مهارت های فنی دیگر

بهترین و جدیدترین دوربین های نقشه برداری کدامند؟

چرب زبان

در ادامه آموزش های کاربردی نقشه برداری قصد داریم در این پست بهترین و جدیدترین دوربین های نقشه برداری را به شما معرفی نماییم.

مقدمه:

اولین و مهم ترین اصل در کار نقشه برداری داشتن یک دوربین مناسب است که تمام ویژگی های لازم را داشته باشد از جمله دقت، سرعت ، سازگاری با نرم افزارهای مربوطه و همچنین قیمت مناسبی داشته باشد. پس د رقدم اول باید یک دوربین مناسب انتخاب کنید. آنچه ما به شما پیشنهاد می کنیم دوربین توتال استیشن است این دوربین ها یک دوربین مهندسی الکترونیکی است که برای اندازه گیری سریع در نقشه برداری مدرن و یا ساخت و سازهای شهری مورد استفاده قرار می گیرد.

فیلم نحوه کار دوربین نقشه برداری  nova ms50:

مطلب مشابه : دانلود رایگان 10 فیلم کاربردی و مهم آموزش نقشه برداری+جزوه پی دی اف

نحوه عملکرد دوربین توتال استیشن :

توتال استیشن فاصله تا نقطه موردنظر را مشخص می‌کند و در عملیات خود بسیار مستقل و خودکار است. برای اندازه گیری زوایا و فواصل به کار می رود. توتال استیشن متشکل از یک تئودولیت الکترونیکی و یک فاصله یاب الکترونیکی (EDM) است که برای قرائت فواصل مایل از دستگاه به یک نقطه معین مورد استفاده قرار می گیرد. پروسه اندازه گیری فاصله با ارسال و دریافت امواج الکترومغناطیس و از طریق بخش EDM دستگاه صورت می گیرد. وسیله ای که موج الکترومغناطیس را بازتاب می دهد رفلکتور یا منشور نام دارد. اما در این میان توتال استیشن هایی نیز هستند که فاصله را بدون نیاز به منشور و به کمک لیزر اندازه گیری می کنند. دوربین های توتال در دو نوع کلی موجود هستند. توتال استیشن های لیزری و روباتیک که د رادامه به توضیح کامل این دو می پردازیم.

  • توتال استیشن های لیزری یا رفلکتورلس:

در واقع در این دوربین ها برای اندازه گیری عوارض و نقاط از منشور استفاده نمی شود. همچنین دسترسی به نقاط سخت و غیر ممکن را امکان پذیر می سازد و مهم تر از همه اینکه نیروی انسانی اضافه برای برخی اندازه گیری ها مورد نیاز نیست.

  • توتال استیشن های رباتیک:

برای اندازه گیری فواصل طولانی به صورت کنترل از راه دور از این دوربین ها استفاده می شود. همچنین نیاز به کمک نقشه بردار را حذف می کند و ایمنی را بالا می برد.

موارد استفاده دوربین های توتال استیشن:

توتال استیشن ها در درجه اول توسط مهندسان نقشه بردار و مهندسان عمران به منظور برداشت یا پیاده سازی عوارض مورد استفاده اند. علاوه بر این در معدن، مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM)، حفاری های باستان شناسی و حتی بررسی صحنه جرم برای بازسازی تصادف و تحقیقات قانونی استفاده می شوند.

در انتخاب یک توتال استیشن به دنبال چه چیزی باشیم؟

اولین چیزی که باید در انتخاب یک توتال استیشن مد نظر قرار داد کاربرد است. دستگاه برای چه کاری استفاده خواهد شد؟ آیا نحوه استفاده از دستگاه، شما را در رسیدن به دقت های فاصله ای و زاویه ای مورد نیاز یاری خواهد رساند؟ و …

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

دقت:
بهتر است بدانید که توتال استیشن ها دارای دقت اندازه گیری زاویه از ۰٫۵ تا ۹ ثانیه هستند. بیشتر نقشه بردارها از دستگاه هایی با دقت ۵ ثانیه یا بهتر استفاده می کنند. در صنعت ساختمان، معمولاً دستگاه هایی با دقت ۵، ۷ یا ۹ ثانیه مناسب هستند.

سازگاری نرم افزاری:
با وجود اینکه بسیاری از توتال استیشن ها به حافظه داخلی مجهز هستند، اکثر مدل ها به گونه ای طراحی شده اند که اندازه گیری و برداشت ها را روی یک دیتا کالکتور خارجی مانند کامپیوتر دستی ذخیره کنند. زمانی که از یک دیتا کالکتور خارجی استفاده می شود، برای محاسبه نتایج و تولید نقشه از داده های برداشت شده به نرم افزار نیاز است. قبل از خرید یک توتال استیشن، مطمئن شوید دستگاه با نرم افزار دیتا کالکتور سازگار است. در این بین بسیاری از سازنده ها اُپِن open و سازگار با همه نرم افزارها هستند، ولی بقیه اختصاصی اند.

هزینه:
توتال استیشن های موجود در بازار بازه قیمت وسیعی دارند، از ۷ میلیون تومان شروع می شود و متناسب با دقت، قابلیت ها، برد فاصله یابی بدون منشور (لیزری)، سازگاری نرم افزاری و … تا حدود ۱۵۰ میلیون تومان بالا می رود. وب سایت توتالینو، توتال های متنوعی از برندهای بزرگ مانند لایکا، ساوت، سندینگ، روید و فویف را می فروشد.

قابلیت های توتال استیشن:

  1. جمع آوری سریع اطلاعات
  2. پیاده سازی و اجرای نقشه های طراحی شده
  3. انتقال آسان نقشه های طراحی شده به یک دیتا کالکتور خارجی
  4. انجام همزمان اندازه گیری فاصله و محاسبه مختصات پروژه

تجهیزات جانبی مورد نیاز برای استفاده از دوربین توتال استیشن:

تجهیزات و وسایلی که در نقشه برداری با توتال استیشن مورد نیاز است عبارتند از ژالون (ژالن)- سه پایه – تریبراک و منشور.

انواع دوربینهای توتال استیشن :

توتال استیشن SANDING مدل Arc5 :

این دوربین ها نسل چهارم دوربین های توتال استیشن های سندینگ می باشند و دارای قابلیت های كیبورد آلفانومریک ارتقاء یافته، سنسورهای قرائت زاویه On Main، الگوریتم جدید محاسبات طول و زاویه، CPU با سرعت ۷۲۰ مـگاهـرتـز، باطری لیتیـومی، سیستم جدیـد لمب محورهای دوگانه از نوع Dense Ball می باشند. قطعاًایندوربین ها با داشتن بـالاتریـن سطح كیفیت و امكانـات بـی نظیر سخت افزاری و نرم افزاری رضایت شما را فراهم خواهد آورد.

arc5_دوربین-توتال-مدل

توتال استیشن RUIDE مدل R2 :

این دوربین ها نسل جدیدتر توتال استیشن های روید هستند با برد لیزر و زمان کارکرد باتری بالاتر همراه با نرم افزار کاربرپسند و ساده مشابه با نیکون ژاپن عرضه شده است. این دوربین که به سنسور اتوماتیک فشار و دما مجهز شده است. سیستم ATMOsense فشار هوا و درجه حرارات محیط را تشخیص می دهد و بعد از محاسبه مقدار PPM، در هر لحظه تصحیحات فاصله یابی را به برداشت ها اعمال می کند. کمپانساتور دو محوره روید R2، پیشرفته از نوع مایع-الکترونیکی، قادر است تیلت تا ۴ دقیقه را تصحیح نماید. روش های مختلفی برای تخلیه اطلاعات در این دستگاه وجود دارد: کارت حافظه SD، پورت های mini-USB و RS232. حافظه داخلی دستگاه قابلیت ذخیره سازی اطلاعات تا ۲۰۰۰۰ نقطه را دارد. و تا ۲GB حافظه خارجی را پشتیبانی می کند. استاندارد حفاظتی ضد آب و گرد و غبار IP66 توتال استیشن روید R2 را در هر محیط کاری ایمن می سازد. نمای این دوربین مانند شکل زیر می باشد.

دوربین-توتال-استیشن2-Ruide-مدل-825R3

توتال استیشن لایکا نوا مدل MS50 :

این دوربین ها تمامی کاربردها شامل لیزراسکنینگ 3بعدی دقیق، توتال استیشن دقیق و موتورایز، تصویر برداری دیجیتال و سیستم تعیین موقعیت جهانی (GPS-GNSS ) را بصورت یکجا دارد. تکنولوژی جدید MergeTEC قابلیتهای سخت افزاری را با راهکارهای فشرده مدیریتی ترکیب می کند، عکسها با اسکن ها بهنگام شده و داده های برداشتی لیزر اسکنر به اندازه گیری های توتال استیشن متصل شده تا بهترین راه را برای مدیریت داده 3بعدی مهیا شود. د رادامه نمایی از این دوربین و محیط کار با آنرا مشاهده می کنید.

توتال-استیشن-لایکا-نوا-مدل2-MS50

Leica Nova توتال استیشن

پست مرتبط : معرفی 4 تا از بهترین کلاس های آموزش نقشه برداری در ایران (تهران و شهرستان ها)

توتال استیشن SOUTH مدل N6 :

توتال استیشن SOUTH مدل N6 با تلسکوپ HD با بزرگنمایی ۳۰ برابر و دقت زاویه یابی ۲ ثانیه و حداقل میزان نمایش زوایا تا ۰٫۱ ثانیه تولید و عرضه شده است. برد فاصله یابی توتال استیشن SOUTH مدل N6 بدون منشور ۶۰۰ متر و با تک منشور تا ۵ کیلومتر است. دقت فاصله یابی با منشورخیلی بالاست. از دیگر خصوصیات N6، استاندارد ضد آب IP67، کمپانساتور دو محوره الکتریکی – مایع، تراز الکترونیکی و شاقول لیزری است. دارای حافظه داخلی با ظرفیت ۴ میگابایت و قابلیت پشتیبانی از کارت حافظه جانبی SD تا ظرفیت ۳۲ مگابایت را دارد. برنامه های کاربردی این توتال استیشن عبارت است از: برنامه برداشت، پیاده سازی، ترفیع، محاسبات COGO، پروفیل طولی و عرضی، مساحت، نقاط غیرقابل دسترس خط و قوس مرجع، انتقال ارتفاع و آفست. لوازم همراه و تجهیزات استاندارد N6 شامل کابل RS232/USB، دو عدد باتری خشک لیتوم-یون (لیتیومی) قابل شارژ، شارژر هوشمند، نرم افزار تخلیه اطلاعات، دفترچه راهنمای اصلی و فیلم آموزشی فارسی است.شکل این دوربین را در زیر می بینید.

توتال-استیشن2-SOUTH-مدل-N6-

نظر کاربران اینترنتی درباره بیشترین کارایی و بهترین مارک دوربین:

بهترین دوربین نقشه برداری

کاربرانی که در مورد این مطلب سؤال دارند در بخش نظرات سؤال خود را ثبت نمایند تا به آن پاسخ دهیم.

بسیار کاربردی

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا