مهارت های روزمره برای زندگی بهتر

تمرین تنفس: 5 تمرین افزایش عالی رها شدن از استرس

آیلتس

تمرینات تنفسی در کاهش استرس، پاکسازی ذهن و آرامش بدن موثرند. از این تمرینات معمولا در مدیتیشن و روشهای مربوط به ذهن آگاهی استفاده می شود. اگر شما هم دلتان می خواهد با تمرین تنفس از استرس و تنشهای زندگی روزمره خلاص شوید می توانید با خواندن این مطلب تکنیک های مفیدی یاد بگیرید که قطعا به کارتان می آیند.

تمرین تنفس چیست؟

تمرینات تنفسی تمرینهای مرحله به مرحله ای هستند که تنفس عمیق را آسان می کنند، در کاهش استرس و تنش موثرند و باعث تقویت سلامت ریه می شوند. در بیشتر مواقع تنفس خودکار و غیر ارادی ما کم عمق است و همین مساله باعث افزایش تدریجی اضطراب می شود. هزاران سال است که مردم نقاط مختلف دنیا از تمرینات تنفسی به عنوان یک تکنیک آرامبخش و اغلب به عنوان یک تمرین معنوی برای افزایش تنفس عمیق استفاده می کنند.

4 فایده تمرینات تنفسی

تمرین تنفسی مزایا و فواید زیادی دارند که ما اینجا فقط به برخی از آنها اشاره می کنیم.

1- به کنترل تنفس کمک می کند: بدن انسان به طور طبیعی موقع در مواجهه با استرس به تنفس کم عمق و کوتاه یا همان تنفس قفس سینه ای دچار می شود. به عنوان مثال، یکی از علائم اصلی که افراد در طول حملات پانیک تجربه می کنند تنگی نفس است. کمبود اکسیژن در مغز و تنفس نامناسب و ناسازگار فقط باعث تشدید استرس در بدن شما می شود و هیچ فایده ای ندارد. با انجام یک تمرین تنفسی ساده روزانه می توانید جلوی این واکنش بدن در مواجهه با استرس را بگیرید و حتی فشار خونتان را پایین بیاورید.

2- تمرین تنفس ذهن آگاهی را تقویت می کند: موقع انجام تمرینهای تنفسی، شما با تمرکز روی شمردن، حرکات جزئی و بزرگ کردن عمدی دیافراگم، تمرین می کنید که روی همان لحظه ای که در آن هستید تمرکز داشته باشید. وقتی تمرینهای تنفسی به طور منظم انجام شوند به روندی برای مراقبه ذهن آگاهی تبدیل می شوند که مزایایی مثل کاهش استرس و افزایش احساسات مثبت به همراه می آورند.

3- باعث تقویت عملکرد ریه می شود: وقتی کم عمق نفس می کشید، از تمام ظرفیت ریه های شما استفاده نمی شود. تنفس عمیق دیافراگم و ریه ها را تقویت می کند و باعث می شود به تدریج ظرفیتشان افزایش پیدا کند. علاوه بر این، تمرینهای تنفسی باعث تقویت کنترل روی تنفس دیافراگمی هم می شود.

4- استرس را کاهش می دهد: تنفس عمیق سیستم عصبی پاراسمپاتیک شما را تحریک می کند و با تنظیم پاسخ “جنگ یا گریز” در بدن باعث ایجاد آرامش در شما می شود. علاوه بر این، تنفس دیافراگمی عصب واگ را فعال کرده و در کنار کند کردن ضربان قلب، آرامش عضلانی را هم افزایش می دهد.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

یک ورزش عالی : آموزش ورزش تای چی برای مبتدیان (5 نکته و 10 ویدئو)

5 تمرین تنفسی مفید

در اینجا 5 تمرین تنفسی مفید که باعث آرام شدن بدن می شوند را با هم مرور می کنیم:

1- تنفس جعبه ای یا مربعی (Box breathing): برای انجام این تمرین، اول در یک حالت راحت بنشینید. با 4 شماره یک نفس عمیق از بینی بکشید. بعد نفستان را نگه دارید و تا 4 بشمارید. سپس به آرامی و از طریق دهان نفستان را به اندازه 4 شماره بیرون بدهید. موقع بازدم صدای پوووف از دهانتان خارج کنید. در نهایت قبل از تکرار این چرخه، دوباره به اندازه 4 شماره نفستان را حبس کنید.

2- تنفس دیافراگمی (Diaphragmatic breathing): این نوع تنفس که به آن تنفس شکمی هم گفته می شود، به غیرفعال کردن حالت “جنگ یا گریز” کمک کرده و استرس را کاهش می دهد. تنفس دیافراگمی عصب واگ را تحریک می کند و اثر آرامش دهنده ای روی کل بدن دارد.

برای انجام این تمرین، بنشینید یا دراز بکشید و دست چپتان را روی قفسه سینه و دست راستتان را روی شکم قرار بدهید. حالا از شکم نفس عمیق بکشید. اول شکمتان را از هوا پر کنید، بعد قفسه سینه و سپس قسمت بالای سینه. در نهایت به آرامی بازدم کنید. این تمرین تنفس را تا زمانی که استرستان کم شود ادامه بدهید.

3- تنفس لب غنچه ای (Pursed-lip breathing): این تمرین که مخصوص بیماران مبتلا به انسداد مزمن ریوی (COPD) است باعث طولانی شدن تنفس شما و افزایش ظرفیت ریه در دراز مدت می شود. برای انجام این تمرین، راحت بنشینید و دو بار از راه بینی نفس بکشید. سپس نفستان را از بین لبهای غنچه کرده و از دهانتان خارج کنید.

4- تنفس نادی شودانا (Nadi Shodhana): تنفس نادی شودانا یک تکنیک تنفسی پرانایاما (Pranayama) است که معمولا موقع یوگا از آن استفاده می شود. این نوع تنفس که با نام «تنفس تناوبی از سوراخ بینی» هم معروف است، به صورت دم و بازدم متناوب از سوراخ چپ و راست بینی است. در این تمرین باید سوراخ چپ بینی تان را گرفته و از سوراخ راست بینی نفس عمیق بگیرید. بعد کمی مکث کنید و سپس به آرامی از بینی چپ بازدم کنید. همین کار را برای سوراخ راست بینی هم انجام بدهید. این تکنیک باعث ایجاد تعادل شده و به آرام گرفتن بدن و افزایش تمرکز کمک می کند.

5- تنفس اوجایی (Ujjayi): یکی دیگر از تمرینات تنفسی یوگا تمرین اوجایی است که در پرانایاما به آن تکنیک “تنفس پیروزمندانه” هم گفته می شود، چون موقع انجام آن هوا موقع عبور از گلو صدای غرش مانندی ایجاد می کند. برای انجام این تمرین، باید در حالت صافی بنشینید. بعد دهان را ببنید و زبانتان را به سقف دهان بچسبانید. سپس در همین حالت دم و بازدم را انجام بدهید. موقع بازدم متوجه می شوید که صدایی از گلوی شما خارج می شود.

چند تمرین ساده برای یادگیری سریعتر نفس گیری موقع شنا کردن

یک ویدیو شامل یک تمرین تنفسی دیگه

 

این حرکات برای تقویت تنفس بهترینند: 15 تا از بهترین تمرین های کاردیو

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا