مهارت های روزمره برای زندگی بهتر

یادگیری دوچرخه سواری: 6 ترفند و 3 فیلم آموزشی (بزرگسالان)

gold

این مطلب برای بزرگسالان است ولی برخی تصاویر آن محتوای کودک دارند. سن و سال برای یادگیری دوچرخه سواری مهم نیست چون اصول اولیه ی این ورزش برای کودکان و بزرگسالان یکسان است. دوچرخه سواری یک ورزش فوق العاده هیجان انگیزاست و از تفریحات مورد علاقه ی بسیاری از افراد بشمار می آید. چیزی که باید بخاطر بسپارید این است که برای شروع دوچرخه سواری هرگز دیر نیست.

در این مقاله به اصول آموزش دوچرخه سواری به کودکان و شروع یادگیری این ورزش برای بزرگسالان اشاره شده است. علاوه بر این نحوه ترمز گرفتن، تعویض دنده و غیره … برای دوچرخه سواری بهتر در جاده ها یا مسیرهای جنگلی به شما آموزش داده می شود.

بنابراین بیایید یاد بگیریم که چگونه دوچرخه سواری کنیم. این یک راهنمای کلی و مختصر است و خواندن آن تنها 3 تا 5 دقیقه از وقت شما را می گیرد.

1- برای شروع تمرین، ابتدا یک مکان امن و بیخطر پیدا کنید

اولین مرحله، پیدا کردن یک مکان ایمن و دور از ترافیک است. بنابراین تا زمانی که بر دوچرخه سواری تسلط کامل پیدا نکرده اید، خودتان را در معرض خطر قرار ندهید.

پارک ها یا هر جاده کوچک بدون ترافیک، مکان های امنی برای شروع تمرینات است. ما به شما پیشنهاد می کنیم دوچرخه سواری را در زمین های چمن کوتاه شروع کنید. اگرچه حفظ تعادل و رکاب زدن در این زمین ها کمی سخت است اما اگر زمین بخورید، صدمه ای نخواهد دید. جاده های باریک، صاف و با شیب ملایم نیز مناسب هستند. مهمترین نکته ای که باید بخاطر بسپارید این است که از شروع دوچرخه سواری در خیابان های شلوغ و پر رفت و آمد با شیب تند اجتناب کنید.

2- لباس راحتی بپوشید

در اوایل یادگیری دوچرخه سواری احتمال زمین خوردن وجود دارد بنابراین بهتر است لباس های راحتی و ورزشی بپوشید. برای کاهش احتمال صدمات می توانید از محافظ زانو و آرنج که احتمال آسیب را کاهش می دهد، استفاده کنید. از پوشیدن شرت ها، شلوارک ها یا شلوارهای گشادی که احتمال گیر کردن آنها به چرخ دنده ها و یا زین دوچرخه وجود دارد، بپرهیزید.

کفش اسپرت بپوشید و برای محافظت از انگشتان پا، از پوشیدن دمپایی و صندل اجتناب کنید.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

اگر شلوار گشاد می پوشید، حتما پاچه های آن را داخل جوراب کنید تا ایمنی کار بیشتر شود.

3- همیشه کلاه ایمنی بگذارید

قانون شماره یک دوچرخه سواری استفاده از کلاه ایمنی در تمام شرایط و موقعیت هاست. مخصوصاً وقتی در مراحل یادگیری دوچرخه سواری هستید. شما همیشه باید از کلاه ایمنی استفاده کنید و باید مطمئن شوید که فرزندتان نیز در طول مدت یادگیری خود از کلاه ایمنی استفاده می کند.

برای محافظت کامل کلاه ایمنی از سر، باید از کلاه مناسب و اندازه استفاده کنید. کلاه ایمنی نه باید خیلی تنگ باشد و نه خیلی گشاد. فقط 10 دقیقه وقت بگذارید و آن را یک بار برای همیشه به درستی تنظیم کنید.

word image 41

استفاده از کلاه ایمنی بسیار مهم است زیرا آسیب سر می تواند عواقب جبران ناپذیری برای شما بهمراه داشته باشد. از سر خود محافظت کنید زیرا افراد زیادی هستند که به دلیل غفلت و بی توجهی در استفاده از کلاه ایمنی، دیگر هیچگاه قادر به راه رفتن نیستند!

اهمیت استفاده از کلاه ایمنی به اندازه ایست که اگر کلاه شما آسیب دید، باید به فکر خرید یک کلاه جدید و نو باشید.

توجه: با استفاده از کلاه ایمنی، الگوی خوبی برای فرزندان خود باشید و اینکار را به یک عادت همیشگی برای آنها مبدل کنید.

4- دوچرخه خود را تنظیم و چک کنید

مرحله شماره 4 این است که ارتفاع زین را تا حدی پایین بیاورید که پاهای خود را به راحتی اطراف دوچرخه و روی زمین قرار دهید. اینکار را تا حدی انجام دهید که با قرار دادن پا روی زمین، پشت زانوی شما خم شود. پس از یاد گیری و تسلط بر دوچرخه سواری، می توانید ارتفاع زین را بلندتر کنید. اطمینان حاصل کنید که دستانتان به راحتی روی فرمان قرار می گیرد و می توانید ترمز گرفتن، دور زدن و تعویض دنده را انجام دهید.

در ابتدا پیشنهاد می شود که تعویض دنده را انجام ندهید. علاوه بر این قبل از راندن دوچرخه، اطمینان حاصل کنید که کدام ترمز متعلق به چرخ های جلو است و کدامیک به ترمزهای عقب تعلق دارد. برای اینکار، با بلند کردن چرخ جلوی دوچرخه، ترمزها را یک به یک امتحان کنید.

برای یادگیری چه بخوریم؟ 9 خوراکی ثابت شده

اگرچه ترمز جلو برای توقف دوچرخه بهتر عمل می کند اما توجه داشته باشید که برای شروع کار تنها از ترمز عقب استفاده کنید چون ترمز شدید جلو می تواند پشت دوچرخه را بلند کند و شما را به جلو پرتاب کند.

5- پا به رکاب شوید و شروع به دوچرخه سواری کنید

برای این مرحله دو روش مجزا وجود دارد: یکی برای کودکان و یکی برای بزرگسالان.

نحوه ی دوچرخه سواری برای کودکان

برای آموزش اصول رکاب زدن به کودکان، می توانید از چرخ کمکی استفاده کنید. از پشت، هوای کودک را داشته باشید و پشت زین را نگه دارید و بگذارید رکاب بزنند. وقتی کودک شروع به حفظ تعادل خود کرد، اجازه دهید بایستد و یک پا را پایین بگذارد.

با گذشت زمان سعی کنید زین را برای چند ثانیه رها کنید و ببینید وضعیت تعادلی او چطور است. اگر خوب است، بگذارید دستانتان 5 ثانیه از زین دور شود، سپس 10 ثانیه و همانطور که پشت سر کودک راه می روید، به مرور این زمان را افزایش دهید.

تعویض دنده را به کودک یاد دهید و با مراقبت کامل، از او بخواهید که دنده ها را عوض کند.

نحوه دوچرخه سواری برای بزرگسالان

هرگز برای یادگیری دوچرخه سواری دیر نیست! شما در هر سن و زمانی می توانید اینکار را به بهترین نحو انجام دهید.

ابتدا به نکات 1 تا 4 توجه کنید و قبل از شروع رکاب زدن، آنها را رعایت کنید.

همانطور که قبلاً اشاره کردیم، دو راه اصلی وجود دارد:

اول از همه لازم است که با تعویض دنده، فشار زیر پای خود را تنظیم کنید چون اگر رکاب ها خیلی نرم باشند، هرز می چرخند و اگر خیلی سفت باشند، حرکت دادن آنها دشوار است. برای سهولت کار می توانید ابتدا از دنده های سبک تر شروع کنید.

روش اول: راه اول این است که در حالیکه به دیوار تکیه داده اید، پاهایتان را بر روی پدال ها قرار دهید و یک دست خود را بر روی دسته دوچرخه بگذارید. شروع به رکاب زدن کنید و کم کم خودتان را از دیوار دور کنید. در این حالت نحوه ی گرفتن ترمز (ترمز عقب!) و تعویض دنده ها را تمرین کنید.

توجه: بخاطر داشته باشید که هنگام تعویض دنده، به پدال فشار ندهید چون اینکار می تواند تعادل شما را بهم بزند.

روش دوم: راه دیگر این است که یک پدال را بالا قرار دهید و پایتان را روی آن بگذارید. سپس آن را به سمت پایین فشار دهید و در همین حین، روی زین بنشینید و شروع به رکاب زدن کنید. بعد از آن سعی کنید تعادل تان را حفظ کنید و روش های ذکر شده در قبل را مجددا بکار گیرید.

هر دو راه، برای کسانی است که می خواهند دوچرخه سواری یاد بگیرند روش های بسیار ساده ای هستند.

نحوه تعویض دنده های دوچرخه

دنده ها را از کم به زیاد عوض کنید.

برای تشخیص زمان تعویض دنده، دور پای خود را بشمارید. به این صورت که تعداد چرخش پا هنگام دوچرخه سواری باید هفتاد تا صد دور در دقیقه باشد. دور پای خود را بشمارید و اگر کمتر یا بیشتر از این مقدار بود، اقدام به تعویض دنده کنید.

همانطور که می دانید، در سربالایی باید از دنده سبک و در سرازیری از دنده سنگین استفاده کنید. سعی کنید قبل از شروع به بالا رفتن، دنده را تنظیم کنید. شما روی سطوح صاف می توانید چند دنده بطور همزمان تعویض کنید درحالیکه در سربالایی، باید تنها یک دنده عوض کنید.

word image 42

اگر در سربالایی دنده عوض نشد چه کنیم؟ بعضی اوقات این اتفاق می افتد. بخصوص اگر از یک تپه ی شیب دار در حال بالا رفتن باشید! این مشکلی ست که برخی از دوچرخه ها دارند. در اینحالت بهترین کار بردن دوچرخه به یک تعمیرگاه است.

توجه: در زمان تعویض دنده ها، فشار بر پدال را بصورت لحظه ای کم کنید.

بطور کلی تغيير دنده بمعنای حرکت زنجير از روی يک چرخ‌ دنده بر روی چرخ دنده‌ ای با اندازه متفاوت است. نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که دنده ها را طوری عوض نکنید که زنجیر روی چرخ دنده جلو و عقب، در دورترین حالت نسبت به هم قرار بگیرند چون اینکار احتمال پاره شده یا افتادن زنجیر را افزایش می دهد.

روش استفاده از ترمز عقب و جلو

1- نحوه ی استفاده از ترمز عقب

در ابتدای یادگیری دوچرخه سواری، فقط از ترمز عقب استفاده کنید!

برای شروع سعی کنید نحوه ی ترمز گرفتن در مناطق و سطوح مختلف را امتحان کنید. ابتدا با سرعت متوسط حرکت کنید و به دنبال یک نشانه (یک خط یا یک سوراخ، فرورفتگی یا هر چیز دیگر!) بگردید و سعی کنید در زمان رسیدن به نشانه، دوچرخه را با ترمزگیری متوسط متوقف کنید. اگر خیلی زود یا دیر ترمز کردید، دوباره امتحان کنید تا زمانیکه تسلط کافی بدست آورید.

توجه: بهترین ترمز گیری زمانی است که لاستیک می چرخد ​​و لغزشی ندارد.

سعی کنید در زمین های مختلف مانند آسفالت خشک، آسفالت مرطوب، گل و غیره ترمز کنید و عملکرد مختلف دوچرخه را روی سطوح متفاوت ببینید. به این ترتیب می توانید نحوه ی ایستادن دوچرخه را در موقعیت های گوناگون، پیش بینی کنید و این یک نکته ی ضروری است.

2- نحوه استفاده از ترمز جلو

استفاده از ترمز جلو برای بسیاری از دوچرخه سواران دشوار است. در واقع جایی برای ترس وجود ندارد.

طبق قوانین فیزیک، تعادل شما در زمان دوچرخه سواری بصورت مرکزی و نسبتا زیاد است. اگر با ترمز جلو ترمز بگیرید، دوچرخه متوقف می شود اما بدن شما (که سنگین تر از دوچرخه است) می خواهد به سمت جلو حرکت کند. چون با گرفتن ترمز جلو، دوچرخه می ایستد نه بدن شما! برای جلوگیری از این کار توجه داشته باشید که از ترمز جلو به نرمی و آرامی استفاده کنید.

6 عوارض خودارضایی (تحقیقات جدید)

اما در برخی مواقع لازم است که از ترمز جلو هم استفاده کنید. برای مسافت های کوتاه که فرصت کمی برای ایستادن وجود دارد، بهتر است از ترمز جلو استفاده کنید. همچنین هنگام دوچرخه سواری بر روی یک تپه بسیار شیب دار باید فقط از ترمز جلو استفاده کنید! چون در غیر این صورت، ممکن است به عقب پرت شوید.

برای تمرین نحوه ی استفاده از ترمز جلو، دوچرخه را به آرامی برانید و تنها از ترمز جلو برای ایستادن استفاده کنید. همانطور که گفتیم، از ترمز جلو باید به آرامی و با احتیاط استفاده شود.

3- نحوه ترمزگیری با استفاده از هر دو ترمز

در واقع شما همیشه باید از هر دو ترمز استفاده کنید. ترمز عقب، ترمز اصلی است و ترمز جلو در مسافت های کوتاه استفاده می شود. هنگام گردش در جاده های لغزنده، ترمز جلو را رها کنید زیرا احتمال زمین خوردن شما را بالا می برد.

فیلم آموزشی

 

دانلود ویدیوی بالا

 

دانلود ویدیوی بالا 

 

دانلود ویدیوی بالا 

و در نهایت اینکه تا می توانید تمرین کنید…

تمرین، تمرین و تمرین! این تنها چیزی است که موجب یادگیری و افزایش تسلط شما بر دوچرخه می شود. دوچرخه سواری چیزی است که وقتی یاد بگیرید، هرگز فراموش نمی کنید. هرچه بیشتر تمرین کنید، اطلاعات بیشتری در مورد نحوه دوچرخه سواری پیدا می کنید و به این ترتیب اعتماد به نفس بیشتری کسب می کنید. با استفاده از نکات ذکر شده در بالا دوچرخه سواری را بخوبی تمرین کنید و بر اینکار مسلط شوید.

حتما بخوانید: 44 مهارت که هر فرد بزرگسال باید بلد باشد

به یاد داشته باشید که حتی اگر در دوچرخه سواری حرفه ای شدید هم همیشه از کلاه ایمنی استفاده کنید و نکات ایمنی را رعایت نمایید.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. سلام من نمی توانم رو دوچرخه کنترل داشته باشم تازه یه سال شروع کردم من چیکار کنم زین پهن زنانه مارال خریزیدم که عرصه ۲۶ در ۳۰ آن رانصب کردم دیدم کمر درد میارم بازم زین قبلیمو نشستم که عرصه ۱۷ در ۲۶ الان موندم بازم به دوچرخه مسلط نیستم یعنی موقع نشدم پاهام کامل رو زمین قرار نمیگیره لطفا راهنماییم کنین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا