مهارت های روزمره برای زندگی بهتر

میل شدید به شوری: علت آن در شرایط مختلف + راه حل

gold

معمولا به ندرت اتفاق می افتد که هوس نمک کنیم اما به هر حال معمولا نشانه وجود یک بیماری زمینه ای است. میل به نمک و میل به هر چیز نمکی ممکن است معنای دیگری هم داشته باشد. پس اگر برای شما اتفاق افتاد، از خودتان بپرسید:

چرا من هوس نمک می کنم؟ اگر میلتان شدید است ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد. مثلا ممکن است دچار کم آبی یا عدم تعادل الکترولیت در بدنتان شده باشید. علاوه بر این اگر استرس دارید، باردار هستید یا در آستانه قاعدگی هستید، این میل طبیعی است.

هوس نمک کردن یا میل به غذاهای شور ممکن است یک میل ساده و زودگذر باشد. با این حال در بیشتر موارد می تواند نشانه یک بیماری یا مشکل اساسی باشد. به همین دلیل، باید بدانید که چه چیزی باعث می‌شود شما هوس نمک کنید و چه کار باید انجام بدهید.

سلامت روان: افزایش سلامت روانی (3 استراتژی و 5 فعالیت)

در این مقاله، به اکثر سوالاتی که ممکن است در مورد میل شدید به نمک داشته باشید، به خصوص مشکلاتی که باعث آن می شوند، پاسخ خواهیم داد. به این ترتیب، می توانید بفهمید که چه اتفاقی برای بدنتان می افتد و چطور می توانید با آن مقابله کنید.

بدون مقدمه، برویم سراغ اصل مطلب …

چرا هوس نمک می کنم؟

وقتی هوس نمک می کنید معنایش چیست؟ زمانی که هوس نمک می کنید، ممکن است دچار کم آبی، استرس، باردار شدن یا پریود شده باشید. همچنین بر اثر عدم تعادل الکترولیت ها هم ممکن است هوس نمک یا غذای شور کنید.

بیایید هر کدام را بررسی کنیم!

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

کم آبی بدن

بدن تان برای داشتن عملکرد صحیح، به سطح مشخصی از مایعات نیاز دارد. اگر این مقدار به کم تر از حد لازم برسد، ممکن است هوس نمک کنید. کم آبی را می توان به عنوان نشانه ای برای میل به نوشیدن و خوردن بیشتر در نظر گرفت.

word image 34627 2

سایر نشانه های کم آبی بدن عبارتند از: سرد و مرطوب شدن پوست، سرگیجه، احساس تشنگی شدید، سر درد، تغییرات خلقی و زود رنجی، ضربان قلب سریع، اسپاسم عضلانی و گرفتگی عضلات.

عدم تعادل الکترولیت

مایعات مواد معدنی را در بدن تان حمل می کنند. بدون آن ها، بدن شما به درستی عمل نمی کند. نمونه ای از این مواد معدنی، سدیم در نمک طعام است.

فرض کنید این مواد معدنی که الکترولیت هم نامیده می شوند، متعادل نباشند. در این صورت ممکن است علائمی مثل سر درد، تهوع یا استفراغ، خستگی یا از دست دادن انرژی، زود رنجی و تغییرات خلقی، گیجی، سر درد، تشنج را تجربه کنید.

استرس

غدد فوق کلیوی کورتیزول ترشح می کنند. این به کنترل فشار خون و واکنش بدن در شرایط استرس زا کمک می کند. ثابت شده است افرادی که سطح سدیم بالاتری دارند، در مواقع استرس زا کورتیزول کم تری ترشح می کنند. بدن شما احتمالا سعی می کند تا با هوس کردن نمک با استرس غیر عادی کنار بیاید.

بارداری

زنان باردار اغلب استفراغ و اسهال را به عنوان نشانه اولیه بارداری تجربه می کنند. هر دوی این مشکلات می توانند به سرعت منجر به کم آبی بدن شوند. بدن شما به عنوان راهی برای متعادل کردن عدم تعادل ناشی از کم آبی بدن ، هوس نمک می کند.

18 ترفند موثر برای داشتن یک خانواده شاد و سالم

سندرم پیش از قاعدگی (PMS)

ممکن است چندین روز قبل از شروع قاعدگی علائم مختلفی را تجربه کنید. ممکن است نوسانات خلقی، کم خوابی را تجربه و حتی هوس غذای شور کنید. این هوس ها ممکن است برای برخی از زنان شدیدتر باشد. غذا های قندی یا شور ممکن است در این دوران برای تان جذاب شوند؛ البته علائم PMS برای هر زنی اتفاق نمی افتد.

چرا من یک دفعه ای هوس نمک می کنم؟

اگر به طور ناگهانی هوس نمک می کنید، ممکن است دچار کم آبی شده باشید یا عدم تعادل الکترولیت داشته باشید.

word image 34627 3

ولع نمک یا Salt Craving تمایل شدید به خوردن نمک یا غذا های شور است و در نتیجه کاهش تولید هورمون، کم آبی و عدم تعادل الکترولیت ناشی از بیماری آدیسون، میل به نمک به وجود می آید. اختلالات کلیه هم در برخی موارد می تواند باعث هوس کردن نمک شود.

در چنین مواردی، بهتر است با پزشک تان مشورت کنید تا بفهمید که آیا بیماری زمینه ای دارید که نیاز به رسیدگی داشته باشد یا خیر.

چرا من همیشه هوس نمک می کنم؟

اگر همیشه هوس نمک می کنید، احتمالا به دلیل کم آبی بدن یا عدم تعادل الکترولیت است. چنین مشکلی بیماری آدیسون نام دارد و به دلیل کاهش تولید هورمون ها توسط غدد فوق کلیوی ایجاد می شود.

در چنین مواردی هم باید با پزشک تان مشورت کنید تا ببینید این بیماری را دارید یا خیر.

چه طور میلم به نمک را از بین ببرم؟

هنگامی که به پزشک مراجعه می کنید، گام بعدی این است که برنامه ای برای توقف یا کم کردن میل تان به نمک بریزید.

در موارد کم آبی یا عدم تعادل الکترولیت، پزشک ممکن است هیدراتاسیون بدن و همین طور مصرف مکمل و درمان های سنتی را توصیه کند. میل به نمک معمولا بعد از رفع نیاز های الکترولیت و هیدراتاسیون شما از بین می رود.

اگر علت زمینه ای نداشته باشد، پزشک ممکن است دلایل روان شناختی را برای ولع مصرف نمک بررسی کند. به طور مثال برخی از افراد ممکن است به دلیل استرس های روانی هوس نمک کنند، در این صورت، درمان شناختی رفتاری تجویز می شود.

هنگامی که هوس نمک می کنیم، چه بخوریم؟

اگر هوس نمک می کنید، می تواند به معنای عدم تعادل در الکترولیت های تان و در نتیجه نیاز به مواد معدنی بیشتر باشد.

همان طور که گفتیم مایعات بدن حامل مواد معدنی هستند. بدون آن ها بدن نمی تواند به درستی کار کند.

حتما بخوانید: مهارت هایی که باید در زندگی بلد باشیم: 44 توانایی

اگر این مواد معدنی که الکترولیت هم نامیده می شوند؛ در حالت تعادل نباشند ممکن است علائمی مثل سردرد، تهوع، استفراغ، خستگی، تغییرات خلقی، تحریک پذیری، سر درد، تشنج را تجربه کنید.

بنابراین، باید غذا های سرشار از مواد معدنی، به ویژه آن هایی که نمک یا سدیم دارند را مصرف کنید. نکته دیگر این است که شما باید مقدار زیادی آب بنوشید تا با مصرف سدیم هیدراته بمانید.

میل به نمک در دوران بارداری

اگر در دوران بارداری هوس نمک می کنید، کاملا طبیعی است و تا زمانی که در مقادیر کم یا متعادل غذا بخورید، می توانید از مصرف آن لذت ببرید.

در دوران بارداری، زنان باردار اغلب غذا های شور یا تند و غذا های سفت و جویدنی هوس می کنند. علاوه بر این، هوس خوردن غذا های خوش طعم در سه ماهه اول هم کاملا طبیعی است.

در کل همیشه باید محتاط باشید و غذا های شور را در حد اعتدال همراه با مقدار زیادی آب مصرف کنید. به این ترتیب، هیدراته می ‌شوید و از عوارض بعدی ناشی از غذای شور خوردن پیشگیری می ‌کنید.

ولع مصرف نمک قبل از دوران قاعدگی

قبل از این دوران، ممکن است هوس نمک کنید زیرا بدن تان در حال گذر از تغییرات هورمونی است.

در روز های منتهی به دوره قاعدگی، یک زن ممکن است تغییرات فیزیکی و عاطفی مختلفی را تجربه کند. این حالت سندرم پیش از قاعدگی نامیده می شود و هوس خوردن غذای شور یکی از علائم رایج آن است. نوسانات هورمونی ممکن است باعث این هوس ها شود.

ولع مصرف نمک در دوران قاعدگی

اگر در پریودی هوس نمک می کنید، می تواند به دلیل تغییرات هورمونی باشد که در بدن شما اتفاق می افتد.

در دوره قاعدگی، یک زن ممکن است دچار تغییرات فیزیکی و عاطفی شود.

یکی از شایع ترین علائم افسردگی میل به غذاهای شور است . نوسانات هورمونی ممکن است باعث این هوس ها باشند.

هوس کردن نمک در شب

اگر شب ها هوس نمک می کنید، ممکن است به دلیل کمبود خواب یا کم خوابی باشد.

عواملی مثل استرس، کمبود خواب بر هورمون‌ های شما تأثیر می‌ گذارد که منجر به افزایش میل تان به مصرف نمک می‌شود. به طور مثال زمانی که به اندازه کافی نمی خوابید، سطح کورتیزول بدن تان افزایش می یابد.

حتما بخوانید: 7 خوراکی مفید که قبل از خواب بهتر است بخوریم؟ (و نخوریم)

لپتین هم به مغز سیگنال می دهد که وقتی سیر هستید؛ دست از خوردن بکشد. کمبود خواب باعث کاهش لپتین و از دست دادن کنترل هنگام غذا خوردن می شود.

به طور کلی، همیشه باید سعی کنید مقدار مناسبی بخوابید تا از هوس کردن غذا های شور پیشگیری کنید.

هوس نمک در هنگام بیماری

اگر در هنگام بیماری هوس نمک می کنید، احتمالا دچار عدم تعادل الکترولیت هستید و می توانید با خوردن غذا های سرشار از مواد معدنی آن را برطرف کنید.

اگر این مواد معدنی متعادل نباشند؛ ممکن است علائمی مثل سر درد، تهوع، استفراغ، خستگی، تغییرات خلقی، تحریک پذیری ، سر درد، تشنج را تجربه کنید.

آیا ممکن است به نمک اعتیاد پیدا کرده باشید؟

بله، شما می توانید اعتیاد به نمک داشته باشید که البته چیز خوبی نیست. به طور کلی، نمک طعمی بسیار اعتیادآور دارد.

شوری برای بقا لازم است، به همین دلیل است که بدن و مغز ما از آن لذت می برد. انسان ها در طول تاریخ به دلیل دشواری پیدا کردن نمک، میل به نمک را همیشه در خودشان داشته اند.

آیا میل به نمک نشانه بارداری است؟

در بیشتر موارد، میل به نمک برای زنان باردار اتفاق می افتد که معمولا به خاطر کم آبی بدن است. زنان باردار اغلب در اوایل بارداریشان استفراغ و اسهال را تجربه می کنند که در نتیجه باعث کم آبی بدن می شوند. بدن برای بازگرداندن تعادل ، هوس نمک می کند.

آیا می توانید زیاد نمک بخورید؟

بله، شما می توانید بیش از حد نمک بخورید اما مصرف بیش از حد نمک یا مواد غذایی شور می تواند خطرات زیادی برای سلامتی داشته باشد.

به طور مثال ممکن است بیشتر مواردی مثل بزرگ شدن ماهیچه قلب، سر درد، نارسایی قلبی، فشار خون بالا، بیماری کلیوی، سنگ کلیه، پوکی استخوان ، سرطان معده و سکته را تجربه کنید.

حتما بخوانید: 3 تا از بدترین تاثیرات منفی اینترنت بر سلامت انسان

به طور کلی، باید میل و مصرف نمک را کنترل کنید تا مطمئن شوید که افراط نمی کنید و سلامت تان را به خطر نمی اندازید.

سوالات متداول

در ادامه برخی از سوالات متداول در مورد میل به نمک پاسخ داده شده است. می‌ توانید آن ‌ها را بررسی کنید تا ببینید آیا اطلاعاتی به درد بخوری نصیب تان می شود یا خیر.

هوس نمک از نظر احساسی به چه معنا است؟

هوس خوردن غذا های شور و ترد ممکن است نشان دهنده نا امیدی، عصبانیت، استرس یا رنجش باشد. به طور خلاصه، اگر چنین چیز هایی را احساس می کنید، خوردن نمک ممکن است به شما کمک می کند تا احساس بهتری داشته باشید.

با این حال، بهتر است افراط نکنید تا از عوارضی که در صورت تسلیم شدن در برابر این هوس‌ دچار آن می ‌شوید، پیشگیری کنید.

چه کمبودی باعث می شود که هوس نمک کنم؟

اگر هوس نمک می کنید، احتمالا کمبود مواد معدنی دارید. از طرفی علت می تواند نارسایی آدرنال باشد که به عنوان بیماری آدیسون هم شناخته می شود.

در چنین مواردی، بهترین راه حل این است که با پزشک مشورت کنید تا مطمئن شوید که مقدار مناسبی از مواد مغذی را دریافت می کنید.

هوس نمک بعد از کووید

اگر بعد از کووید هوس نمک می کنید، باز هم ممکن است کمبود مواد معدنی یا عدم تعادل الکترولیتی داشته باشید.

اگر این مواد معدنی در حد تعادل نباشند ممکن است علائمی مثل سر درد، تهوع، استفراغ، خستگی، تغییرات خلقی، تحریک پذیری، سر درد، تشنج را تجربه کنید.

هوس نمک و شکر

وقتی هوس نمک و شکر می کنید، ممکن است به خاطر استرس تان باشد. برخی از افراد وقتی استرس دارند با غذا های شور یا شیرین آرام می شوند و غذا هایی که معمولا هوس می کنند معمولا چربی، قند یا سدیم بالایی دارند؛ البته سلامتی این افراد می تواند تحت تأثیر این نوع غذا ها قرار بگیرد.

هوس نمک و یخ

اگر هوس نمک و یخ می کنید، می تواند به دلیل کم آبی بدن باشد. بدن شما برای عملکرد موثر به مایعات نیاز دارد.

علائم دیگر کم آبی بدن عبارتند از: سردی و مرطوب بودن پوست، سرگیجه، احساس تشنگی شدید، سر درد، تغییرات خلقی، تحریک پذیری، ضربان قلب سریع، اسپاسم عضلانی و گرفتگی عضلات.

هوس نمک و آب

اگر هوس نمک و آب می کنید، احتمالا دچار کم آبی شده اید، بنابراین باید آب بیشتری بنوشید یا میوه ها و سبزیجات آب دار بخورید.

هوس نمک و سرکه

اگر هوس نمک و سرکه می کنید، می تواند به معنای پایین بودن سطح اسید در معده شما باشد.

پس اگر هوس سرکه و غذا های اسیدی می کنید، ممکن است اسید معده تان کم باشد. علت هم این است که غذا های حاوی سرکه معده را تحریک می کنند تا اسید بیشتری تولید کند، بنابراین بدن تان شما را وادار به خوردن غذا های شور و سرکه ای می کند.

در ادامه بخوانید: 10 کار برای تقویت سلامت جسمی

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا