ریپورتاژ آگهی

زیباترین اشعار از شاعران ایرانی که باید خواند

آیلتس

قرن‌هاست که در ادبیات ایران شاهد خلق تاثیرگذارترین و الهام‌بخش‌ترین آثار توسط شاعران ایرانی هستیم. آثار این شاعران، انقلابی در ادبیات شرق و غرب ایجاد کرده‌اند و اشعار آن‌ها شامل موضوعاتی از قبیل عشق، عرفان الهی و حقوق بشر است. خواندن این آثار می‌تواند تجربه‌ای فوق‌العاده باشد و آن‌ها را در ذهن شما ماندگار کند. اگر می‌خواهید با زیباترین اشعار از شاعرانی ایرانی آشنا شوید در ادامه با ما همراه باشید.

1-ساده رنگ

سهراب سپهری یکی از تاثیرگذارترین شاعران ایرانی در دوران اخیر است که انقلابی در شعر ایران به نام شعر نو را ایجاد کرد. در کتاب آثار سهراب سپهری، ویژگی‌های شعر غربی با ویژگی‌های شعر سنتی شرقی ترکیب می‌شود و درنتیجه سبک و دیدگاه جدیدی در شعر ایرانی ایجاد می‌شود. همانطور که در بیوگرافی سهراب سپهری نقاشی‌های او از طبیعت موردتوجه است، اشعار او نیز با طبیعت رابطه نزدیکی دارد و از دیدگاه‌های جدیدی حمایت می‌کند که به‌طور مثبت همه بشریت را در برمی‌گیرد. یکی از اشعار زیبای سهراب سپهری، «ساده رنگ» نام دارد که در ادامه بخشی از آن را آورده‌ایم.

آفتابی یکدست.

سارها آمده‌اند.

تازه لادن‌ها پیدا شده‌اند.

من اناری را می‌کنم دانه، به دل می‌گویم:

خوب بود این مردم، دانه‌های دلشان پیدا بود.

 


چرب زبان

با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!


 

2-مست و هشیار

پروین اعتصامی یکی از برجسته‌ترین شاعران زن ایرانی است که سرودن شعر را از جوانی آغاز کرد. او در طول زندگی‌اش، سنت و مدرنیته را با یکدیگر ترکیب کرد. اگرچه در آثار او از سبک‌های جدید مدرن دوری می‌شد و به شکل‌ها و ساختارهای شعر کلاسیک فارسی، به‌ویژه غزل‌های آن پایبند بود، محتوای نوشته‌های او به‌طور قاطع معاصر باقی ماند و به مشکلات جامعه ایران در آن زمان می‌پرداخت. در اشعار پروین اعتصامی بر موضوعاتی مثل حقوق زنان، فقر و بی‌عدالتی اجتماعی تاکید شده است. یکی از اشعار زیبای او «مست و هشیار» نام دارد که در ادامه با بخشی از آن آشنا می‌شوید.

گفت: می بسیار خوردی، زان چنین بیخود شدی

گفت: ای بیهوده‌گو، حرف کم بسیار نیست

گفت: باید حد زند هشیار مردم، مست را

گفت: هشیاری بیار، اینجا کسی هشیار نیست

3-افسانه باران

افسانه باران

فریدون مشیری یکی از شاعران برجسته معاصر ایرانی است که در دو سبک مدرن و کلاسیک شعر سروده است. او بیشتر به‌عنوان شاعر آشتی‌دهنده شعر کلاسیک فارسی و شعر نو شناخته می‌شود. یکی از مهم‌ترین کارهایی که این شاعر بزرگ انجام داده است گسترش دامنه اجتماعی و جغرافیایی ادبیات مدرن فارسی است. در خلاصه زندگینامه او آمده است که مشیری سال‌ها به حرفه روزنامه‌نگاری مشغول بود و بیش از سی سال در این حوزه کار کرد. یکی از اشعار زیبای او «افسانه باران» نام دارد که در ادامه، بخشی از آن را می‌خوانید.

جان تو افسرد،

جسم تو فرسود،

روح تو پژمرد،

آخر، پر و بالی بزن، بشکن قفس را

آزاد باش این یک نفس را

از این ملال‌آباد جان‌فرسا سفر کن

پرواز کن

پرواز کن

از تنگنای این تباهی‌ها گذر کن

4-ایمان بیاوریم به آغاز فصل سرد

اشعار فروغ فرخزاد، مظهر سرکشی و مقاومت هستند. او که خودش یک شخصیت بحث‌برانگیز بود در شعرهایش به‌شدت از جایگاه زنان در جامعه ایران انتقاد می‌کرد. او درعین‌حال که انتقادهای سیاسی را نیز در شعرهایش مطرح کرده است، به احساسات شخصی خود نیز بسیار پرداخته است. فروغ فرخزاد از طریق اشعار به صدایی برای زنان در سطح عمومی و فردی تبدیل شد. یکی از بهترین اشعار او «ایمان بیاوریم به آغاز فصل سرد» نام دارد که در ادامه بخشی از آن را آورده‌ایم.

سکوت چیست، چیست، چیست ای یگانه‌ترین یار؟

سکوت چیست به‌جز حرف‌های ناگفته

من از گفتن می‌مانم، اما زبان گنجشکان

زبان زندگی جمله‌های جاری جشن طبیعت است.

زبان گنجشکان یعنی: بهار، برگ، بهار.

زبان گنجشکان یعنی: نسیم، عطر، نسیم.

زبان گنجشکان در کارخانه می‌میرد.

5-از مرگ…

احمد شاملو

احمد شاملو پیشگام شعر نو ایران محسوب می‌شود. او یکی از اولین شاعرانی بود که سبک کلاسیک سفت‌وسخت گذشته را کنار گذاشت و به‌جای آن، در اشعارش از سبک و ساختار آزاد استفاده کرد. بااین‌حال، آنچه کار او را بسیار پیچیده می‌کند، استفاده مداوم او از اشارات و ارجاعات به شاعران سنتی و مشهور ایرانی مثل خیام و حافظ است. به همین دلیل، آثار او تلاقی گذشته و حال محسوب می‌شود. یکی از زیباترین اشعار احمد شاملو، «از مرگ…» نام دارد که در ادامه بخشی از آن را می‌خوانید.

هراسِ من ــ باری ــ همه از مردن در سرزمینی‌ست

که مزد گورکن

از بهای آزادی آدمی

افزون باشد.

6-نیلوفر آبی

سیمین بهبهانی، دختر دو شاعر بود که از کودکی زندگی‌اش آمیخته با ادبیات و اشعار بود و قبل از نوجوانی نیز، سرودن اشعار را آغاز کرد. سیمین بهبهانی که دو بار نامزد دریافت جایزه نوبل ادبیات شد، به دلیل تاثیر فوق‌العاده‌ای که هم در محافل شعر ایران و هم در مسائل حقوق بشر داشت بسیار قابل‌توجه است. اشعار او بسیار سیاسی و نشان‌دهنده دیدگاه‌های فمینیستی اوست. بااین‌حال، او اشعار عاشقانه‌ای نیز سروده است. یکی از زیباترین اشعار سیمین بهبهانی، «نیلوفر آبی» نام دارد که در ادامه بخشی از آن را می‌خوانید.

خسته و آزرده‌ام، از خود گریزم نیست، کاش

حالت از خود گریزِ چشمه ساری داشتم

نغمه سر داده در کوهم، به خود برگشته‌ام

که به‌سوی غیر خود راه فراری داشتم

درنهایت، ادبیات ایران مملو از اشعاری بسیار ارزشمند و زیباست که این امر باعث شده است ادبیات ایران گنجینه‌ای بسیار مهم در فرهنگ ایرانی محسوب شود. اگر می‌خواهید با ادبیات ایرانی و شاعران ایرانی بیشتر آشنا شوید پیشنهاد می‌کنیم که اشعاری را که در این مقاله، با توجه به این مطلب مطرح شد را کامل بخوانید. خواندن این اشعار می‌تواند تجربه‌ای بسیار لذت‌بخش برای همه باشد.

میلاد حیدری

هدفم از راه اندازی سایت، آموزش هنر و مهارت های لازم برای هموطنان عزیزم در سراسر دنیاست. به امید روزی که آگاهی در بین هموطنانم فراگیر شود. سوالات خود را مطرح فرمایید در حد توان پاسخ خواهم داد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا