آموزش گام به گام ترسیم یک اتومبیل مدرن با کمک مداد/خودکار/خودنویس
آنچه که بعد از این آموزش میتوانید طراحی کنید مثل تصویر بالاست. ماشین های اسپرت همیشه علاقمندان مخصوص به خودشان را دارند. فرقی نمیکند در خیابان آنها را ببینید یا در یک طراحی منحصر به فرد؛ به هرحال مطمئنا توجهتان را به خودش جلب خواهد کرد. اگر شما هم یکی از علاقمندان به ماشینهای اسپرت هستید بیایید با ما دست به کار شوید و یک اتومبیل اسپرت فوق العاده نقاشی کنید.
1-تنظیم راهنمای پرسپکتیو
مرحله 1 در شروع کار قصد داریم یک خط راهنمای فرضی به عنوان پایهای برای طراحی ماشین اسپرتمان بکشیم. برای این کار کافیست یک خط ساده و معمولی بکشیم که همان خط افق ما خواهد بود. برای کشیدن این ماشین به افق کمتری نیاز داریم؛ بنابراین خط را در نیم صفحه پایینی کاغذمان میکشیم.
مرحله 2 حالا باید چند نقطه گریز از مرکز تعیین کنیم. برای طراحی این اتومبیل ما از روش پرسپکتیو دو نقطه ای استفاده میکنیم. بهترین کار این است که دو نقطه گریز از مرکز را با فاصله مناسبی ایجاد کنید و روی صفحه قرار بدهید. برای انجام این کار باید دو تکه چسب در دو طرف بوم نقاشیتان بچسبانید و بعد با استفاده از خط کش دو نقطه گریز از مرکز را پیدا کنید.
توی این پک های فوق العاده، انواع نقاشی رو با بهترین اساتید ایرانی و خارجی یاد می گیری، طوری که توی هیچ کلاس دیگه ای یاد نخواهی گرفت! با هنرت حسابی بدرخش!
مرحله 3 الان میتوانیم خطوط راهنما برای رسم ماشین اسپرتمان را بکشیم. برای این منظور، ما اینجا قرار است با استفاده از نقاط گریز از مرکز و خط افق سه جعبه نقاشی کنیم تا به وسیله آنها بتوانیم اتومبیل مورد نظرمان را طراحی کنیم. کارمان را با کشیدن یک خط مستقیم از نقطه گریز از مرکز سمت چپ شروع میکنیم.
مرحله 4 سپس خط دومی را از همان نقطه، اما اینبار بالای خط افق میکشیم.
مرحله 5 حالا دو خط دیگر از سمت نقاط گریز از مرکزمان به خطوط قبلی اضافه میکنیم تا قسمت عقبی جعبه را داشته باشیم.
مرحله 6 حالا قصد داریم به سمت نقطه گریز از مرکز سمت راست حرکت و دو خطی که قبلا کشیده بودیم را به هم وصل کنیم.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
مرحله 7 خط دیگری هم به انتهای خطوط قبلی اضافه می کنیم تا مستطیلمان کامل شود.
مرحله 8 برای تکمیل جعبه، چهار خط عمودی رسم میکنیم تا هر دو مستطیل به هم وصل شوند.
مرحله 9 حالا که اولین جعبه را ترسیم کردیم، باید دوباره با استفاده از نقاط گریز از مرکز و این بار به صورت دقیقتر دو جعبه دیگر را رسم کنیم. یادتان باشد که حتما باید موقع ترسیم پرسپکتیو را در نظر بگیرید. همانطور که میبینید، جعبهای که ما برای قسمت مسافر در نظر گرفتیم کمی بالاتر است و یک جعبه کوچک هم برای قسمت عقبی ماشین اسپرتمان کشیدهایم.
2-ساخت بدنه ماشین
مرحله 1 حالا که خطوط راهنمای ماشین را کشیدیم باید جزئیات بدنه آن را طراحی کنیم. اما قبل از شروع اینکار، پیشنهاد میکنیم که از خطوط منحنی استفاده کنید چون این خطوط به پیشرفتتان کمک زیادی میکنند.
مرحله 2 از سمت چپ بوم شروع میکنیم. قصد داریم با استفاده از یک خط منحنی ساده نمای جلویی ماشین را بکشیم. حواستان باشد که این خط حتما به سمت چپ صفحه نقاشیتان متمایل باشد.
مرحله 3 بعد باید یک خط منحنی دیگر به سمت مرکز صفحه بکشیم. این دو خط منحنی در نهایت دو برآمدگی جلوی ماشین ایجاد میکنند که جای چراغهای ماشین در آنها جای میگیرد.
مرحله 4 در حال حاضر قسمت جلویی ماشین ما کامل شده است؛ پس سراغ قسمت مرکزی میرویم و یک منحنی به عنوان خط راهنمای قسمت شیشه جلویی و محدوده صندلی میکشیم. این ماشین خاص قابلیت تبدیل شدن به مدلهای دیگر را هم دارد پس باید موقع نقاشی کردن دقت کافی به خرج بدهید تا نتیجه کارتان همانی باشد که میخواهید.
مرحله 5 چهارمین منحنی، قسمت جلویی ماشین را تشکیل میدهد. توجه داشته باشید که عملا هیچ خط مستقیمی در این اتومبیل وجود ندارد و تمام بدنه آن با تفکر آیرودینامیک ساخته میشود.
مرحله 6 حالا دوباره به قسمت میانی ماشین برمیگردیم و یک منحنی که کمی به سمت پایین متمایل باشد میکشیم. موقع ترسیم این خط مطمئن شوید که انتهای سمت چپی را به جلوی منحنی و انتهای سمت راستی را به قسمت عقب ماشین وصل کنید.
مرحله 7 در قسمت جلویی ماشین باید یک خط بزرگ منحنی بکشیم که نقش اسپویلر ماشین را ایفا میکند.
مرحله 8 طرفین اتومبیل آپشنی به نام ساید اسکرت یا همان رکابهای جانبی ماشین دارد که باعث میشوند هوا به سمت کانالها هدایت شود تا چرخها و موتورهای ماشین در حال حرکت خنک شوند. برای کشیدن این ساید اسکرتها باید از خطوط منحنی استفاده کنیم. این خطوط باید در قسمت پایینی ماشین و به سمت راست منحنی اسپویلر متمایل باشند و به شکل زیر کشیده میشوند.
مرحله 9 حالا باز هم برای کشیدن قوسهای چرخ خودور باید از خطوط منحنی استفاده کنیم. ارتفاع اتومبیلهای اسپرت معمولا کم است و به زمین نزدیکترند. همین مساله باعث میشود این ماشینها در مقایسه با خودروهای معمولی سرعت بیشتری داشته باشند؛ بنابراین موقع طراحی کردن باید به این نکته توجه داشته باشید.
مرحله 10 گام بعدی کشیدن قسمت های داخلی ماشین است. از کانالها و خطوطی که قبلا کشیدید به عنوان راهنما کمک بگیرید. حتما موقع کشیدن در ماشین دقت لازم را داشته باشید تا شکل آیرودینامیکی آن حفظ شود.
مرحله 11 همانطور که میبینید، بسیاری از ماشینهای اسپرت در خطوط منحنی و ارتفاع کم بدنه با هم مشابهند. البته کاملا مشخص است که همه این ویژگیها در جهت همان اهداف آیرودینامیکی خودرو طراحی شدهاند تا سرعت آن موقع حرکت بیشتر شود.
3- طراحی چرخ ها
مرحله 1 همانطور که برای طراحی بدنه ماشین استفاده از خطوط منحنی را توصیه کردیم، برای کشیدن چرخهای خودرو هم از خطوط منحنی و همینطور دایره و بیضی استفاده میکنیم. قبل از کشیدن طرح نهایی چرخها بهتر است دایره و بیضی را روی کاغذ تمرین کنید تا برای کشیدنشان کاملا مسلط باشید.
مرحله 2 کارتان را با چرخ جلویی شروع کنید چون سادهتر است. با دستتان یک دایره ساده و معمولی بکشید. اگر دوست دارید میتوانید با پرگار اینکار را انجام بدهید تا دایرهتان دقیقتر شود.
مرحله 3 حالا دایره دوم و سوم را داخل دایره اول بکشید تا نشاندهنده لبه داخلی و خارجی تایر باشند.
مرحله 4 در این مرحله، ما یک دایره کوچکتر را در مرکز دایرههای قبلی و کمی متمایل به چپ میکشیم که بعدا دیسک ترمز ما خواهد بود.
مرحله 5 آخرین دایره را درست در مرکز دایره های قبلی ترسیم میکنیم که مرکز چرخ ماشین را نشان بدهد.
مرحله 6 برای این مدل خاص چرخها، ما قصد داریم از طرحی ستارهای شکل استفاده کنیم؛ بنابراین اول خطوط راهنما را در دایرهها میکشیم و بعد آنها را کامل میکنیم.
مرحله 7 حالا کارمان را با ستاره بزرگتر بیرونی که خارج از طرح اصلیمان است شروع میکنیم. این قسمت پره چرخها را تشکیل میدهد.
مرحله 8 برای بخش داخلی پرهها، بهتر است طرحی شبیه شکل یک قطره بکشید؛ اما موقع ترسیم آن حواستان به پرسپکتیوکلی چرخ هم باشد.
مرحله 9 همین شکل قطره را برای بقیه قسمت های پرهها تکرار کنید اما یادتان باشد که شکل آنها بسته به نحوه چرخیدن چرخ کمی تفاوت میکند.
مرحله 10 حالا میتوانید خطوطی که قبلا روی دیسکتان کشیدهاید و با هم تداخل دارند را پاک کنید و بعد شکل چرختان را کامل کنید.
مرحله 11 بهترین کار برای طراحی چرخ ها و رینگهای عقبی استفاده از شکل بیضی است. همانطور که قبلا تمرین کرده بودید بیضیهایتان را رسم کنید. اگر فکر میکنید تمرین بیشتری نیاز دارید اول روی یک کاغذ جداگانه چند بیضی رسم کنید و بعد شکل نهایی را بکشید.
مرحله 12 یکبار دیگر از طرح ستارهای شکل برای کشیدن پرهها استفاده کنید. حتما به پرسپکتیو و فاصله چرخها و تاثیرشان روی نمای کلی آنها توجه کنید.
مرحله 13 اگر کاملا دقت به خرج بدهید و کارتان را دقیق و با ظرافت انجام بدهید حالا باید چنین شکلی داشته باشید.
4- تکمیل جزئیات کار
مرحله 1 حالا که تمام بخشهای اصلی کشیده شدهاند میتوانیم روی جزئیات طرح تمرکز کنیم که در واقع کار خیلی راحتی هم نیست! دوباره از سمت چپ کاغذتان شروع کنید و یک شکل تخم مرغ مانند که به سمت پایین است ترسیم کنید. بعد داخل این تخم مرغ یک بیضی نقاشی کنید. این قسمت یکی از دو دریچه ورود هوا برای چرخهای جلویی خواهد بود.
مرحله 2 حالا باید دومین بیضی و شکل تخم مرغی را در نقطه مقابل اولین دریچه ورود هوا ترسیم کنیم. اینجا هم باید دوباره پرسپکتیو را مدنظر داشته باشیم و شکل دوم را کمی بزرگتر از اولی بکشیم.
مرحله 3 اگر تا الان همه چیز را درست کشیده اید، حالا وقتش شده که آخرین دریچه هوا را هم ترسیم کنید؛ اما این یکی در قسمت جلویی خودرو قرار میگیرد. توجه داشته باشید که سومین دریچه مربعی شکل است و درست در جلوی ماشین قرار گرفته؛ پس در طراحی آن دقت کافی را به خرج بدهید.
مرحله 4 حالا باید خطوط مربوط به محل قرارگیری اسپویلر و همینطور خطوط کاپوت را بکشیم.
مرحله 5 برای تکمیل قسمت جلویی ماشین، باید چراغها را هم به آن اضافه کنیم. فقط یادتان باشد که موقع ترسیم آنها اهداف آیرودینامیکیتان را هم در نظر بگیرید.
مرحله 6 حالا باید دوباره به سراغ چرخها برگردیم و کالیبر ترمز را به آنها اضافه کنیم. در ماشینهای اسپرتی شبیه به این ماشین، گیربکسها نسبتا بزرگ هستند تا بتوانند ماشین را در سرعت زیاد براحتی متوقف کنند. قطعه کولیس هم در سمت چپ دیسک قرار میگیرد.
مرحله 7 در این مرحله چند سوراخ کوچک روی دیسک اضافه میکنیم تا مانع از گرم شدن بیش از حد و بروز مشکلات احتمالی در خودرو شوند. یادتان باشد بعد از اینکار همه خطوط اضافه را هم پاک کنید.
مرحله 8 حالا به سمت راست ماشین حرکت میکنیم و جزئیاتی مثل آینههای بغل و دستگیرههای در را میکشیم. موقع ترسیم آینهها جزئیات را در ذهنتان بیاورید و همه را اعمال کنید.
مرحله 9 فضای داخلی ماشین کمی قابل رویت است پس روی جزئیاتی مثل صندلی مسافر کار میکنیم.
مرحله 10 الان باید دریچههای خنک کننده باقی مانده روی بدنه ماشین که نزدیک در صندلی مسافر و دقیقا جلوی چرخ عقبی قرار دارند بکشیم.
مرحله 11 تنها کاری که مانده این است که همه خطوط راهنما و اضافی را پاک و نقاشیتان را مرتب کنید.
کارتان فوق العاده بود! خسته نباشید!
حالا که ماشین اسپرتتان کامل شده میتوانید آن را رنگ کنید. مطمئنا هر کسی از دیدن طراحی زیبای شما بسیار لذت خواهد برد. موفق باشید.
سلام
ممنون بابت این اموزش
لطفا اموزش طراحی خودرو را از زوایای دیگه هم یاد بدید
خیلی ممنون