تمامی تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی کارگاه پرورش قارچ +تصاویر
در این پست می خواهیم شما را با تمامی تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی کارگاه پرورش قارچ بهمراه تصاویر مربوطه آشنا سازیم. پس اگر مشتاق به آشنایی با این تجهیزات و وسایل هستید تا انتها مطلب با ما همراه باشید.
مقدمه:
امروزه گرایش زیادی به سمت حرفه پرورش قارچ دکمه ای بین افراد ایجاد شده است. برای شروع اینکار علاوه بر کسب اطلاعات لازم و مشاوره با متخصصان و افراد باتجربه، خرید وسایل اولیه برای راه اندازی این حرفه الزامی است. پس اگر شما نیز جزو افرادی هستید که اخیرا تصمیم به پرورش قارچ گرفته اید می توانید این مطلب را به همین منظور برای شما نگاشته ایم تا شما ضمن آشنایی شما با مناسب ترین وسایل برای پرورش قارچ، با موفقیت بیشتری در کارتان روبرو شوید.
فیلم معرفی تجهیزات لازم برای پرورش قارچ:
مطلب کاربردی: 6 نکته بسیار مهم روش پرورش قارچ دکمه ای بصورت اصولی و مدرن
معرفی تجهیزات موردنیاز در سالن پرورش قارچ:
- رطوبت ساز یا مه پاش
- کولر
- قفسه
- فن های ورودی و خروجی هوا
- دما سنج میله ای و مینیمم ، ماکزیمم
- رطوبت سنج
- محلی برای خروج آب های اضافه در سالن پرورش
- عدم وجود نور مستقیم خورشید
- با توجه به اینکه سالن به آب پاشی جهت بالا رفتن و حفظ رطوبت و همچنین شست وشو نیاز دارد وجود شیر آب در سالن بسیار به راحتی کار کمک میکند.
- وسیله ای برای بالا بردن دمای سالن(هیتر یا بخاری)
1- استفاده از رطوبت ساز:
برای سالن های کوچک نیازی به خرید هواساز نیست و می توان با قرار دادن گونی در سالن برای بالا رفتن و حفظ رطوبت سالن اقدام کرد که خیلی به صرفه نیز می باشد. همچنین می توانید ضمن ایجاد سیستم قطره ای با استفاده از یک شلنگ کولربرای خیس کردن دیوار ها رطوبت لازم را در سالن فراهم کنید. برای سالن های بزرگتر که حجم تولید بالاتری دارند می توان از دستگاه های رطوبت ساز استفاده نمود. در قسمت زیر تصاویر نمونه هایی از دستگاه رطوبت ساز را مشاهده می کنید.
توی این پک فوق العاده، روش پرورش قارچ خوراکی رو به صورت اصولی یاد بگیر. پرورش قارچ خوراکی اصول خاص خودشو داره اما با کمک این پک می تونی به درآمد فوق العاده بالا و بازدهی بی نظیر برسی. فقط 5 روز از وقتتو می گیره!
2- استفاده از هواساز:
با توجه به اینکه براساس چگالی هوای گرم سبک تر است در بالا قرار می گیرد و هوای سرد در قسمت پایین قرار می گیرد بنابراین استفاده از هواساز باعث می شود که هوا به صورت یکسان درمحیط قرار بگیرد. از مهم ترین نکته های که در سالن های پرورش قارچ حتما باید به آن توجه کرد توزیع یکنواخت هوا در سالن است.
روش درستی که برای هوادهی وجود دارد رساندن اکسیژن به سالن است که با انتخاب درست یک هواساز پرورش قارچ عملی می شود. نحوه ی هوا رساندن به سالن های پروش قارچ به این صورت است که در تابستان هوادهی به وسیله ی چیلر ها تامین می شود و درفصل زمستان از هواساز ایرواشر برای هوادهی به سالن پرورش قارچ استفاده می شود تا هوا در داخل سالن پرورش قارچ به صورت یکنواخت توزیع شود و به پرورش و رشد قارچ کمک کند .
3- استفاده از فن برای تهویه هوا:
در سالن های پرورش قارچ بیشتر از فن های ساده و یا سانتریفوژ استفاده می شود هر دو نوع یاد شده بخوبی از عهده فشار استاتیکی هوا-اصطکاک هوا برآمده و به خوبی هوا را تهویه می نمایند. پرورش دهندگان قارچ دکمه ای از تجهیزات قارچ دکمه ای از فن هایی که قادرند در هر دقیقه 0.5 فوت مکعب هوای سطح کشت را تهویه نماینده ،استفاده می کنند. برای بیشتر سالن های کشت کوچک، یک فن ساده به قطر 25-15 سانتی متر و حجم تهویه 500-100فوت مکعب بر دقیقه با فشار استاتیکی(sp=0.5) کافی خواهد بود. با کم و زیاد کردن دور موتور می توان در مراحل مختلف کاشت ،تهویه مورد نیاز را انجام داد.برای آزمایش نحوه صحیح جریان هوا می توان مقداری دود سیگار است.
4- استفاده از وسایل گرمازا:
در میان وسایل گرم کننده خانگی، بخاری های قطرهای و گازی، به رغم اینکه اکسیژن سالن را می سوزانند، می توانند در مواقع ضروری به کار روند. از بخاری های برقی و دستگاه های حرارت مرکزی (شوفاژ) نیز می توان استفاده کرد. ولی بخاری برقی هزینهی برق را به میزان چشمگیری افزایش می دهد.
شوفاژ برای سالن های پرورش قارچ بسیار مناسب است، چرا که نه اکسیژن سالن را نقصان می دهد، نه ایجاد دود می کند و در ضمن، حرارتی مطلوب نیز فراهم می سازد. اِشکال شوفاژ در هزینهی اولیهی راه اندازی و مشکلات استفاده از آن در سطح گسترده است.
آنچه در حال حاضر در سالنهای بزرگ پرورش قارچ رواج دارد، استفاده از هیتر است. هیتر ها در اندازه ها و قیمت های مختلفی وجود دارند که باید از آن ها با توجه به نیاز سالن استفاده کرد. برای گرم کردن یک سالن پرورش تا ۳۵ درجهی سانتی گراد، یک منبع تولید حرارت به قدرت ۳۵ – ۴۰ کیلو کالری برای هر متر مکعب فضا لازم است. به عنوان مثال سالنی به ابعاد ۳۰×۱۰×۳ متر، به یک منبع حرارتی با ویژگیِ زیر نیاز دارد:
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
۳ × ۱۰ × ۳۰ = ۹۰۰ متر مکعب
۹۰۰ × ۴۰ = ۳۶،۰۰۰ کیلو کالری
یعنی منبع حرارتی آن باید دارای قدرت ۳۶۰۰۰ کیلو کالری باشد.
هیتر را در اتاقکی خارج از سالن پرورش اصلی و نزدیک به آن قرار داده (اتاق گرم) و هوای گرم را به وسیلهی لولههای نایلونی به درون سالن هدایت می کنند. این لوله ها به قطر ۵۰ – ۴۰ سانتی متر، باید در کف سالن قرار داده شوند تا گرما از کف سالن به سمت سقف اوج بگیرد. با اجرای این روش، دود وارد سالن نمی شود و از اکسیژن بیرون سالن استفاده می گردد که به این ترتیب شرایط مطلوبی برای رشد قارچ به وجود می آید. قیمت هیتر ها از ۲۰۰ هزار تومان شروع می شود و در مورد بعضی از آنها به یک میلیون تومان و بیشتر می رسد.
5- استفاده از وسایل خنک کننده:
استفاده از کولر گازی به دلیل قیمت بالا، بازدهی اندک و هزینه سر سام آور برق آن رایج نیست. از کولر آبی نیز نمی توان در سالنهای پرورش قارچ استفاده کرد، زیرا کولر آبی تنها در شرایط آب و هوایی خشک، با به چرخش در آوردن هوای مرطوب، کارایی دارد و در محیط مرطوب سالنهای پرورش قارچ، تنها به صورت فن عمل کرده و فقط ۴ – ۳ متر جلوتر از خود را خنک میکند. در صورت استفاده از کولر آبی، باید آنرا مانند هیتر در بیرون از سالن پرورش قرار داده و به وسیلهی کانال نایلونی، باد خنک را وارد سالن می کنیم و این بار کانال را در کف زمین قرار نــمی دهیم. کانال باید نزدیک سقف باشد تا هوای خنک آن به سمت زمین سرازیر شود.
در حال حاضر، دستگاه خنک کنندهای که در واحد های پرورش قارچِ مجهز مورد استفاده قرار می گیرد، چیلر است. به علت قیمت بالا، برای تولید کننگان خردهپا و متوسط میسر نیست که به خرید چیلر مبادرت ورزند. با کمک این دستگاه، می توان در تمام طول سال اقدام به تولید قارچ کرد. این امر حتی در تابستان های بسیار گرم هم امکانپذیر است و با داشتن چیلر، دیگر نیاز نیست که از دمای بالا هراس داشت. برای کسانی که می خواهند بازار دایمی داشته باشند، خرید این دستگاه الزامی است. چون قطع تولید در تابستان موجب از دست دادن بخش مهمی از بازار فروش می گردد.
6- قفسه:
ایجاد قفسه بندی برای بهترین استفاده از فضای سالن لازم است. پس با تهیه قفسه های مخصوص پرورش قارچ ضمن تولید محصول بیشتر به مکان فیزیکی کمتری احتیاج خواهید داشت.
7- ترموستات:
وسیلهای برای نگه داشتن دما در یک حد خاص و جلوگیری از بروز نوسان در آن است. با ترموستات می توان هیتر و دستگاههای خنک کننده را در زمان مناسب بهطور خودکار روشن و خاموش کرد. قیمت ترموستاتِ مورد استفاده در سالن های پرورش قارچ، حدود ۸ تا ۱۵ هزار تومان است.
8- دماسنج:
همانگونه که در تصاویر بالا می بینید دو نمونه دماسنج برای اندازه گیری دمای هوای سالن پرورش قارچ وجود دارد. برای هر سالن پرورش باید دست کم دو دماسنج تعبیه کنید تا در صورت خرابی یکی از آنها، متوجه این موضوع شوید. بهتر است میله شیشهای دماسنج را با چسب نواری به قاب آن بچسبانیم تا از جابهجایی آن و نادرست خواندن دما جلوگیری شود.
9-استفاده از موارد ضد عفونی کننده سالن:
در حال حاضر ماده فرمالین مایع، بهترین ضد عفونی کننده سالن پرورش قارچ می باشد که بسیار سمی و خطرناک است. البته بعضی افراد از ماده ضدعفونی کننده دیگری نیز برای ضد عفونی کردن سالن استفاده می کنند که کلر و پرمنگنات نام دارد. اما توجه داشته باشید که از هر یک از موارد زیر به صورت جداگانه میتوان استفاده کرد.
تماشای این ویدئوهای آموزشی را از دست ندهید: دانلود رایگان 7 فیلم کاربردی آموزش تصویری پرورش قارچ که باید ببینید!
10- کود کمپوست و خاک پوششی:
به بستر آماده برای تولید و کشت قارچ کمپوست قارچ می گویند. استفاده از کود کمپوست و خاک پوششی برای رشد بهتر و بیشتر قارچها در سالن های پرورش قارچ یکی از اولویت های کار پرورش قارچ می باشد. کمپوست مخلوطی از کاه، کودمرغی، سنگ گچ، ملاس چغندر و … می باشد که این مواد، شرایط مطلوبی را برای رشد میکروارگانیسم های مفید و شرایط مناسب رشد قارچ در بستر فراهم می کند.
از اینکه تا انتهای مطلب با ما بودید، از شما سپاسگذارید. شما می توانید دیدگاههای باارزش خود را در مورد تجهیزات سالن پرورش قارچ و استفاده بهینه از آنها با ما در میان بگذارید.
سلام خسته نباشید ، الان در حال حاضر قیمت دستگاهها رو باید از کجا بگیریم ، اگه لطف کنید بفرمایید، کجا باید لوازم مورد نیاز رو تهییه کرد ممنون میشم ، منظورم اینه جای خاصی هست که. به همین منظور باشه
دوستان عزیز سلام من میخوام یه انباری 12 متری دارم همینجوری خالیه و ازش استفاده نمیکنیم و به فکر پروش قارچ خانگی افتادم ک بتونم یه درامدی هم از اینجا داشته باشم ممنون میشم راهنمایی کنین ک چطوری شروع کنم…
سلام دوست عزیز شما موفق به تولید قارچ در انبهریتون شدید؟
سلام آیا در فیروز کوه هم میشه قارچ پرورش داد
درود بنده سالن ۵۷ متری دارم در حال اخذ مجوز هستم .برای راه اندازی و تولید سررشته ایی ندارم میشه لطفا کمک کنید و ایا متخصی دارید بنده رااز صفر تا صد همراهی نماید .هزینه اش چقدر ؟ تا پرداخت شود . با سپاس
بسیار عالی دوست عزیز از اینکه افراد رو در راه اندازی پرورش قارچ راهنمایی میکنید
سلام وقتتون بخیر خسته نباشید شماره واتساپ برای ما ارسال کنید
سلام میخواهم در واحد ۸۰ متری طبقه بالا خانه اجرای کنم ممنون ار راهنما ی کنید
سلام من میخوام یه کارگاه توروستابزنم.یه انباری داریم که خالیه حدودا ۴۰مترواینکه روستای مازمستان سردوتابستان خنک داره آیامناسب این کارهست لطفاراهنمایی کنیددرضمن چقدرسرمایه اولیه لازم میباشد ممنون میشم.
سلام روز بخیر . برای تولید قارچ در انباری منزل چقدر سرمایه لازم هست ؟ آیا کسی هست که برای راهاندازی کمک کند؟
سلام من یه سالن صد متری دارم واسه پرورش قارچ از کجا باید شروع کنم ؟آیا سالن باید کیپ کیپ باشه هیچ نوری نخوره؟
سلام من میخوام سالن پرورش قارچ ارست کنم اما فقط 30 متر جا دارم فعلا با این جای کم میشه شروع کرد و بعدا بزرگش کنم یا نه لطفا کمک کنید
سلام و عرض ادب من از اطراف بجنورد هستم . شهر راز و جرگلان هر چقدر سالن نیاز باشه من دارم سرمایه هم موجوده فقط فقط کسی باشه خیلی وارد باشه حاضرم شراکتی دایر کنم
شماره تماستونو بذارین
یکی ب من مشاوره بده می خوام شذوع ب این کار کنم؟
من میخوام ی کارگاه بزنم اما اطلاعات کافی ندارم میشه راهنماییم کنید
با عرض سلام برای یه سالن تولید قارچی که حدود 50به بالا در هر دوره درآمد داشته باشه چقدر هزینه باید بشه فقط زمین موجود شرق گیلان از نظر مالی هم هر چقدر هزینه بشه مهم نیست
سلام من یه انباری تمیز ۲۴متری دارم خالی دارم میخوام پرورش قارچ رو شرو کنم ولی نمیدونم از کجا و چجوری شروع کنم که هزینش کم باشه و بتونم راه اندازیش کنم لطفا راهنماییم کنید
سلام یه زیرزمین ۶۰ متری دیواها وکف سرامیک شده است برای تولید قارچ دکمه ای چقدر باید برای وسایل هزینه کنیم اگر از کم بخوام شروع کنم که هزینه اش کمتر بشه میشه یا نه ؟ لطفا راهنماییم کنید ممنون
سلام
دستگاه برای خرد کردن خاک پوششی به چه شکلی میباشد
سلام وقت بخیر یه فضای ۴۰ متری دارم میخوام شروع به قول چ قارچ کنم باید از کجا شروع کنم ممنون میشم راهنماییم کنید،هزینه راهنمایی هم مقابل میشم.
سلام وقت بخیر .یک زیر زمین ۱۲ متری داریم. می خواستم بدونم آیا ارزش سرمایه گذاری دارد و هزینه اش چقدر میشه؟ ممنونم