15 ایده فوق العاده حرفه ای گلسازی برای دیوارهای داخل خانه +توضیحات
فرض کنید وسط یک جنگل بارانی ایستادهاید، دوروبرتان هیچچیزی جز درخت و شاخ و برگهای سبز، زرد و قرمز نیست و با هر نفسی که میکشید، احساس آرامش میکنید. فکر میکنید میتوان این جنگل را در خانه یا اداره هم ایجاد کرد؟ بله، به کمک دیوارهای سبز میتوانید اتمسفری مثل جنگل ایجاد کنید. با ما همراه باشید تا روش ساخت دیوار سبز را یاد بگیرید.
دیوار سبز چیست؟
دیوار سبز به باغچهای عمودی گفته میشود که به دیوار داخلی، خارجی یا به دیوار خود ایستا متصل میشود. به دیوار سبز، دیوار گیاهی یا دیوار باغچهای نیز میگویند و این دیوارها زیبایی فضا را دوچندان میکنند. بعضی از دیوارهای سبز، بزرگ و یکتکه هستند، درحالیکه بعضیهای دیگر ساده و کوچکاند و فقط در چند نقطه از دیوار، تعدادی گلدان نصب میشود. دیوارهای سبز، فارغ از شکل و اندازهای که دارند میتوانند آرامش و زیبایی طبیعت را در محیط خانه یا اداره ایجاد کنند.
ساخت دیوار سبز
قبل از ساخت دیوار سبز باید گیاههای مناسب برای دیوار سبز، موقعیت ایده آل برای ساخت دیوار و مراقبتهای لازم را بشناسید. در ادامه بهتمامی این موارد میپردازیم.
توی این پک فوق العاده، گل سازی رو در کمترین زمان ممکن بدون نیاز به هیچ کلاسی یاد بگیر. همه رو انگشت به دهان هنرت کن و از گلسازی پول در بیار!
موقعیت مناسب برای ساخت دیوار سبز کدام است؟
قبل از هر چیز باید درباره موقعیت مناسب برای ساخت دیوار سبز تصمیم بگیرید. گیاهان برای رشد به نور خورشید نیاز دارند، بنابراین دیوار سبز باید در موقعیتی باشد که نور کافی به آن برسد.
هنگام ساخت دیوار سبز در محیط باز به شرایط آب و هوایی، دما، نور و رطوبت منطقه نیز توجه کنید. برای مثال ساکولنت ها در مناطق آفتابی و سرخسها در سایه بهتر رشد میکنند.
حتما بخوانید: نام و تصویر 55 تا از گل های تزئینی معروف که هر ایرانی باید بشناسد
بهترین گیاهان برای دیوار سبز
از گیاهان متنوعی میتوان برای ساخت دیوار سبز استفاده کرد؛ خزه و شمشاد فضای بسیار سبزی ایجاد میکنند، گیاهان گلدار فضا را رنگارنگ و ساکولنت ها فضا را باکلاس و مدرن میکنند. بنابراین ابتدا باید سبک موردنظرتان را انتخاب کنید.
گیاهانی را انتخاب کنید که میزان آبیاری یکسانی داشته باشند و مقدار نور لازم برای رشد و نمو آنها یکسان باشد. با رعایت این نکته، مراقبت از گیاهان بسیار راحت میشود.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
با گیاهانی از خانواده سرخس، دیوار سرسبزی ایجاد کنید:
- سرخس شاخ گوزنی
- سرخس پرسیاوشان
- سرخس شمشیری
- سرخس پا خرگوشی
با گیاهانی از خانواده رونده، سایه طبیعی ایجاد کنید:
- پتوس
- پیچک انگلیسی یا پاپیتال
- سروپژیا
- رشته مرواریدی/تسبیحی
با گیاهان گلدار، فضا را رنگیتر کنید:
- اسپاتی فیلوم یا لیلی صلح
- بگونیا
- شمعدانی
- اسطوخودوس
ساکولنت ها به مراقبت کمی نیاز دارند:
- ساکولنت گل ناز
- ساکولنت اشوریا
- کراسولا
روش نگهداری و مراقبت از دیوار سبز
دیوار سبز باید جوری طراحیشده باشد که بهراحتی بتوان از گیاهان مراقبت کرد. برای مثال دیوارهای سبزِ مجهز به سیستم آبیاری با داشتن مخزن آب، بهراحتی گیاهان را آبیاری میکند. دیوارهای سبز باید به دیوار، چارچوب و یا دیوارهای پیشساخته وصل شوند.
گیاهان نیز مانند انسانها برای حفظ سلامتی خود نیاز به رعایت بهداشت دارند، بنابراین بعد از ساخت دیوار سبز، هرچند وقت یکبار برگهای گیاهان را با ترکیب آب و صابون تمیز کنید. با این کار حشرات دفع میشوند و گیاه مدت بیشتری زنده میماند.
همچنین باید بدانید که خاک مناسب برای گیاهان دیوار سبز کدام است. برای فضاهای کوچک و باغچههای خانگی از خاک سبک و برای فضاهای بزرگتر و دیوارهای سبز محیط باز از خاکهای غنی و دارای کود حیوانی استفاده کنید.
فواید دیوار سبز
دیوارهای سبز علاوه بر زیبایی که به محیط میدهند، فواید زیادی نیز دارند.
گیاهان بهعنوان تصفیهکننده طبیعی هوا عمل میکنند و به کمتر شدن آلودگی و بهبود کیفیت هوا کمک میکنند. گیاهان با تولید اکسیژن، سموم هوا را کمتر میکنند. بنابراین با نصب دیوار سبز در خانه یا اداره میتوانید از هوای تازه و تمیز لذت ببرید و آرامش داشته باشید.
حتما بخوانید: آموزش تصویری 14 درس بسیار کاربردی گل آرایی در منزل +دانلود
با نصب دیوار سبز در یک محیط بیروح، قطعاً آن محیط شادتر و رنگیتر از قبل خواهد شد. همچنین زیبایی محیط میتوانند روی روحیه و عملکرد کارمندان تأثیر مثبتی بگذارد.
دیوارهای سبز به کمتر شدن هزینههای مصرف انرژی نیز کمک میکند. در روزهای گرم تابستان، گیاهان با انجام فرآیند تبخیر و تعرق، به خنکتر شدن هوا کمک میکنند و دما را تا ۱۰ درجه سانتیگراد پایین میآورند، بنابراین با نصب دیوار سبز، از کولر کمتر استفاده خواهید کرد.
جمعبندی و خلاصهای از نکات
فواید دیوار سبز:
- تمیز کردن هوا- گیاهان بهعنوان تصفیهکننده طبیعی هوا عمل میکنند و سموم هوا را کاهش میدهند.
- خنک کردن هوا- گیاهان طی فرآیند تبخیر و تعرق، هوا را خنکتر میکنند.
- کمتر کردن صداها- گیاهان با جذب صداها، محیط آرامی را فراهم میکنند.
نکات قابلتوجه در ساخت دیوار سبز:
- نور خورشید- در انتخاب گیاهان به میزان نور دریافتی دیوار سبز دقت کنید.
- ساختار- قبل از ساخت دیوار سبز دربارهٔ وسیلههای موردنیاز، موقعیت و اندازهٔ دیوار تصمیم بگیرید.
- میزان رشد گیاه- گیاهانی را انتخاب کنید که رشد یکسانی دارند.
بهترین گیاهان برای دیوار سبز:
- سرخس- اکثر سرخسها در سایه و در خاک مرطوب رشد میکنند.
- گیاهان رونده- گیاهان رونده را در وسط یا بالای دیوار بکارید تا حین رشد، به سمت پایین حرکت کنند. یادتان باشد که گیاهان رونده میتوانند روی گیاهان پایینی سایه بیندازند.
- گیاهان گلدار- گیاهان گلدار محیط را رنگیتر میکنند. از گیاهانی که در تمام طول سال گل میدهند، استفاده کنید.
- ساکولنت- ساکولنت ها به مراقبت و آبیاری کمی نیاز دارند و میتوانند کمبود نور را تحمل کنند.
ساختار و انواع دیوار سبز:
- ایجاد دیوار سبز با گلدانهای آویزی
- ایجاد دیوار سبز با دیوارهای خود ایستا
- ایجاد دیوار سبز با جعبه
- ایجاد دیوار سبز در کل دیوار داخلی
ایجاد دیوار سبز بهترین راه برای ایجاد حس آرامش و زیبایی در محیط خانه و اداره است. اضافه کردن گیاهان به هر محیطی موجب آرامش جسم و روان و کاهش استرس میشود.
حتما بخوانید: آموزش تصویری ساخت گل رز با اسکناس کاغذی (ساده و زیبا)
نیازهای مراقبتی گیاهان متفاوت است، بنابراین بعد از ساخت دیوار سبز باید به تکتک گونههای گیاهی رسیدگی کنید. امیدواریم از این مطلب لذت برده باشید و هر چه زودتر دیوار سبز خودتان را ایجاد کنید.