تا 80 درصد تخفیف واقعی!! پکیج های آموزشی (جمعه سیاه)

الان بخر!
آموزش پرورش قارچ (تصویری)

6 نکته بسیار مهم روش پرورش قارچ دکمه ای بصورت اصولی و مدرن

آیلتس

در ادامه آموزش های کاربردی پرورش قارچ، در این مطلب، بیش از 6 نکته کاربردی درباره روش پرورش قارچ بصورت مدرن و جدید را به شما آموزش می دهیم. عمده مطلب مربوط به کمپوست می باشد چون تقریبا مهم ترین بخش از کار پرورش قارچ را به خود اختصاص می دهد.

1- فیلم آموزشی قارچ دکمه ای

 

2-نکات اولیه

  • در منزل و بدون توجه به آب و هوا ورطوبت میتوان قارچ پرورش داد. پس اگر شما هم در منزل خود جای مناسبی برای کشت دارید بهتر است از همین حالا برای افزایش درآمد خود اقدام کنید.
  • علی الخصوص که به دلیل کوچک بودن محیط تولید قارچ های بدست آمده از کیفیت بهتری برخوردار هستند؛ میتوان به قیمتی بالاتر از سوپر مارکت ها قارچ را به فروش رساند.
  • بهترین موقع برای پرورش قارچ در خانه بین ماههای مهر تا آذر است ولی چنانچه امکانات تهویه هوا و متعادل نمودن درجه حرارت محیط محل پرورش وجود داشته باشد میتوان پرورش قارچ را در ماههای دیگر سال تعمیم داد.
  • بطور کلی طرز پرورش قارچ مخصوص به خود آن است و می توان آن را در محیط تاریک پرورش داد و بجز نور مستقیم آفتاب، هر مقدار نور را تحمل می کند. در هر صورت در محل پرورش قارچ علاوه بر آنکه، بایستی تهویه هوا به خوبی انجام گیرد، درجه هوای محیط پرورش نیز باید بین ۱۵ – ۱۰ درجه نگهداری شود. علاوه بر این محل پرورش بایستی کاملا تمیز، قابل شستشو و فاقد درز یا محلی برای پرورش باکتریها، حشرات و قارچهای مضر باشد.

پرورش قارچ دکمه ای

مطلب مشابه: 40 تا از بهترین تصاویر انواع قارچ پرورشی +سالن های پرورش قارچ

3- مراحل پرورش قارچ دکمه ای

اگر شما مایل به تولید قارچ دکمه ای هستید بهتر است کمپوست آماده بذر زده شده را از شرکت های معتبر خریداری کنید و لازم نیست که خود مبادرت به تولید کمپوست قارچ نمایید. بعد از خریداری کمپوست، شما باید مراحل زیر را طی کنید:

مراحل پرورش قارچ دکمه ای

پس از ورود کمپوست به سالن، باید مراحل پرورش قدم به قدم پیش رود (مطابق تصویر بالا). با ورود کمپوست به سالن ها، ۴ مرحله طی می‌شود که شامل مرحله ی ریسه دوانی در کمپوست، ریسه دوانی در خاک پوششی، هوادهی و باردهی می باشد. زمانی که کمپوست وارد سالن ها می شود باید کیسه ها را با دقت و بدون پاره شدن به روی قفسه ها انتقال داد.

 


پرورش قارچ

توی این پک فوق العاده، روش پرورش قارچ خوراکی رو به صورت اصولی یاد بگیر. پرورش قارچ خوراکی اصول خاص خودشو داره اما با کمک این پک می تونی به درآمد فوق العاده بالا و بازدهی بی نظیر برسی. فقط 5 روز از وقتتو می گیره!


 

پس از باز کردن درب بلوک های کمپوست باید شرایط محیطی لازم برای رشد بذرها را فراهم نمود تا بذرها شروع به فعالیت کنند و به اصطلاح کمپوست سفید کند.

۱- دوره ریسه دوانی در کمپوست (اسپان ران)

  • به مرحله ریسه دوانی که به آن اسپان ران هم می گویند، ۱۴-۱۷ روز طول می‌کشد. در این مرحله دمای ۲۵ تا ۲۶ درجه سانتی گراد را برای میسیلیوم ها فراهم نموده تا در کمپوست رشد کنند و به‌اصطلاح به‌خوبی سفید کند.
  • در این مرحله رطوبت محیط حدود ۹۰ تا ۹۵% در نظر گرفته می‌شود تا علاوه بر تأمین رطوبت مورد نیاز کمپوست از خشک شدن نیز جلوگیری شود. در طول این مدت باید سطح کمپوست با روزنامه پوشیده شود و سطح روزنامه‌ها با آبپاش آبیاری شود.
  • معمولاً میزان Co2 در این مرحله در بستر ۵۰۰۰-۱۰۰۰۰ ppm می‌باشد. با شروع فعالیت بذرها و ایجاد ریسه‌ها و تنفس آن‌ها، co2 تولید و میزان غلظت آن در سالن افزایش پیدا می‌کند که خود باعث فعالیت بیشتر کمپوست خواهد شد.
  • غلظت Co2 در طول ریسه دوانی با افزایش دمای کمپوست افزایش می‌یابد، درواقع بین دما و Co2 رابطه‌ی مستقیمی وجود دارد. در این مرحله میزان Co2 برای رشد رویشی میسیلیوم ها ضروری است و بهتر است در طول این مدت هوای تازه تا جایی که دما را کاهش دهد در اختیار کمپوست قرار ندهیم.

مرحله 1 پرورش قارچ

۲- دوره ریسه دوانی در خاک‌پوششی

پس از سفید شدن کمپوست، ادامه‌ی رشد رویشی میسلیوم ها باید در خاک‌پوششی صورت گیرد، بنابراین باید خاک پوششی به بستر اضافه گردد. افزودن خاک پوششی به چند دلیل مهم صورت می گیرد:

  • تامین آب مورد نیاز میسیلیوم ها
  • خاک پوششی باکتری های لازم برای فاز زایشی قارچ را دارا می باشد.
  • خاک به عنوان تکیه گاه برای ادامه رشد میسلیوم ها محسوب می شود.
  • و …
    پس از قرار گیری خاک در سطح بستر، کمپوست و خاک باید با یکدیگر مخلوط شود؛ نحوه ی مخلوط شدن و زمان آن متفاوت است که بسته به آن، عمل مخلوط شدن خاک و کمپوست را رافلینگ یا ککینگ می گویند.

مرحله 2 پرورش قارچ مرحله 3 پرورش قارچ

۳- مرحله هوادهی

پس از سفید شدن میسیلیوم ها در خاک پوششی، باید از رشد رویشی میسلیوم جلوگیری کنیم و آن را وادار کنیم تا وارد فاز زایشی شود؛ به همین دلیل هوادهی می‌کنیم یعنی دما و co2 را کاهش داده و شرایط محیطی ویژه‌ای برای میسلیوم ها فراهم می‌کنیم تا وارد فاز زایشی و تولید اندام بارده قارچ شوند. در فاز زایشی اندام‌های باردهی قارچ در شرایط شوک دهی تشکیل می‌شود و رشد می‌کند و حفظ شرایط رشد میسلیوم و اندام‌های باردهی، مهم‌ترین کاری است که باید انجام شود.

مرحله 4 پرورش قارچ

۴- مرحله باردهی

پس از ۷ روز بعد از شوک دهی قارچ وارد مراحل ته سنجاقی و رشد و نمو اندام باردهی قارچ می‌شود. با تشکیل اندام بارده، باید شرایط را برای رشد و نمو آن فراهم کنیم تا تبدیل به قارچ شوند.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

دما، رطوبت و غلظت Co2 از مهم‌ترین فاکتورهای محیطی برای تشکیل اندام بارده قارچ هستند. بهترین دما برای تشکیل اندام بارده قارچ ۲۰ درجه سانتی گراد در کمپوست و دمای ۱۸ درجه سانتی گراد برای هوا می‌باشد. غلظت Co2 ناشی از میزان تولید Co2 از میسلیوم ها و میزان Co2 موجود در هوای تازه می‌باشد. غلظت کل Co2 برای تشکیل اندام بارده بین ۲۰۰۰-۶۰۰۰ ppm باشد.

مرحله 5 پرورش قارچ

برداشت قارچ ها در مرحله اول را فلش اول می گویند. پس از برداشت اول با تمیز کردن سطح بستر از قارچ های باقیمانده و آبیاری مجدد، پین های فلش دوم شروع به رشد کرده و در نهایت برداشت دوم و سوم نیز خواهیم داشت که به آن ها فلش دوم و فلش سوم گفته می شود. (منبع این بخش: قارچ دیتا)

هرگونه سوالی در زمینه پرورش قارچ دکمه ای دارید در بخش نظرات با ما مطرح کنید.

 

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

‫5 دیدگاه ها

  1. سلام.. دستگاه رطوبت سنج رو ایا باید داخل خاک زد یا داخل محیط پرورش…و باید رطوبت در مراحلی ک گفتین چند باشد؟

  2. بعضی از قارچ ها میل به کنده شدن دارند یعنی با کمی ضربه از بستر جدا میسن علتش چیه؟

  3. سلام بسیار عالی بود به نظرم کمپوست رو از بیرون خریداری کنید به صرفه تره البته برای کسایی که توی محیط شهری این کار رو انجام میدن

  4. سلام من یک کارگاه یک تونی راه انداختم در یک شهر گرمسیر. چند نکته بگم شاید بدرد کسی بخوره
    ۱ کاره خیلی سختیه
    ۲. از برج ۲ تا ۶ که نمیشه سود کرد (بخاطر گرمسیری بودن)
    ۳ کل فلش های من ۲۶ درصد بود ولی همه هم دوره های من ده درصد هم نشدن
    ۴. بیماری اش زیاده و هر بیماری شاید یک الی صد درصد خسارت وارد کند
    حتما اولش زیر نظر یک خبره باشید تا ضرر نکنید
    البته کار لذت بخشییه بخصوص موقع برداشت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا