آموزش نکات روابط زناشویی موفق

آموزش حل اختلافات (زناشویی) با شوخ طبعی: 6 روش ساده و موثر

آیلتس

در این مطلب یاد بگیرید که چگونه با خنده و شوخی اختلافات خود را حل کنید و روابط تان را تقویت کنید.

نقش شوخی و خنده در روابط

همه ما شنیده ایم که خنده بهترین دارو است و این درست است. خنده استرس را تسکین می بخشد، خلق و خوی را بالا می برد و شما را انعطاف پذیرتر می کند. جالب است بدانید که این برای روابط هم خوب است.

در روابط اخیر، شوخی می تواند ابزاری مؤثری باشد نه فقط برای جذب شخص دیگر بلکه برای غلبه بر هرگونه ناخوشایندی که در طی فرایند آشنایی بوجود می آید. در روابط پایدار، شوخی می تواند همه چیز را مهیج، تازه و پر جنب و جوش نگه دارد. این همچنین می تواند به شما کمک کند تا درگیری ها، اختلاف نظرها و مشکلات ریز و درشتی که می تواند با گذشت زمان ایجاد شود را حل کند.

 


تعمیرات و نگهداری

توی این پک فوق العاده، تعمیرات و نگهداری منزل رو خودت انجام بده، همسرت و خونواده تو سربلند کن و کلی توی مخارج اضافی صرفه جویی کن!


 

به اشتراک گذاشتن لذت شوخی باعث ایجاد صمیمیت و ارتباط بین دو نفر می شود. این خصوصیات روابط محکم و موفق را شامل می شود. وقتی با هم می خندید، پیوند مثبتی بین یکدیگر ایجاد می کنید. این پیوند به عنوان یک تقویت کننده قوی در برابر استرس، اختلاف نظرها، ناامیدی ها و نارضایتی ها در یک رابطه عمل می کند. جالب است بدانید که خنده واقعاً مسری است. شنیدن صدای خنده کسی یا لبخند یک نفر، موجب ایجاد این حالت در شما نیز می شود.

اگر به دنبال بهبود روابط خود با یک شریک عاشقانه، دوستان، خانواده یا همکاران هستید، شوخی می تواند به شما کمک کند. با استفاده از این نکات می توانید یاد بگیرید که از شوخی استفاده کنید تا اختلافاتتان را حل کنید، سطح استرس همه را پایین بیاورید و ارتباط محکم و عمیق تری در روابط خود برقرار کنید.

فواید استفاده از شوخی در روابط

شوخی می تواند به شما کمک کند:

  • با افراد دیگر پیوند محکمی برقرار می کنید. سلامتی و خوشبختی شما تا حد زیادی به کیفیت روابط تان بستگی دارد و خنده مردم را به هم پیوند می دهد.
  • موجب می شود نسبت به اختلافات ملایم شوید. استفاده از شوخی ملایم اغلب به شما کمک می کند تا حتی به حساس ترین موضوعات مانند جنسیت یا قانون نیز ملایم باشید.
  • به کاهش تنش و درگیری ها کمک می کند. یک شوخی به موقع می تواند یک وضعیت پرتنش را کاهش دهد و به شما در حل اختلافات کمک کند.
  • موجب می شود بر مشکلات غلبه کنید. حس شوخ طبعی کلید انعطاف پذیری است. این به شما کمک می کند تا سختی هایی را که در مسیر زندگی وجود دارد حل کنید.
  • همه چیز را در یک چشم انداز قرار دهید. بیشتر اوضاع غیر قابل تحمل نیستند البته تا زمانیکه از دیدگاه بازیگوشی و شوخی آمیز به آنها نگاه شود. شوخ طبعی می تواند به شما کمک کند تا مشکلاتی که ممکن است بیش از حد طاقت فرسا به نظر برسد، حل شود.
  • خلاق تر باشید. شوخ طبعی و بازیگویی می تواند خلاقیت تان را ارتقا بخشد، تفکر شما را انرژی بخشد و به شما الهام دهد.

استفاده از شوخی برای مدیریت و از بین بردن درگیری

درگیری بخشی اجتناب ناپذیر در همه روابط است. این ممکن است به شکل اختلاف نظرهای بزرگ یا کوچک در طول زمان شکل بگیرد. در هر صورت، چگونگی مدیریت اختلافات اغلب می تواند موفقیت روابط شما را تعیین کند.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

هنگامی که درگیری و اختلاف نظرها باعث ایجاد مشکل در روابط شما می شود، شوخی و بازیگوشی می تواند به کم رنگ شدن تنش و بازگرداندن حس ارتباط کمک کند. یک شوخ طبعی کوچکی که با حفظ احترام همراه باشد می تواند به سرعت درگیری و تنش را به فرصتی برای تفریح ​​و صمیمیت مشترک تبدیل کند. شوخ طبعی این امکان را به شما می دهد تا نقطه نظرات خود را بدون در نظر گرفتن اختلافات شخصی یا صدمه زدن به احساسات دیگری بیان کنید.

حتما بخوانید: ۱۵ تا از رایج ترین مشکلات زناشویی و راه حل های ساده برای رفع آنها که باید بلد باشید

سعی کنید اختلافات شخصی خود را بجای عصبانیت و داد کشیدن، با شوخی و خنده حل کنید. این موجب ایجاد فضای شاد و صمیمی بین شما و همسرتان می شود و از سوء تفاهم های بی مورد جلوگیری می کند. سعی کنید در زمان هایی که اوضاع مطابق میل تان نیست، با شوخ طبعی نظر خود را بیان کنید. به این ترتیب از کشمکش و دعوا جلوگیری می شود.

نباید فراموش کرد که شوخ طبی راه معجزه آسایی برای حل درگیری ها نیست اما می تواند یک ابزار مهم برای کمک به زوجین در غلبه بر نقاط خشن و ناخوشایند زندگی باشد که هر از گاهی بر روابط سایه می افکند. شوخ طبعی که عاری از طعن یا تمسخر فرد مقابل است، از راه های زیر موجب حل اختلافات می شود:

  • کشمکش قدرت را به پایان می رساند، شوخی کردن بلافاصله تنش را کاهش می دهد و به شما امکان می دهد مجدداً ارتباط برقرار کنید و چشم انداز زندگی خود را بازیابی کنید.
  • باعث می شود خودجوش تر باشید. خنده و بازی مشترک به شما کمک می کند تا از روش های سفت و سخت تفکر و رفتار خود رها شوید، مشکل را به روشی جدید ببینید و یک راه حل خلاقانه پیدا کنید.
  • موجب می شود کمتر حالت دفاعی به خود بگیرید. در زمان شوخی و خنده چیزهای مختلفی را می شنویم و می توانیم یاد بگیریم شوخی های بامزه درباره خودمان را تحمل کنیم. در غیر این صورت ممکن است ناخوشایند و ناراحت شویم.
  • شوخی موجب بروز احساسات ما می شود. خنده ما را آزاد می کند و موجب می شود تا آنچه را که واقعاً احساس می کنیم، بیان کنیم و اجازه می دهیم احساسات عمیق و اصیل ما دیده شوند.

نکاتی برای حل اختلافات با شوخ طبعی و خنده

در اینجا چندین نکته وجود دارد که باید به آنها توجه کنید:

نکته 1: اطمینان حاصل کنید که حس شوخ طبعی دوجانبه است

مانند هر ابزار دیگری، شوخی هم می تواند به روشهای منفی و مثبت مورد استفاده قرار گیرد. به عنوان مثال اظهارنظرهای مخرب مثلاً انتقاد از شخص دیگر به دلیل عدم توانایی در شوخی کردن، مشکلات بیشتری را به وجود می آورد و در نهایت به یک رابطه آسیب می زند.

شوخی تنها زمانی می تواند بر مشکلات یک رابطه غلبه کند که هر دو نفر این حس را داشته باشند. مهم است که نسبت به طرف مقابل خود حساس باشید و احساسات او را در نظر بگیرید. اگر شریک زندگی، همکار، عضو خانواده یا دوست شما حوصله ی شوخی و خنده را ندارد یا مایل به انجام اینکار نیست، بهتر است از آن دست بکشید. وقتی شوخی متقابل نیست و یک طرفه است، اعتماد و حسن نیت تضعیف می شود و می تواند به روابط تان آسیب برساند.

حتما بخوانید: دانلود رایگان ۴ تا از بهترین و جدیدترین کتاب های زناشویی که باید بخوانید

برای مثال فرض کنید که شما دوست دارید در زمستان پاهای سرد خود را روی کمر گرم شوهرتان قرار دهید. مطمئنا همسرتان از اینکار متنفر است. اما اگر شما به کار خود ادامه دهید و بخندید، این شوخی نه تنها موجب نزدیکی شما به هم نمی شود، بلکه باعث می شود همسرتان در زمان خواب از شما فاصله بگیرد و این موجب بدتر شدن اوضاع می شود.

بنابراین شوخی باید برای همه افراد درگیر به یک اندازه سرگرم کننده و لذت بخش باشد. اگر دیگران فکر می کنند شوخی شما خنده دار نیست یا به آن علاقه ای نشان نمی دهند، باید سریعاً آن را متوقف کنید. قبل از شروع شوخی و خنده، ابتدا انگیزه ی خود را مشخص کنید و همچنین حالت روحی و ذهنی فرد مقابل را مد نظر قرار دهید.

قبل از شروع شوخی کردن ابتدا سؤالات زیر را از خود بپرسید:

  • آیا احساس آرامش، راحتی و ارتباط خوبی با شخص مقابل دارید؟
  • آیا هدف واقعی شما در شوخی کردن برقراری احساسات مثبت است یا می خواهید طرف مقابل خود را آزار دهید یا او را تحریک کنید؟
  • آیا مطمئن هستید که شوخی شما از طرف فرد مقابل درک می شود و بعبارت دیگر آن را دوست دارد؟
  • آیا از لحن احساسی پیام های غیر کلامی که می فرستید آگاه هستید؟ آیا می خواهید سیگنال های مثبت و گرم یا لحنی منفی و خصمانه داشته باشید؟
  • آیا خود شما نسبت به سیگنالهای غیر کلامی که شخص دیگری ارسال می کند، حساس هستید؟ آیا آن ها را بامزه و خنده دار توصیف می کنید یا فکر می کنید توهین آمیز و غیرمحترمانه هستند؟
  • آیا اگر شخص دیگری به شوخی شما واکنش منفی نشان بدهد، حاضر هستید و می توانید عقب بکشید و کارتان را متوقف کنید؟
  • اگر فرد مقابل شوخی شما را توهین تلقی کند آیا برایتان آسان است که فوراً عذرخواهی کنید؟

نکته 2: برای مخفی کردن احساسات خود از شوخی استفاده نکنید

شوخی به شما کمک می کند در مقابل چالش های زندگی مقاومت کنید. اما مواقعی وجود دارد که شوخی سالم و موثر نیست. زمانی می گوییم شوخی ناسالم است که برای مخفی کردن احساسات اجتناب ناپذیر و دردناک استفاده شود. در این زمان از خنده برای پوشاندن احساساتی مانند شرم، ترس، عصبانیت و ناامیدی استفاده می شود که شخص دوست ندارد آنها را ابراز کند.

شما می توانید نسبت به حقیقت شوخ طبع باشید اما مخفی کردن حقیقت خنده دار نیست. وقتی از شوخ طبعی و بازیگوشی به عنوان پوششی برای احساسات دیگرتان استفاده می کنید، در روابط خود دچار سردرگمی و بی اعتمادی می شوید.

شوخی افرادی که دایما در حال خنده هستند و به احساسات دیگران اهمیت نمی دهند، نمونه ای از شوخی ناپسند است. در واقعیت این افراد از صمیمیت و تعهد در روابط خود وحشت دارد و از شوخ طبعی برای جلوگیری از احساسات ناراحت کننده و دور نگه داشتن دیگران استفاده می کنند. این افراد نه تنها به خود بلکه به اطرافیان نیز صدمه می زنند.

حتما بخوانید: چرا زنان زیبا نصیب مردان معمولی یا زشت می شوند؟

نمونه ی دیگر از شوخی ناسالم افرادی را شامل می شود که نسبت به همسر خود حس مالکیت و حسادت دارند اما هرگز یاد نگرفته اند که آشکارا درباره ناامنی ها و ترس های خود بحث کنند. این افراد از آنچه فکر می کنند شوخی است برای بیان احساسات خود استفاده می کنند. با این حال، شوخی های آنها معمولاً گزنده و تقریبا خصمانه است و به هیچ وجه موجب نزدیکی و خنده با افراد دیگر نمی شود. در این حالت فرد مقابل اغلب به جای خندیدن، سعی می کند کنار بکشد و با سردی واکنش نشان دهد.

موارد زیر نشان می دهد که فرد برای پنهان کردن احساسات خود از شوخی استفاده می کند:

  • آیا شوخی عامل ناراحتی فرد یا گروهی از افراد می شود؟ آیا به جای ایجاد حس همدلی و متحد شدن، آن را از بین می برد و روابط را در هم می شکند؟
  • آیا واقعاً سعی می کنید حس خنده را با دیگران به اشتراک بگذارید، یا هدف دیگری دارید؟ (اگر هدف شما انتقاد و نیش و کنایه زدن است یا می خواهید فرد مقابل را سرجای خود بنشانید و حق وحقوق خود را پس بگیرید، شوخی شما برای پنهان کردن احساساتتان است)
  • آیا غالباً از شوخ طبعی برای پایین آوردن شخصیت خود استفاده می کنید؟ شوخی های محترمانه با خود مشکلی ایجاد نمی کند اما تحقیرهای مکرر ممکن است یک مکانیسم دفاعی برای کاهش عزت نفس و ایجاد حس عدم امنیت باشد.
  • آیا تابحال شوخی های شما با انتقادات جدی مواجه شده است؟ آیا بیش از یک نفر به شما تذکر داده است که جوک هایتان نامناسب و یا بد موقع است؟
  • آیا افراد دیگر شوخی های شما را جدی می گیرند؟ یا آنها شما را به عنوان دلقکی می بینند که فقط برای خنده خوب است ولی به درد شرایط دشوار و سخت زندگی نمی خورد؟

نکته 3: یک حس شوخ طبعی زیرکانه تر داشته باشید

برخی استفاده از شوخی را به خصوص در شرایط پرتنش آسانتر از دیگران می دانند. اگر تلاشهای شما به خوبی پیش نرفت، نکات زیر ممکن است کمک کننده باشد.

نشانه های غیر کلامی را در نظر داشته باشید. اگر کسی از شوخی هایتان لذت نمی برد، می توانید از زبان بدن او، این را تشخیص دهید. آیا لبخند فرد مقابل تصنعی یا اجباری به نظر می رسد؟ آیا او به شما پشت می کند یا به سمتتان می آید و شما را ترغیب می کند که ادامه دهید؟

از شوخی های زننده اجتناب کنید. این ممکن است برای برخی از کمدین ها روی صحنه خوب باشد، اما اگر بصورت انفرادی یا در جمع های غیرصمیمی استفاده شود، نه تنها موثر نخواهد شد بلکه ممکن است به روابط شما آسیب هم برساند. گفتن چیزی آزار دهنده یا توهین آمیز، حتی اگر به عنوان یک شوخی قلمداد شود هم ممکن است شخص دیگری را ناراحت کرده و پیوند بین شما را تضعیف کند.

از خاطرات بامزه ی خود برای شوخی کردن استفاده کنید. می توانید از اتفاقات بامزه و جالب خود استفاده کنید. گاهی اوقات می توانید از چند کلمه یا یک جمله برای یادآوری حادثه خنده دارتان استفاده کنید. اینکار برای افرادی که در آن حادثه در کنار شما بوده اند هم می تواند بسیار جالب باشد. به این ترتیب قادر خواهید بود بین خود صمیمیت ایجاد کنید و بهم نزدیک شوید.

حتما بخوانید: 26 نکته مهم برای جذب مردان توسط همسر (رابطه های پایدار و طولانی)

برای ایجاد حس راحتی ابتدا با خودتان شوخی کنید…اگر از بامزه و موثر بودن شوخی هایتان مطمئن نیستید و نمی دانید که آنها مناسب هستند یا نه، ابتدا از شوخی با خودتان شروع کنید. همه ما عاشق افرادی هستیم که خود را خیلی جدی نگیرند و ناکامی ها و شکست های خود را به خنده بگیرند. علاوه بر هیچ یک از ما کامل نیست و همه اشتباه می کنیم. بنابراین اگر روز بدی دارید یا یک فنجان قهوه روی لباستان ریخته اید، درباره آن شوخی کنید. حتی اگر شوخی خوبی بنظر نرسد و یا سوء تفاهم پیش بیاید، تنها شخصی که در معرض خطر قرار می گیرید خودتان هستید.

پس از اینکه به راحتی شوخی با خودتان را شروع کردید، می توانید دامنه خنده را گسترده تر کنید تا انواع دیگری از شوخی را نیز در آن بگنجانید.

نکته 4: کمی بازیگوش شوید

آیا شوخی کردن با دیگران برایتان مشکل است؟ شاید فکر می کنید خنده دار نیستید. یا شاید شما خودآگاه و نگران این هستید که در دید دیگران چگونه بنظر می رسید.

ترس از طرد یا مورد تمسخر قرار گرفتن از سوی دیگران در هنگام تلاش برای شوخی یک ترس قابل درک است، اما ذکر این نکته ضروری است که شما برای حل اختلاف و درگیری هایتان نیازی ندارید که به یک کمدین تبدیل شوید. شوخی برای تحت تأثیر قرار دادن یا سرگرم کردن شخص دیگر نیست، بلکه تنها برای بهبود روحیه و از بین بردن تنش است. بنابراین نترسید که به سادگی از خود دور شوید و مانند یک بچه احمقانه رفتار کنید. این می تواند روحیه ی دفاعی شخص دیگر را پایین بیاورد و شما را در حالت مثبت قرار دهد که برای حل اختلافات مفید است.

استعداد بازیگری ذاتی خود را تقویت کنید…

هیچگاه برای تقویت حس بازیگوشی و بازیگری دیر نیست. اگر برای اینکار راحت نیستید تنها به یاد آورید که شما از کودکی به طور طبیعی بازیگوش بوده اید. بهتر است نگران واکنش دیگران نباشید و این استعداد ذاتی تان را تقویت کنید.

مواردی را پیدا کنید که می توانند باعث خنده و سرگرمی شوند. برای مثال می توانید از راههای زیر به تقویت حس بازیگری و بازیگوشی خود کمک کنید:

  • جوک های بامزه را از جاهای مختلف بشنوید و آنها را بازگو کنید
  • فیلم های خنده دار یا برنامه های تلویزیونی بامزه را تماشا کنید
  • هنگامی که تنها هستید، با یک موسیقی دلخواه، حرکات بامزه انجام دهید
  • زیر دوش حمام برای خود آواز بخوانید
  • داستان های بامزه را بخوانید و از آنها الهام بگیرید

بعد از شناخت چیزهای خنده دار که خود از آنها لذت می برید، می توانید سعی کنید آنها را در روابط تان بگنجانید. نکته مهم این است که فعالیتهای لذت بخشی را پیدا کنید که باعث آرامش تان شود و به شما کمک کند طبیعت بازیگوش خود را با سایر افراد به اشتراک بگذارید. هرچه بیشتر شوخی و بازیگوشی کنید، اینکار برایتان راحتتر می شود.

حتما بخوانید: چطور ازدواج موفق داشته باشیم؟ (جدید ترین تحقیقات روانشناسی دنیا)

با “متخصصان” تمرین کنید…

با حیوانات بازی کنید. توله سگ ها، بچه گربه ها و حیوانات دیگر – چه پیر و چه جوان – همبازی های مشتاقی هستند و همیشه آماده بازیگوشی هستند. داوطلب شدن برای مراقبت از حیوانات خانگی در یک پناهگاه یا گروه نجات، بازی با حیوانات خانگی یا گرفتن یک حیوان خانگی را در نظر بگیرید.

با نوزادان و کودکان خردسال بازی کنید. افراد واقعی در بازی با انسانها، کودکان بخصوص کودکان خردسال هستند. بازی با کودکانی که شما را می شناسند و به شما اعتماد دارند روشی فوق العاده برای برقراری ارتباط و بازیگوشی است.

سعی کنید بازیگوشی را ابتدا از جمع های صمیمی و دوستانه شروع کنید و بتدریج آن را گسترش دهید.

حتما بخوانید: تاثیر منفی زن زیبا بر مرد و عوارض داشتن زن زیبا چیست؟

زمانیکه شوخی و بازی به یک قسمت معمول زندگی شما تبدیل شود، شروع به پیدا کردن فرصت های روزانه برای استفاده از مهارت های خود می کنید تا به حفظ روابط و حل اختلافات کمک نمایید.

ویدیوی کاربردی

 

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا