط انحنادار کوتاه هم بکشید: یکی از آنها بالای لب بالایی و دیگری در پایین لب پایینی. برای کشیدن فرم لبها از شکل قلب استفاده کنید تا کاملا حالت بوسه تداعی شود.
حتما بخوانید
آموزش گام به گام ترسیم چهره و اندام با توجه به سن و جنس افراد
آموزش گام به گام نقاشی یک نیم رخ چهره فانتزی (با مداد رنگی)
آموزش گام به گام ترسیم آناتومی بدن انسان برای نمایش انرژی و سکون
آموزش تناسبات آناتومی بدن انسان جهت ترسیم در نقاشی/ اسکیس و…
آموزش ترسیم حیوانات: سگ و گرگ و آموزش آناتومی آنها بصورت گام به گام
9 باور غلط راجب نقاشی که شما را از پیشرفت و یادگیری باز می دارند
5 تا از بهترین روش ها برای شروع به یادگیری نقاشی ویژه افراد مبتدی
خیلی خیلی عالی بود واقعا ممنونم ازتون, فقط اگه ممکنه حالت توجه,شیطنت,افتخار رو هم برامون اموزش بدین