تا 80 درصد تخفیف واقعی!! پکیج های آموزشی (جمعه سیاه)

الان بخر!
آموزش کامل پرورش انواع ماهی (تصویری)

قفس پرورش ماهی چیست و هزینه ساخت آن چقدر است؟

آیلتس

در ادامه آموزش های کاربردی و مفید پرورش انواع ماهی ها و احداث استخر برای ماهیان و همچنین نحوه تصفیه آب استخر، در این مقاله می خواهیم درباره قفس پرورش ماهی و هزینه ساخت قفس اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم.

مقدمه:

شغل پرورش ماهی مانند هر حرفه دیگری نیاز به تخصص و مهارت و دانش کافی می باشد. نگهداری و پرورش ماهی در قفس بحث جدیدی است که امروز می خواهیم به آن  بپردازیم. در واقع با استفاده از قفس بخشی از آب دریا، سراب، آب پشت سد و… را از اطراف و كف توسط ابزارهای مختلفی مثل توری با چشمه های مختلف محصور می کنند و در آن محیط محصور، ماهی پرورش می دهند. برای اولین بار ماهیگیران از قفس برای نگهداری موقت ماهی (تا زمان آماده شدن برای فروش) استفاده می كردند. پرورش در قفس، روش جدیدی است كه در سالهای اخیر در نواحی ساحلی بکار برده می شود.

1-ویدئو پرورش ماهی در استخر:

پست مشابه : 8 نکته بسیار مهم که در مورد شرایط پرورش ماهی کپور باید بدانید!

2- انواع قفس پرورش ماهی:

قفس های پرورش ماهی با توجه به طرح و اندازه هایشان انواع گوناگونی دارند. چهار نوع اصلی قفس عبارتند از: ثابت، شناور، قابل غوطه وری و غوطه ور که استفاده از 2 مدل ثابت و شناور رایج تر است.

 


ماهی

توی این پک فوق العاده، روش پرورش ماهی قزل آلا رو به صورت اصولی یاد بگیر. پرورش ماهی قزل آلا اصول خاص خودشو داره اما با کمک این پک می تونی به درآمد فوق العاده بالا و بازدهی بی نظیر برسی. فقط 5 روز از وقتتو می گیره!


 

1) قفس های ثابت: این قفس ها هم که دارای کیسه توری می باشند به وسیله تیرك هایی در كف دریاچه یا رودخانه در آب نگهداری می شود. هزینه این قفس ها نسبتاً ارزان و ساختن آن ها آسان است، ولی از لحاظ اندازه و شكل محدودیت دارند و فقط در محل های كم عمق با بستر مناسب مستقر می شوند.

قفس-ماهی-ثابت

2) قفس های شناور: توری قفس های شناور توسط یك حلقه یا چارچوب شناور نگهداری می شود. كاربرد این قفس نسبت به سایر انواع قفس بیشتر است و می توان آن ها را در اشكال و اندازه های مختلف طراحی كرد.

قفس-ثابت

3) قفس های قابل غوطه وری: همانگونه که در شکل زیر مشخص است، كیسه توری قفس قابل غوطه وری، متكی به یك چارچوب یا دكل است و می تواند در عمق های مختلف آب قرار گیرد. این مزیت باعث می شود كه در شرایط آب و هوایی بد از صدمات در امان باشد. این مدل قفس در زمان آرامش آب، در سطح آب نگه داشته می شود و هنگام بدی آب و هوا درون آب غوطه ور می گردد.

قفس-قابل-غوطه-وری1

4) قفس های غوطه ور: قفس های غوطه ور ساده، معمولاً از تعدادی جعبه چوبی ساخته می شوند كه در میان آن ها شكاف هایی وجود دارد و آب از درون آن ها عبور می كند. این قفس ها توسط سنگ یا پایك به بستر آب محكم می شوند.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

قفس-غوطه-ور

3- مزایای پرورش ماهی در قفس(cage fish):

  1. – سهولت كار نسبت به استخر های خاكی و بتونی چه در احداث و چه در اجرا.
  2. – هزینه سرمایه گذاری كم تر و تولید بیشتر در واحد سطح.
  3. – استفاده اصولی از منابع آب های طبیعی و نیمه طبیعی با توان تولید پایین.
  4. – محصور كردن ماهیان در یك سطح كم و مصرف انرژی كم تر و تبدیل انرژی به ماده بیشتر.
  5. – امكان توسعه بیشتر و قابلیت جابجایی راحت تر.
  6. – استفاده از غذای طبیعی و زنده و در نتیجه كیفیت گوشت بالاتر.

4-موقعیت محل استقرار قفس :

قفس-ماهی1

عمق : قفس های ثابت در عمق های كمتر از 8 متر مستقر می شوند. زیرا پیدا كردن تیرك های بلندتر كه بتواند قدرت كافی برای نگه داشتن قفس ها را در عمق بیشتر داشته باشد مشكل است. عمق آب برای قفس های شناور چندان مهم نیست، اما با افزایش عمق، هزینه ها و مشكلات مهار كردن بالا می رود. برای اكثر انواع پرورش در قفس، قفس ها باید در عمق كافی مستقر شوند تا تبادل آب حداکثر باشد و در عین حال كف قفس به اندازه كافی با بستر فاصله داشته باشد. عمق مناسب را می توان با ابزارهایی ساده مثل نخ و شاقول یا پیچیده مثل اكوساندرد به سرعت تعیین كرد.

• بستر : وضعیت بستر، روی انتخاب طرح قفس تأثیر می گذارد. در آب های شیرین، فرو كردن پایه های قفس ثابت مشكل است و از قفس های شناور استفاده می شود.

جریان آب : تبادل خوب آب هم از لحاظ تأمین اكسیژن و هم از لحاظ برطرف كردن مواد زائد حاصل از سوخت و ساز، اهمیت دارد. سرعت آب بین 1/0 تا 5/0 متر در ثانیه مناسب است و سرعت های متوسط بین 2/0 تا 3/0 نیز نتایج رضایت بخشی را نشان داده اند. با افزایش سرعت جریان آب، هزینه های مهار و ساختمان قفس افزایش می یابد.

مشابه : آموزش گام به گام نحوه تصفیه آب پرورش ماهی بصورت اصولی

5- چه مجوزهایی لازم است؟

قدم اولیه برای دریافت مجوز مراجعه به اداره‌ی شیلات منطقه ای است که قصد دارید کارتان را در آن جا راه اتدازی کنید. با مراجعه به شیلات باید درخواست ایجاد یک سایت( فضای پرورش) را بدهید، هر منطقه با توجه به شرایط خاص خود، یک سری نکات را در نظر می‌گیرد که با رعایت آن اصول می توانید اولین و مهمترین مجوز را دریافت کنید، اداره‌ی محیط زیست و سازمان بنادر و کشتیرانی- در مناطق بندری- از دیگر اداره هایی هستند که به مجوز آن‌ها و رعایت اصولی که برای این کار در نظر گرفته‌اند نیاز دارید. بعد از گرفتن تمام مجوزها ، با توجه به شرایط محیط آبی‌، به انتخاب نوع و گونه‌ی ماهی مورد نظر می رسیم.

6- هزینه ساخت قفس چقدر است ؟

قفس هایی که برای پرورش نیاز دارید را می توانید بر اساس نیاز و توان مالی در اندازه های مختلف تهیه کنید، اما در حال حاضر قفس های مرسوم برای این کار، قفس های ۱۶ تا ۲۰ متری است. جنس قفس ها از پلی اتیلن، چوب و یا فولاد است، قفس ها به صورت گرد و یا مربع در کشور خودمان ساخته می شوند که هر کدام از آن­ها را با تورهای ضد شکار و تورهای ریزی که مانع از خروج ماهی­ها می­شوند می­پوشانند و بعد از مونتاژ کردن آن­ها در کنار ساحل، به وسلیه‌ی لوله های مخصوص داخل آب قرار می گیرند. هر قفس شانزده تا بیست متری توانایی پرورش سی تن ماهی را دارد اما این قفس های پرورش قیمتی بالایی دارند و هر یک از آن ها چیزی حدود 140 میلیون تومان هزینه دارد.

9- چه تعداد قفس پرورش ماهی در ایران موجود است؟

طبق آخرین آمار اخذ شده از فعالیت سرمایه گذاران بخش خصوصی در زمینه پرورش ماهی در قفس، هم اکنون نزدیک به 200 قفس دریایی در مجموع آبهای شمالی و جنوبی کشور با اخذ مجوز نسبت به پرورش ماهی شروع به فعالیت کرده اند. در جنوب ایران گونه های صوف و شانک در قفس پرورش داده می شوند و در آبهای دریای خزر در سه استان گلستان، مازندران و گیلان نسبت به پرورش ماهیان دریایی کپور، آزاد، خاویاری و قزل آلا توسط سرمایه گذاران بخش خصوصی پرورش داده می شود.

10- سود حاصل از پرورش ماهی در قفس:

پرورش ماهی به این شیوه به دلیل مواد غذایی مورد نیاز و هزینه‌ی خرید و نگهداری قفس ها، جزو کارهایی به حساب می آید که با سرمایه‌ی زیاد باید شروع شود؛ اما در همان یک سال اول علاوه بر برگشت سرمایه، سود قابل توجهی را هم به شما می رساند. زمان کامل پرورش در هر دوره بین شش تا هفت ماه است و بعد از پایان این دوره، ماهی ها را می توانید از قفس و تورها خارج کنید و به بازار هدف خود عرضه کنید. قیمت هر ماهی در ایران با وزن مناسب برای شروع پرورش حدود یک میلیون تومان است که این قیمت با توجه به نوع و نژاد آن بالا و پایین می­شود.

کاربران گرامی ! امیدواریم این بخش از آموزش های ما مورد رضایت شما واقع شده باشد. اما چنانچه ابهامی در این زمینه دارید در بخش نظرات، سؤال خود را با ما در میان بگذارید تابه آن پاسخ دهیم.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

‫14 دیدگاه ها

  1. فروش دو حلقه قفس قطر بیست متر به همراه پروانه بهره‌برداری در ساحل بندر‌انزلی

    1. سلام
      لطفا قیمت را اعلام نمائید و همچنین در خصوص وضعیت سلامت قفسه ها توضیح دهید که کاملا سالم هستن یا نیاز به سرویس و تعمیر دارند

  2. با سلام و سپاس از آگاهی بخشی
    خواستم محبت کنید اسم و آدرس و احیانا تلفن چند سازنده مطمئن قفس را هم در سایت بگذارید.

  3. سلام
    ضمن تشکر از اطلاعات گذاشته شده در سایت لطفا اگر ممکن هست بفرمایید در بخش سود حاصله منظورتان از قیمت یک ماهی برابر یک ملیون تومان چه نوع ماهی هست؟

    1. سلام یک استخر به ابعاد ۵ هکتار داریم ومجوز پرورش ماهی در قفس را نیز گرفتیم فقط یک سرمایه گذار جهت پروش ماهی می خواهیم با ما شراکت کند

  4. اداره ی شیلات شهر ما همکاری نمیکنه و مجوز نمیده باید چیکار کنم ؟؟؟ آیا این کارشون قانونیه ؟؟؟

  5. سلام باتشکراز اطلاعاتی که دادید،می خواستم بدونم الان هر قفس چند در میاد وتقریبا با چقدر سرمایه این کار راه میوفته،ضمنا تو چابهار گرفتن مجوز سخته آیا این روند الان تسهیل شده یا نه؟

  6. سلام یک استخر به ابعاد ۵ هکتار داریم ومجوز پرورش ماهی در قفس را نیز گرفتیم فقط یک سرمایه گذار جهت پروش ماهی می خواهیم با ما شراکت کند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا