آموزش پرورش قارچ (تصویری)

شرایط سالن پرورش قارچ برای گرفتن بهترین نتیجه ممکن +فیلم

چرب زبان

بیشتر پرورش دهندگان قارچ به پرورش قارچ دکمه ای روی آورده اند ، علت این موضوع طعم عالی و بازارپسندی بیشتر آن است. چنانچه شما هم جزو افرادی هستید که به این شغل علاقمند شده اید و به دنبال کسب درآمد از این طریق هستید پیشنهاد می کنیم که حتما این مطلب را تا انتها دنبال نمایید چون در این پس اطلاعات مهمی به شما ارائه می دهیم که می تواند موفقیت شما را در این حرفه در پی داشته باشد.

نحوه ساخت سالن پرورش قارچ

پست مشابه : 10 نکته بسیار مهم روش پرورش قارچ صدفی در سالن بصورت اصولی و مدرن


شرایط سالن پرورش قارچ:

برای تولید قارچ پرورشی در گام اول باید یک سالن مناسب و استاندارد احداث کرد. اگر مبتدی هستید، در گام اول باید اطلاعات تخصصی خود را بالا ببرید و اگر در این زمینه اطلاعی ندارید به‌ هیچ‌عنوان این کار را شروع نکنید. از هر کارگاه خانگی می‌توان برای پرورش قارچ استفاده کرد؛ اما اگر به آن به چشم یک شغل دائمی نگاه کنید، یک سری نکات هست که باید آنها رعایت کنید. این نکات عبارتند از:

سقف سالن : استفاده از قوطی آهنی ، كارتون پلاست، پشم شيشه و ورق های شيروانی برای عبور آب باران برروی سقف سالن هم مهم است و باید این موارد رعایت شود. همچنین  بهتر است دیوار های سالن های پرورش قارچ دوبل باشد بدین صورت که بین دیواره سالن های کنار هم فاصله باشد ولی معمولاً بدلیل ارزان تر شدن قیمت، سالن ها دارای یک دیوار مشترک هستند. ساختارهای استیل در سالن های پرورش قارچ با دیواره ها ترکیب می شود، این ساختارها از جنس استیل گالوانیزه ساخته می شوند و در برابر گرما، سرما آلودگی و رطوبت هوا مقاوم هستند. برای جلوگیری از خروج هوا یا تبادل هوای گرم و سرد بین سالن های مختلف بهتر است که ساختار استیل به طور کامل پوشیده شود. در سالن های با سقف صاف اگر از میعان بخار آب و چکه کردن آب بر روی بستر جلوگیری شود، عملکرد خوبی دارند. در سالن های با سقف های منحنی هم هوای مرده کمتر ایجاد شده و جریان هوا به خوبی انجام می گیرد.

 


پرورش قارچ

توی این پک فوق العاده، روش پرورش قارچ خوراکی رو به صورت اصولی یاد بگیر. پرورش قارچ خوراکی اصول خاص خودشو داره اما با کمک این پک می تونی به درآمد فوق العاده بالا و بازدهی بی نظیر برسی. فقط 5 روز از وقتتو می گیره!


 

سقف

عایق بودن دیواره ها و درها : دیوارها و درهای سالن شما باید حتماً عایق باشند. از روش های عایق بندی سالن ها، استفاده از پانل های ساندویچی می باشد. این پانل ها شامل صفحات گالوانیزه استیل و در داخل از یک پوشش پلاستیکی و پلی اورتان متفاوت است.  پانل های درب بهتر است از آلومینیوم یا آهن گالوانیزه ساخته شود. روش دیگر در عایق کردن این است که دو لایه پلاستیک را با یک لایه پشم شیشه یا پشم صنعتی در بین آنها قرار می دهند. درب ها باید به صورت کامل با نوارهای لاستیکی عایق شوند و قالب های آلومینیومی یا استیل گالوانیزه مناسب تر می باشد و تا حد امکان از ورود سرما و تبادل هوا باید جلوگیری شود.

پانل

بدنه سالن : آنچه که در ساخت سالن باید به آن توجه کرد استفاده از بلوك های سيمانی برای ديوارهاست. سالن های مدرن و پیشرفته ی امروزی از صفحات استیل ضدزنگ با پلی استیرن های پر نشده یا بتن ساخته می شوند. این گونه مواد برای جداسازی و ایزوله شدن محیط بسیار مفید هستند زیرا سبب افزایش امکان کنترل شرایط محیطی می شوند، نوسانات دمایی را متعادل می کنند و باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می شوند. دیواره ها و سقف را معمولاً با رنگ پلیمر رنگ آمیزی می کنند تا سالن ها نسبت به رطوبت مقاوم گردند. برای افزایش ضریب بهداشتی رنگ سفید را برای رنگ آمیزی انتخاب می کنند. رنگ های مورد استفاده باید تا حد زیادی مقاوم به رطوبت زدگی باشند و همچنین نسبت به آب و دما نیز باید مقاوم باشند.

بدنه-سالن

مسطح بودن و زهکشی کف سالن: بکار بردن بتون سيمان برای كف سالن از اهمیت بالایی برخوردار است.(چون كف سالن خيلی بايد محكم باشه تا بتونه وزن طبقات رو تحمل كنه) قسمت کف در واحد تولید قارچ دارای اهمیت خاصی است. در بسیاری از موارد مشکلاتی جهت حمل و نقل مواد به داخل و خارج سالن ها به دلیل کم دقتی در ساخت قسمت کف راهروها ایجاد می شود و به همین دلیل در ساخت قسمت کف باید دقت کرد که کف ساخته شده صاف باشد تا باز و بسته شدن درب ها با مشکل مواجه نگردد. در سالن ها بهتر است سیستم زهکشی مناسب ایجاد شود تا آب های اضافی از طریق این زهکش خارج گردند. بدلیل رعایت نکات بهداشتی این زهکش ها باید به صورت منظم تمیز گردند. جهت تمیز کردن زهکش ­ها، می ­توان در داخل زهکش­ ها یکسری کانال که دارای شبکه­ های توری می­ باشند، قرار داد. سعی شود زهکش های سالن ها با همدیگر در ارتباط نباشند زیرا بیماری های و آلودگی ها براحتی از یک سالن به سالن دیگر منتقل می شوند. در کف سالن ها از سیمان به عنوان یک عایق استفاده می کنند. کف در راهروها باید ضخیم ­تر باشد زیرا پرکردن و خالی کردن سالن ها در آن انجام می گیرد.

صافی-کف-سالن1

درب ها، پنجره ­ها و منافذ سالن ­ها: بهتر است درب ها لولایی باشند که بتوان به سهولت از دو طرف باز نمود. درب های پشت سالن ها کشویی هستند که فقط از طرف بیرون باز می شوند ولی بهتر است یکی از این درب ها از قسمت داخلی هم قابلیت باز شدن را داشته باشند تا در مواقع لزوم به عنوان درب اضطراری مورد استفاده قرار گیرند. برای درب ها و پنجره ها باید از توری های فلزی جهت جلوگیری از ورود حشرات استفاده کرد. برای منافذ و سوراخ ها از فیلترهای ساده جهت جلوگیری از ورود حشرات استفاده نمود.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

در و پنجره لولایی

حداکثر استفاده از فضای سالن :  برای استفاده از حداکثر فضا هم می‌توان سالن را قفسه‌بندی و تا پنج طبقه از آن استفاده کرد. فاصله هرکدام از طبقات با هم حداقل باید ۶۰ سانتی‌متر باشد که قفسه‌ها باید فلزی با پروفیل آهنی باشند و در استانداردهای بین‌المللی هم پروفیل‌های آلومینیومی و ضد زنگ است که تقریباً برای یک سالن ۱۰۰ متری هزینه این قفسه ها حدوداً سه میلیون و نیم الی ۴ میلیون تومان آب می‌خورد.

قفسه-قارچ

ابعاد سالن : ابعاد استاندارد سالن توليد در نوع سنتی تا صنعتی متفاوته ولی در نوع نيمه صنعتی و برای شروع كار يه سالن يه طول 12 متر وعرض 6 متر وارتفاع بين 3 و نيم تا 4 متر می تونید بسازید. توی اين ابعاد ميشه دو رديف قفسه به طول 11 متر وعرض هر رديف 120سانتي متر كه ميشه سه رديف بلوك كمپوست توش قرار داد (ابعاد كمپوست هاي بلوكي 40*60 هستند) و در هر رديف ميشه تا پنج طبقه قرار داد. كه البته چهار طبقه راحت تر و بهتر است. با يكم محاسبه ميشه گفت اين سالن ظرفيت كمپوستش هر طبقه گنجايش 54 بلوك كمپوست رو داره. پس 4 طبقه گنجايش حدود 216 كپوست رو داره كه طبق گفته ما كه دو رديف قفسه اگر داشته باشيم ميشه. كل سالن گنجايش 432 بلوك كمپوست كه وزن هر بلوك حدودا 20 كيلو هست كه جمعا ظرفيت سالن ما 8.640 تن ميباشد.

حتما بخوانید: 6 نکته بسیار مهم پیش از شروع پرورش قارچ در منزل یامزرعه که باید بدانید! (گام به گام)

اگر مبتدی باشيم از اين مقدار 15 درصد قارچ برداشت ميكنيم كه حدود 1300 كيلو گرم ميشه كه درسته عدد پايينيه ولی اگر همين سالن رو با تجربه راه بندازيم چيزی حدود 30 درصد برداشت ميكنيم كه در هر دوره يعنی 2600 كيلو كه سود آوری آن عالی ميشود و توجيح پذيری عالی دارد.

چنانچه باز هم سؤالی دارید در بخش نظرات آنرا ثبت کنید تا پاسخگوی آنها باشیم.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

‫7 دیدگاه ها

  1. سلام یک سالن با همین متراژ دارم یک رطوبت ساز دارم ولی می خوام برای رطوبت بهتر از گونی نخی و خیس کردن آن در سالن استفاده کنم ،نظر شما چی هست؟

  2. سلام و خسته نباشید میگم خدمت شما و تشکر میکنم از راهنماییهای خوبتون.من علاقه زیادی به پرورش قارچ دارم میخواستم ببینم پرورش قارچ در پناهگاه های قدیمی قابل اجرا هست و اگر هست چه نکاتی رو باید قبلا در نظر بگیرم و قبل شروع بکار باید کاری در آنجا انجام بدم یا نه.

  3. باسلام ممنون از مطالبتون..من یه سالن خالی به متراژ ۶ در ۱۴با ارتفاع سه متر دارم هزینه راه اندازیش حدودا چقدر میشود ..ممنون میشم جواب بدین …تشکر

  4. سلام در فلش دوم قارچ ها ته سنجاقی شده اما رشد ندارد وحدود دو هفته به همین صورت میباشد آیا امیدی هست و برای بهتر شدن اوضاع چه باید کرد متشکرم

  5. با سلام من یک سالن قارچ دارم میخوام درباره قارچ یک سری توضیحات جزئی در مورد کمپوست بدهید ممنون میشم

  6. با عرض سلام و خدا قوت خدمت کارشناسان محترم. بنده می خواهم از صفر کار پرورش قارچ را شروع کنم. آیا محلی وجود دارد که بتوان بدون مشکل سالن پرورش قارچ را احداث نمود و یا سالن پرورش را خریداری کرد. البته سرمایه فعلی بنده کم بوده و حدود 50 میلیون تومان است. برخی خرید کانکس را پیشنهاد می کنند که نمی دانم مناسب هست یا خیر. طی چند قسط آیا می توان سالن پرورش یا کانکس را خرید. محل هایی را که می توانم مراجعه کنم را برایم زحمت کشیده ارسال بفرمایید تا حضوری ناگه کنم. ممنون می شوم راهنمایی بفرمایید. لازم به توضیح است که بنده امسال بازنشسته می شوم و احتمال دارد یک سال طول بکشد تا پاداش بازنشستگیم را پرداخت کنند. از توجه شما بسیار ممنونم. ارادتمند زارعان

  7. سلام وقت بخیر
    منظور از هر دوره چند ماه هست؟
    برادر شما از صفر تا راه اندازی و برداشت محصول اولیه رو انجام می‌دهد؟
    ابعاد ما ۸ متر در ۵ متر هست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا