آموزش احیای باتری مرده ماشین (4 روش ساده تر)
وقتی میگوییم باتری ماشین مرده، خوابیده یا دشارژ شده یعنی باتری سولفاته شده است. در چنین شرایطی، کریستالهای سولفات که صفحات منفی را پوشش می دهند تجمع می کنند و در نتیجه توانایی باتری در نگهداری انرژی پایین می آید. حالا اگر باتری شما مدت خیلی زیادی خالی و بدون شارژ بماند، این سولفاته شدن به شکل سخت رخ می دهد.
اگر ولتاژ باتری های لیتیوم یونی از حد مجاز که معمولا بین 5.2 تا 75.2 ولت است کمتر شود و شارژ نشوند، باتری به اصطلاح خواب می رود یا میمیرد. در این مرحله باتری دیگر شارژ نمی شود و حتی اگر برای احیای آن هم سعی کنید ظرفیت همیشگی را نخواهد داشت و خیلی زود شارژ خالی می کند.
خیلیها ممکن است باتری مرده را با باتری خراب اشتباه بگیرند. باتری مرده یا خوابیده به خاطر تخلیه شارژ بیش از حد به این روز می افتد؛ اما خرابی باتری دلایل مختلفی دارد. یکی از رایجترین عوامل خرابی باتری سن آن است. چرخه عمر باتری های لیتیوم یونی بین 2500 تا 5000 و اگر به خوبی تعمیر و نگهداری شوند می توان از حداکثر عمر این باتریها استفاده کرد.
توی این پک های فوق العاده، تعمیرات خودرو رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! تعمیرات خودرو رو سریع یاد بگیر و حسابی پول دربیار!
نشانه های باتری مرده
خالی شدن شارژ باتری های لیتیومی نشانه های زیادی دارد. بعضی از این نشانه ها خیلی خاص و مهم هستند و بعضی از آنها هم صرفا به عملکرد باتری مربوط می شوند. شما نباید نشانه ها و هشدارهای خاص و مهم را نادیده بگیرید، چون این کار ایمنی شما را به خطر می اندازد.
نشانه های زیر به شما اخطار می دهند که باتری ماشین مرده:
- ظرفیت باتری خیلی پایین است
- باتری مرتب خودبخود تخلیه می شود
- ولتاژ پایین باتری
بعضی از نشانه های خطرناک نیز عبارتند از:
- باتری بیش از حد گرم می شود
- رنگ روی باتری تغییر کرده است
این نشانه ها خطرناک و جدی هستند و فورا باید باتری را عوض کرد.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
بلد باشید: معرفی انواع سنسورهای خودرو بهمراه کارکرد
سایر نشانه های باتری خالی یا مرده
باتری مرده این نشانه ها را هم به همراه می آورد:
1- عدم پاسخ
اگر باتری شما مرده باشد، وقتی استارت می زنید و موتور را روشن می کنید، هیچ پاسخی مشاهده نخواهید کرد. این اتفاق نشان می دهد که موتور استارت نیروی لازم را از باتری دریافت نمی کند.
2- ماشین استارت می زند اما موتور روشن نمی شود
گاهی اوقات متوجه می شوید که موتور استارت در حال چرخش است، ولی موتور اصلی نمی چرخد. این اتفاق به دو دلیل می افتد: یا باتری تمام شده و یا استارت خراب است. اگر خودرویتان استارت می زند ولی موتور روشن نمی شود، احتمالا شمع یا سوخت رسانی مشکل دارد.
3- ضعیف شدن میل لنگ
ضعیف بودن باتری باعث سرد شدن موتور و به نوبه خودش باعث بروز مشکل در استارت یا دینام خودرو می شود.
4- موتور روشن می شود ولی بلافاصله خاموش می شود
دلیل این اتفاق کافی نبودن قدرت باتری برای راه اندازی موتور است.
5- از کار افتادن بوق، چراغ و صدای زنگ در ماشین
وقتی باتری شما به اندازه کافی شارژ دارد، موقعی که در خودرو را باز می کنید صدای دینگ دانگی می شنوید. علاوه بر این، بوق و چراغ ماشین هم به خوبی کار می کنند. اگر هیچ کدام از این موارد کار نمی کردند احتمالا باتری شما مرده است.
6- خوردگی ترمینال باتری
یکی از دلایل کوتاه شدن عمر باتری ماشین خوردگی است. مشاهده پودر سبزآبی رنگ روی ترمینال باتری نشانه خوردگی است. این خوردگی باعث کاهش قدرت باتری برای شارژ مجدد می شود.
دانلود کنید: آموزش مکانیک خودرو از صفر تا صد با 20 درس رایگان
چطور باتری مرده ماشین را احیا کنیم؟
اگر مدت زمان زیادی از تخلیه باتریهای لیتیوم یونی بگذرد، باتری به خواب میرود یا اصطلاحا می میرد. برای جلوگیری از این اتفاق لازم است که همیشه باتری خودرویتان به اندازه کافی شارژ داشته باشد.
ابتدا دو روش در دو ویدیوی کوتاه زیر که بسیار موثرند:
4 روش دیگر برای احیای باتری مرده ماشین وجود دارد که می توانید از آنها استفاده کنید:
1- باتری به باتری کردن
باتری به باتری یا جامپ استارت رایجترین روش برای احیای باری مرده است. در این حالت باید موتور ماشین دوم که برای باتری به باتری کردن از آن استفاده می شود روشن باشد. برای این کار باید باتری مرده را با استفاده از کابل مخصوص به باتری سالم وصل کرد. اگر باتری مرده یخ زده بود، باید قبل از احیای آن اجازه بدهید تا گرم بشود وگرنه ممکن است منفجر شود.
چند دقیقه طول می کشد تا باتری خالی مجددا شارژ شود و شروع به کار کند.
2- نمک اپسوم
اگر باتری شما یک باتری سرب اسیدی معمولی است، اول باید اسید آن را تخلیه کنید. بعد 1 قسمت نمک اپسوم یا همان سولفات منیزیم را در 3 قسمت آب گرم حل کنید و بعد در باتری مرده بریزید تا زمانی که صفحات حدودا 5.1 سانتیمتر با این محلول پوشانده شوند. سولفات منیزیم ترکیب شیمیایی باتری ماشین را تغییر می دهد و باعث احیای آن می شود.
3- روشن کردن باتری مرده بدون نیاز به ماشین دیگر
اگر نمیخواهید باتری مرده ماشینتان را با استفاده ماشین دیگری روشن کنید می توانید از راههای دیگری استفاده نمایید. یکی از این راهها هل دادن ماشین است. برای این کار به چند نفر نیاز دارید که ماشین شما را در جاده صاف یا با شیب ملایم هل بدهند تا روشن شود.
کاربردی: آموزش تصویری عیب یابی موتور خودرو
4- تماس با امداد خودرو
در صورتی که باتری ماشینتان خوابیده بود و کاری از دست شما برنمی آمد می توانید با امداد خودرو تماس بگیرید. اغلب بیمه ها این خدمات را تحت پوشش خودشان قرار می دهند، ولی برای اطمینان بیشتر بهتر است این موضوع را بررسی کنید. شماره تلفن امداد خودرو نیز پشت کارت بیمه ماشین شما قرار دارد.
عملکرد باتری مرده ماشین
اگر باتری مقدار کمی شارژ داشته باشد، ماشین می تواند به کار خودش ادامه بدهد. اما اگر هم دینام و هم باتری مرده باشند، دیگر خودروی شما قادر به حرکت نخواهد بود.
14 حقیقت جالب درباره باتری ماشین
1- در کشور آمریکا، هر سال 100 میلیون باتری خودرو تعویض می شود.
2- 99 درصد باتری های تعویض شده خودرو بازیافت می شوند.
3- به طور کلی یک باتری ماشین معمولی 3 سال عمر می کند.
4- شوک ناشی از باتری ماشین به طور مستقیم باعث مرگ انسان نمی شود.
5- 97 درصد باتریهای ماشین قابل بازیافت هستند.
6- بازیافت باتری ماشین، مصرف انرژی و تولید گازهای گلخانه ای را تا 90 درصد کاهش می دهد.
7- باتریهایی که به طور نامناسب و غیر تخصصی دور ریخته شده اند سرب را وارد دریاچه ها و سایر نقاط آبی می کنند.
8- تا سال 2035، بیشتر از نصف وسایل نقلیه جدید برقی خواهند بود.
بسیار کاربردی: آموزش تصویری دستگاه دیاگ خودرو
9- قیمت باتری های لیتیوم یونی از سال 1991 تا الان 97 درصد کاهش داشته است.
10- بازار جهانی باتری لیتیوم یونی نزدیک به 50 میلیارد دلار ارزش دارد.
11- تا سال 2030، تقاضا برای باتری های لیتیوم یونی که در خودروهای برقی استفاده می شوند 11 برابر خواهد شد.
12- سیستم قدرت خودروی تسلا مدل 3 (Tesla Model 3) 6831 سلول و 408 کیلوگرم وزن دارد.
13- انتظار می رود تا سال 2030، 12 میلیون تن باتری لیتیوم یون از کار بیفتد.
14- استفاده مجدد از باتری های خودروهای برقی جلوی انتشار بیشتر از 60 میلیون تن کربن را می گیرد.
نمک اپسوم رو هرگز امتحان نکنید بسیار خطرناکه و یک ماده بسیار سمی تولید میکنه من امتحان کردم شما نکنید گل های حیاط پر پر شدن
من دنبال یه شغل بودم سردرگم بودم که مقاله
چگونه باتری خراب را احیا کنیم؟ (راهکارهایی ساده و کاربردی) – جهاد دانشگاهی صنعتی شریف از گولت رو خوندم تا تونستم وارد شغل جدیدش بشم