ریپورتاژ آگهی

چطور فرمول حفظ کنیم؟ بهترین شیوه حفظ فرمولهای ریاضی

آیلتس

شرط اول یادگیری فرمول‌های ریاضی داشتن ذهن آماده و مطالعه درست و اصولی است. اینکه روش‌های حفظ فرمول‌های ریاضی را بلد باشید، در عین حال با تغذیه مناسب و استراحت کافی، شرایطی برای مغز فراهم کنید که از پس حفظ‌کردن فرمول‌های دشوار ریاضی به‌راحتی بر‌آید. با توجه به اهمیت زیاد این موضوع برای دانش‌آموزان از ابتدایی تا دانشگاه، در این مقاله قصد داریم درباره بهترین روش‌های حفظ فرمول ریاضی صحبت کنیم. همراه ما باشید.

۱. یادگیری با حفظ مشترکات فرمول‌ها

ساده‌ترین روش برای حفظ فرمول‌های پیچیده و پرشباهت، یادگیری آنها با شروع از مشترکات است. در بیشتر موارد فرمول‌های یک مبحث مشابه یکدیگرند و اتفاقا همین شباهت یادگیری آنها را سخت می‌کند. تمام تمرکز خود را به‌کار بگیرید و یک قلم و کاغذ بردارید. بخش مشترک فرمول‌ها را پیدا کنید و با تمرین آن را به خاطر بسپارید. مثلا فرمول‌های سینوس، کسینوس و تانژانت تا حد زیادی مشابه یکدیگرند. یکی طول ضلع مقابل تقسیم بر وتر، دیگری طول ضلع مجاور تقسیم بر وتر و بعدی طول ضلع مقابل تقسیم بر طول ضلع مجاور.

یادگیری با حفظ مشترکات فرمول‌ها

۲. استفاده از قوه تخیل و شبیه‌سازی

استفاده از قوه تجسم و شبیه‌سازی به‌جرئت یکی از بهترین روش‌ها برای حفظ فرمول‌های دشوار ریاضی است. در این روش می‌توانید بخشی از فرمول را در ذهن به یک شئ یا حیوان تبدیل کنید یا سرنخی از آن را به خاطر بسپارید تا بهتر در ذهنتان بنشیند. مثلا برای یادگیری فرمول دایره می‌توانید اشیاء نان، کیک و … را به خاطر بیاورید تا فرمول‌ها در ذهن ماندگارتر شوند.

۳. حفظ فرمول‌ها با یادگیری معنا و مفهوم آنها

فرمول‌ها تنها در صورتی طولانی‌مدت در ذهن می‌مانند که معنا و مفهوم آنها کاملا درک شده باشد. آنها را در ذهن بشکنید و هر بخش را به همراه کاربرد آن به‌طور مجزا بیاموزید. این‌طوری یادگرفتن آنها راحت‌تر و احتمال ماندگاری آنها در ذهن بیشتر است. این روش تدریس معمولا در آموزش ریاضی هشتم به بعد به‌کار گرفته می‌شود و معمولا نتیجه خوبی دارد.

۴. یادگیری با تمرین و تکرار مداوم

آن‌قدر تمرین کنید که فرمول جدید ملکه ذهنتان شود. هرچقدر تمرین و تکرارتان بیشتر باشد، یادگیری عمیق‌تر و مفیدتر است. به جای صرف تکرار طوطی‌وار فرمول‌ها، آنها را در تمرین‌ها و مسائل مختلف به کار بگیرید تا با چالش‌های هرکدام آشنا شوید و کارکردهای آنها را بشناسید. یکی از مفیدترین روش‌های تمرین، آموزش به دیگران است.

۵. یادگیری در محیط آرام با تمرکز بالا

برای آنکه ذهنتان آمادگی و ظرفیت یادگیری مفاهیم دشوار ریاضی را داشته باشد، محیط اطراف باید آرام و ذهن کاملا متمرکز باشد. استرس و اضطراب قدرت یادگیری مغز را پایین می‌آورد. فضای خلوت و ساکتی برای مطالعه داشته باشید و اطرافتان را با گل‌و‌گیاه سبز پر کنید. پشت میز تحریر به راحت‌ترین شکل ممکن بنشینید و عضلات بدن را شل کنید تا کاملا آماده باشید. بدترین کار ممکن تلاش برای حفظ‌کردن فرمول‌ها در مواقع استرس است. این مواقع کتاب را کنار بگذارید و مشغول یک فعالیت آرامش‌بخش شوید تا مغز تمام قوای خود برای یادگیری را جمع کند.

۶. صرف میان‌وعده و تامین انرژی لازم

یادگیری یک فرایند انرژی‌بر است. این یعنی مغز برای حفظ کردن فرمول‌های ریاضی به سوخت نیاز دارد. هیچ‌وقت با شکم خالی مغز را وادار به یادگیری نکنید، در عوض با میان‌وعده‌های کوچک و مقوی انرژی موردنیاز سوخت‌و‌ساز مغز را تامین کنید. همیشه قبل از مطالعه تمام درس‌ها یک ظرف شیرینی و شکلات همراه با نوشیدنی کنار دست‌تان بگذارید تا گرسنگی و تشنگی مانع توقف درس خواندن یا افت راندمان نشود.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

۷. ورزش و تحرک جسمی

تا‌به‌حال چیزی درباره ارتباط ورزش و عملکرد بهتر مغز شنیده‌اید؟ بسیاری از مشاوران تحصیلی توصیه می‌کنند بعد از درس‌خواندن به‌جای استراحت حتما چند دقیقه‌ای را صرف فعالیت بدنی و ورزش کنید. با این کار هورمون آندروفین در مغز ترشح می‌شود که درصد خوشحالی و نشاط را بالا می‌برد. این یعنی بعد از یک مطالعه سخت و یادگیری فرمول‌های پیچیده، حالا احساس بهتری دارید. درعین‌حال از مزیت‌های دیگر ورزش مثل دفع سموم بدن و کاهش میزان هورمون کورتیزول بهره‌مند خواهید شد.

۸. استراحت و خواب کافی برای آمادگی مغز

با مطالعه بی‌وقفه بدون استراحت و خواب کافی شاید کتاب را به آخر برسانید، اما به نظرتان چقدر خوب یاد می‌گیرید؟ این آموخته‌ها چه مدت در ذهن ماندگارند؟ خیلی زود فراموش می‌شوند یا وارد حافظه بلندمدت شده‌اند؟ وقتی خواب کافی ندارید ذهن شما خسته و بی‌انرژی است. بنابراین نمی‌توانید انتظار تمرکز زیادی از خود داشته باشید. دست‌کم ۷ الی ۸ ساعت از شبانه روز را به خواب مفید اختصاص دهید تا هم آموخته‌های قبلی در ذهن تثبیت شوند، هم انرژی لازم برای دریافت اطلاعات جدید فراهم گردد. به‌عنوان معلم پایه‌های بالاتر این مورد را در خلال آموزش پایه هشتم و یا بالاتر به دانش‌آموزان گوشزد کنید.

۹. چسباندن فرمول‌ها به درودیوار

آخرین راهکاری که معرفی می‌کنیم «در معرض بودن» است. هر فرمولی که می‌آموزید را روی برگه‌ای بنویسید و به در و دیوار اتاق و خانه بچسبانید تا مدام پیش چشمتان باشد. حتی اگر هربار که نگاهتان به فرمول‌ها می‌افتد آنها را تکرار نکنید، همین دیدن و نگاه سرسری به‌مرور زمان به تثبیت بهتر فرمول‌ها در ذهن و حافظه بلندمدت کمک می‌‌کند. این کار مخصوصا برای دانش‌آموزان پشت‌کنکوری که فرمول‌های زیادی برای حفظ‌کردن دارند، مفید و اثربخش است.

سخن پایانی

«ژن ریاضی» یک شوخی مسخره است. ریاضی درس استدلال است. هرکس که بتواند مفاهیمش را درک کند و فرمول‌هایش را با بهترین شیوه بیاموزد، در آن موفق خواهد بود. هدف ما از نوشتن این مقاله مرور بهترین و موثرترین روش‌های حفظ فرمول ریاضی بود. مطمئن باشید با تغذیه مناسب، استراحت کافی، تمرکز عالی و روش‌هایی که در این مقاله در اختیارتان گذاشتیم، یادگیری و حفظ طولانی‌مدت فرمول‌های پیچیده ریاضی برایتان ساده‌تر خواهد بود.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا