طراحی ساده نقاشی: آموزش صفر تا صد با 16 درس رایگان
در این مطلب روش ترسیم طراحی ساده نقاشی را از صفر تا صد همراه با نکته های کاربردی آن توضیح می دهیم. ابتدا چند نکته برای طراحی ساده نقاشی:
1- با مدادهای مختلف آشنا شوید
برای شروع طراحی داشتن یک مداد طراحی مناسب ضروری است. مدادهای طراحی بسته به سختی گرافیتشان به این صورت دسته بندی می شوند: مدادهای ‘B’ نرم و پررنگ، مدادهای ‘H’ سخت و کمرنگ و مدادهای ‘HB’ که بین این دو هستند. به عنوان مثال، مداد 4H و 4B خیلی با هم فرق دارند. پس توصیه می کنیم اول با مداد H به عنوان پایه شروع کنید و بعد با مداد B که خطوط پررنگ تری رسم می کند ادامه بدهید.
در طول یادگیری طراحی استفاده از مداد مکانیکی یا همان اتود به همراه مداد معمولی هم مهم است. از اتود برای ترسیم مناطق جزئی که به دقت بیشتری نیاز دارند و از مداد معمولی هم برای طراحی بافتهای وسیعتر استفاده می شود. اکثر اتودها از لحاظ سختی HB هستند؛ یعنی درجه سختی شان متوسط است.
توی این پک های فوق العاده، انواع نقاشی رو با بهترین اساتید ایرانی و خارجی یاد می گیری، طوری که توی هیچ کلاس دیگه ای یاد نخواهی گرفت! با هنرت حسابی بدرخش!
کلاسهای نقاشی: 12 بهترین کلاس نقاشی/طراحی در ایران
2- روی مدادتان کنترل پیدا کنید
اگر مداد را از قسمت بالایی و نزدیک نوکش در دست بگیرید کنترل و دقت بیشتری روی آن خواهید داشت و خطوطی که رسم می کنید هم پررنگتر می شوند. گرفتن مداد از قسمت انتهایی دقت و کنترل شما را کم می کند ولی در عوض به شما امکان کشیدن خطهای نازکتر و کم رنگتر را می دهد.
3- تکنیک های مختلف طراحی را سرمشق کنید
برای طراحی فرم و عمق تکنیک ها و روشهای زیادی وجود دارد که باید آنها را یاد بگیرید. خیلی مهم است که شما این تکنیک های مختلف را امتحان کنید تا ببینید کدامشان برایتان بهتر و مناسبتر است. به این ترتیب یاد می گیرید که در هر طراحی چه روش و تکنیکی را باید به کار برد. شکل بالا روشهای مختلف برای ترسیم فرم و عمق را به شما نشان می دهد.
4- در خطوطتان تغییر ایجاد کنید
در طراحی همه خطوط به یک شکل و یک فرم کشیده نمی شوند. تغییرات ظریف و جزئی در ضخامت و پررنگ و کمرنگ شدن خطها باعث زنده و پویا شدن طرح شما می شود و به جذابیت بصری آن می افزاید. با اینکه اوایل کار کنترل خطوطی که می کشید برایتان سخت است اما به مرور زمان و تمرین زیاد می توانید روی خطهای ترسیمی تان تسلط پیدا کنید. این کار را با مدادهای مختلف (از 3H تا 6 B) و با نگه داشتن مداد در زوایای مختلف تمرین کنید.
5- جلوی لکه افتادن کاغذ را بگیرید
موقع طراحی کردن یک تکه کاغذ اضافی یا دستمال کاغذی زیر دستتان بگذارید تا نقاشی تان تمیز بماند. اگر راست دست هستید از چپ به راست سایه بزنید و اگر چپ دست هستید از راست شروع کنید و به سمت چپ بروید. مطمئنا هیچ چیز ناراحت کننده تر از لکه افتادن صفحه طراحیتان نیست، پس باید جلوی این اتفاق را بگیرید.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
حتما بلد باشید: تفاوت بین طراحی و نقاشی چیست؟
6- لبه ها و حاشیه اشیا را به درستی بکشید
حاشیه شکل های مختلف را می توان به چهار صورت نازک (thin)، ضخیم (hard)، محو (lost) و نامشخص (undefined) طراحی کرد. لبه های نازک و ضخیم مرز اجسام و اشیاء مختلف با پس زمینه را به طور کامل مشخص می کنند. اگر رنگ دور شئ با پس زمینه تلفیق شده باشد لبه ها به صورت محو در می آیند و لبه نامشخص هم به نحویست که بیننده خودش باید آن را تشخیص بدهد. توصیه می کنیم هر چهار تکنیک را سرمشق کنید.
7- برای ترسیم سایه های صاف و یکدست از محو کن استفاده کنید
موقع سایه زدن با مداد خطوط کاملا با هم تلفیق نمی شوند و اینجاست که شما باید از محو کن (blending stick) استفاده کنید تا سایه هایی یکدست، ظریف و در هم ترکیب شده داشته باشید. محو کن ابزاری استوانه ای شکل از جنس کاغذ سفت و محکم با دو سر نوک تیز است که به شما کمک می کند خطوط اولیه سایه ها را محو کنید تا سایه ها شکل طبیعی تری داشته باشند.
8- قانون 70/30 را اعمال کنید
یکی از مهمترین قوانین طراحی همین قانون 70/30 است که به شما کمک می کند ترکیب بندی درستی برای طرحتان داشته باشید. بر اساس این قانون شما باید 30 درصد از طرحتان را با سوژه اصلی و جزئیات مربوط به آن پر کنید و مابقی آن یعنی 70 درصد دیگر شامل پر کننده ها باشد. به این ترتیب این فضای سی درصدی که قسمت کمتری از طرح را به خودش اختصاص داده توجه بیننده را به سمت موضوع اصلی اثر هنری شما جلب می کند.
9- از تکنیک قرینه به جا و مناسب استفاده کنید
طرحهای متقارن در عین حال که زیبا و جالبند ولی خیلی زود چشم را خسته می کنند. برای اینکه جلوی کسالت بار شدن طرحتان را بگیرید و از قرینه بیش از حد استفاده نکنید بهتر است به جای اینکه تمام جزییات و ریزه کاریهای طرح را قرینه کنید برخی عناصر و خطوط را نامتقارن رسم کنید تا طرحتان خسته کننده به چشم نیاید.
10- بافتهای مختلف را از هم متمایز کنید
برای نشان دادن بافتهای مختلف در طرح باید تکنیک سایه زنی مناسب هر بافت را یاد بگیرید. هر شئ یا جسمی در طراحی شما بافت خاص و منحصر به فرد خودش را دارد که برای زنده و قابل باور نشان دادنش باید به روش مخصوص خودش سایه زده شود. برای شروع از خودتان بپرسید که آیا این بافت زبر است یا نرم؟ نور را منعکس می کند یا نه؟ بافت های نرم و صاف معمولا کنتراست های بالاتر و هایلایت های برجسته تری دارند و بافت های زبر مثل پنبه که نور را به خودشان جذب می کنند از کنتراست و هایلایت کمتری برخوردارند.
آموزش نقاشی رنگ روغن از صفر تا صد با 15 درس (و نکات کاربردی)
ویدیوهای آموزش طراحی ساده نقاشی
حتما یاد بگیرید: راهنمای کامل: آموزش رنگ و نور در نقاشی
حتما ترفندهای کاربردی را بخوانید: 5 تا از بهترین روش ها برای شروع به یادگیری نقاشی
بسیار کاربردی: مفاهیم اولیه در نقاشی که باید بلد باشید