آموزش روش کاملا اصولی و ثابت شده نحوه سرمایه گذاری در بورس
اگر شما هم جزو افرادی هستید که به فکر سرمایه گذاری در بورس افتاده اید بهتر است ابتدا در مورد روش اصولی سرمایه گذاری در بورس که در ادامه به شما آموزش می دهیم اطلاع کافی داشته باشید.
مقدمه:
در مطلب گذشته اطلاعاتی راجع به تاریخچه بورس ایران و اطلاعات کلی درباره آن-راهنمای جامع برای شما نگاشتیم. پس اکنون که تا حدودی با مفهوم و اصول اولیه بورس آشنا شدید بهتر است مهمترین اصول در مورد نحوه سرمایه گذاری را در بورس یاد بگیرید تا در این مورد به مشکلی برنخورید.
ویدئو آموزش نحوه سرمایه گذاری در بورس :
حتما بخوانید : دانلود رایگان 2 تا از بهترین کتاب های رایگان آموزش بورس
تعریف بورس:
افرادی که در بورس سرمایه گذاری کرده اند حتما می دانند که بورس نهاد سازمان یافتهای است که نقش عمده و اساسی در بازار سرمایه دارد. مهمترین کارکردهای بورس عبارتند از:
توی این پک فوق العاده، تحلیل تکنیکال در بورس رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! بورس رو سریع یاد بگیر وحسابی پول دربیار!
- مدیریت انتقال ریسک
- شفافیت بازار
- کشف قیمت
- ایجاد بازار رقابتی
- جمعآوری سرمایهها و پساندازهای کوچک برای تامین سرمایه مورد نیاز برای فعالیتهای اقتصادی
در بازار بورس، کالاهای مختلفی مورد معامله قرار میگیرد و بر همین اساس بازار بورس به ۳ دسته کلی تقسیم میشود:
- بورس کالا : بورس کالا، بازار متشکل و منسجمی است که تعداد زیادی از فروشندگان، کالای خود را عرضه و کالای مربوطه پس از بررسیهای کارشناسی و قیمتگذاری توسط کارشناسان آن بازار، به خریداران ارائه میشود. در این بورس معمولا مواد خام و مواد اولیه مورد معامله قرار میگیرد. هر بورس کالایی را با نام کالایی که درآن معامله میشود میشناسند. مثلا بورس نفت، بورس گندم و… بورس کالا خود به بازار فیزیکی و بازار ابزار مشتقه تقسیم میشود.
- بورس اوراق بهادار : در این نوع بورس داراییهایی مانند سهام، اوراق مشارکت و …. مورد معامله قرار میگیرد. در ایران به بازار خرید و فروش اوراق بهادار که بطور رسمی و دائمی در محل معین تشکیل میشود، بورس اوراق بهادار گفته میشود.
- بورس ارز : خرید و فروش پولهای خارجی در این بورس انجام میشود. البته این نوع بورس در ایران فعال نیست.
آموزش روش اصولی نحوه سرمایه گذاری در بورس
سرمایه گذاری در بورس بدون داش و آگاهی قبلی حتما فرد سرمایه گذار را با شکست مواجه می کند از اینرو بهتر است اقدامات زیر را قبل از شروع سرمایه گذاری در بورس انجام دهید.
۱ – زمانی را صرف تحقیق و یادگیری نحوه کارکرد بازار سهام نمایید
اگر فکر سرمایهگذاری در بورس طبیعتا با استرس همراه است. وعدههای اشتباه و شایعات در بین عوام باعث منحرف شدن درک افرادی که قصد دارند در بورس سرمایهگذاری کنند میشود.
۲ – پسانداز را آغاز کنید
در قدم اول برای سرمایهگذاری در بورس نیاز به پول دارید، هرچقدر بیشتر پسانداز کنید، میتوانید سرمایهگذاری بزرگتر و با سود بیشتری انجام دهید. مثلا اگر شما با یک میلیون تومان سرمایه، ۱۰ درصد سود کنید، سرمایه شما جمعا ۱٫۱۰۰٫۰۰۰ تومان خواهد شد ولی اگر سرمایهتان ۲۰ میلیون تومان باشد و ۱۰ درصد سود کنید، سرمایه شما به ۲۲ میلیون تومان خواهد رسید. پسانداز همچنین به شما کمک میکند در مسیر آزادی مالی قرار بگیرید. آزادی مالی همانند ثروتمند بودن نیست اما عدم متکی بودن و نیاز به حقوق ماهانه و داشتن پساندازی که بتوانید روی آن تکیه کنید، خود به نوعی ثروت است و میتواند به شما احساس ثروتمند بودن بدهد.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
۳ – مشخص کنید توانایی تحمل زیان در شما چقدر است
چنانچه از یک فرد سرمایه گذار پرسیده شود که با از دست دادن چه مقدار سرمایه، میتوانند بدون مشکل به زندگیشان ادامه بدهند؟ باید یک پاسخ برای آن داشته باشند. اگر شما این مقدار را نمیدانید باید این سوال را خودتان بپرسید که اگر چه میزان سرمایه از دست بدهید، در سبک زندگی شما تاثیر شده و استرس و نگرانی در زندگیتان به وجود میآید؟
۴ – از یک متخصص کمک بگیرید
متخصصین و کارگزاران بورس، با تجربه هستند و راه و چاه را میدانند. نوشتهها و تجربیات آنها را پیگیری کنید و حتی اگر مورد یا سوال خاصی در ذهنتان است از آنها راهنمایی بگیرید. استفاده از تجربه حرفهایها شما را در چندماه، به اندازه سالها به جلو میبرد. البته خود شما هم میتوانید با یادگیری از اساتید برتر، متخصصشدن را آغاز کنید.
۵ – احساساتتان را کنترل کنید
یادگیری کنترل هیجانات و احساسات و عمل کردن براساس استراتژی از پیش تعیین شده یکی از حیاتیترین مهارتها برای موفقیت در بازار سرمایه است چون داشتن رفتارهای هیجانی و احساسی و پیروی از جو روانی، باعث می شود تا خطاهای بسیاری مرتکب شوید.
۶ – یک کامپیوتر خوب داشته باشید
چنانچه قصد سرمایه گذاری در بورس را دارید حتما یک لپتاپ یا کامپیوتر با سختافزار و نرمافزار بهروز داشته باشید چون نباید موقع انجام معامله سیستم شما به دلیل کمبود رم یا پایین بودن پردازنده، قفل کند. وقتی پای پول و سرمایه شما در میان باشد، سرمایهگذاری روی ابزار کارتان عاقلانه ترین کار است.
۷ – نرمافزارهای معاملاتی و تحلیلی مناسب تهیه کنید
برای انجام معاملات در بورس ، داشتن نرمافزارهایی که امکان ارسال معاملات سریع، ویرایش دستهجمعی معاملات، محاسبه نقطهسربهسر و چنین امکاناتی را داشته باشد کمک بزرگی به موفقیت شما خواهد کرد. درست همانند داشتن سیستم سختافزاری مناسب.
۸ – اینترنت پرسرعت و پایدار وصل کنید
مزیت داشتن اینترنت پرسرعت و پایدار از آن جهت است که می توانید دادهها را روی نرمافزار در زمان خیلی کم و سریع دریافت و مشاهده کنید. پیشنهاد ما داشتن دو اتصال اینترنت از دو جای مختلف در مواقع اضطراری میتواند امکان واکنش سریع را برای شما فراهم کرده و پول و سرمایهتان و یا سودی که کسب کردهاید را حفظ کند.
۹ – در گروههای چت که معاملهگران حرفهای هستند عضو شوید
گروه ها و کانالهای مختلفی هستند که معاملهگران حرفهای در آنها عضوند و دانش و تجربه خود را در اختیار دیگران قرار می دهند که شما هم می توانید در آنها عضو شوید. با یافتن گروههای حرفهای سرمایهگذاری و معاملهگری، از آخرین اطلاعاتی که بین افراد ردوبدل میشود آگاهی یابید.
۱۰ – در خبرنامهها و کانالهای تحلیلی و آموزشی عضو شوید
کانالها و سایتهایی که منابع آموزشی در مورد تحلیل تکنیکال، مسائل روانشناسی بازار و سایر منابع آموزشی مفید ارائه میدهند را دنبال کنید.
۱۱ – معاملات خودتان را در اپلیکیشن یا دفترچه ثبت کنید
ثبت و یادداشت برداری از معاملات می تواند تا حد زیادی، معاملات شما را بهبود بخشد. با اینکار دنبال کردن افکار و اقداماتتان آسان شده و استراتژی معاملاتتان را بهتر میکنید. با ثبت دلیل معاملات خود، بعدا به عنوان تجربه از آنها استفاده خواهید کرد. جزییاتی که از معامله ثبت میکنید میتواند شامل تاریخ و زمان دقیق، قیمت ورود، حجم معامله، سطح حد ضرر اولیه یا نهایی، دلیل معامله، سطح حد سود اولیه یا نهایی، قیمت در لحظه ی خروج، دلیل خروج از معامله و نتیجه معاملات باشد.
۱۲ – مشترک اخبار اقتصاد و بورسی شوید
شما باید منابع خبری قابل اطمینان که به طور اختصاصی به بورس و اقتصاد میپردازند و اخبار را سریع و بیطرفانه اطلاعرسانی میکنند دنبال کنید. کانالهای خبری در رسانههای اجتماعی مانند تلگرام معمولا سرعت اطلاعرسانی بالاتری دارند.
۱۳ – نحوه فیلترکردن اخبار را فرا بگیرید:
بسیاری از افراد فقط براساس اخبار یا مطالبی که میخوانند تحت تاثیر قرار گرفته و این اطلاعات بر معاملاتشان در بورس تاثیر میگذارد. گاهی اخبار و اطلاعات عمدا گمراهکننده ساخته و منتشر میشود بنابراین فقط براساس اخبار، سفارش خرید و فروش ارسال نکنید. تحقیق و بررسی از سایر منابع و همینطور تحلیل شخصی را قبل از هر اقدامی در دستور کار قرار دهید.
۱۴ – معاملات مجازی را با نرمافزار شبیهساز انجام دهید!
برای کسب تجربه و مهارت در کار سرمایه گذاری ، ابتدا بهتر است اینکار را به صورت مجازی انجام دهید. انجام معاملات بصورت مجازی و با سرمایه غیرواقعی این فرصت را در اختیارتان میگذارد تا ضعفها و نقاط قوت خود را در معاملهگری بشناسید. میتوانید قبل از اینکه سرمایه اصلیتان را وارد بازار کنید، ابتدا سهم را تحلیل کرده و بصورت مجازی خریداری کنید و ببینید تحلیل شما تا چه اندازه دقیق است.
۱۵ – یاد بگیرید به طور صحیح نسبت ریسک به پاداش را بسنجید!
نسبت ریسک به پاداش یعنی نسبت مستقیم بین ریسک احتمالی و سود احتمالی در یک موقعیت خاص. بسیاری از سرمایهگذاران حرفهای از نسبت ریسک به پاداش برای مقایسه بازده قابل انتظار به نسبت ریسک استفاده میکنند. این نسبت معمولا به این صورت استفاده میشود که مشخص میکنند آیا سهم در قیمت فعلی، با توجه به سود و ریسک احتمالی اش ارزش خرید دارد یا خیر؟
اگر می خواهید در مورد تاریخچه بورس ایران و اطلاعات کلی درباره آن-راهنمای جامع بدانید کلیک کنید.
فواید بورس برای سرمایهگذاران:
از جمله بهترین مزیت هایی که بورس برای فرد سرمایه گذار در پی دارد می توان موارد زیر را نام برد.
الف) ایجاد درآمد: مهمترین هدف یک سرمایهگذار کسب درآمد است. سرمایهگذران در بورس به ۲ روش میتوانند درآمد کسب کنند.
- پرداخت سود نقدی ناشی از فعالیت شرکتها؛ شرکتهایی که سهامشان در بورس عرضه شده است، بخشی از سود ناشی از فروش محصولات خود را بین سهامداران تقسیم میکنند. در نتیجه سرمایهگذارانی که سهام این شرکتها را دارند، از این طریق کسب درآمد میکنند. این سود بهصورت سالیانه به سهامداران پرداخت میشود.
- کسب درآمد ناشی از افزایش قیمت سهام؛ قیمت سهام شرکتها به دلیل فعالیتهای مفید و اثربخش مدیرانشان، میتواند افزایش یابد. افزایش قیمت سهام این شرکتها موجب ایجاد درآمد برای سهامداران آن خواهد شد.
ب) قابلیت نقدشوندگی: چنانچه شما به هر علتی نیاز به پول داشتید می توانید با فروش سهام خود آنرا به پول نقد تبدیل کنید.
ج) اطمینان از محل سرمایهگذاری و شفافیت بازار: کلیه فعالیتهای بورسی با توجه به مجوز قانونی مربوط به خود و با نظارت یک نهاد ناظرتحت عنوان “سازمان بورس و اوراق بهادار” به فعالیت میپردازند. شرکتهای بورسی بر اساس قانون موظف هستند اطلاعات مجاز خود را بهطور مرتب و دورهای در اختیار خریداران و فروشندگان قرار دهند. این امر منجر به شفافیت بازار شده و سرمایهگذاران میتوانند با اطمینان بیشتری اقدام به معامله کنند.
د) علاوه بر موارد بالا سرمایه گذاری در بورس باعث می شود، پساندازهای کوچک و خرد افراد در سرمایهگذاریهای بزرگ مشارکت داده شود.
حداقل سرمایه لازم برای ورود به بورس چقدر است؟
بعضی ها فکر می کنند سرمایه گذاری در بورس نیاز به پول زیادی دارد، اما واقعیت اینگونه نیست. حداقل سرمایه برای ورود به بورس محدودیت خاصی ندارد. با هر مقدار پول میتوانید وارد بازار بورس شوید شما با ۱۰۰ هزار تومان، یک میلیون تومان، ۵۰۰ هزار تومان و ۱۰۰ میلیون تومان با هرچیزی میتوانید وارد بازار بورس شوید. البته برای خرید آنلاین سهام حداقل ۱۰۰ هزار تومان الزامی است. یعنی حتی با ۱۵۰ هزار تومان میتوانید سهام یک شرکت را بخرید!!!
توجه : قبل از شروع به سرمایه گذاری در بورس ابتدا باید با مشاوران و کارشناسان بورس مشورت کنید در گام دوم شما باید وارد آموزش مباحث جدیدتر و کاربردی تر و خرید و فروش عملی در بازار بورس شوید و همچنین گذراندن دوره های آموزشی بورس ضروری است که باید کلاس آموزش بورس خود را انتخاب کنید و در آنها شرکت کنید تا تمام فوت وفن بازار بورس را بصورت تخصصی یاد بگیرید.
کاربران گرامی! شما می توانید هرگونه سؤال و پیشنهاد خود را در مورد سرمایه گذاری در بورس، در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا پاسخگو باشید.
برای انجام معاملات مجازی بانرم افزارشبیه سازچه نرم افزاری را پیشنهاد می کنید؟