سایر هنرهای مهم

6 علت آفت دهان مکرر بزرگسالان و 10 درمان خانگی سریع

چرب زبان

در این مطلب علت های اصلی آفت دهانی که مکرر بزرگسالان دچار آن می شوند و سپس درمانهای خانگی موثر و سریع را معرفی می کنیم. زخم های مکرر می تواند کیفیت زندگی تان را مختل کند. صحبت کردن، خوردن و نوشیدن دشوار می شود. شگفت آور است که چقدر این زخم کوچک می تواند آسیب رسان باشد.

آفت دهان (زخم دهان) چیست؟

آفت های دهان زخم آفتی نیز نامیده می شود. شبیه به زخم های گوارشی که در معده اتفاق می افتد، آنها تاول های دردناک دهان هستند. اغلب در داخل لب ها، همچنین داخل گونه و لثه ها نیز یافت می شود. معمولا مرکز آنها سفید یا زرد که توسط حلقه ی قرمز و بافت نرم ملایم احاطه شده اند.

بیماران مبتلا به زخم های ناشی از آفت معمولا وضعیت های استرس زا را در خانه یا محل کارشان گزارش می دهند. زنان نسبت به مردان بیشتر دچار آفت دهان می شوند. ممکن است ارثی باشند. اگر عضوی از خانواده زخم دهان داشته باشد احتمال اینکه شما نیز در معرض ابتلا قرار گیرید زیاد است.

نمونه های آفت دهان

بلد باشید: علت بوی بد دهان و 5 روش درمان موثر

علت آفت های دهان چیست؟

  • استرس – وضعیت عاطفی ما واقعا می تواند بر سلامتی مان تأثیر بگذارد. استرس بیش از حد در زندگی سیستم ایمنی بدن تان را تضعیف می کند. عدم تعادل گوارشی می تواند منجر به رفلاکس اسید شود که با زخم دهان مرتبط است.
  • آسیب های جزئی – لثه ها و لب های تان به راحتی کبود یا بریده می شوند. هنگامی که دندان های تان را مسواک می زنید، باید مراقب باشید. مسواک زدن خشونت آمیز منجر به ایجاد آفت می شود؛ بنابراین آسیب دیدن هنگام ورزش ها یا گاز گرفتن داخل گونه در حال خواب یا خوردن می تواند باعث ایجاد آن شود.
  • سدیم لوریل سولفات (SLS) – افزودنی شیمیایی به خمیر دندان و دهانشویه است که موجب زخم های دهان می شود. اگر شما از آفت رنج می برید، باید خمیر دندان های حاوی SLS را استفاده نکنید.
  • حساسیت غذایی و آلرژی – اگر حساسیت یا آلرژی به غذایی داشته باشید، سیستم ایمنی به صورت ناراحتی در دهان واکنش نشان می دهد. شایع ترین خوراکی ها عبارتند از توت فرنگی، تخم مرغ، شکلات، آجیل، قهوه و پنیر.
  • کمبود ویتامین – اگر در معرض کمبود ویتامین ها و مواد معدنی در رژیم غذایی روزانه تان هستید، این کمبود به صورت آفت در دهان تان ظاهر می شود، مخصوصا کمبود اسید فولیک، آهن و ویتامین B-12.
  • تغییرات هورمونی – بسیاری از زنان از افزایش آفت دهان قبل و یا در طول قاعدگی رنج می برند.

این نکات را همیشه رعایت کنید

وقتی دچار درد شدید در دهان می شوید، می تواند دردناک و تحریک کننده باشد. هر بار که غذا می خورید یا صحبت می کنید احساس درد دارید. با چند روش می توانید از بدتر شدن آن جلوگیری کنید. به عنوان یک راهنمای عمومی:

  • با نوک زبان تان آن را فشار ندهید
  • محدود کردن غذاهای تند و اسیدی
  • مقدار زیادی آب بنوشید و هیدراته شوید
  • غذاهای مغذی بخورید
  • ورزش های آرام بخش و مدیتیشن انجام دهید تا استرس محدود شود
  • ویتامین ها را به طور منظم مصرف کنید
  • هنگام مسواک زدن دندان ها و خوردن مراقب باشید

بلد باشید: از بین بردن فوری بوی سیر دهان (8 روش خانگی)

9 داروی خانگی طبیعی درمان آفت دهان

اگر در حال حاضر دچار زخم دردناک هستید، این 11 راهکار خانگی به تسریع بهبود آنها کمک میکند. تقریبا اکثر این روشها از نظر علمی ثابت شده اند:

1-ریحان بخورید

سس ها، سالاد ها و پیتزا را با ریحان خوشمزه کنید. در سراسر جهان در دستورالعمل غذاهای مختلف استفاده می شود؛ اما آیا می دانستید که عنصری ارزشمند برای دندانپزشکی طبیعی است؟ مطالعات نشان داده اند که ریحان خواص ضد میکروبی دارد. همچنین ممکن است از عفونت جلوگیری کند و باعث آرامش زخم های دهانی شود.

روش: برای استفاده ی بیشتر ریحان در رژیم غذایی تان، برگ های تازه را به وعده های غذایی تان اضافه کنید. آنها را بجوید. همچنین می توانید برگ ها را در آب گرم بخسانید و از آن به عنوان دهانشویه استفاده کنید.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

2-از فلفل کایین یا فلفل قرمز استفاده کنید

وقتی دچار زخم شدید دهان می شوید، احتمالا از غذاهای تند خودداری می کنید. غذاهای تند واقعا باعث تحریک زخم ها و حتی دردناک تر شدن آنها می شوند! اما خواص برخی ادویه های طبیعی مانند فلفل کایین ممکن است به کاهش زخم ها کمک کند.

فلفل کایین غنی از ماده ی شیمیایی به نام کپسایسین است. کپسایسین باعث تندی فلفل و کایین می شود. همچنین می تواند ماده P ماده ای شیمیایی که موجب التهاب می شود را مهار کند، مطالعات نشان می دهد که رشد باکتری را نیز مهار می کند. کپسایسین ممکن است یک درمان خانگی عالی برای زخم های دهانی باشد.

روش: برای استفاده از کایین جهت درمان زخم دهان، مقداری از آن را به آب اضافه کنید تا خمیری درست شود. با اسفنج پنبه ای خمیر را روی زخم بزنید، 2 تا 3 بار در روز این کار را انجام دهید. به درد و تسکین آن کمک خواهد کرد.

بلد باشید: 44 مهارت که هر مرد و زنی باید بلد باشند

3- شستشو با نوشابه

سودا خاصیت قلیایی دارد. می تواند اسیدهای دهان تان را خنثی کند که باعث درد زخم تان می شود. نوشابه های گازدار نیز باکتری ها را در دهان تان می کشند. به بهبود سریع تر زخم تان کمک می کند.

روش: مخلوط 1 قاشق چای خوری نوشابه در نصف فنجان آب گرم. دهان خود را با این مخلوط بشویید و در پایان با آب شیرین آن را شستشو دهید.

4- آب نمک در دهان تان بچرخانید

آب نمک یک ماده ضد عفونی کننده طبیعی است و یک درمان عالی طبیعی برای زخم های دهان می باشد. در صورت مشاهده ی اولین نشانه از زخم در دهان، با آب نمک آن را بشویید. درد تان را تسکین می دهد و روند بهبودی را سرعت می بخشد.

روش: 1 قاشق چایخوری نمک دریا یا نمک طبیعی را در نصف فنجان آب گرم بریزید. 30 ثانیه در دهان خود نگه دارید، سپس آب را بیرون بریزید و دهان تان را با آب شیرین شستشو دهید.

5- برگ شنبلیله به رژیم غذایی تان اضافه کنید

شنبلیله یک ماده ی خوشمزه در بسیاری از غذاها است. با این حال، برگ های آن فواید زیادی دارد. تحقیقات نشان می دهد که شنبلیله در دندانپزشکی طبیعی کاربرد دارد. شنبلیله می تواند سیستم ایمنی بدن تان را افزایش دهد. غنی از ویتامین ها و مواد معدنی است. شامل ریبوفلاوین، آهن روی، ویتامین C، کلسیم، کاروتن، فسفر و غیره است.

روش: می توانید برگ شنبلیله را به غذا اضافه کنید. برای اعمال مستقیم آن بر روی زخم های دهان، 1 قاشق چای خوری دانه های شنبلیله را به یک فنجان آب سرد اضافه کنید. این مخلوط را در دهان تان کمی نگه دارید.

حتما بخوانید: چگونه لکه های عرق زیر بغل را از بین ببریم؟

6-خوردن ماست پروبیوتیک

ماست پروبیوتیک پر از باکتری خوب است. باکتری های مفید، فلور دهان تان را احیا می کنند و به درمان زخم ها کمک می کنند. باکتری مفید در ماست پروبیوتیک، معده و روده تان را بهبود می بخشد و به همین دلیل موجب سلامت دهان تان می شود. ماهیت خنک ماست می تواند به آرامش درد کمک کند.

روش: مصرف ماست پرورده پروبیوتیک (موجود در اکثر سوپرمارکت ها) به طور روزانه برای زخم ها مفید است.

7- استفاده از سرکه سیب

سرکه سیب اغلب برای سلامتی مفید و منبعی غنی از اسید استیک است. این اسید باعث محدود کردن باکتری های بد جهت حفظ سلامت فلور دهان می شود. متعادل کردن میکروبیوم خوراکی می تواند به درمان زخم ها کمک کند.

روش: سرکه ی سیب را به رژیم غذایی تان مخصوصاً در سس سالاد و یا در پخت و پز مصرف کنید. همچنین می توانید یک دهانشویه خانگی درست کنید. یک قاشق سوپخوری سرکه سیب را به یک لیوان آب اضافه کنید و در دهان خود بچرخانید. می توانید این ترکیب را ببلعید. سرکه برای سیستم گوارشی و دهان مفید است. حتماً سرکه ی سیب را رقیق کنید، زیرا pH پایین می تواند باعث فرسایش اسید شود.

8- مکمل زینک (روی) مصرف کنید

اگر به طور منظم از زخم های دهان رنج می برید، ممکن است کمبود روی داشته باشید. مصرف مکمل های روی می تواند به شما کمک کند. با مصرف مکمل های روی، زخم ها بین 50 تا 100 درصد کاهش می یابند.

روش: یک لیوان روی با کیفیت بالا دو بار در روز می تواند باعث بهبود زخم ها شود. لوزن روی مانع آن می شود. قبل از شروع رژیم لوزن روی، با دکتر یا دندانپزشک تان صحبت کنید.

کاربردی: طرز تهیه یک دهانشویه عالی در منزل

9- نوشیدن چای بابونه

چای بابونه چایی برای قبل از خواب و گیاهی دارویی است. به آرامش و سلامت گوارش تان کمک می کند. حاوی ترکیبات شیمیایی است که توانایی ضد عفونی کننده دارند. بابونه برای زخم های دهانی حالت آرام بخشی دارد. همچنین به سرعت بهبودی کمک می کند.

روش: می توانید بابونه به صورت چای گرم بنوشید و یا آن را بر روی زخم قرار دهید.

یکی ویدیوی کاربردی درمان آفت دهان

 

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا