تجارت زعفران و کشورهایی که زعفران را از ایران می خرند!
در ادامه آموزش های کاربردی کاشت و پرورش و برداشت اصولی زعفران به آخرین مبحث این محصول که همان صادرات و تجارت آن می باشد میرسیم. در ادامه بطور مفصل خواهیم گفت که تجارت این محصول گرانبها به چه نحوی است و کدام کشورها از ایران زعفران می خرند.
مقدمه:
با اینکه ایران بزرگترین تولید کننده زعفران درجه 1 در دنیا است اما اسپانیا رتبه اول صادرات زعفران را در اختیار دارد. کشورهای آسیایی و اروپایی عاشق عطر و طعم زعفران هستند؛ در نتیجه اگر یک ایرانی وارد بیزینس صادرات زعفران به خارج از کشور شود، سود زیادی میکند؛ اما نمی توان بدون دیدن آموزش و یاد گرفتن مهارت وارد کار صادرات شد.
فیلم سهم ایران از زعفران:
پست مشابه: تاریخچه زعفران و هرآنچه درباره زعفران نیاز دارید که بدانید!
بازار زعفران در ایران و خارج از ایران:
زعفران از گذشته های خیلی دور تا کنون نزد ایرانیان ارزش بالایی داشته به طوری که در قدیم تنها ثروتمندان و پادشاهان قادر به استفاده از این محصول بودند. پس بی دلیل نیست که به آن طلای سرخ گفته می شود. به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، زعفران یکی از محصولات استراتژیک کشاورزی در کشورمان محسوب می شود که توسعه صادرات آن می تواند ارزش افزوده مناسبی را نصیب کشور کند.
توی این پک فوق العاده، روش پرورش زعفران رو به صورت اصولی یاد بگیر. پرورش زعفران اصول خاص خودشو داره اما با کمک این پک می تونی به درآمد فوق العاده بالا و بازدهی بی نظیر برسی. فقط 5 روز از وقتتو می گیره!
متاسفانه مسائل و موضوعات مختلف سد راه توسعه صادرات از سرخی روز افزون آن کاسته و آتشی برجان تولیدکنندگان انداخته است. آمارها نشان می دهد که در اردیبهشت ماه 25 تن و 669 کیلو و در خرداد 13 تن و 698 کیلو زعفران به بازارهای هدف صادر شد که این کاهش 40 تا 45 درصدی صادرات ناشی از اتخاذ بخشنامه ارزی دولت بوده است که منجر به رونق استفاده از کارت های بازرگانی یکبار مصرف و قاچاق طلای سرخ ایرانی شد. علی حسینی عضو شورای ملی زعفران در گفت و گو با خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی، ازقاچاق طلای سرخ در بازار خبر داد و گفت: زعفران کالای کم حجم و باارزش بالاست که به سبب سهولت در حمل برای بسیاری از قاچاقچیان ایجاد انگیزه کرده است.
وی افزود: بنابر آمار گمرک، میزان صادرات زعفران در خرداد ماه نسبت به اردیبهشت ماه ناشی از سیاست جدید ارزی دولت، 12 تن کاهش یافته است که درنهایت این امر در رونق قاچاق محصول به بازارهای هدف تاثیر گذار بوده است. عمده قاچاق زعفران به افغانستان صورت می گیرد، با توجه به آنکه افغانستان رقیب جدی ایران در تولید زعفران محسوب می شود؛ بنابراین قاچاق زعفران به این کشور ضربه مهلکی به منافع ملی و آینده تولید زعفران ایرانی می زند.
پژوهش خبری صدا وسیما: زعفران يکي از مرغوبترين و با ارزش ترين توليدات کشور ما مي باشد که در سراسر دنيا مشتريان خاص خودش را داراست. اين محصول به طلای سرخ نيز معروف است و در بسياری از استان های کشور علی الخصوص شهرهای شرقی کشور توليد می شود و بخش اعظمی از اين توليدات به خارج از کشور صادر مي شود.
موانع صادرات زعفران ایران:
این مطلب بر کسی پوشیده نیست که ایران بهترین و بزرگترن تولید کننده زعفران در دنیاست و حدود ۹۰ درصد تولید این محصول را در اختیار دارد. تولید زعفران ایران سال گذشته ۳۳۶ تن بوده که بخش عمده آن صادر شده است. بنابر گزارش وزارت جهاد کشاورزی، ایران سال گذشته ۲۰۳ تن زعفران به ارزش ۲۸۶ میلیون دلار صادر کرده است. بزرگترین خریداران زعفران ایران، امارات متحده عربی، اسپانیا هستند که بخش عمده خریداری شده از سوی اسپانیا و امارات به نام خود این کشورها در بازارهای جهانی عرضه میشود. باکیفیتترین زعفران تولیدی ایران در استانهای خراسان جنوبی و رضوی در نزدیکی مرز افغانستان تولید میشود. اما کشت زعفران در استانهای اصفهان، فارس، کرمان و مرکزی نیز رواج دارد.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
میزان تجارت جهانی زعفران بیشتر از ۸ میلیارد دلار در سال برآورد میشود اما سهم ایران در تجارت جهانی زعفران بسیار اندک است. چون عمده زعفران ایران به صورت فله صادر میشود و کشورهای خریدار، زعفران ایران را بستهبندی و در بازار عرضه میکنند.
به همین سبب، برای مقایسه و بررسی میزان صادرات زعفران و مشکلات آنها در سالهای اخیر، پژوهش خبری در گفتگو با غلامرضا ميري، رئيس اتحادیه صادرکنندگان زعفران استان خراسان موانع و مشکلات توسعه صادرات زعفران ایران را مورد بررسی قرار داده است .
مطلب پیشنهادی: بهترین زعفران چیست و قیمت یک مثقال زعفران چقدر است؟ (جدیدترین قیمت
کدام کشورها از ایران زعفران می خرند؟
به گزارش جی پلاس، در پنج ماهه نخست سال جاری زعفران ایرانی به صورت فله با وزن 46هزار و 586 کیلوگرم به 30 کشور صادر شد. ارزش ریالی صادرات زعفران در این مدت معادل یک هزار و 920 میلیارد و 424 میلیون و 145 هزار ریال و ارزش دلاری آن معادل 59 میلیون و 269 هزار و 196 دلار است. اسامی کشورهایی که خریدار زعفران ایرانی هستند در زیر آورده شده است.
- امارات
- اسپانیا
- آمریکا
- ایتالیا
- هنگ کنگ
- سوئیس
- آرژانتین
- بلژیک
- تایوان
- سنگاپور
- سوئد
- فرانسه
- ژاپن
- آلمان
- استرالیا
- افغانستان
- کویت
- هند، لتونی
- چین
- کره
- دانمارک
- مالزی
- مجارستان
- نیوزیلند
- اردن
- بحرین
- قطر
- کانادا
- موریس
- یونان
متاسفانه وضعیت صادرات زعفران علیرغم درخواست مشتری برای خرید زعفران از ایران در موقعیت مناسبی نیست. ایران زعفران را به 5 قاره و 47 کشور جهان با بسته بندی از دو دهم گرم تا حداکثر بسته بندی یک کیلویی با برند ثبت شده و با استاندارد 259/ 1 و [1]ایزو 3632 اروپا صادر می کند. ايران در سال 1395 مقدار ۱۷۲ تن و ۶۰ کیلو زعفران به ارزش بالغ بر ۲۴۶ میلیون و ۷۲۳ هزار و ۳۲۸ دلار صادرات داشته است و در سال 1396، 218 تن و 737 کیلو و ارزش دلاری 309 ميليون و 517 هزار و 643 دلار و ضمناً مقداری بصورت چمدانی از کشور صادر میگردد که حدود 10 تن میتواند باشد.
کلام آخر! می توان با حذف واسطه گرها و دلال ها تا حدود زیادی وضعیت صادرات این محصول ناب را بهبود بخشید. همچنین ثبات قیمت و تنظیم بازار و جلوگیری از نوسانات قیمت و کوتاه کردن دست دلالها از راهکارهاي ديگر توسعه صادرات زعفران در کشور هست.
ممنون از اینکه ما را از پیشنهادات و نظرات با ارزش خود در بخش نظرات مطلع می نمایید.