درمان بیماری های شایع روانی

علت ترس انسان از تاریکی چیست؟ چه نشانه هایی دارد؟

چرب زبان

چیزی که قابل دیدن نیست و یا شناخته شده نیست، باعث ایجاد اضطراب می شود. تاریکی همیشه به عنوان محل زندگی ارواح، هیولا و موجودات ماوراء الطبیعه در نظر گرفته شده است. این اعتقاد از سنین پایین و بچگی ایجاد شده که در تاریکی چیزهای ترسناک وجود دارد. در مقابل، شخصی که تا به حال از روح یا موجودات شیطانی چیزی نشنیده باشد، ممکن است از تاریکی نترسد.

از نظر علمی، این نوع ترس نام های بسیاری مانند آشلوفوبی، نکتوفوبیا، اسکاتوفوبیا و لیگوفوبیا به خود گرفته است که به معنی ترس از تاریکی، ترس از هوای تاریک روشن و غیره است.

حتما بخوانید: رایج ترین عوامل ترس در انسان، انواع و روش مدیریت (از نظر علمی)

ترس از تاریکی به دلیل تصور این که چیز بدی در راه است رخ می دهد. بعضی چیزهای پنهان در تاریکی که در تصور ماست، ما را می ترساند. مواردی مثل جیغ ترسناک، تصویری از روح شبح مانند، زوزه روباه یا برخی صداهای عجیب چیزهایی هستند که بیش تر توسط تصورات ما ترسیم می شوند.

هنگامی که نوزادان از این ترس برخوردار هستند، تمایل به انجام کارهای اندکی دارند از قبیل:

  • شب ادراری
  • گریه مداوم
  • مکیدن انگشت شست و غیره

معمولا ترس از تاریکی درکودکان بیش تر دیده می شود، زیرا آن ها نسبت به افراد بزرگسال بیش تر تصور می کنند. مواجه شدن با مشکلاتی مانند سوء استفاده جنسی (از یک فرد مورد اعتماد)، خشونت خانگی، گم شدن در اماکن عمومی و غیره در ساعات شب نیز تاثیر خود را روی مغز کودک می گذارند و منجر به ایجاد نکتوفوبیا می شوند. نمایش های تلویزیونی و فیلم های ترسناک نیز تاثیر خود را بر مغز انسان می گذارند و باعث ترس و وحشت می شوند.

حتما بخوانید: 20 نکته جالب روانشناسی که در 99 درصد مواقع در زندگی موثرند

وقتی می ترسیم، چه اتفاقی می افتد؟

هنگامی که یک صدای ترسناک، سیگنال، لمس یا اتفاقی رخ می دهد، آن سیگنال به سرعت به تالاموس یا (مرکز مغز) می رسد و سپس به آمیگدال (پایه مغز) منتقل می شود. یک انتقال دهنده عصبی به نام گلوتامات این سیگنال را به قسمت عمیق تر مغز منتقل می کند. این امر واکنش «پرواز یا جنگ» را در مغز ما تحریک می کند که باعث می شود در جا خشکمان بزند یا فریاد بزنیم یا به طور غیر ارادی از جا بپریم.

واکنش “پرواز یا جنگ” باعث ایجاد جریان آدرنالین در بدن می شود و باعث می شود قلب ما خون بیش تری پمپ کند و ضربان قلب و فشار خون را افزایش دهد. این امر بعضی اوقات باعث می شود کمی احساس لرزش یا تزلزل و گیجی کنیم.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

حتما بخوانید: موثرترین روش برای رسیدن به مثبت اندیشی و حذف افکار منفی در زندگی

علائم روانشناختی

تعدادی علائم روانشناختی وجود دارد که ممکن است فرد هنگام داشتن ترس مشاهده کند.

  • لرزیدن ستون فقرات
  • لکنت زبان
  • تعریق
  • تنفس سریع و کم عمق
  • حالت تهوع
  • با صدای بلند گریه کردن
  • بدن درد و غیره

چگونه از شر آن خلاص شویم؟

برای خلاص شدن از شر این ترس تکنیک های آرام سازی زیادی وجود دارد، مانند انجام یوگا، تنفس عمیق، آرام سازی عضلانی، مدیتیشن و غیره. داشتن افکار واضح نیز به ما کمک می کند، این بدان معناست که از غرق کردن خود در تخیلاتی که ممکن است مشکل ایجاد کنند، اجتناب کنیم.

یک روش درمانی مشهور به نام درمان شناختی – رفتاری، یا درمان با در معرض قرار گیری، که به سادگی تحت عنوان CBT شناخته می شود، به ما کمک می کند تا از این امر دور شویم. این روش کمک می کند تا خودمان را ارزیابی کنیم و بدانیم چه زمانی تفاسیر و تصورات منفی ایجاد می شوند و استرس، اضطراب و افسردگی را کاهش می دهد. این روش درمانی به همراه دارو بهترین نتیجه را برای فوبیا نشان می دهد.

حتما بخوانید: موثرترین و جدیدترین روش مقابله با استرس و کنترل 100درصد آن

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا