مهارت های فنی دیگر

بهترین خوراک گاو شیری و گوشتی برای گرفتن بیشترین سود چیست؟

چرب زبان

در مطالب گذشته درمورد آموزش نگهداری و پرورش گاوهای گوشتی و شیری در خدمت شما بودیم. امروز قصد داریم در این پست درباره بهترین خوراک گاو شیری و گوشتی برای گرفتن بیشترین سود، آموزش هایی را به شما معرفی بنماییم.

مقدمه:

در گاوپرواری و پرورش گاو دو نکته خیلی حائز اهمیت است. یکی رعایت نکات بهداشتی و دیگری تغذیه صحیح و اصولی گاوها. رعایت بهداشت در گاوداری باعث میشود که حیوانات کمتر در معرض بیماری ها قرار بگیرند و در نتیجه گوشت و شیر سالم تری خواهند داشت. همچنین تأثیر تغذیه مناسب بر رشد بهتر و بیشتر گاوها بر هیچ کس پوشیده نیست. در ادامه ما مطالبی را برای شما تهیه و آماده نموده ایم که به کمک آنها می توانید شاهد رشد و سلامتی کامل گاوها باشید.

1-نرم افزار تغذیه گاو شیری – گروه خوراك ها

 

مطلب مشابه : دانلود 6 فیلم کاربردی آموزش گاوداری (شیری و گوشتی) که باید ببینید!

2- بهترین خوراک برای گاوهای شیری:

علف باغ:

علف باغ در تغذیه گاو شیری و پرواری استفاده می شود. به دلیل داشتن رشته های بلند، نشخوار دام ها را زیاد می کند. به علاوه در گاوهای شیری باعث بیشترشدن چربی شیر می شود. برای جلوگیری از خارج شدن سریع خوراک های آردی از بدن دام های پرواری از این علوفه استفاده می کنند.

خوراک-گاو

برای بالا بردن میزان چربی شیر گاو، ضروری است که نسبت به نوع کربوهیدرات و میزان تجزیه‌پذیری آن، توجه شود. برای مثال: جو سریعتر از ذرت در شکمبه تخمیر می‌شود. توجه به سطح فیبر خام در جیره و تناوب غذایی می‌تواند از بروزاسیدوز شکمبه (که در اثر تجزیه سریع مواد دانه‌ای حاصل می‌شود) جلوگیری نماید. برای پیشگیری از کاهش میزان چربی شیر در تابستان، گاوهای شیری باید با علوفه تازه تغذیه گردند تا تشویق به مصرف بیشتر عذا شوند. علاوه بر این، گاوهای شیری باید بیشتر در طول شب تغذیه شوند و با افزودن مستقیم باکتری‌ها و مخمر به جیره غذایی، مصرف و قابلیت هضم آن بهبود می‌یابد. استفاده از مواد بافری (مانند جوش شیرین) به منظور جلوگیری از کاهش PH شکمبه ناشی از مصرف کمتر علوفه در هوای گرم، توصیه می‌شود. کل جیره غذایی باید حاوی 18 تا 19‌درصد پروتئین خام باشد.

پروتئین مازاد بر احتیاج باعث افزایش هزینه جیره غذایی شده و پروتئین شیر را بطور معنی‌دار افزایش نمی‌دهد و حتی ممکن است باعث اختلالات تولید‌مثلی شود. جيرهٔ غذائى که گاو شيرده مى‌خورد به مقدار شير توليدى و کيفيت آن بستگى دارد. گاوهائى که شير بيشترى توليد مى‌کنند در مقايسه با گاوهاى هم‌وزن و هم‌سن خود که شير کمترى توليد مى‌کنند به غذاى بيشترى احتياج دارند و مقدار پروتئين موردنياز گاوهاى شيرده ۱۶۰ تا ۲۶۸% بيشتر از مقدار پروتئين مورد احتياج براى گاو خشک است. مقدار انرژى مورد نياز ۳۶ تا ۶۸% کلسيم و فسفر موردنياز ۱۰۰-۲۵۰ % بيشتر است. اگر کيفيت علوفه چراگاه بالا باشد احتياجات گاوهاى شيرى را تأمين مى‌کند، در تحت چنين شرايطى بايد نمک و مواد معدنى به مقدار کافى در اختيار حيوان قرار داده شود. در مواقعى که کيفيت علوفه پائين است و يا به مقدار محدود به حيوان داده مى‌شود، جهت تأمين احتياجات حيوان بايد مقدارى کنسانتره در جيرهٔ غذائى حيوان منظور شود.

3-نکاتی در مورد تغذیه گاوهای شیری:

  •  جیره غذایی باید حاوی 60 تا 65‌درصد پروتئین محلول مصرفی (SIP) در کل جیره غذایی باشد.
  •  مقدار پروتئین محلول مصرفی (SIP) باید برابر نصف 30 تا 32‌درصد پروتئین قابل تجزیه (DIP) کل جیره غذایی باشد. در این صورت، ازت قابل دسترسی برای رشد باکتری‌های شکمبه تأمین می‌شود.
  • کل جیره غذایی باید حاوی 35 تا 40‌درصد پروتئین غیرقابل تجزیه (UIP) باشد.
  • برای بیشترشدن مقدار تولید شیره می توان تا حدودی از کنسانتره دامی استفاده کرد. مصرف زیاد کنسانتره باعث کم شدن چربی شیر می شود. در این حالت باید از علوفه های مرغوب با رشته های بلند و کنجاله تخم پنبه استفاده کرد.

4-تغذیه گوساله های نر:

برای تغذیه گوساله‌هاى نر که با استفاده از يونجهٔ خشک تغذيه مى‌شوند مى‌توان تا ۵/۱% وزن زنده حيوان کنسانتره در اختيار حيوان قرار داد. علوفه با کيفيت پائين بايد به‌وسيله مکمل‌هاى پروتئينى تقويت شود.

در فصل جفتگيرى گاوهاى نر ممکن است روزانه به نيم‌کيلوگرم مکمل پروتئينى و ۵/۲ کيلوگرم مکمل انرژى نياز داشته باشد. مقدار غذائى که به حيوان داده مى‌شود بستگى به چگونگى بدن حيوان دارد.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

در ایران با توجه به اقلیم منطقه و کمبود آب در بیشتر مناطق و همچنین عدم رعایت الگوی کشت مناسب هر ساله با کمبود علوفه به خصوص علوفه مرغوب مواجه هستیم. پروتئین پائین یونجه به همراه عدم مدیریت صحیح خشک کردن علوفه در هنگام برداشت و جمع آوری یکی از اصلی ترین منابع علوفه در ایران را با مشکل روبرو می سازد.

5-جیره غذایی گاوهای گوشتی:

برای رشد بهتر گاوهای گوشتی از مکمل های خوراکی استفاده می شود مانند یونوفرها ، بافرها، آنتی بیوتیک ها و …. که باید این مکملها به اندازه و براساس نیاز گاوها به آنها داده شود نه کمتر و نه بیشتر.

همچنین می توانید با دانلود بهترین کتاب رایگان پرورش گاو به زبان ساده مهارت خود را در پرورش گاو بالا ببرید.

6-نکات عمومی در تغذیه گاوهای شیری:

  1.  گاوها را بر اساس مرحله ی شیرواری یا میزان تولید که دسته بندی نموده و و بر اساس نیازهایشان تغذیه نمایند.
  2.  در طول سال از برنامه ی تغذیه ای که اقتصادی و متعادل شده باشد و بتواند نیازهای حیوان را برآورده نماید استفاده کنید.
  3. جهت مصرف حداکثر میزان خوراک اختصاصی که خوش خوراکی جیره مد نظر بوده و برای این منظور از اقلام خوراکی متنوع و با کیفیت خوب استفاده نمایید.
  4. دستگاه گوارش گاوها از قسمت های بسیار فعال بدن هستند برای کار بهتر این دستگاه از دادن مواد معین غافل نباشید.
  5. دفعات خوراکی دادن به گاوها را تنظیم نموده و مطابق برنامه عمل نمایید.
  6. گاوها علاقه خاصی به استفاده از علوفه های تازه و آب دار دارند که در صورت در دسترس و ارزان بودن در تغذیه ی آن را به کار ببرید.
  7. ترکیبات مواد مغذی اقلام خوراکی متنوع و متغییر است . با آنالیز آزمایشگاهی آنها از اجزای مواد مغذی جیره ی فرموله شده اطمینان حاصل نمایید.
  8. آب تمیز که سالم و گوارا به صورتی دائمی در اختیار گاوها قرار دهید.
  9. شرایط محیطی مناسبی به خصوص در فصول تابستان و زمستان برای گاوها فراهم نمایید.
  10. هر گونه تغییری در جیره ی غذایی را به تدریج به انجام برسانید.
  11.  از جیره های مخلوط استفاده کنید (کنسانتره –علوفه )
  12.  ضمن خشبی بودن علوفه ی مصرفی که قلعه های خرد شده علوفه ریز باشد.
  13.  تدابیر لازم جهت به حد اقل رسانیدن تلفات خوراک را به عمل آورید.
  14. جهت اطمینان از میزان کافی خوراک مصرفی در جیره حد اطمینان را مد نظر بگیرید.
  15. ضمن اختصاص دادن گارگران دلسوز و وظیفه شناس جهت رسیدگی به تغذیه گاوها، کارگران این بخش را به دفعات عوض نکنید.
  16. تغذیه از موارد بودار را در ۵/۰ تا ۲ ساعت قبل از شیر دوشی یا بعد از شیر دوشی به انجام رسانید.
  17. علوفه را به مدت طولانی ذخیره ننموده و در موقع مصرف از عدم وجود کپک و قارچ زدگی و اجسام خارجی مطمئن شوید.
  18. برای مقابله با عوارض مصرف جسم خارجی احتمالی مگنت یا آهن ربا به حیوان بخورانید.
  19. برنامه ی مبارزه با انگل ها به خصوص انگلهای دستگاه گوارش را با جدیت پی گیری کنید.
  20. در موقع استفاده از جیره های حاوی ذرات ریز یا آردی به منظور بازده بهتر خوراک مصرفی و جلوگیری از ضایعات تنفسی از مواد خیس کننده و چسباننده نظیر چربی یا ملاس استفاده کنید.

دوستان ارجمند ! چنانچه باز هم در مورد این مطلب سؤال دارید در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا به آن پاسخ دهیم.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

‫9 دیدگاه ها

  1. دیدگاه:سلام من یک کارگرهستم مسئول خوراک سازی هستم میخواستم بدانم درزمستان واس اینکه گاوهای شیری مون افت شیر نداشته باشن چه جیره ای برایشان باید بدم خیلی ممنون اگه راهنماییم کنید

    1. با سلام
      در زمستان باتوجه به شب های سرد و استرس سرمایی باید انرژی جیره ببری بالا برا هر راس ۱۰۰ گرم آرد جو اضافه بر فرمول غذای بزنید

  2. سلام
    اگر امکانش هست برای دامداری های کوچک که از کنستانتره پرواری و شیری بازار از کاه و کلش برنج و گندم استفاده می کنن برنامه ای غذایی برای گاوهای شیری و گوشتی بدین.. چون تنظیم کردن مواد غذایی بر اساس پروتین و انرژی سختع

  3. سلام و درود
    آیا از مواد باقی مانده آشپز خانه مثل برنج پوست کچالو پوست پیاز میتوانیم برای حیوانات استفاده کرد یاخیر

  4. درگام نخست السلام علیکم ورحمت الله
    بعداز سلام میخواهم در مورد ترکیب مواد خوراکی گوشتی و شیری گاو بطور مختصر معلومات میخواهم. از محترم شما احترامانه خواهش مندیم!!!

  5. سلام یک سوال داشتم ممنون می شوم پاسخ بفرمایید
    چند راس گاو دارم میزان شیردهی آنها خوب است ولی وقتی شیر این گاوها را به ماست تبدیل میکنیم ماست مقدار زیادی آب پس میدهد ماست هم شل می شود علت این قضییه چیست ؟

  6. سلام خسته نباشید .من یک گاو دورگه محلی دارم سالانه چ داروی رو باید بهش بدم و برای بیشتر شدن شیر یونجه سبز وتازه برای گاو شیری خوب است ممنون میشم راهنمایم کنی

  7. سلام دوست عزیز
    مخاطبان شما دامداران روستایی هستن لطفاً تاثیر گذار جواب دهید ووو‌‌‌‌…..
    برای افزایش پنیر از شیر چه باید کرد
    چون ما روستایی ها پنیر می‌کنیم و این سوال ، سوال دامداران زیادی است لطفاً جواب را به ایمیل من بدهید
    اگر لازم می‌دانید هزینه‌ای پرداخت کنم چون این افراد واقعاً گناه دارن یکی والدینم.
    و دیگر اینکه آیا وعده های خوراک ، مثلاً دو باشد یا سه وعده باشد و یا بیشتر و کمتر ، در این مورد توضیح دهید این هم مهم و کلیدی هست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا