آموزش جوشکاری و نجاری (تصویری)

آموزش تصویری جوشکاری سربالا به ساده ترین روش ممکن

gold

در این پست و در ادامه مطالب آموزش کاربردی جوشکاری، تصمیم داریم جوشکاری سربالا را بصورت تصویری و خیلی ساده و آسان به شما آموزش دهیم. پس این مطلب آموزشی را تا انتها دنبال نمایید.

مقدمه :

جوشکاری حالتهای مختلفی دارد که عبارتند از جوشکاری مستقیم، تخت، افقی، عمودی، زیگزاک و سربالا. بهتر است جوشکار تازه کار ابتدا از جوشکاری در حالت تخت شروع کند چون این حالت بهترین شرایط را برای جوشکاری خواهیم داشت.

 

جوشکاری زیگزاکی
جوشکاری زیگزاکی

فیلم آموزش انواع جوشکاری به زبان فارسی:

 

لینک دانلود این ویدئو

 


جوشکاری

توی این پک فوق العاده،جوشکاری رو جوری یاد میگیری که تو هیچ کلاس آموزشی یا پک دیگه ای نه دیدی نه شنیدی! جوشکاری رو سریع و راحت یاد بگیر وحسابی پول دربیار!


 

فیلم آموزش جوشکاری سقفی:

 

لینک دانلود این ویدئو

همچنین این پست مهم را ببینید : دانلود رایگان 3 فیلم بسیار مهم آموزش جوشکاری الکترود و آرگون+جزوه pdf

 

تعریفی از جوشکاری : جوشکاری یکی از فرایندهای اتصال دائمی قطعات (فلزی یا غیرفلزی)، به روش ذوبی یا غیر ذوبی، با به‌کارگیری یا بدون بکارگیری فشار، با استفاده یا بدون استفاده از ماده پرکننده می‌باشد.

توصیه های ضروری :

  1. آماده نمودن لبه های جوش
  2. تمیزی سطوح اتصال
  3.  ایجاد فاصله مناسب بین لبه ها
  4.  نحوه نگه داری لوله های جوش دادنی بطور صحیح
  5.  خال جوش زدن لوله ها به یکدیگر به مقدار کافی با توجه به قطر لوله ها
  6. در مورد تمیز کردن سطوح اتصال بایستی توجه داشت که لبه های جوش از کلیه آلودگیها نظیر روغن ، رنگ ، اضافه های محیط زنگ و غیره برطرف شود.
  7. در مورد فاصله مناسب با توجه به قطر و ضخامت لوله  و نوع پخ های انتخاب شده بایستی به جدول استاندارد مراجعه نمود و بالاخره در امتداد هم قراردادن لوله ها و ایجاد فاصله مناسب بایستی حداقل تعداد 4 خال جوش در فواصل 90 درجه از پیرامون لوله و دقیقاً نظیر جوش پاس ریشه ای ایجاد شود.

نحوه جوشکاری حالت سقفی(بالای سر) Overhead welling:

در این روش قطعه کار که میخواهیم جوش بزنیم به صورت افقی است و باید قسمت زیرین آن را جوشکاری کنیم. همچنین حرکت الکترود از پایین به بالا میباشد. برای شروع کار ابتدا باید :

1- در گام اول باید لباس کار مناسب بپوشید.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

پوشیدن لباس کار

2- وسایل و تجهیزات ایمنی را آماده کنید و وسایل و امکانات کارگاهی را از نظر ایمنی کنترل کنید.

وسایل ایمنی

3- ماسک کلاهی را برای استفاده خود آماده نمایید و شیشه های آنرا تمیز نمایید.

ماسک

4- کابل انبر الکترودگیر را به ترمینال (-) دستگاه وصل کنید و مطمئن شوید لقی نداشته باشد.

روشن کردن دستگاه

5- دستگاه رکتی فایری را که برای جوشکاری با الکترود دستی انتخاب شده است با رعایت نکات ایمنی راه اندازی نمایید و امپر مناسب را انتخاب نمایید.

خاموش کردن موتورجوش

6- یک عدد الکترود در دهانه انبر جوشکاری قرار دهید و مطمئن شوید لقی نداشته باشد. همچنين انتخاب صحيح قطر الکترود بستگي زياد به نوع قطب ( + يا – ) و حالت درز جوش دارد مثلاً اگر يک درز V شکل با زاويه کمتر از 40 درجه باشد بايستي حداکثر از الکترود با قطر پنج شانزدهم اينچ براي رديف اول گرده جوش استفاده کرد تا کاملاً بتوان عمق درز را جوش داد. چنانچه از الکترود با قطر زيادتر استفاده شود مقداري تفاله در جوش باقي خواهد ماند که قدرت و استحکام جوش را به طور قابل ملاحظه اي کاهش خواهد داد. بهتر است از الکترودهای E6013 استفاده کنید چون حداقل پاشیدگی را ایجاد کرده و کمترین بریدگی کناره را بوجود می‌آورند .

وصل کردن الکترود

7- قطعه کار را پس از تمیز کردن مطابق شکل بوسیله خال جوش به یکدیگر متصل کنید و سپس شروع به جوشکاری کنید. در این نوع جوشکاری باید قوس الکتریکی ایجاد شده خیلی کوتاه و الکترود دارای روپوش دیرگذاری باشد تا بتواند پوششی مناسب بر روی حوضچه مذاب بوجود آورد و از چکیدن قطرات فلز ذوب شده جلوگیری کند.
در جوشکاری قوس الکتریکی گرمای ایجاد شده مابین انتهای الکترود لبه های صفحات را ذوب نموده و قطرات فلز مذاب را سر الکترود با سرعتی در حدود 40 متر بر ثانیه جدا می شوند که حد میانگین آنها بین 10 تا 20 قطره در هر ثانیه می باشد.

جوشکاری-2

8- هر سطح جوش را به کمک چکش و برس سیمی از گل جوش پاک و تمیز نمایید.

تمیز-کردن-سطح-جوشکاری

9- در پایان کار هم دستگاه جوشکاری را خاموش نمایید.

خاموش کردن موتورجوش

در این نوع جوشکاری باید قوس الکتریکی ایجاد شده خیلی کوتاه و الکترود دارای روپوش دیرگذاری باشد تا بتواند پوششی مناسب بر روی حوضچه مذاب بوجود آورد و از چکیدن قطرات فلز ذوب شده جلوگیری کند.
در جوشکاری قوس الکتریکی گرمای ایجاد شده مابین انتهای الکترود لبه های صفحات را ذوب نموده و قطرات فلز مذاب را سر الکترود با سرعتی در حدود 40 متر بر ثانیه جدا می شوند که حد میانگین آنها بین 10 تا 20 قطره در هر ثانیه می باشد.

مطلب مشابه : دانلود رایگان 6 فیلم بسیار مهم آموزش جوشکاری زیر آب +جزوه pdf

جدول زیر مقدار حداکثر جریان با توجه به وضعیت جوشکاری را نشان می دهد:

وضعیت جوشکاری مقدار حداکثر جریان با توجه به وضعیت جوشکاری(A)
حالت تخت 250
حالت افقی 200
حالت قائم 160
حالت بالا سری 150

همنگونه که مشاهده می کنید برای جوشکاری در حالت بالاسری حداکثر شدت جریان باید 150 آمپر باشد.

نکات ایمنی قبل از شروع کار:

  1. سیستم تهویه کارگاه را قبل از شروع کار روشن نمایید.
  2. اجسام قابل احتراق را از محل جوشکاری دور نمایید.
  3. ته الکترودهای داغ را در ظرف فلزی بیاندازید.
  4. مراقب اطرافیان از نظر اشعه های مضر باشید.
  5. ماسک جوشکاری باید سالم و دارای شیشه بادرجه تیرگی مناسب و نیز شیشه تمیز باشد.

امید واریم این بخش از آموزشهای ما برای شما مفید بوده باشد. چنانچه سؤالی در این زمینه دارید در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام خیلی آموزنده بود یه سئوال دارم در جوشکاری آرگون جوشکاری جرقه زنی lift را تعریف کنید با تشکر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا