روانشناسی رنگ ها در تبلیغات: همه نکات کاربردی
ممکن است فکر کنید که شما یک رنگ مورد علاقه دارید اما در واقع احتمالا چندین رنگ هستند: رنگ ارجح شما همیشه به یک موقعیت خاص بستگی دارد. فقط به این دلیل که یک خانم عاشق لاک صورتی جیغ روی ناخن هایش است، به این معنی نیست که می خواهد خانه خود را با رنگی مشابه آن تزئین کند.
در خانه، بیش تر افراد به طور خودکار یک طرح رنگی را متناسب با هر اتاق انتخاب می کنند. ممکن است مردم ادعا کنند که رنگ آبی ساحل دریا مورد علاقه آن ها است و به همین ترتیب حمام خود را بر این اساس تزئین می کنند. اما وقتی صحبت از محیط زندگی می شود؛ رنگ مورد علاقه آن ها اکنون بژ خنثی و روشن است.
با توجه به لباس ها، مردم طبق برخی از قوانین نانوشته انتخاب می کنند که چه چیزی بپوشند: رنگ های تیره مانند رنگ نیروی دریایی برای جلسات رسمی و فصل زمستان مناسب به نظر می رسند، در حالی که رنگ های ملایم و روشن و سفید شدیدا برای فصل تابستان مورد علاقه هستند.
توی این پک فوق العاده، مرد بهتری شویم رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی!
حتی اگر افراد بیش از حد به رنگ هایی که ترجیح می دهند فکر نکنند، به طور ناخودآگاه برنامه ریزی می شوند تا رنگ های خاصی را با موقعیت ها و احساسات خاص مرتبط کنند: و این برای بزرگسالان در سراسر جهان صادق است.
استفاده از رنگ ها در تبلیغات
برند سازی ها و نهادهای تبلیغاتی قبل از تفکر در مورد آن چه در برنامه توسعه برند یا کمپین تبلیغاتی استفاده می کنند، قویا به رنگ فکر می کنند. با انتخاب دقیق رنگ مناسب، یک آگهی تبلیغاتی می تواند پیام قدرتمندی را به بیننده ارسال کند حتی قبل از این که وقت خود را برای خواندن و فهمیدن پیام تبلیغاتی داشته باشد.
نهادهای تبلیغاتی باید بتوانند روانشناسی رنگ را درک کنند تا بتوانند در طرح های خود به طرز قانع کننده ای از آن استفاده کنند. به عنوان مثال، همه می دانند که علامت های قرمز نشانه خطر است و مردم به طور اتوماتیک به علامت هشدار قرمز واکنش نشان می دهند تا از خطر جلوگیری کنند. چرا؟ ن
حتما بخوانید: شخصیت شناسی افراد از روی حرف زدن از نظر روانشناسی
ظریه های تکاملی بر این باورند که انسان اولیه آموخته است که قرمز را با خطر مرتبط کند: خون، گوشت پخته نشده یا چهره قرمز یک دشمن تهاجمی. اما آیا این بدان معنی است که هرگز نباید از رنگ قرمز در یک تبلیغ استفاده کرد؟ با این وجود در کنار همه رنگ ها، یک تبلیغ باید با استفاده دقیق از رنگ ایجاد شود تا اطمینان حاصل شود که یک پیام ناخودآگاه مثبت ارسال می کند – رنگی که با آن چه شرکت می فروشد و همچنین برای بازار هدف مناسب باشد.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
اشتباه می کنید
تصور کنید که از یک بانک جدید بازدید می کنید که می خواهید پس انداز خود را به آن واگذار کنید و ساختمانی را که با رنگ زرد روش و ملایم و صورتی تزئین شده است، پیدا می کنید. آیا غریزه درونی شما می گوید پولتان را آن جا پس انداز کنید یا نسبت به دکوراسیون ضعیف آن کمی احساس ناراحتی می کنید؟ یا اگر یک مهدکودک برای شما تبلیغاتی با زمینه خاکستری و مشکی ارسال کند، آیا واقعا فکر می کنید که یک مکان سرگرم کننده و مهیج برای بیلی کوچک برای گذراندن دوران کودکی خودش باشد؟
درست انجام می دهید
هیچ دلیلی برای مبارزه با پیام های ناخودآگاهی که رنگ ها ارسال می کنند، وجود ندارد. نهادهای تبلیغاتی باید برای هر کمپین کاملا مطابق با کالاهایی که می فروشند و مشتریانی که می خواهند جذب کنند یا همان بازار هدف، از رنگ مناسب استفاده کنند. در این جا پیام های رنگی مختلف ارسال می شود و نحوه استفاده از آن ها در کمپین های بازاریابی آورده شده است.
قرمز
در حالی که قرمز نشانگر خطر است، می تواند به خوبی در فعالیت های بازاریابی که نیاز به برانگیختن احساسات قوی دارند، به کار رود. قرمز با اشتیاق و عشق همراه است اما میزان غلظت و اثرگذاری آن نیز نشانگر هیجان، عزم و جسارت است. در این جا مثالی از چگونگی استفاده از رنگ قرمز تیره در یک بروشور را ارائه می دهیم که هدف آن ها جذابیت دادن به علاقه مندان به مد است.
نارنجی
نارنجی نیز یک رنگ پویا و پر انرژی است اما با نشانه خطری که در ماهیت رنگ قرمز وجود دارد، همراه نیست. این رنگ به دلیل ماهیت پر جنب و جوش خود جلب توجه می کند و می تواند برای تبلیغات جدید و مدرن که می خواهند از بقیه متمایز شوند یا برای کمپین هایی با بازار هدف جوان، با موفقیت استفاده شود.
حتما بخوانید: روانشناسی رنگها: هر رنگ چه معنایی دارد و چه تاثیری بر فرد می گذارد؟
زرد
رنگ زرد درخشان و سرزنده است و یادآور خورشید و پر از انرژی می باشد. هم چنین به معنای شیطنت، سرگرمی، کنجکاوی و شادی است که آن را به گزینه ای مناسب برای تبلیغات در زمینه فعالیت های کودکان تبدیل می کند.
رنگ های زرد تیره تر که با طلا هم مرز هستند می توانند احساس رونق و امنیت ایجاد کنند و می توانند برای سازمان های اقتصاد محور جلوه خوبی داشته باشند.
سبز
سبز در ذهن اکثر مردم کاملا با طبیعت و محیط مرتبط است. هم چنین با قابلیت اطمینان بخشی، ایمنی، ثبات، صداقت و طراوت همراه است. این یک رنگ عالی برای شکل دادن پایه و اساس مواد بازاریابی برای شرکت های درگیر با محیطزیست یا مسائل مالی است.
آبی
آبی رنگی است که به بیننده اعتماد می بخشد. ممکن است کمی جدی باشد، اما نشان دهنده موفقیت، عمق، وفاداری، آرامش و قدرت است. به همین دلیل است که یکی از محبوب ترین رنگ ها در برندها و طرح های شرکتی است. بانک ها، موسسات مالی و شرکت های پزشکی همیشه می توانند به رنگ آبی در فعالیت های تبلیغاتی خود تکیه کنند تا این پیام را ارسال کنند که مصرف کننده می تواند به طور ضمنی به آن ها اعتماد کند.
حتما بخوانید: روش افزایش خلاقیت در هرسنی با 13 گام ساده (علمی و ثابت شده)
بنفش
در حالی که بنفش در واقع با آبی تیره تفاوت چندانی ندارد، اما پیام ناخودآگاه و کاملا جدیدی را به بیننده ارسال می کند: این رنگ با یک مرز جذابیت و جسارت همراه است. بنفش با تجملات، حق امتیاز و سلطنت، رویاها، راز و ظرافت در ارتباط است. سایه های روشن بنفش آرامش بخش است و به خوبی برای تبلیغات زیبایی به کار می روند.
صورتی
صورتی مطبوع و شیرین، جوان و آسیب پذیر است. این رنگ همیشه با یک حس زنانه در سطح ناخودآگاه همراه خواهد بود و در صورتی که بازار هدف چیزی جز زنان باشد، برای استفاده از آن در تبلیغات به رنگ سختی تبدیل خواهد شد. با این حال، صورتی غلیظ تر و تیره تر این پتانسیل را دارد که خود را در برابر سایر رنگ های معمولا غیر شرکتی مانند زرد، نارنجی و بنفش حفظ کند.
قهوه ای
قهوه ای به ندرت به عنوان یک رنگ هیجان انگیز دیده می شود. اما با طبیعت مرتبط است و به عنوان یک رنگ آرامش بخش و غیر رسمی و عادی در نظر گرفته می شود. دامنه رنگ های مختلف از قهوه ای مایل به خاکستری تا قهوه ای شکلاتی، زیبایی خود را به تبلیغات در بازارهای هدف بکر و خاص پسند که در آن قهوه ای رنگ غالب است، منتقل می کنند. مانند تولید کنندگان قهوه و شکلات و خدمات حیوانات خانگی.
سیاه، خاکستری و سفید
هیچ چیز پایدار تر و با ثبات تر از رنگ های خنثی وجود ندارد: سیاه و سفید و همه طیف های رنگ خاکستری که در بین این دو قرار دارند. آن ها سنت گرایی، محافظه کاری و بی طرفی را به تصویر می کشند و می توانند در تبلیغات بسیار مؤثر باشند. سازمان هایی که می خواهند خود را کاملا قابل اعتماد و جدی به تصویر بکشند مانند شرکت های حقوقی، ممکن است در زمینه بازاریابی خود از طرح های سیاه و سفید استفاده کنند. برخی از کمپین های بازاریابی به صورت جسورانه ممکن است از یک طرح تک رنگ و صرفا برای برجسته کردن خود از تبلیغات رنگارنگ رقبا استفاده کنند.
حتما بخوانید: راهنمای کامل: آموزش رنگ و نور در نقاشی، گرافیک و معماری (متوسط-پیشرفته)
رنگ ها چیزهای شگفت انگیزی هستند: آن ها می توانند زندگی ما را روشن کنند و به زندگی ما شادی و خوشبختی تزریق کنند. آن ها همچنین می توانند ما را هیجان زده، آرام، مجذوب و مطمئن کنند. استفاده صحیح از روانشناسی رنگ در تبلیغات ابزاری بسیار قدرتمند است: زمانی که یک آگهی از رنگ مناسب برای مطابقت با خدمات و محصولات ارائه شده خود برخوردار است و همزمان به بازار هدف صحیح مراجعه کند، مبنایی برای یک کمپین بازاریابی موفق خواهد بود.