آموزش نکات روابط زناشویی موفق

نحوه برخورد با همسر نق نقو و عیب جو (3 گام موثر)

چرب زبان

نق زدن شکایت مکرر زوجین متاهل است. این یک چرخه رفتاری است که معمولا در صورتی شروع می شود که یک طرف احساس کند که نق زدن تنها راه برای دستیابی به چیزی است که می خواهد. اگر همسرتان نق می زند و از شما عیب جویی می کند، روش های مختلفی برای مقابله با آن وجود دارد. در لحظه، آرام باشید و محترمانه برخورد کنید و در صورت لزوم از او جدا شوید. با این حال در آینده، با پرداختن به مسائل بزرگ تر و ایجاد تغییرات کوچک با هدف ایجاد یک خانواده شادتر و هماهنگ، کار کنید.

بخش اول: محافظت از سلامت عاطفی

1- سعی کنید آرام باشید. در گرماگرم نق زدن ممکن است احساس کنید که مقابله با آن غیرممکن است. و مطمئنا می تواند ناامیدکننده و زیان بخش باشد. با این حال، سعی کنید اجازه ندهید که بیش از حد شما را ناراحت کند. عصبانیت و آسیب می تواند بر سلامت روحی و جسمی شما اثرات منفی بگذارد.

  • شما در حال حاضر به دلیل نق زدن با استرس زیادی رو به رو هستید. سعی کنید اجازه ندهید که بیش تر به شما آسیب برساند. استرس می تواند باعث سردرد ، افزایش ضربان قلب و افت فشار خون شود.
  • پنج نفس عمیق بکشید، به آرامی نفستان را داخل کشیده و بیرون بدهید. این کار به آرامش شما کمک می کند.
  • پس از ترک موقعیت، سعی کنید به یک موسیقی آرامش بخش گوش دهید یا یک دوش آب گرم بگیرید.

2- فاصله بگیرید. نق زدن گاهی اوقات احساس تحمل ناپذیری ایجاد می کند. اگر همسرتان به سادگی از مخالفت کردن با شما دست نمی کشد، باید برای احساس راحتی از او فاصله بگیرید. هیچ کس حق ندارد سعی کند که شما نسبت به خودتان احساس بدی پیدا کنید.

 


تعمیرات و نگهداری

توی این پک فوق العاده، تعمیرات و نگهداری منزل رو خودت انجام بده، همسرت و خونواده تو سربلند کن و کلی توی مخارج اضافی صرفه جویی کن!


 

  • این مسئله را روشن کنید که این تعامل برای شما به پایان رسیده است. می توانید بگویید، “من برای آرام شدن پیاده روی می کنم. سخنان شما دردناک و زننده است. “

3- احساسات خود را بشناسید. هنگامی که با نق زدن مداوم سر و کار دارید، مهم است که بدانید چه احساسی دارید. سرکوب کردن احساسات فقط باعث می شود حس بدتری پیدا کنید. در عوض باید روی این که نسبت به احساسات خود صریح و واضح باشید، کار کنید. برخی از احساسات متداول عبارتند از:

  • خشم
  • ناامیدی
  • نگرانی
  • شک و تردید

4- مراقبت از خود را تمرین کنید. تلاش برای مراقبت از سلامت عاطفی بسیار مهم است. وقتی نق زدن باعث ایجاد استرس زیادی می ‌شود، به یاد داشته باشید که کمی وقت صرف مراقبت از خود کنید. مراقبت از خود عملی است که با مهربانی با خود رفتار کنید و به خودتان اجازه استراحت بدهید.

  • مدتی را در بیرون از خانه بگذرانید. پیاده روی کنید یا بیس بال بازی کنید.
  • خود را با غذای مورد علاقه تان مهمان کنید.
  • برای گرفتن فیلمی که مایل به دیدن آن هستید، وقت بگذارید.

5- ناامیدی های خود را از بین ببرید. اگر احساسات خود را ابراز نکنید، سلامت نخواهید بود. این کار می تواند موجب سرخوردگی و عصبانیت بیش تر شود. در عوض، به خود اجازه دهید تا احساساتتان را ابراز کنید. این کار می تواند به شما كمك كند.

  • با یک دوست قابل اعتماد همراه شوید و به او بگویید که باید صحبت کنید.
  • نوشتن در یک دفتر یادداشت را امتحان کنید. نوشتن احساسات می تواند به نوعی تزکیه نفس باشد.

حتما بخوانید: تفاوت سنی در ازدواج؛ حداکثر چند سال تفاوت خوب است؟

بخش دوم: یافتن راه های مثبت برای اثبات خود

1- مسئله را مشخص کنید. هیچ کس دوست ندارد نق بشنود. کدام بخش از نق زدن بیش تر شما را آزار می دهد؟ آیا درخواست ها یا روشی است که بیان می شوند؟ یا احتمالا زمان یا تکرار آن ها شما را بیش تر از همه آزار می دهد.؟

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

  • آیا واقعا عصبانی می شوید که همسرتان از شما می خواهد زباله ها را بیرون ببرید؟ یا بیش تر ناراحت می شوید که او از شما می خواهد زمانی که از محل کار به خانه می روید این کار را انجام دهید؟
  • هنگامی که بتوانید مسئله را به روشنی بیان کنید، می توانید آن را برطرف کنید.

2- پیشنهاد مذاکره بدهید. در صورت درخواست، ممکن است همسرتان حالت تدافعی پیدا کند. به جای این که اصرار کنید تا او فورا رفتار خود را تغییر دهید، سعی کنید لحن دلسوزانه تری داشته باشید.

  • به عنوان مثال، شما ممکن است پیشنهاد دهید که او را در نیمه راه مشکلی که شما را آزار می دهد ملاقات کنید.
  • شما می توانید بگویید، “من خوشحال می شوم که زباله ها را بیرون ببرم، اما زمانی که از سر کار به خانه می آیم، زمان خوبی برای من نیست. به جای آن، صبح آن ها را بیرون می برم. “

3- احساسات خود را به روشنی بیان کنید. هنگامی که احساس استرس می کنید، می توانید به راحتی به خودتان اجازه دهید که مشاجره کنید. منتها سعی کنید از این امر اجتناب کنید و به جای آن، با همسرتان مکالمه ای سازنده برقرار کنید. اطمینان حاصل کنید که به وضوح بیان می کنید که چه احساسی دارید و چرا؟

  • به جای مقصر دانستن از عبارت “من” استفاده کنید.
  • سعی کنید بگویید، “وقتی چندین بار از من می خواهید که یک کار را انجام دهم، احساس استرس می کنم.”

4- به خودتان اطمینان دهید. اگر همسرتان متوجه دیدگاه و نقطه نظر شما نمی شود، ممکن است احساس دلسردی کنید. با این حال، مهم است که محکم باشید. به خود یادآوری كنید كه شما ارزشمند هستید و احساسات شما مهم هستند.

  • به خودتان بگویید که هیچ کس حق ندارد احساسات شما را بی ارزش بداند. حتی اگر همسرتان متوجه دیدگاه شما نمی شود، احساسات شما معتبر هستند.

حتما بخوانید: 14 نشانه که زمان پایان دادن به یک رابطه فرا رسیده است

بخش سوم: برای برقراری ارتباط بهتر تلاش کنید

1- با دقت گوش کنید. بهترین راه برای درک دیدگاه همسرتان این است که به حرف های او گوش دهید. برای بهبود ارتباط خود کمی وقت بگذارید. که شامل تمرین مهارت های گوش دادن فعال است.

  • نشان دهید که با حفظ ارتباط چشمی و انجام حرکاتی مانند تکان دادن سر، گوش می کنید.
  • هم چنین می توانید با پارافراسیون (به زبان خودمانی حرف زدن پس از درک جمله اصلی) علاقه خود را نشان دهید. به عنوان مثال به همسرتان بگویید، “من متوجه منظور شما می شوم: شما احساس می کنید من به اندازه کافی در خانه کمک نمی کنم.”

2- راه هایی برای توافق پیدا کنید. شما باید در مورد رفتار همسرتان مکالمه ای صریح و صادقانه داشته باشید. در طی این مکالمه، سعی کنید زمینه مشترک پیدا کنید. ممکن است دریابید که در واقع هر دو شما از چیزهای مشابهی ناامید شده اید.

  • شما می توانید بگویید، “من موافقم که واقعا روی کارهای خانه تمرکز نداشته ایم. چگونه می توان تقسیم عادلانه تری برای کار ایجاد کرد؟ من اخیرا زیاد تحت فشار بوده ام و احساس ناراحتی می کنم. “

3- محبت نشان دهید. ممکن است نق زدن برای شما یک مشکل جدی باشد. اما به یاد داشته باشید، چیزهای زیادی نیز وجود دارد که شما در مورد همسرتان دوست دارید. با نشان دادن محبت و خونگرمی دوباره به هم وصل شوید.

  • هر روز وقت بگذارید تا همسرتان را در آغوش بگیرید.
  • در حالی که تلویزیون تماشا می کنید، با فشردن شانه هایش به او محبت کنید.

4- دقت کنید که حرفتان شنیده می شود. اگر به طور مداوم با نق زدن سر و کار دارید، احتمالا مکررا از همسرتان خواسته اید که بس کند. حتی به نظر می رسد که او در حال گوش دادن است و با درخواست های شما موافقت می کند. اما مهم است که بدانیم که این همان چیزی نیست که شنیده می شود. شنیده شدن به این معنی است که همسرتان آن چه را که شما می گویید بفهمد و بر اساس آن عمل کند.

  • اگر همسر شما این رفتار را ادامه دهد، او به وضوح آن چه را که شما می گویید نمی شنود. بنابراین سعی کنید احساسات خود را روشن بیان کنید.
  • سعی کنید بگویید، “من برای شما توضیح داده ام كه احساس آسیب، عصبانیت و ناامیدی می كنم. احساس می کنم شما حرف من را نمی شنوید، زیرا هم چنان به من نق می زنید، حتی اگر دردناک باشد. من به نیاز دارم که شما دیدگاه من را متوجه شوید. “

5- به مشاور مراجعه کنید. بعضی اوقات زوج ها با یک مشکل سخت مواجه می شوند. اگر به نظر می رسد که تلاش های شما برای رفع مشکل عملی نیست، ممکن است بخواهید از کمک های بیرونی استفاده کنید. مشاوره می تواند راهی عالی برای زوجین باشد تا راه های جدید برقراری ارتباط را یاد بگیرند.

  • از همسرتان بپرسید که آیا او حاضر است با شما به مشاور مراجعه کند یا خیر. به این ترتیب، شما می توانید برای حل مسئله با هم اقدام کنید.
  • اگر او تمایل ندارد، می توانید به تنهایی بروید. هنوز هم می توانید به پردازش احساسات خود کمک کنید.

6- مسئله پیش آمده را مجددا بررسی کنید. مهم است که به نوعی درکی واضح از مسائل به دست آورید. منصفانه نیست که مجبور باشید با همه این احساسات منفی زندگی کنید. اگر همسر شما رفتار خود را تغییر نداد، باید مجددا به بررسی موضوع بپردازید.

  • این را به وضوح مشخص کنید که نمی خواهید اجازه دهید موضوع کم اهمیت شود.
  • سعی کنید بگویید، “من می دانم که هفته گذشته در مورد این موضوع صحبت کردیم، اما متاسفانه تغییرات مثبتی ندیده ام. من نیاز دارم که شما بدانید این مدلی چقدر آزار دهنده هستید. “

7- برای ایجاد تغییرات مصر باشید. اگر همسر شما به سادگی دست بر نمی دارد، شما حق دارید که خواستار نوعی راه حل باشید. اگر سعی در برقراری ارتباط داشته اید و حتی مشاوره را نیز امتحان کرده باشید، ممکن است زمان آن رسیده باشد که یک تقاضای محکم و قطعی داشته باشید.

  • فکر کنید که آیا نق زدن برای شما یک معامله ویرانگر است یا خیر. اگر این طور نیست، می توانید سعی کنید همسرتان را وادار کنید که حرف شما را بشنود.
  • اگر دیگر نمی توانید تحمل کنید، این موضوع را روشن کنید. سعی کنید بگویید، “من نمی توانم با این استرس به زندگی ادامه دهم. اگر شما نمی توانید یکسری تغییرات فوری ایجاد کنید، من باید مدتی از این رابطه فاصله بگیرم. “

حتما بخوانید: 10 تا از مهمترین نکات موفقیت در رابطه زناشویی (تحقیقات جدید)

بخش چهارم: برای درک رفتار همسرتان تلاش کنید

1- توضیحات را در چشم انداز و مقابل دید قرار دهید. یک دقیقه وقت بگذارید تا با کفش های همسرتان راه بروید. آیا او واقعا به خاطر زباله ها ناراحت است؟ یا ممکن است که او از مسئله ای بزرگ تر ناراحت باشد؟ بسیاری اوقات، مردم برای پنهان کردن نگرانی خود در مورد چیزی مهم، به یک مسئله کوچک ‌تر تکیه خواهند کرد.

  • این امکان وجود دارد که همسرتان احساس کند که وقتی صحبت می کند واقعا به او توجه نمی کنید. همین امر ممکن است باعث شود وقتی که احتیاج دارد تا سخنان او را تصدیق کنید، نق بزند.

2- به او علاقه نشان دهید. ممکن است که همسرتان نسبت به شما به توجه بیش تری نیاز داشته باشد. هم چنین ممکن است که او در بیان احساسات خود مشکل داشته باشد. یک دقیقه وقت بگذارید تا به آن چه او به شما نق می زند رسیدگی کنید.

  • آیا او دائما خواستار این است که شما زودتر از محل کار به خانه برگردید؟ اگر چه ناخوشایند است، اما ممکن است در واقع راهی برای گفتن این باشد که او می خواهد زمان بیش تری را با شما بگذراند.
  • سعی کنید اوقات کم اما با کیفیت تری با او بگذرانید. حداقل هفته ای یک بار برای پیش هم نشستن و صحبت کردن وقت بگذارید. در این شرایط ممکن است متوجه شوید که نق زدن متوقف شده است.

3- مسئله را دوباره بررسی کنید. اگر احساس می کنید که نق زدن همسرتان به خاطر سطل زباله نیست، کمی وقت بگذارید تا در مورد این که مسئله واقعا چیست؛ فکر کنید. سپس خواهید فهمید چگونه این کلمات را به زبان آورید. از او سوال کنید که آیا می توانید صحبت کنید، و سپس برای حل مسئله تلاش کنید.

  • شما ممکن است به همسرتان بگویید، “من صدای شما را می شنوم که می گویید من همیشه برای بیرون بردن زباله ها سرم خیلی شلوغ است. آیا ممکن است احساس کنید که من خیلی سرم شلوغ است و نمی توانم برای شما وقت بگذارم؟ “
  • هم چنین می توانید مسئله را با توضیح مجدد به طرف مقابل خود، بررسی کنید. شما می توانید اظهار کنید، “من می دانم که ممکن است احساس کنید که درخواست های شما را نادیده می گیرم. اما در واقع، ترجیح می دهم هنگام گفت و گو با شما در اتاق قدم بزنم “

4- اهداف و نیت های خوب را فرض کنید. وقتی همسرتان به شما نق می زند، طبیعی است که روی نکات منفی تمرکز کنید. ممکن است او را آزار دهنده یا رنجش آور یا حتی بدجنس تصور کنید. سعی کنید با فکر کردن در مورد اهدافش با این احساسات مبارزه کنید. ممکن است متوجه شوید که او واقعا در قلب خود به دنبال منافع شما باشد.

  • به عنوان مثال، شاید همسرتان دائما به شما نق می زند که به باشگاه بروید. لحظه ای فکر کنید که او احتمالا فقط به سلامتی جسمی شما اهمیت می دهد.

حتما بخوانید: 50 حرفی که هرگز نباید به همسرمان بزنیم (برای حفظ رابطه سالم)

نکات تکمیلی

  • احساسات خود را شفاف و واضح کنید. این کار برای معتبر باقی ماندن خودتان خوب است.
  • روی قسمت های مثبت رابطه خود تمرکز کنید.
  • اگر بحث بالا گرفت، استراحت کنید تا کمی عصبانیت شما فروکش کند.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا