دختران برجسته و موفق ایرانی (حوزههای علمی تا هنری)
کشور عزیز ما ایران همواره بانوان و دختران زیادی را در خود پرورش داده است که در نقاط مختلف دنیا افتخار آفرین بودند. زنانی که از دل سختیها جوانه زدند و به همه دنیا نشان دادند که با پشتکار و عزم خود چگونه میتوانند حتی کوه را نیز جابهجا کنند.
تاریخ کشور ما زنان زیادی را به خود دیده است که از دوره باستان تا دوره معاصر توانستهاند تحولات شگرفی در ایران و جهان ایجاد کنند. آنها در هر نقطه این کره خاکی هم که باشند، میتوانند با عزم خود به هر چیزی دست پیدا کنند و به آرزوهای خود جامه عمل بپوشانند. برای رسیدن به این نقطه باید بتوان به عزم و اراده بسیار قوی و بالایی رسید. جایی که دیگر نگران برخی اتفاقات نبود و با جرات تمام به دل مشکلات زد. در این نوشته قصد داریم درباره زنان و دختران برجسته و موفق ایرانی با هم صحبت کنیم. همانها که افتخار و غرور را در لحظه لحظه زندگی ما جاری کردهاند.
برای تبریک روز دختر و قدردانی از تمامی این فرشتههای بیبال، بهتر است پیامکهای پرمهری آماده کنید و آنها را شگفتزده کنید.
لیست دختران برجسته ایرانی
همه زنان و دخترانی که در کشور ما زندگی میکنند و با وجود سختیهای زیاد به خودشکوفایی میرسند، برجسته و موفق هستند. آنها سعی دارند بهترینها را برای عزیزان خود فراهم کنند و در عین حال نیز برای خود یک زندگی با رویاهای رنگارنگ بسازند. ما در این بخش فقط سعی داریم برخی از زنان برجسته و موفق را به شما معرفی کنیم تا با آنها بیشتر آشنا شوید.
- مریم میرزا خانی
- پریسا تبریز
- انوشه انصاری
- رکسانا ورزا
- ثریا دارابی
- ماریا خرسند
- رودابه بختیار
- گلی عامری
- مونا جراحی
مریم میرزا خانی
کمتر کسی را میتوان پیدا کرد که نام مریم میرزاخانی به گوشش نخورده باشد. نام او که با ریاضیات گره خورده است، زینت بخش علم ریاضی در دنیا است. مریم میرزاخانی در دبیرستان فرزانگان تحصیل میکرد. او اولین دانش آموز دختری بود که به تیم ملی المپیاد ریاضی راه یافت و با دریافت مدال طلای کشوری افتخار بزرگی برای کشور آفرید. او پس از فارغالتحصیل شدن در رشته ریاضی از دانشگاه صنعتی شریف، برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری به آمریکا رفت.
او به عنوان اولین زن برنده جایزه فیلدز با کار کردن روی موضوع «دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانهای آنها»، جایزهای همپای نوبل را برنده شد.
مریم میرزاخانی در سال 1391 به سرطان مبتلا شد و پس از 4 سال تحمل این بیماری، در تیرماه 1396 از دنیا رفت. اتحادیه بینالمللی انجمنهای ریاضی جهان برای گرامیداشت یاد مریم میرزاخانی روز تولد او یعنی 22 اردیبهشت را به عنوان «روز جهانی زن در ریاضیات» نامگذاری کرد.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
پریسا تبریز
پریسا تبریز که از پدری ایرانی و مادری لهستانی است را «شاهزاده امنیت گوگل» میدانند. البته او بارها تاکید کرده است که تا قبل از ورود به دانشگاه با کامپیوتر سر و کار نداشته است. او تقریبا 12 سال پیش کار خود را در گوگل آغاز کرد و حالا سرپرستی بخش امنیت مرورگر کروم را برعهده دارد.
انوشه انصاری
شاید همه ما نام انوشه انصاری را صرفا به خاطر سفرش به فضا شنیده باشیم. اما این بانوی ایرانی خدمات بیشماری در عرصههای علمی داشته است. او در مشهد متولد شد و در سن 18 سالگی همراه با خانواده به آمریکا رفت. او از دانشگاه جورج واشنگتن مدرک کارشناسی ارشد مهندسی الکترونیک را دریافت کرد. همچنین او دومین مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته ستارهشناسی اخذ کرد.
البته بهتر است بدانید انوشه انصاری در زمینه فعالیتهای اقتصادی و کارآفرینی نیز بسیار موفق است. او مؤسس، رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت فناوری ارتباط از راه دور تله کام بود. همچنین بنیانگذار و مدیرعامل کمپانی Prodea Systems نیز هست.
رکسانا ورزا
رکسانا ورزا یک کارآفرین با تابعیت ایران و آمریکا است. رکسانا ورزا به عنوان مدیرعامل مرکز رشد استیشن اف در فرانسه فعالیت میکند و مسئول آن است. او در کالیفرنیا تحصیل کرده بود و در همانجا زبان فرانسه را یاد گرفت. پس از فارغالتحصیل شدن به آژانس سرمایهگذاری بینالمللی فرانسه ملحق شد و تصمیم گرفت در فرانسه اقامت و تحصیل کند.
رکسانا ورزا در سن 25 سالگی، توسط سایت بیزینس اینسایدر در جایگاه ششم لیست ۳۰ زن برتر کمتر از ۳۰ سال جهان در حوزه تکنولوژی قرار گرفته بود. او همچنین وبلاگ techbeguette را با موضوعیت استارتاپها راهاندازی کرد.
ثریا دارابی
ثریا دارابی در سال ۱۹۸۳ به دنیا آمد. او یک کارآفرین موفق ایرانی است که رشته تحصیلی او تاریخ هنر است و از دانشگاه جرج تاون فارغالتحصیل شده است. او یکی از موسسان وبسایت Zady است که در حوزه مد و فشن فعالیت دارد. همچنین وی متخصص بازاریابی دیجیتال و تکنولوژی است.
او به عنوان مدیر امور مشارکت دیجیتال و بازاریابی در نیویروک تایمز فعالیت خود را آغاز کرد. او همچنین در Conde Nast و Drop.io مشغول به کار بوده است. او با ایجاد سایت فود اسپاتینگ پیشرفت زیادی کرد. به طوری که این وبسایت در لیست 50 وبسایت برتر مجلهی تایم قرار گرفت. حوزه فعالیت این وبسایت درباره آشپزی است.
دارابی اکنون در ABC News مشغول به کار است و با Architizer نیز همکاریهایی دارد.
ماریا خرسند
شاید برایتان جالب باشد که بدانید ماریا خرسند اولین کسی بود که قابلیت بلوتوث را اختراع کرد. او با ورودش به شرکت سونی اریکسون، این قابلیت را با خود به آن کمپانی برد.
خرسند در 22 خرداد سال 1336 در ساری متولد شد. او در سن ۱۵ سالگی به همراه خانواده خود برای ادامه تحصیل به لسآنجلس مهاجرت کرد. در ابتدا قصد داشت رشته روانشناسی را دنبال کند اما بعد از مدتی رشته کامپیوتر را انتخاب کرد. سپس مدرک خود را از دانشگاه ایالتی کالیفرنیا دریافت کرد.
در سال 2001 رییس بخش لایسنس اریکسون شد و در شرکت OMX مدیرعامل کمپانی اریکسون و شرکت dell بود. ماریا خرسند اکنون مدیر تولید سخت افزار شرکت دل در سوئد است.
رودابه بختیار
رودابه بختیار خبرنگار ایرانی-آمریکایی است که در ۲۱ ژوئن ۱۹۶۶ در فرزنو، کالیفرنیا به دنیا آمد. او در عرصه رسانههای خبری آمریکا به عنوان یک خبرنگار و مجری سرشناس مطرح است. او در سال 1996 به شبکه خبر CNN آمریکا پیوست.
او یک بار به عنوان نهمین خبرنگار موفق در آمریکا شناخته شده است و یک بار هم نامزد دریافت جایزه امی بود.
گلی عامری
گلی عامری در ۴ مهر ۱۳۳۵ شمسی در تهران به دنیا آمد. او در رشته ارتباطات و ادبیات فرانسه از دانشگاه استنفورد لیسانس گرفت. البته او در دانشگاه سوربن پاریس نیز تحصیل کرده است.
او بنیانگذار شرکت مشاورهای با نام eTinium است که حدود 50 مقاله در زمینه تجزیه و تحلیل صنعت مجلات زیادی دارد. او در دانشگاه استنفورد عضو کمیته راهبری ارگان در کمپین تحصیلی در مقطع کارشناسی بوده است.
نکته بسیار جالب این است که او فعالیتهای متعدد سیاسی را در ایالات متحده آمریکا برعهده داشته است. از جمله آنها میتوان به دستیار سابق وزیر امور خارجه آمریکا در امور آموزشی و فرهنگی، نامزد مجلس نمایندگان آمریکا، نماینده سابق ایالات متحده در سازمان ملل، عضو هیئت مشورتی برنامه آموزش ملی برای رهبری زنان و مشاور سیاستهای عمومی خاورمیانه اشاره کرد.
مونا جراحی
مونا جراحی تنها زن ایرانی است که نشان «استعداد برتر حرفهای جوان سال» را از باراک اوباما دریافت کرده است.
او در سال ۱۳۵۵ در تهران به دنیا آمد و پس دریافت مدرک لیسانس برق از دانشگاه صنعتی شریف، برای تحصیل در مقاطع ارشد و دکترا به دانشگاه استنفورد رفت. او مقطع پسادکترا و تحقیقات کاربردی خود را هم در این دانشگاه سپری کرد.
فناوری تراهرتز بخشی از طیف الکترومغناطیس است که بین فرکانس امواج نور و فرکانس امواج رادیویی قرار میگیرد. این فناوری در زمینههای پزشکی، دارویی و ماشینآلات کاربرد فراوانی دارد که پروفسور مونا جراحی آن را مورد پژوهش قرار داده است.
سخن پایانی
تاریخ ما زنان و مردان موفق زیادی را به خود دیده است که باعث سرافرازی و سربلندی ما بودهاند. کسانی که زندگی و رفاه امروزی خود را مدیون آنها هستیم. به امید روزهایی بهتر برای تمامی زنان و دختران ایران در هر جای دنیا و موفقیت روزافزون آنها.