شخصیت شناسی و نکاتی برای جذاب شدن

چگونه در شرایط مختلف مودب باشیم؟ (3 گام ساده)

چرب زبان

مودب بودن یک مهارت مهم اجتماعی است که می تواند به شما در دوست یابی، موفقیت حرفه ای و محترم شمرده شدن کمک کند. ممکن است از قبل رفتارهای خوبی داشته باشید اما به دنبال گسترش و تقویت آن ها برای یک مهمانی، برنامه کاری یا به طور کلی برای زندگی هستید. شما می توانید با دادن یک سلام و خوشامد مناسب و نشان دادن رفتارهای خوب با کلمات و اعمال درست، مودبانه رفتار کنید.

بخش اول: سلام کردن مودبانه به مردم

word image 416

1- هنگام سلام کردن به دیگران لبخند بزنید. هنگامی که برای اولین بار با کسی ملاقات کردید، لبخند گرمی به او تحویل دهید. لبخند زدن نشان می ‌دهد که شما روحیه خوبی دارید و از دیدن دیگران خوشحال هستید. این کار به برقراری ارتباط دوستانه کمک می کند، زیرا لبخند اولین برداشتی است که معمولا افراد هنگام ملاقات با کسی ایجاد می کنند.

  • در برخی فرهنگ ها مانند روسیه لبخند زدن ضروری نیست.

2- سلام کنید. به جای راه رفتن صرف در کنار کسی که او را می شناسید یا بی توجهی به کسی که با او قرار ملاقات دارید، سلام کنید. به گرمی با دیگران سلام و احوالپرسی کنید. نیاز نیست منتظر باشید که دیگران این کار را انجام دهند. خیلی خوب است که شما شروع کننده باشید.

  • به عنوان مثال، “سلام، آقای Sanderson. از دیدن شما بسیار خرسندم! اسم من Emma Payne است و من در امنیت سایبری کار می کنم. “

3- محکم و قاطعانه دست بدهید. هنگام ملاقات با کسی، دست او را با دست راست خود بگیرید و آن را محکم فشار دهید و یک بار آن را به بالا و پایین تکان دهید. برای ادای احترام به دیگران و تلاش برای “نفوذ” بر آن ها، نیاز نیست که دست آن ها را بیش از حد فشار دهید. اگر آن ها را خوب می شناسید، ممکن است به جای دست دادن، آن ها را در آغوش بگیرید.

  • روش های مختلفی در سراسر جهان وجود دارد که مردم به یکدیگر سلام می کنند، و این سلام ها ممکن است همیشه شامل دست دادن نباشد. اطمینان حاصل کنید که این کار در کشوری که شما زندگی می کنید، مناسب است. اگر مطمئن نیستید می توانید به اینترنت مراجعه کنید.

4- اگر از نظر فرهنگی مناسب است، ارتباط چشمی برقرار کنید. هنگام صحبت با یک نفر، بیش تر از نصف زمانی که در حال صحبت هستید، به چشمان او نگاه کنید. حفظ تماس و ارتباط چشمی نشان می دهد که به او توجه می کنید. با این حال، خیره شدن به او می تواند غیر عادی و بی ادبانه تلقی شود. چند لحظه یک بار رتباط چشمی را قطع کنید تا از خیره شدن خودداری کنید.

ارتباط چشمی معمولا در فرهنگ غربی نشانه احترام تلقی می شود. در برخی از فرهنگ های شرقی آن را نشانه تعرض و بی ادبی می دانند. اگر دیگران این کار را بی ادبی می دانند، ارتباط چشمی برقرار نکنید.

  • افرادی که شرایط خاصی مانند اوتیسم و اضطراب اجتماعی دارند، ممکن است ارتباط چشمی را دلسرد کننده یا گیج کننده بدانند. اگر تماس چشمی برای شما سخت است، می توانید با نگاه کردن به بینی یا چانه کسی آن را جعل کنید (آن ها معمولا متوجه این تفاوت نمی شوند). اگر کسی که با او صحبت می کنید، از تماس چشمی خودداری می کند، به خاطر داشته باشید که ممکن است خجالتی باشد یا نوعی معلولیت داشته باشد، بنابراین بگذارید کار خودش را انجام دهد.

حتما بخوانید: آموزش 27 نکته بسیار مهم آداب معاشرت در زندگی اجتماعی +دانلود بهترین کتاب

بخش دوم: با ادای کلمات مودب باشید

word image 417

1- بگویید “لطفا” و “متشکرم”. وقتی از کسی می‌خواهید کاری برای شما انجام دهد، همیشه بگویید “لطفا” و پس از این که کسی کاری برای شما انجام داد، همیشه بگویید “متشکرم”. بگذارید دیگران بدانند که شما قدردان کمک آن‌ ها هستید و ارزش آن را می دانید.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

  • ممکن است بگویید “عزیزم، لطفا امروز در تمیز کاری به من کمک می کنی؟”
  • یا می توانید بگویید “متشکرم که این یادداشت شغلی را سریعا برای من آوردید.”

2- صحبت های خودمانی کنید. به جای این که مستقیما سراغ مسائل شغلی یا بحث جدی با کسی بروید، ابتدا صحبت های خودمانی کنید. در مورد روزمره، بچه هایتان یا غذای عالی که برای ناهار دارید، بحث کنید. درباره فیلم ها یا نمایش هایی که اخیرا تماشا می کنید یا کتاب هایی که می خوانید صحبت کنید. این کار به شکستن یخ بینتان کمک می کند.

  • چیزی مثل این بگویید “سلام خانم Richardson! امروز تا حالا چطور پیش رفته؟” وقتی پاسخ داد، می توانید چیزی مثل این بگویید “اوه شما فقط وقت ناهار استراحت کرده اید ؟ یا ناهار چی داشتی؟ “
  • سعی کنید جزئیاتی راجع به شخصی که با او صحبت می کنید به خاطر بیاورید، مانند نام شریک زندگی او یا فرزندان، روز تولد یا سالگرد ازدواجشان. به سایر موضوعات و وقایع دشوار زندگی توجه داشته باشید.
  • با دقت گوش دهید و به آن چه برای شما می گوید توجه کنید. هنگام حرف زدن، رشته کلام او را قطع نکنید، بلکه با سوال پرسیدن به او نشان دهید که علاقه مند هستید.
  • از اصطلاحات نامفهوم و هر کلمه ای که دیگران ممکن است از آن آگاه نباشند خودداری کنید. اگر در مورد یک موضوع پیچیده بحث می کنید، مراقب باشید که مغرورانه صحبت نکنید.

3- افراد بزرگ تر از خود را با احترام خطاب کنید. در بسیاری از جوامع، صدا زدن افراد بزرگ تر از خود با نام اولشان می تواند بی احترامی تلقی شود. در عوض، از “آقای” و “خانم” استفاده کنید اگر عنوان حرفه ای یا وضعیت تاهل آن ها را نمی دانید.

  • اگر آن ها از شما بخواهند كه با اسم کوچک صدایشان بزنید، باید این كار را انجام دهید.
  • از این دست اصطلاحات برای هر شخص 15 ساله یا بالاتر و بزرگ تر از خودتان استفاده کنید.

4- به خاطر موفقیت های دیگران به آن ها تبریک بگویید. وقتی دیگران خوب عمل کردند، از آن ها تعریف و تمجید کنید. اگر فردی را در فروشگاه های مواد غذایی دیدید که اخیرا فارغ التحصیل شده، ازدواج کرده یا ترفیع گرفته، به او تبریک بگویید. عدم انجام این کار را می توان نوعی بی ادبی تلقی کرد.

  • از اوقات غم انگیز اطلاع داشته باشید. اگر می دانید که اخیرا شخصی در خانواده فرد مقابلتان فوت کرده است، به او تسلیت بگویید.

5- از کلمات ناسزا و فحش دادن در جمع های مودبانه خودداری کنید. برخی افراد در خانه یا در جمع دوستان از فحش استفاده می کنند. اگر در کلیسا، مدرسه، محیط حرفه ای و یا در اطراف افرادی هستید که آن ها را به خوبی نمی شناسید، زبان خود را مهار کنید.

6- از شایعه پراکنی و خبرچینی خودداری کنید. اگرچه صحبت کردن در مورد افرادی که می شناسید می تواند وسوسه ‌انگیز باشد، اما از انجام این کار خودداری کنید. یک فرد مودب، اطلاعات مربوط به دیگران را چه درست باشد و چه نباشد، منتشر نمی کند. اگر دیگران در حال خبرچینی هستند، موضوع بحث را تغییر دهید یا از آن ها فاصله بگیرید.

7- مباحث نامناسب و بی جا را تشخیص دهید. برخی از موضوعات صحبت می تواند باعث ناراحتی یا رنجش افراد شود و اگر به طور اتفاقی یک اظهار نظر منطقی بکنید، می توانید صدمه ای به احساسات دیگران بزنید. در حالی که گاهی اوقات برای گفتگو با دوستان صمیمی و نزدیکتان مناسب هستند، اما اغلب در مکالمات مودبانه یا هنگام آشنایی با یک نفر نامناسب هستند. سعی کنید صحبت خود را به موضع خوشایند یا حداقل مناسب و معقول هدایت کنید و از ایجاد اصطکاک در یک محیط مودبانه خودداری کنید.

  • رابطه جنسی، خشونت، مرگ، جزئیات پزشکی و سیاست معمولا افراد را ناراحت می کند. در مکالمه مودبانه از این مباحث خودداری کنید، به خصوص اگر فرد مقابل خود را خیلی خوب نمی شناسید.
  • درمورد فرد مقابلتان به مواردی اشاره نکنید که ممکن است آن ها را عیب و نقص تلقی کند. به عنوان مثال اگر کسی دارای اضافه وزن است، آن را ذکر نکنید. از اظهار نظر در مورد سایز بدن، قسمت های بدن، عادات، ناتوانی ها یا سایر موضوعاتی که بالقوه حساسیت ایجاد می کنند، خودداری کنید.
  • از سوالات مداخله آمیز و از روی حس کنجکاوی نسبت به شخصی که با شما متفاوت است، خودداری کنید. به عنوان مثال، مناسب نیست که از یک فردی که از ویلچر استفاده می کند بپرسید “چه اتفاقی برای پاهای شما افتاده است؟” یا از شخصی به خاطر رنگ پوستش بپرسید “تو واقعا اهل کجا هستی؟”

8- از تحت فشار قرار دادن افراد دیگر خودداری کنید. هرگز کسی را به انجام کاری که نسبت به آن ابراز ناراحتی کرده وادار نکنید، از اقدامات عاشقانه گرفته تا فعالیت های عادی. اگر زبان بدن آن ها نشانه ناراحتی است، کوتاه بیایید یا ادامه ندهید. اگر حد و مرز خود را بیان کردند، سریعا به آن ها احترام بگذارید.

  • اگر فکر می کنید ممکن است کسی تحت فشار قرار بگیرد، بگویید “هیچ اجباری نیست” یا “لطفا در صورت مناسب نبودن از توصیه من استفاده نکنید.”
  • اگر فکر می کنید که ممکن است از حد و مرز طرف مقابلتان عبور کرده باشید، می توانید بگویید “متاسفم. آیا شما را ناراحت کردم؟” یا “آیا می خواهید ادامه ندهم؟”

9- وقتی اشتباه کردید عذرخواهی کنید. همه افراد هر چقدر هم که سخت تلاش کنند، مرتکب اشتباه می شوند. وقتی عصبانی شدید، واقعا و بلافاصله عذرخواهی کنید. ابراز تاسف کنید و برای جلوگیری از این رفتار غلط در آینده برنامه ریزی کنید.

  • به عنوان مثال، شما ممکن است با دوستتان قرار گذاشته اید که آخر هفته ها پیش هم باشید. اما یک بار برایتان امکان پذیر نیست. بگویید “من بابت این هفته بسیار متاسفم. بعد از کار واقعا خسته شدم و فقط می خواستم بخوابم. با این حال اشکالی ندارد، عذرخواهی می کنم. بیا آخر این هفته بیرون برویم. “

حتما بخوانید: هنر خوب صحبت کردن با افراد مختلف: نکات بسیار مهم و کاربردی

بخش سوم: با اعمال و کارهای خود مودب باشید

1- به موقع و آن تایم باشید. به زمان دیگران احترام بگذارید. اگر با کسی قرار ملاقات دارید، سعی کنید حداقل پنج دقیقه زودتر برسید زیرا دیر رسیدن در بعضی از فرهنگ ها بسیار توهین آمیز به حساب می آید. شما هرگز نمی دانید که با چه ترافیکی برخورد خواهید کرد، بنابراین زودتر راه بیفتید تا دیر نرسید.

2- به اقتضای موقعیت لباس بپوشید. هنگام دعوت به یک مراسم، دعوت را بررسی کنید تا کد لباس یا همان دستورالعمل پوشش را متوجه شوید. اگر نمی دانید دستورالعمل پوشش چیست از موتور جستجوی مورد علاقه خود استفاده کنید که میزبان شما از چه اصطلاحاتی استفاده کرده و نمونه هایی از لباس های مناسب را پیدا کنید.

  • به عنوان مثال، اگر یک رویداد اتفاقی تجاری است، باید یک پیراهن و شلوار یا دامن بپوشید. هم چنین می توانید یک کت یا ژاکت کش باف بپوشید.
  • اطمینان حاصل کنید که لباس های شما اتو کشیده و تمیز باشند.

3- بهداشت شخصی را رعایت کنید. علاوه بر لباس، حتما به بهداشت شخصی خود توجه کنید. روزانه دوش بگیرید و دئودورانت و لوسیون استفاده کنید. موهای خود را تمیز و مرتب کنید و از مقابل صورت خود کنار بزنید.

4- با آداب مناسب مهمانی آشنایی داشته باشید. از قسمت بیرونی پشت میز بروید. دستمال را بر روی دامان خود قرار دهید و هنگام نشستن هیچ چیز دیگری (تلفن همراه، عینک، جواهرات) به جز چیزهایی که وجود دارد به میز اضافه نکنید. کیف خود را بین پاها و یا زیر صندلی قرار دهید. شما نباید پشت میز آرایشتان را چک کنید، بنابراین اگر می خواهید آرایش خود را تمیز یا بررسی کنید که مثلا آیا چیزی بین دندان شما وجود دارد یا نه، به دستشویی بروید.

  • شروع به غذا خوردن نکنید تا غذای همه سرو شود.
  • با دهان بسته غذا بخورید و اگر دهانتان پر است صحبت نکنید.
  • از غذاهایی با بوی ناخوشایند که نفس شما را بد بو می کند، خودداری کنید.
  • غذای خود را هورت نکشید.
  • آرنج های خود را روی میز قرار ندهید و برای خوردن غذا اگر دستتان به آن نمی رسد، از دیگران بخواهید که آن را به شما بدهند.
  • با موهای خود بازی نکنید.
  • از عادت هایی که ممکن است برای افراد دیگر منزجر کننده باشد، خودداری کنید. ناخن ها یا انگشتان خود را نجوید. از تمیز کردن گوش یا بینی خودداری کنید. درعوض اگر لازم است بینی خود را تمیز کنید، بگویید ببخشید و از سرویس بهداشتی برای تمیز کردن استفاده کنید.

5- وقتی دو دل هستید و تردید دارید، به دیگران دقت کنید. ببینید بقیه چگونه با دیگران سلام و احوالپرسی می کنند؟ با پالتوی خود چه می کنند؟ در مورد چه موضوعاتی بحث می کنند؟ موقعیت های مختلف به استانداردهای متفاوتی از آداب و رسوم نیاز دارند و آن استانداردها اغلب تعیین می کنند که چه چیزی مودبانه است و چه چیزی این گونه نیست. بنابراین وقتی نمی دانید، برای راهنمایی به میزبان یا مهمانان دیگر مراجعه کنید.

حتما بخوانید: 20 مهارت اجتماعی کاربردی برای اینکه دوست داشتنی تر باشیم؟

نکات تکمیلی برای مودب بودن

  • سعی کنید هنگام گفتگو با شخص دیگر، وسط حرف او نپرید یا صحبت او را قطع نکنید.
  • بدون توجه به پیشینه، نژاد، ظاهر و غیره، با همه رفتار یکسان داشته باشید.
  • هنگام خوش آمدگویی به دیگران، ورود به یک اتاق و هنگامی که سرود ملی در حال پخش یا اجرا شدن است، کلاه خود را بردارید.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

‫6 دیدگاه ها

  1. با سلام رفتار هوایی که پیشنهاد کردین عالی و آموزنده بود با تشکر ♥️♥️♥️

  2. سلام و سپاس خدمت آقای حیدری
    کار ارزشمند و مهمی هست.شاید برای خیلی از ما دیر باشه ولی هر وقت یادبگیرند باز هم عالیه

    1. با عرض سلام و احترام
      واقعا این برای من خیلی اموزنده بود از شما تشکر میکنم❤🙏🏻
      حتما تمام این اخلاق را در خودم نگح میدارم

  3. با سلام و خسته نباشید ادای احترام به فرهنگ های ملل اقوام و آشنایان و غریبه ها نهایت ادب و احترام میباشد امیدوارم به شخصه و به حقوق و ارزش های همه موجودات مخصوصا انسان ها احترام و توجه داشته باشم
    ممنون از پیج مفیدتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا