از کاشت زعفران در گلدان تا درآمد میلیاردی از مزرعه زعفران؟
زعفران گیاهی است که میتوان آن را در خانه و آپارتمان کشت کرد. ما در ادامه این مطلب به طور کامل به آموزش مراحل کشت زعفران در خانه پرداخته ایم.
کاشت زعفران در گلدان؟! این جمله ای است که اغلب افراد با تعجب بعد از پیشنهاد ما به آنها برای پرورش زعفران در خانه و منزل بیان میکنند. بله درست است، زعفران گیاهی است که میتوان آن را در خانههای کوچک، بزرگ و حتی آپارتمانی کشت کرد.
شاید از خودتان بپرسید چطور ممکن است از یک گلدان به درآمد میلیاردی رسید! تا آخر این مقاله همراه ما باشید تا آموزش کاشت زعفران در گلدان را به ساده ترین روش آموزش ببینید.
برای انجام هر کار بزرگ، بدون شک به تجربه و تخصص نیاز دارید. چنانچه قصد دارید در آینده مزرعهای را احداث کنید که سود زیادی به شما بدهد باید با آگاهی کامل در این مسیر قدم بردارید تا دچار خسارت نشوید. شاید درآمد میلیاردی از گلدان امری دور از ذهن باشد اما میتواند قدمی به سمت رسیدن به مزرعه ی زعفران یا همان طلای سرخ باشد!
کشت زعفران در گلدان اصلا کار دشواری نیست و به ادوات و یا تجهیزات خاصی نیاز ندارد. در ادامه این مطلب ما به طور کامل به آموزش همه مراحل کشت زعفران در خانه پرداخته ایم. شما با خواندن این مقاله، هر آنچه را که برای آموزش و یادگیری در خصوص پرورش این محصول لازم است بدانید را به دست میآورید.
مراحل کاشت زعفران در گلدان، خانه و سبد و باغچه
به طور کلی کاشت زعفران در گلدان از چند مرحله ساده تشکیل شده است که شامل:
- تهیه و خرید پیاز زعفران مرغوب
- تهیه خاک مناسب زعفران در گلدان
- ضدعفونی کردن پیازها
- قرار دادن پیازها در خاک
- آبیاری پیاز زعفران در گلدان
- کود دهی پیاز زعفران در گلدان
در ادامه به توضیح هر یک از مراحل میپردازیم.
با این اپلیکیشن ساده، هر زبانی رو فقط با روزانه 5 دقیقه گوش دادن، توی 80 روز مثل بلبل حرف بزن! بهترین متد روز، همزمان تقویت حافظه، آموزش تصویری با کمترین قیمت ممکن!
خرید پیاز زعفران گلدانی
بدون شک می توان گفت که مهمترین مرحله کاشت زعفران در گلدان، خرید پیاز زعفران است. چرا که محصولی که در نهایت به دست میآورید کاملا وابسته به کیفیت و مرغوبیت پیازهایی است که در ابتدای کار تهیه کردهاید. برای تهیه پیاز زعفران حتما به خوبی تحقیق و جستجو کنید و از مرجعی معتبر پیاز زعفران را خریداری کنید.
پیاز زعفران باید سالم، عاری از بیماری، بدون زخم و خراشیدگی باشد. به طوری که هر کسی قص بالاترین کیفیت متعلق به پیازهایی است که انبارداری نشده باشند و به تازگی از مزرعه کشت زعفران خارج شده باشند.
توجه داشته باشید براساس تعداد گلدانی که قصد کشت دارید، باید پیاز خریداری کنید. به طور معمول برای هر یک عدد گلدان با عرض 25 سانتیمتر، تقریبا 5 تا 7 عدد پیاز زعفران لازم است.
تهیه بستر کشت زعفران در گلدان
برای کشت زعفران در گلدان هیچ حساسیتی نسبت به انتخاب گلدان وجود ندارد. کاشت زعفران در گلدان پلاستیکی و یا سفالی میتواند گزینه ی مناسبی باشد. محدودیتی که در انتخاب گلدانها وجود دارد این است که ارتفاع گلدانها حتما باید بیشتر از 30 سانتیمتر باشد. (در صورت عدم دسترسی به گلدان، کاشت زعفران در سبد نیز امکان پذیر است)
گلدانها باید از زهکشی مناسبی برخودار باشند. از این رو حفرههای انتهای گلدانها باید به تعداد و به گونه ای باشند که بعد از آبیاری، آب به مقدار و سرعت مناسبی از گلدان خارج شود. تعداد این حفرهها به اندازه گلدانها بستگی دارد.
خاک مناسب کاشت زعفران در گلدان، خاکی است که سفت نباشد. خاک باغچهها و همچنین خاکهایی که در گلخانهها و گلفروشیها فروخته میشوند، گزینههای مناسبی هستند. بهترین خاک برای پرورش زعفران خاکی است که بافت لومی ـ شنی داشته باشد. دقت داشته باشید که خاک برگ به تنهایی اصلا مناسب نیست و خاکی مصرفی باید از شن، ماسه و رس تشکیل شده باشد.
زمان کاشت زعفران در گلدان
فصل کاشت زعفران چه در مزارع بزرگ ، چه در گلدان و باغچههای خانگی یکسان است و از اوایل تیر ماه تا اواخر شهریور ماه میباشد. نکتهای که در این خصوص وجود دارد این است که در مناطق گرمسیری تا اواخر مهر ماه میتوان کشت را انجام داد.
دقت داشته باشید که بعد از تهیهی پیاز زعفران باید آن ها را به سرعت و در کوتاهترین زمان به درون گلدانها و خاک منتقل کنید تا از گزند آسیبهای احتمالی مانند آفات و بیماریها حفظ گردند. در صورتی که پیازها به مدت زیادی خارج از خاک باقی بمانند احتمال فاسد شدن آنها وجود دارد.
ضدعفونی کردن پیازها
سومین مرحله از مراحل کاشت پیاز زعفران در گلدان، ضدعفونی کردن پیازها است. برای این که کشتی مطمئن و به دور از آلودگیها مانند کنهها و قارچ ها داشته باشید باید حتما قبل از قرار دادن پیازها در خاک، آنها را ضدعفونی کنید.
برای ضدعفونی کردن پیازها باید از مواد ضدعفونی کننده مانند قارچ کشها و کنه کشها استفاده کنید. برای این کار معمولا از قارچ کش کاربندازیم استفاده میشود. ضدعفونی کردن پیازها در منزل علی رغم هزینهای که باید بابت خرید مواد ضدعفونی کننده پرداخت شود، کاری دشوار است و ممکن است خطراتی را به همراه داشته باشد. از این رو بهترین گزینه این است که از مراکز خرید پیاز زعفران مانند ماه چین و ماه کشت پیاز خریداری کنید که علاوه بر کیفیت بالا و بدون انبار داری بودن، قبل از فروش پیازها را ضدعفونی میکنند. این امر کار شما را بسیار راحت میکند.
طرز کاشت پیاز زعفران در گلدان
نحوهی قرار گیری پیازها در خاک باید به گونهای باشد که رشد، تکثیر و گلدهی آنها به نحو احسن انجام گردد و خللی در رشد یکدیگر نداشته باشند. ایدهآلترین عمق برای کشت زعفران در گلدان، عمق 20 تا 25 سانتیمتری است؛ به همین دلیل است که حتما باید گلدانهایی با حداقل ارتفاع 30 سانتیمتر انتخاب کنید.
پیازهای زعفران تا 7 سال در خاک میمانند و از آنجایی که همه پیازها هر سال تکثیر میشوند، هم تعداد پیازها افزایش مییابد و هم اندکی بالاتر میآیند. از این رو عمق و فاصله باید جوابگوی این موارد باشد. فاصله پیازها از یکدیگر باید حدود 3 سانتیمتر باشد. گلدانها حتما باید در هوای آزاد نگهداری شوند و به هیچعنوان نباید آنها را (چه در تابستان و چه در زمستان) در محیط خانه قرار داد.
آبیاری زعفران در گلدان
آبیاری زعفران در گلدان با آبیاری کشتهای زمینی و مزرعهای متفاوت است. از آنجایی که در کشتهای گلدانی، تهویه خاک کم است و تحت بارندگی نیستند، باید هر 15 تا 20 روز یکبار آبیاری انجام داده شود.
اما اگر در زمین حتی کوچک و 100 متری کشت زعفران را انجام دادهاید، آبیاری به نحوه دیگری انجام میشود.
بطور کلی مزرعه زعفران به آبیاری زیادی نیاز ندارد اما آبیاری آن الگوی ویژهای دارد که باید رعایت شود. چنانچه کشت پیاز زعفران را در هوای آزاد مانند باغچه ، تراس یا پشت بام انجام دهید روش آبیاری متفاوت است. البته توجه داشته باشید چه پیازها را در اوایل تیر ماه کاشته باشید و چه اواخر شهریور ماه، اولین آبیاری را باید در اوایل مهر ماه در تاریخ تقریبی بین 1ام تا 15ام انجام دهید و تا بعد از گلدهی نیازی به آبیاری مجدد نیست. اولین آبیاری از اهمیت ویژهای برخودار است چرا که گلدهی زعفران کاملا به آن بستگی دارد.
دومین آبیاری زعفران بعد از برداشت گلها انجام میشود. زمان آن تقریبا در آذر ماه است و همراه با آن کود دهی زاج آب انجام میگردد. سومین بار که غالبا مرحله نهایی آبیاری نیز هست، باید در اسفندماه انجام شود.
بسته به شرایط آب و هوایی منطقه کشت ممکن است که نیاز به آبیاری سوم نباشد. در مناطقی که در اسفندماه و فروردین ماه بارندگی دارند، نیازی به سومین آبیاری نیست، اما در مناطق گرم که بارندگی وجود ندارد حتی ممکن است به مرحله چهارم آبیاری در فروردین ماه نیز نیاز باشد.
کود دهی پیاز زعفران در گلدان
برای تقویت و تغذیه زعفران باید کود دهیها را جدی گرفت. به طور کلی کود دهی زعفران به دو صورت انجام میگیرد:
- کود دهی زاج آب
- محلولپاشیها
کود دهی زاج آب
زاج آب نوعی کود دهی است که همراه با آبیاری دوم (آبیاری بعد از برداشت گلها) انجام میشود. این کود دهی دارای تعدادی کود متفاوت است که نیاز پیازها را برطرف میکند. در زاج آب، کودها در دسترس ریشه گیاه قرار داده میشوند و جذب آنها از طریق ریشه صورت میگیرد.
محلولپاشی زعفران در گلدان
کودهای لازم و متعدد دیگری برای تقویت زعفران لازم است که باید از طریق محلول پاشی در اختیار گیاه قرار گیرد. محلولپاشیها طی 4 تا 6 مرحله با فاصله زمانی هر 14 تا 20 روز یکبار انجام میشود. محلول پاشی مواد غذایی را از طریق برگها در اختیار گیاه قرار میدهد. در زمستان که پیاز زعفران ریشهای ندارد تا مواد مغذی را از طریق آن جذب کند اما برگ ها وسعت خوبی برای جذب مواد دارند، بهترین روش تقویت، محلولپاشی است.
درآمد میلیاردی از مزرعه زعفران!
کاشت زعفران در گلدان، در صورتی زعفران مصرفی منزل شما را تامین میکند که بتوانید در تعداد زیادی کاشت داشته باشید. این زعفران به دست آمده بسیار ارزشمند است چرا که حاصل دست رنج خود شماست و از اصل بودن آن مطمئن هستید. اما جنبه تجاری و فروش ندارد.
برای داشتن درآمد و سود دهی اقتصادی نیاز است که کاشت زعفران را در زمینهای گستردهتری انجام دهید. کشت زعفران در گلدان شروع خوبی برای کشت زعفران در مزارع بزرگ است. بسیاری از افراد علاقمند به کاشت زعفران که تجربهای در این زمینه ندارند، ابتدا به صورت نمونه و برای آشنایی با روال پرورش این گیاه، به کشتهای گلدانی و خانگی مشغول میشوند.
چه بسیار افرادی که از کشتهای گلدانی به کشتهای هکتاری زعفران پرداختهاند و به درآمدهای چشمگیر و میلیاردی رسیدهاند.
زعفران به دست آمده از مزارعی که به صورت آرمانی و کاملا اصولی کشت شده اند به قدری است که دستیابی به درآمدهای بالا و میلیاردی را به راحتی امکان پذیر میکند. مقدار برداشت زعفران از یک هکتار مزرعه زعفران به صورت میانگین به شرح زیر است:
- سال اول۳ تا ۷ کیلو
- سال دوم ۸ تا ۱۳ کیلو
- سال سوم تا پنجم ۱۲ تا ۱۸ کیلو
- سال پنجم تا هفتم ۱۰ تا ۱۵ کیلو
سالانه قیمت هر کیلو زعفران رو به افزایش است. این افزایش قیمت محصول نهایی یعنی زعفران از افزایش قیمت مقدمات اولیه کاشت یعنی پیاز زعفران، کود دهی و هزینه نیروی کارگری به مراتب بیشتر است و سود دهی در روند افزایشی قرار دارد.
جمع بندی
در آخر باید گفت که بسیاری از افرادی که فقط برای علاقه و بدون دید تجاری به کاشت زعفران در گلدان پرداخته بودند بعد از مشاهده عملکرد بالای این گیاه و ارزش اقتصادی آن، تصمیم به کشت حرفهای آن گرفتهاند، به گونهای که به منبع اولیه درآمد آنها تبدیل شده است. اما حتی اگر دید تجاری به کشت زعفران ندارید، لذت کاشت و پرورش آن حتی در گلدان را از خود دریغ نکنید.
سلام وتشکربسیارعالی بودازتیرماه شروع خواهم کرد