سایر هنرهای مهم

7 علت بی حسی دست (و احساس ضعف دست)+ زمانی که خطرناک است

چرب زبان

بی حسی دست می تواند تحت عنوان از بین رفتن احساس در انگشتان، دست یا بازو توصیف شود. بسیاری از افراد این احساس را هنگام خوابیدن بیش از حد طولانی روی بازو یا بعد از فعالیت هایی مانند تایپ طولانی مدت تجربه کرده اند.

علائم بی حسی دست می تواند در ابتدا نگران کننده باشد. حتی ممکن است با علائم دیگری که عجیب و نگران کننده به نظر می رسند، همراه باشد.

علائم رایج همراه با بی حسی دست

اگر دچار بی حسی دست هستید، احتمالا موارد زیر نیز تجربه می شود:

  • سوزش
  • مور مور شدن
  • احساس سوزن سوزن شدن
  • حساسیت به لمس
  • ضعف یا ناشیگری

اغلب این علائم موقتی هستند. بسیاری از ما با تکان دادن دست ‌ها پس از یک روز طولانی تایپ یا ماساژ دادن انگشتان دست برای تسکین سریع بی ‌حسی آشنا هستیم.

با این حال، اگر بی حسی دست به طور مکرر اتفاق می افتد یا همچنان ادامه دارد، با پزشک ملاقات کنید تا علائم بی حسی دست را پیگیری کرده و از مراقبت های مناسب استفاده کند.

علت خارش دست، 7 درمان پزشکی و چه زمانی خطرناک است؟

3 دلیل رایج بی حسی دست

بی حسی دست، نتیجه آسیب، فشردگی یا تحریک عصب یا شاخه ای از اعصاب موجود در بازو یا مچ است. دست متشکل از بسیاری عصب و رگ ‌های خونی کوچک است که از روی شانه و بازو در جهت ‌های مختلف برای جریان خون و احساس در سراسر دست، بالا می ‌روند.

بی حسی دست

بنابراین، شرایطی که منجر به بی حسی دست می شود، متنوع است، اما می تواند به دسته های زیر تقسیم شود.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

1-علل بیماری های سیستمیک

بی حسی دست ممکن است به دلیل شرایط اساسی باشد:

  • متابولیک: کنترل ضعیف گلوکز در دیابت می تواند به اعصاب محیطی آسیب وارد کند که باعث بی حسی در دست ها و سایر قسمت های بدن می شود (نوروپاتی محیطی).
  • تومور: تومورهای سرطانی و غیر سرطانی در بدن می توانند به طور مستقیم به اعصاب شانه و بازو فشار وارد کنند که می تواند روی اعصاب موجود در دست و انگشتان تأثیر بگذارد و منجر به بی حسی شود.
  • ارثی: بعضی از اختلالات غیر ارثی مانند بیماری شارکو – ماری – توث Charcot-Marie-Tooth می توانند بر اعصاب متعدد بدن تأثیر گذاشته و باعث بی حسی شوند. بعضی اوقات نقایص آناتومیکی که به وجود می آید (به عنوان مثال یک دنده اضافی) می تواند اعصاب و رگ های خونی در بازو را فشرده کند و منجر به بی حسی دست شود.

2-علل التهابی

علل التهابی بی حسی دست ممکن است موارد زیر را شامل شود:

  • خود ایمنی: بسیاری از بیماری های التهابی که در نتیجه بدن به خود حمله می کند نیز می تواند بر اعصاب تأثیر بگذارد و باعث صدماتی شود که منجر به بی حسی می شود. شرایطی نظیر مولتیپل اسکلروزیس و لوپوس نمونه هایی از چنین بیماری های خود ایمنی است.

عفونت ها: عفونت های باکتریایی مانند بیماری لایم و عفونت های ویروسی متعدد مانند زونا می توانند باعث التهاب و آسیب عصبی شوند که منجر به علائم بی حسی دست می شود.

حتما بخوانید: 44 مهارت که هر مرد و زنی باید بلد باشند

3-دلایل محیطی

دلایل محیطی بی حسی دست ممکن است به دلیل عادات سبک زندگی یا قرار گرفتن در معرض مواد خاص باشد:

  • سموم: سموم که باعث آسیب عصبی می شوند شامل فلزات سنگین مانند سرب و موادی مانند الکل هستند. قرار گرفتن بیش از حد در معرض هر یک از آن ها می تواند باعث آسیب عصبی شود که منجر به بی حسی می شود.
  • عدم تعادل ویتامین: ویتامین های خاصی وجود دارد که برای عملکرد سالم اعصاب از جمله ویتامین های E و B12 ضروری هستند. کمبود این ویتامین ها با گذشت زمان می تواند منجر به آسیب و آسیب عصبی شود. در مقابل، قرار گرفتن در معرض بیش از حد ویتامین B6 می تواند باعث علائم بی حسی دست شود.
  • تروما: هر موقعیتی که دست یا بازو فشرده یا آسیب دیده باشد، باعث بی حسی دست و درد عصبی خواهد شد. علاوه بر این، اقدامات تکراری مانند تایپ کردن یا استفاده از عصا می توانند باعث آسیب به اعصاب از طریق فشرده سازی و در نتیجه علائم بی حسی دست شوند.

7 دلیل احتمالی (و نادر) بی حسی دست

لیست زیر نتایج استفاده از آزمون توسط کاربرانی که بی حسی دست را تجربه کرده اند، نشان می دهد:

1-سندرم تونل کارپال

سندرم تونل کارپال وضعیتی از بی حسی و سوزن سوزن شدن دست و بازو است که ناشی از فشرده سازی عصب میانی هنگام گذر از تونل کارپال اتفاق می افتد. علل آن عبارتند از استفاده بیش از حد از مچ و دست، به خصوص فعالیت های بسیار تکراری مانند تایپ کردن یا کار بر روی خط مونتاژ. صدمات می تواند به تونل کارپال آسیب وارد کند، همانند آرتریت، دیابت و چاقی. علائم این بیماری شامل بی حسی و درد شوک مانند در مچ، کف دست و انگشتان است. حتی ممکن است هنگام تلاش برای نگه داشتن یک شی، در دست ضعف وجود داشته باشد.

2- فشردگی عصب گردن

فشرده شدن عصبی که در گردن قرار دارد، رادیکولوپاتی گردنی نیز گفته می شود. این بدان معنی است که عصبی در گردن، در نقطه‌ای که از نخاع جدا می شود، توسط استخوان ها، ماهیچه ها یا بافت های اطراف فشرده می شود. این بیماری می تواند در اثر آسیب دیدگی مانند ورزش یا تصادف اتومبیل ایجاد شود، به خصوص اگر این آسیب منجر به فتق دیسک شود. همچنین ممکن است ناشی از ساییدگی طبیعی و پارگی بخاطر سالخوردگی باشد.

فوق العاده کاربردی در زندگی: 20 نکته روانشناسی برای زندگی روزمره

3- احتباس عصب اولنار یا زند زیرین آرنج

به گرفتگی عصب اولنار آرنج سندرم تونل کوبیتال نیز گفته می شود. عصب اولنار از نخاع در گردن شروع می شود و تا بازو و داخل دست می چرخد. این عصب بسیار طولانی می تواند توسط سایر ساختار ها در نقاط خاص در طول مسیر فشرده یا گرفتار شود. دلیل دقیق گرفتار شدن ممکن است مشخص نباشد. تجمع مایع و تورم در داخل آرنج، شکستگی یا دررفتگی قبلی آرنج، یا تکیه دادن به آرنج برای مدت طولانی می تواند بر عصب اولنار در داخل تونل کوبیتال فشار وارد کند. علائم این بیماری شامل بی حسی و سوزن سوزن شدن دست و انگشتان است که گاهی منجر به ضعف و حتی تحلیل عضلات در دست می شود.

4- فیبرومیالژیا

فیبرومیالژیا مجموعه ای از علائم مزمن است که شامل خستگی مداوم، حساسیت به لمس، درد اسکلتی عضلانی و معمولا نوعی افسردگی است. علت شناخته شده نیست. فیبرومیالژیا معمولا بعد از یک واقعه استرس زا و جسمی مانند تصادف اتومبیل یا طلاق اتفاق می افتد. تقریبا 90 درصد مبتلایان به فیبرومیالژیا زنان هستند. هر کس با بیماری روماتیسمی، مانند آرتریت روماتوئید یا لوپوس، ممکن است بیش تر مستعد ابتلا به فیبرومیالژیا باشد. خواب ضعیف معمولا با تفکر مه آلود، سردرد، دوره قاعدگی دردناک و افزایش حساسیت به گرما، سرما، چراغ های روشن و صداهای بلند همراه است.

5- سطح پایین کلسیم

هیپوکلسمی شرایطی است که کلسیم کافی در خون وجود ندارد. کلسیم یک ماده معدنی موجود در خون است که به عملکرد قلب و سایر عضلات کمک می کند و برای حفظ دندان ها و استخوان های قوی لازم است.

6- شبکه بازویی (مسئله عصب شانه)

شبکه بازویی شبکه ای از اعصاب بین گردن و شانه است که اعصاب نخاعی را به بازو متصل می کند. در هر طرف گردن یک بافت وجود دارد. هرگونه صدمه ای که شانه را مجبور به کشش کند و به تبع گردن کشیده و دور شود، می تواند به این اعصاب صدمه وارد کرده و باعث ایجاد صدمه به شبکه بازویی شود. آسیب های ورزشی و تصادفات رانندگی اغلب درگیر هستند. التهاب، تومورها و درمان با اشعه نیز می توانند به شبکه بازویی آسیب وارد کنند. علائم خفیف تر شامل بی حسی و ضعف در بازو، با خستگی شوک مانند و سوزش است.

فوق العاده کاربردی: قیافه شناسی: آموزش صفر تا صد 

7- کمبود ویتامین B12

B12 یک ویتامین ضروری برای تولید میلین است، ترکیبی که باعث تسریع در انجام ایمپالس های عصبی و تولید گلبول های قرمز، سلول هایی که اکسیژن را در سراسر بدن حمل می کنند، می شود. این فقط در رژیم های غذایی حاوی فرآورده های جانبی حیوانات به طور طبیعی اتفاق می افتد. کمبود B12 می تواند به سیستم عصبی آسیب جدی و جبران ناپذیری وارد کند و منجر به بروز مشکلات در شناخت، تعادل، حرکت و عدم توانایی در ایجاد گلبول های قرمز کافی برای تأمین اکسیژن بدن شود.

بی حسی و ضعف دست 3

درمان بی حسی دست و تسکین

اقدامات زیر ممکن است موجب تسکین علائم نادر یا موقتی بی‌حسی دست شوند:

  • به برخی از عادت ها توجه داشته باشید: از حرکات تکراری، موقعیت های گرفتگی و فشار ناخواسته بر روی اعصاب و قرار گرفتن در معرض مواد سمی مانند الکل خودداری کنید.
  • حالت بدن: معمولا تسکین، در بهبود وضعیت بدن، خرید پشتیبان برای مچ دست هنگام تایپ کردن یا استراحت در طول روز به منظور کاهش فشار و تحریک اعصاب در بازوها / شانه ها و متعاقبا دستان وجود دارد.

زمان مراجعه به پزشک

اگر بصورت مداوم بی حسی در دست را تجربه می کنید، برای یافتن علت دقیق وضعیت خود به پزشک مراجعه کنید تا بتوانید درمان مناسب را دریافت کنید.

درمان در خانه و تغییر سبک زندگی

بسته به علت، پزشک ممکن است ابتدا تغییراتی در سبک زندگی شما ایجاد کند، مانند:

  • رژیم متعادل و سرشار از ویتامین های ضروری برای سلامت اعصاب: میوه ها، سبزیجات، غلات و پروتئین های بدون چربی می توانند مواد مغذی لازم برای سلامت اعصاب بدن فراهم کنند.
  • ورزش منظم: حفظ وزن مطلوب با ورزش و همچنین یک رژیم غذایی متعادل می تواند از بیماری های متابولیکی مانند چاقی و دیابت جلوگیری کند.

بلد باشید: روانشناسی عکس پروفایل+ انتخاب عکسی که محبوب شویم

درمان های بعدی

اگر اقدامات فوق باعث تسکین نشود، پزشک ممکن است موارد زیر را توصیه کند:

  • داروها: پزشک ممکن است نسخه ای ارائه کند که می تواند سوزن سوزن شدن و سایر علائم مربوط به بی حسی در دست ها را درمان کند.
  • فیزیوتراپی: اگر علائم بی حسی دست به دلیل شرایط آناتومیکی یا تروما ایجاد شود و باعث فشرده شدن اعصاب و رگ های خونی منتهی به دست ها شود، پزشک ممکن است فیزیوتراپی را برای کمک به کاهش فشار بر روی این قسمت های بدن پیشنهاد کند، که ممکن است باعث بهبودی دامنه حرکت و وضعیت شود.
  • جراحی: اگر سایر روش های درمانی بی اثر باشند و علائم بی حسی دست پیشرفت کند یا بدتر شدن ادامه یابد، پزشک ممکن است برای مقابله با علائم به دنبال گزینه های جراحی باشد.

هنگامی که بی حسی دست اضطراری است

اگر علائم مشکل گفتار، افتادگی صورت یا ضعف را در حدی مشاهده کردید که نتوانستید دست یا بازوی خود را بلند کنید، سریعا با اورژانس تماس بگیرید. اینها می توانند نشانه سکته باشند.

سوالاتی که ممکن است پزشک بپرسد

برای تشخیص این بیماری، پزشک احتمالا سوالات زیر را مطرح می کند:

  • چقدر وزن دارید؟
  • آیا تاکنون به دیابت مبتلا شده اید؟
  • سرتان را به سمت قسمتی از بدن خود که صدمه دیده است بچرخانید. سر خود را بالا ببرید و از شخص دیگری بخواهید روی سرتان فشار آورد. آیا اینکار باعث درد بیش تر در قسمت بالای بدنتان می شود؟ (اینکار به Spurling’s test معروف است).
  • از کسی بخواهید که نبضتان (در مچ دست) در آن سمت بدن که صدمه دیده است را بگیرد. حالا سر خود را به آن طرف بچرخانید. آیا نبض از بین می رود؟ (اینکار به Adson’s test معروف است).

آمار بررسی علائم بی حسی دست

افرادی که بی حسی دست را تجربه کرده اند، با شرایط زیر نیز همراه بوده اند:

  • 4 درصد درد در يك شانه
  • 4 درصد سوزن سوزن شدن دست
  • 2 درصد خستگی

افرادی که بی حسی دست را تجربه کرده اند، اغلب با موارد زیر مطابقت داشتند:

  • 33 درصد سندرم تونل کارپال
  • 33 درصد فشردگی عصب گردن
  • 33 درصد احتباس عصب اولنار یا زند زیرین آرنج

قانون جذب عشق: چگونه از آن برای جذب فردی خاص استفاده کنیم؟

در افرادی که بی حسی دست را تجربه کرده اند، مدت علائم به شرح زیر بود:

  • 43 درصد کم تر از یک روز
  • 24 درصد بیش از یک ماه
  • 16 درصد کم تر از یک هفته

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا